Forum: Orice altceva La o cafea...
SiminaNu pot sa cred ca avem acasa toate aceste pietre minunate!!!!!!!
23.08.2011, 21:08:59
Vreau la vanatoare!!!!!!!!!!!!!
Afinata mea e doar afinata cu alcool (ultima data am folosit doar palinca de Ardeal, afine bune si coapte, zahar, si pentru a iesi mai cremoasa, un pic de sirop presat la rece de afine), medicament crede doar sotul meu ca ar fi, desi la cate fructe pui la macerat.......s-ar putea sa aiba un pic de dreptate!:):):)
GheorghitzaAm sa incerc sa vorbesc in seara asta despre o tehnica speciala,
23.08.2011, 21:12:21
folosita de producatorii de margele sau alte articole din piatra,
pentru imbunatatirea estetica a acestora
Procedeul se numeste
A M E L I O R A R E
SiminaOare pietrele mele cu sclipiri aurii or fi chiar pirite?????? Nu cred, nu se pot gasi chiar asa, la marginea drumului, fie si in varf de munte.....:):):)
23.08.2011, 21:13:56
Acum vreau si eu reteta afinatei tale!!!:):):)
GheorghitzaSimina,
23.08.2011, 21:15:08
in privat am sa-ti dau o reteta prin care se obtine
cu adevarat un medicament, recunoscut chiar de medici.
(Fara alcool)
SiminaO, da!!!! Astept si reteta, si sa aflu in sfarsit in ce consta exact ameliorarea calitatilor estetice ale unei pietre! In concret, caci de banuit, banuieste cred toata lumea despre ce ar fi vorba!
23.08.2011, 21:18:15
GheorghitzaAmeliorarea unui produs obtinut din pietre (semi)pretiose se face pentru a intensifica sau estompa o culoare.
23.08.2011, 21:18:27
Pentru a corecta anumite defecte (pori, crapaturi, fisuri)
Pentru a le face mai pronuntat luciul.
carla69Chiar am fost pe malul Tisei si am cules pietre de rau,ca vreau sa-mi lipesc pe niste stalpi la casa si pe fundatie ,am un fix sa le culeg si lipesc eu(le aleg pe cele foarte plate si am vazut si cateva pietricele albe superbe,au niste forme..atat de ...naturale...data viitoare le culeg
23.08.2011, 21:19:05
SiminaAcum sa-ti spun cum credeam eu ca fac, apoi tu imi zici procedeul exact: schimbarea culorii prin incalzire (cred ca exista multe alte metode), ameliorarea defectelor prin umplerea cu diferite rasini, luciul prin rotire in malaxoare speciale (tumbler????)
23.08.2011, 21:22:20
SiminaCarla, si eu am gasit pe malul Jiului un cabochon perfect, ma tot gandesc la o montura pe masura!
23.08.2011, 21:23:47
GheorghitzaAproape toate Agatele si Calcedoniile aflate in comercializare, au fost supuse unui tratament de ameliorare, prin care li s-a pus in evidenta o anumita culoare.
23.08.2011, 21:24:54
Exista o Agata naturala care are aspectul pielii de sharpe. Se numeste chiar Agat Pile de sarpe sau AGATA DRAGON. Piatra se gasestye destul de greu.
Un tratament adecvat poate imita acel aspect. Piatra in sine, nu sufera vreo schimbare in structura sa cristalina, este doar "tratata"
Aproape toate Agatele Crab fire sant de fapt, Agate vopsite dar producatorul trebuie sa precizeze acest aspect.
GheorghitzaCand se actioneaza doar asupra "exteriorului" pietrei, nu se intampla nimic important. Cand se intervine cu temperatura, presiune si anumiti agenti externi, piatra isi poate schimba structura si deja aici, nu mai vorbim despre AMELIORARE...
23.08.2011, 21:28:42
GheorghitzaPrin aplicarea unor anumite substante, se obtine un luciu mai accentuat.
23.08.2011, 21:32:48
Folosirea unor paste abrazive (foarte fine) conduce la o slefuire suplimentara a pietrei
Acest procedeu, il putem si noi folosi acasa daca avem o dotare minimala...
Acest procedeu este folosit de tehnicienii dentari care "slefuiesc" dintii
GheorghitzaExista o substanta numita Scherlak. Aceasta se poate dizolva in alcool etilic si se obrine o pasta mai moale. Ungand de exemplu margelele noastre cu aceasta substantza si apoi, le vom lustrui cu o bucata de monton moale, vom obtine niste margele foarte "lucitoare" (Tehnica este cam asa cum lustruim pantofii)
23.08.2011, 21:36:37
GheorghitzaMa opresc acum. A intervenit ceva.
23.08.2011, 21:37:57
SiminaSi eu va las, trebuie sa culc buburuza, i-a cam trecut ora de culcare si bazaie deja!
23.08.2011, 21:50:42
Pupici multi si somn usor!!!!!
GheorghitzaTrebuie insa sa intelegem: ameliorarea unei culori, nu inseamna "vopsirea ei" si nici schimbarea culorii.
23.08.2011, 21:54:19
Daca avem un cristal albastrui dar acel albastrui nu este uniform. Se poate face o "tragere" la nuantza, in asa fel incat INTREG cristalul sa aiba aceeasi nuanta.
Dar sa ai un Ametist asupra caruia intervii brutal si ii schimbi culoarea in galben, numindu-l mai apoi CITRIN aceasta nu este o tehnica de MAELIORARE ci o EXCROCHERIE.
GheorghitzaNoapte buna Simina.
23.08.2011, 21:55:00
GheorghitzaAm sa va spun ca Turqoaza trebuie "ameliorata" periodic, deoarece datorita aciditatii din transpiratie, ea isi va pierde nu numai luciul dar si culoarea se va estompa.
23.08.2011, 22:03:21
De aceea, periodic, dupa spalare si uscare, "ingrasati" suprafata margelelor cu putina lanolina, (sau crema de maini care contine lanolina).
Isi va recapata luciul si se va concerva impotriva transpiratiei
GheorghitzaSorry, "se va CONSERVA"
23.08.2011, 22:04:29
LiveAm trasat sarcină mamei-care ajunge mâine pe Transalpina-să caute locurile cu pietre şi să culeagă câte ceva. Simina, Domnul mi te-a scos în cale şi...tare rău are să-ţi pară!:D :))
23.08.2011, 22:13:57
GheorghitzaLive,
23.08.2011, 22:15:04
Sa aiba grija de Afinata...
GheorghitzaPentru anumite margele, deosebit de folositoare este CEARA
23.08.2011, 22:20:33
in special ceara de la albine, le va da un luciu frumos si in acelas timp le va proteja.
(Si Perlele trebuie foarte atent pastrate deoarece si ele sant supuse eroziunii din cauza transpiratiei)
Margelele din Lemn nobil, chiar daca sant noi, ar trebui sa le ungeti cu Ulei de In fier.
Le va proteja si le va spori luciul.
Alte margele din lemn comun, le puteti "ameliora" calitatea, suflandu-le cu Lac incolor.
bijouxdemonangedeci...eu chiar am vorbit serios cu expeditiile dupa pietre :D
23.08.2011, 22:20:38
si pietrele de rau: unele sunt cu adevarat de vis!!!
Cand eram mai mica...le mai strangeam... acuma...n-am mai ajuns pe la rauri cam de multisor :D
GheorghitzaSorry din nou: este vorba despre ULEI DE IN FIERT
23.08.2011, 22:34:38
bijouxdemonaje,
eu tocmai asta scriam, sa incercam si materiale care ne sant la indemana,
nu neaparat pietre foarte scumpe...
Nu stiu ce sa zic dar grupuri mai restranse, se pot organiza chiar in excursii de un weekend.
bijouxdemonangeeu folosesc si materiale la indemana, le schimb scopul :D
23.08.2011, 22:37:35
LiveDacă-i zic mamei de afinata Siminei, va avea ea grijă! Mama va avea grijă.:)) Bunica ar avea grijă de roşii. Am nişte cucoane pline de grijă şi, uneori, de griji. Şi eu sunt plină. Plinuţă, de fapt...:D :))
23.08.2011, 22:48:28
Eu am să fac zilele astea o excursie printre pietrele mele de prin casă. Dacă găsesc ceva interesant şi folosesc pe la vreun...chelcăşoz, pun în magazin şi anunţ.
GheorghitzaVa dorec tuturor NOAPTE BUNA
23.08.2011, 22:48:44
LiveAndra, tu poţi folosi bordurile găsibile în cantităţi imense în Bucureşti.:))
23.08.2011, 22:49:08
bijouxdemonange:))))))))))
23.08.2011, 22:58:32
ai mare dreptate Cristina!!
chiar nu ma gandisem!! Dar chiar nu e o idee rea deloc :))))
Noapte buna, George!!
LiveSomn uşor, George!:)
23.08.2011, 23:01:52
Sunt şi alea un fel de pietre. Şi-s cam preţioase, CĂ COstă multicel.:))
bijouxdemonangeda, da! Stiu!! Sunt extrem de scumpe!! Cu toate astea, nici n-or sa observe ca ma "servesc" si eu din ele! Poate doar daca iau toata strada :D
23.08.2011, 23:07:45
LivePoţi s-o iei! Vor avea pretext s-o asfalteze iar...:D
23.08.2011, 23:14:06
bijouxdemonangeiar cu pietre scumpe :D :))
23.08.2011, 23:21:39
bogata tara mai avem si nici nu ne dam seama pe ce ... calcam :D
GheorghitzaAzi, am primit pachetul cu SUNGIT
24.08.2011, 13:44:00
despre care am vorbit ceva vreme.
S U N G I T
Am comandat si primit, SUNGIT chipsuri
care au marimile cuprinse intre 4 si 7-8mm.
(doua cutiute de 300gr fiecare.
Am primit si prospectul integral
cu caracteristicile fizico-chimice
si efectele benefice
ale acestui mineral.
Daca este cineva interesat sa afle informatii suplimentare
o voi face aici cu placere.
SiminaOh, da!!! Eu vreau sa stiu, nu am mai vazut piatra asta pana acum!!!!!
24.08.2011, 16:58:42
George, multumesc din suflet, esti un inger!!!!!! (stie el de ce!) Chiar m-ai salvat!!!!
LiveLas' că-mi iau io piramidă de Shungit! Deocamdată mănânc prune. Pt astea am deja bani.:D :)) Am să beau apoi din nessul cu lapte. Apoi, dacă Shungitul vindecă şi asta, o să cer apă de Shungit pt stomac.:)) Ei, glumesc şi io, sper că am voie! Azi au fost nişte momente mai neplăcute-n familie şi... Ha, prunele astea sunt foarte naturale!!! M-am convins!!! Am desfăcut una coaptă-coaptă şi...a răsărit rapid din ea un viermişor portocaliu. Bre, pedeliştii ăştia...:))
24.08.2011, 17:17:49
Pune despre Shungit, George, dacă ai timp, că am impresia că e o piatră cu totul şi cu totul specială!:)
GheorghitzaLive, stiu un banc cu prunele...
24.08.2011, 17:46:45
Ti-l spun si dupa aceea va spun si despre Sungit
(Cu toate Live are dele toate informatiile despre acest mineral)
GheorghitzaGheorghe, ramas in pana cu masina intre doua sate tare departate intre ele,
24.08.2011, 17:53:42
si-a dat seama ca nu numai benzina i se terminase dar avea mare lipsa de mancare.
Matzele ii dansau in burta. Vazu un prun care mai avea cateva prune ici-colo pe cate un ram.
Hotarat lucru, scutura tot pomul de nu mai ramasese pruna in tot pomul.
Si a mancat Gheorghe, a mancat pana s-a saturat. Deja se facuse sera tarziu.
Satul cum era el, simti nevoia sa se usureze.
Razand, a inceput sa urineze in asa fel incat s-a urinat pe toate prunele cazute
(Nu pot scrie cum a reusit el performanta asta dar imaginatia voastra, va da roade)
Din pacate se facu dimineata si nimeni nu trecuse pe langa el sa-l ajute.
Hmmm Dimineata, foamea iar se facu simtita.
Asa ca ii veni o idee:
-Pe asta nu m-am urinat, pe asta nu m-am urinat... pana le-a mancat pe toate...
GheorghitzaSimina,
24.08.2011, 17:56:04
Sa fie cu folos! Bafta.
GheorghitzaLive,
24.08.2011, 17:58:35
gluma n-are legatura cu prunele tale care probabil
sant si spalate si gustoase.
De ce nu faci Gombotzi cu prune????
Hmmm sant deliciosi.
GheorghitzaMai intai, ar trebui sa va spun ca Shungitul pare ... Lignit.
24.08.2011, 18:11:45
Prima reactie a mea a fost ca am dat peste un excroc, care ia lignit din curtea Siminei
si mi l-a vandut mie pe post de mineral....pretios.
Ieri, pana seara tarziu am facut rost de un bulgare de Lignit.
Le-am sucit, le-am invartit, m-am murdarit tot, tot. (pe maini, pe fatza pe haine) de ziceai ca eu eram minerul care l-a scos din raruchii pamantului)
Dupa ce am ales cateva bucati mai maricele (comandasem doar chipsuri) am respectat instructiunile si in doua dticle cu apa am pus Shungitul intr-una si Lignitul intr-alata.
Azi dimineata am baut apa si dupa Shungit si dupa Lignit.
Era diferentza. Apa dupa Shungit, mirosea a... sulf.
GheorghitzaNu stiu ce am.
24.08.2011, 18:13:51
Erata:
1) RARUNCHII pamantului
2)STICLE nu dticle
LiveAle mele prune sunt spălate. CU APĂ!!!! :)) Unele sunt mai acre-cele nu foarte coapte. Cele foarte coapte...sunt cu carne cu tot (viermişorul portocaliu, remember?:D). :))
24.08.2011, 18:15:38
Are netul informaţii despre Shungit...hehe!!! Io n-am. Da'...am net, hehe!:))
Să fac Go...ce???? Sunt convinsă că-s delicioşi!:D :)) Ahaaaa, am avut io o bănuială că ar fi...găluşti cu prune (la noi se fac mai des cu magiun)! http://www.e-retete.ro/retete/gomboti-cu-prune Da, da, am apă-n gură acum, recunosc! Se poate să jelesc la soţ să presteze aşa ceva, cândva... El găteşte-n casă la noi şi bine face!:))
GheorghitzaAstea au fost intamplarile.
24.08.2011, 18:20:27
Iata datele despre SHUNGIT:
Formula sa este simpla "C" adica.... carbon. Dar si Diamantul este carbon...
Ce il diferentiaza de carbunele propriuzis, este UN ALT TIP DE MOLECULA din structura sa. A fost descoperita recent si are forma... SFERICA. Aceasta molecula ciudata (deci un alt p de molecula de carbon cunoscuta pana acum) se numeste
FULLERENE. Aceasta structura a Fullerenelor seamana cu o SFERA.
Structura sa naturala si compozitia sa sant asemanatori fermentilor celulei vii.
Transferate in APA aceste FULLERENE confera calitati curative nemaintalnite...
GheorghitzaLive, esti olteanca sau munteanca? Trebuia sa ma gandesc ca de unde provin eu, prunele is tot prune dar GOMBOTII... or fi GALUSTE la voi.
24.08.2011, 18:26:57
La noi, Galustele se fac din ou si gris. GOMBOTII dintr-un aluat...
Live,
Prune imbracate intr-un aluat care mai apoi se fierbe si se mai fac cateva "tratamente" iar ultima data se trec prin PESMET. Sant deliciosi.
Daca sotul tau face mancarea, tu ce-i faci ?(in timp ce el face mancarea)
Ma gandesc totusi ca distributia muncii o fi impartita cumva...
GheorghitzaSHUNGIT:
24.08.2011, 18:32:47
30% Carbon
57% SiO2 (!)
2,5% FeO
1,9 H2O
1,5% K2O
1,2% Oxid de magneziu
1,2% Sulf
0,3 CaO
Mai contine: Azot, Oxigen, Vanadiu, Nichel, Molibden, Cupru (si altele)
GheorghitzaCuloare: NEGRU
24.08.2011, 18:36:23
Duritate: 3,5- 4 fuctie de metalele din compozitia sa.
Luciu: semimetalic , mat
Porozitate: 0,5-5
Densitate: 1,8-2,4.
GheorghitzaRestul de informatii, le gasiti direct la furnizor:
24.08.2011, 18:38:07
[email protected]
LiveMunteancă. Dâmboviţa. Şi...da, găluştele de supă se fac din griş, cum zici tu. Alea cu prune...ca gomboţii.:)) Ia să vezi că nu mint!:D http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q=g%C4%83lu%C5%9Fti+cu+prune&oq=g%C4%83lu%C5%9Fti+cu+prune&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2144l49484l0l49610l34l34l8l13l14l1l1060l7473l2-1.4.2.2.2.2l13l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=3bf9a93e043dfb75&biw=1280&bih=865
24.08.2011, 18:45:35
Păi...io spăl rufe (ok, la maşina automată, da' tre' şi mână de om pe ici, pe colo), fac curat şi ordine (nu, nu fac excese, că dăunează!), spăl vase, ud florile, lucrez fel de fel (şi nu folosesc numai pt mine banii:D). Oricum, ne ajutăm unul pe altul la diverse. Eu pe el la gătit numai uneori, când are nevoie. Din toamnă, am să merg şi la şcoală (învăţătoare) şi am să am şi de lucru acasă, pt şcoală (clasa I, nu aşa...oricum). Na, ca să nu crezi că stau degeaba!:D :))
GheorghitzaLive, am vrut sa fiu si io spiritual cu tine, deoarece pe la noi,
24.08.2011, 18:59:59
cand o femeie se lauda ca barbatul face mancare, (la masa) ii intrebata imediat:
Daca barbatul face mancarea pe masa, tu ce faci ?(sub masa...)
Sper ca sti de gluma. Acesta era sensul intrebarii mele...
Era o gluma care sper ca nu te-a suparat.