Forum: Orice altceva La o cafea...
blanitzaBuna vremea, dragi breslasi, Carneolul si pe mine m-a vrajit de la prima intalnire, care-a ramas pentru mine cumva de poveste - a fost chiar prima, prima, prima piatra pe care-am folosit-o intr-o bijuterie... Aveam un colier de carneol, cu margele mai micute si alte mai marisoare - bolovanasi, care se rupsese si-l priveam cu maaaare tristete - eeeee, si-ntr-o buna zi de la Dumnezeu(cam prin ianuarie, anul trecut), ma hotaram brusc sa pun mana pe-un clestisor din cutia cu scule a tatalui meu, in ideea sa repar bijuteria. N-a mers reparata, ca se rupsese ata etc, insa m-am gandit ce-ar fi sa fac alta cu frumoasele margele. Si mi-au iesit cercei si-o bratara, despre care la momentul respectiv habar n-aveam eu ca se incheie cu crimpi, asadar am terminat-o cum s-a nimerit!!! Mandra grozav de proiectul meu, l-am si luat la purtare a doua zi, si-a treia, si-altele, pana intr-o zi cand m-am trezit cu ea toata pe jos in autobuz!!! Poate nu intamplator mi s-a intamplat sa lucrez cu piatra carneol intaiasi data - cel putin in cazul meu, ea a facut ce stia ea mai bine - m-a ajutat sa ma exprim artistic intr-o cu totul alta directie decat anterior, plus ca mi-a dat incredere si curaj sa continui!!! E vrajit, Carneolul, hi, hi, hi!!!
06.09.2011, 17:55:48
ametist.shopAi intuit bine ca este legatura intre cele intimplate .
06.09.2011, 18:07:40
Carneolul scoate la lumina talentele nedescoperite ale fiecaruia
Ajuta la atingerea telurilor personale
Ajuta fiinta sa-si gaseasca propriul drum
Este PIATRA ACTORILOR
bijouxdemonangeFoarte tare!!
06.09.2011, 19:33:04
Eu din carneol am facut primul colier cu pietre si de fapt al doilea colier din toate :D Am invatat o tehnica noua cu ocazia respectiva si am mai continuat cu ea si cu alte ocazii...una din tehnicile preferate sincer, pentru ca mi se pare o tehnica super de a pune in evidenta chips-urile! Caci evident, erau chips-uri :)))
Totusi, prima bijuterie in care am folosit si pietre (de fapt e chiar prima bijuterie terminata :D), este o bratara cu cateva chips-uri de onix .... oare ce-o insemna?:p
ametist.shopDaca port bijuterii din onix ,e bine de stiut ca :
06.09.2011, 19:45:54
ONIXUL este o piatra a sigurantei si securitatii
- Protejeaza impotriva dusmanilor si adversitatii, impotriva energiilor negative
- Scade stresul, apatia, blocajele, frustrarile, gandurile negative si teama de necunoscut, energiile negative din mediul inconjurator (de aceea trebuie purificat des), cosmarurile
-Ajuta la descoperirea posibilitatilor intr-o situatie dificila, la indeplinirea propriului destin, la intelegerea scopului vietii
-Echilibreaza emotional, controleaza emotiile extreme
bijouxdemonangeam gasit legatura :
06.09.2011, 19:58:53
Ajuta la descoperirea posibilitatilor intr-o situatie dificila, la indeplinirea propriului destin, la intelegerea scopului vietii
si chiar
Scade stresul, apatia, blocajele, frustrarile, gandurile negative si teama de necunoscut
ce chestie, nu m-am gandit niciodata la lucrurile astea cu pietrele :)
blanitzaCe-mi place ca descoperim impreuna posibile coincidente intre actiunile noastre in materie de bijuterie si calitatile/influentele pietrelor. Cum eu nu cred in coincidente - le consider drept variante prin care acea entitate superioara ne da sugestii, semne, atunci nu ramane decat situatia in care se pare ca deja simtim noi insine, care lucram cu pietrele, simtim chiar asupra noastra puterea si efectul lor benefic. Noapte buna, dragi breslasi!!!
07.09.2011, 00:22:21
ametist.shopGRANATUL -este o piatra foarte apreciata, bijuteriile din granat sunt cunoscute inca din vremea scitilor.
07.09.2011, 19:24:35
Granatul era considerat capabil sa-l apere pe proprietar de dusmani, sa stimuleze imaginatia si sa ajute in dragoste.
Daca este oferita cadou , este simbol al fericirii, iubirii si fidelitatii.
Protejeaza impotriva accidentelor care au la baza pierderi de sange.
PIATRA RECOMANDATA PENTRU ZODIILE:
Berbec, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator
ametist.shop-Trebuie purtat in perioade de tristete si mari suferinte sau in perioade de negociere
07.09.2011, 20:06:11
-Bun pentru meditatie si rugaciune.Favorizeaza relatiile
-Scade anxietatea, depresia, stressul exemanelor
-Atrage succesul in afaceri
carla69Imi place granatul!!!Acum am cumparat pentru prima data si imi place si mi se potriveste si la zodie!
07.09.2011, 20:33:13
bijouxdemonangeSi mie imi place granatul!! Este superb!!! Tin minte ca am oferit cadou un colier din granat si mi-a facut multa placere! Asta era inainte sa ma apuc eu de bijuterit :p
08.09.2011, 11:21:46
GheorghitzaBuna seara.
08.09.2011, 17:57:30
Asa cum vi-am spus despre necesitatea de a avea un magnet in trusa voastra de scule, azi vreau sa va spun un lucru despre identificarea corecta a pietrelor semipretioase.
bijouxdemonangesuper!! Sunt numai ochi! :D
08.09.2011, 18:13:03
GheorghitzaAtunci cand priviti o margea, sant cateva lucruri care se pot vizualiza foarte usor.
08.09.2011, 18:15:55
1) TRANSPARENTZA
2) LUCIUL
3) CULOAREA
4) GAURA
Gheorghitza1) Cristalele, functie de tipul lor, pot fi Opace, Translucide sau Transparente.
08.09.2011, 18:26:36
Cand aveti in mana o piatra semipretioasa, trebuie deci sa stiti mai intai cum este TRANSPARENTA cristalului NATURAL. Daca, cristalul natural este TRANSLUCID, nu puteti avea in mana deci, un cristal curat si TRANSPARENT. (sau OPAC)
Urmariti prin magazinele noastre de pe Breslo si veti gasi JAD atat de frumos si transparent incat te indragostesti de el....
De asemenea, daca va cade in mana un Acvamarin transparent si relativ ieftin, (asa este el in puritatea lui) si este curat, frumos, fara cusur... acela este... sticla. Si asta, deoarece Acvamarinul CURAT nu se poate vinde fara certificat de autentificare in care este trecuta greutatea lui in CARATE.
Pretul este ridicat. (aprox 0,2 carate/bucata poate costa si 50 lei)
Foarte multe pietre semipretioase sant fabricate pur si simplu din sticla in laboratoare specializate.
Atunci cand aveti in mana o piatra semipretioasa nefiresc de TRANSPARENTA ar trebui deja sa va trezeasca suspiciuni...
Gheorghitza2) Mai greu de obtinut in laboratoare este acel aspect matasos, gras, perlat.
08.09.2011, 18:30:43
Aici, trebuie doar cateva cunostinte despre anumite cristale uzuale, in ce priveste LUCIUL.
Trebuie avut in vedere doar ca acele cristale care au luciu vitros, sticlos, acelea sant sant foarte usor de falsificat. In cazul acestora, exista inca o metoda de vizualizare care va poate ajuta : GAURA
Gheorghitza3)Daca studiati cu atentie o piatra si priviti margeaua in fata unei lampi,
08.09.2011, 18:39:30
va trebui sa observati ca rare sant cristalele care au o culoare perfecta.
Si mai rar este sa intalnesti doua mergele perfect asemanatoare.
Insirati 5 margele dintr-o piatra anume. Uitati-va cu mare atentie la lumina.
Daca toate cinci sant sant la fel de colorate... este clara falsificarea.
Am dat exemplul Jadului deoarece am obesrvat ca aici pe Breslo unele magazine au in cantitati mari JAD "falsificat"
Cititi cu atentie datele tehnice deszpre JAD. Cititi ce culoare are Jadul.
Atunci uitati-va la Jadul ROSU, ALBASTRU, GALBEN si inca o multime de culori incredibile...
Exista Jad care este tratat sau "ameliorata " culoarea. Aici nu avem ce obiecta deoarece pe un JAD natural s-au aplicat cateva tratamente pentru revigorarea culorii si fixarii acesteia, ca o protectie.
Dar cine are un JAD de alte culori decat firesti si nu scrie sub fotografie
JAD VOPSIT
acela este de rea credinta.
Gheorghitza4) Daca luati o margea in mana, uitati-va cu atentie la GAURA.
08.09.2011, 18:40:35
Exista doua posibilitati:
GheorghitzaA) Gaura perfecta, cu un pic "zenc" la intrare si la iesire din piatra.
08.09.2011, 18:52:06
Aceste gauri sant foarte frumoase si perfecte.
Aceste margele care prezinta o astfel de gaura sant pietre faslse din sticla
obtinute prin tehnologii avansate si cu echipamente laborioase.
Acest tip de GAURA se obtine in prese speciale cand sticla se afla in stare de plastificare si cu ajutorul unor cuie poanson, obtin diametrul gaurii
( cand sticla este in aceasta stare, mesterii sticlari, sufla prin acele tuburi care au sticla la capat si rotind tubul, obtin bolurile de sticla din care mai apoi fac diferite vase din sticla)
GheorghitzaB) Gaura prezinta la intrare si iesire niste asperitati neregulate
08.09.2011, 18:57:02
(cu lupa se vad chiar mici sparturi)
Uneori, gaura poate prezenta chiar "dezaxare" "descentrare" fata de axa de simetrie.
Acesta nu este un lucru bun, dar fiind vorba de o GAURIRE adevarata, pot apare si asemenea erori.
Aceste margele, care prezinta ceste "asperitati" la intrare si iesire, sant pietre adevarate. Gaurirea lor fie ca s-a facut cu burghie diamantate, fie ca s-a facut cu ajutorul laserrului, este totusi o gaura reala.
GheorghitzaAsadar, cand aveti in mana o margea dintr-un anume cristal
08.09.2011, 18:59:31
(nu conteaza denumirea lui) si aceasta prezinta o gaura frumoasa si perfecta, asa cum vi-am spus la punctul A) acea margea este o margea ARTIFICIALA.
GheorghitzaAsadar, o margea care are culoare prea frumoasa si uniforma, este nefiresc de transparenta si prezinta niste gauri "perfecte" este o margea obtinuta INDUSTRIAL si nu poate fi NATURALA
08.09.2011, 19:01:21
carla69Sunt perfect de acord,natural e imperfect,ca si omul
08.09.2011, 19:02:29
GheorghitzaAtat am vrut sa va spun in seara asta.
08.09.2011, 19:04:16
Va doresc tuturor o seara frumoasa.
bijouxdemonangeMultumesc pentru informatii!!!
08.09.2011, 19:18:42
Foarte utile!!
Are dreptate Carla: ce e perfect nu e natural!
O seara frumoasa!
carla69Ce ma distreaza unele descrieri de pe Breslo:handmade,unicat,se poate reface la comanda!
08.09.2011, 21:25:38
bijouxdemonange:)))
08.09.2011, 22:04:09
exces de zel se numeste :D
cuvintele unicat si handmade vand - e marketing :)
carla69Pai daca-i unicat nu se reface la comanda
08.09.2011, 22:05:39
bijouxdemonangeeeeee
08.09.2011, 22:07:25
si cu tine acum
il refacem dar nu in intregime ... mai sarim peste o maneca, un guler, o pensa, o za, o margica mica mica... si gata nu mai e la fel :D nimic nu stii :)))
carla69da...tac..dar era plictisela pe aici,nu scria nimeni nimic...
08.09.2011, 22:11:09
bijouxdemonangedaa
08.09.2011, 22:14:41
pai e lumea ocupata
incep acus scolile....
e trist... unii mai invata...(Daca n-au invatat la timp :D) sau se fac :D sau macar vor si au in program :)))
carla69Da...si eu am fost la scoala,sa-mi vad orarul,ma duc in 5 locuri anul asta
08.09.2011, 22:19:09
bijouxdemonangehmmm
08.09.2011, 22:23:05
detaliaza
acum tu m-ai bagat in ceata :D
AtelierMikaelacarla musai e profesoara; nu?
08.09.2011, 22:34:48
carla69Ai ghicit,nagual si cum nu sunt copii am de mers la 4 scoli + la un copil bolnav ce face scoala acasa,doar o scoala e in oras,doua pe deal,una la sosea
08.09.2011, 22:38:26
bijouxdemonangepfff ce blonda mi's!! Nu-mi vine sa cred!!
09.09.2011, 00:09:01
Bineinteles ca esti profesoara!! Altfel n-aveai de ce sa mergi sa vezi orarul acum :)))
Foarte frumos!
dar aiurea ca te plimbi atat de mult! Desi face bine miscarea... sper totusis a ai un an frumos!!!
ce predai?
carla69Fizica.
09.09.2011, 08:27:07
E aiurea sa ma plimb dar n-am ce sa fac,e bine si asa.Toamna prin noroaie cand vin de dupa Iza,sau iarna pe zapada in plina natura incremenita,imi las gandurile sa zboare in voie ignorand pantalonii stropiti sau pantofii zgariati
bijouxdemonangeimi suna ca-n versuri...sau vreo nuvela ceva...
09.09.2011, 11:04:08
E bine ca ai unde sa mergi... (eu nu prea sunt convinsa de afirmatia asta... e trist, as vrea sa traiesc intr-o alta lume, unde sa nu fie nevoie sa spun asta... mai ales ca nu cred in ea... o lume in care lucrurile ar sta asa cum trebuie...)
Gheorghitzabijouxdemonage,
09.09.2011, 16:14:52
O lume in care scara valorilor e inversata, in care SEMIDOCTII
acced la sferele cele mai ianalte in Stat, o lume in care Doctorii si Profesorii
sant pur si simplu izgoniti, dezradacinati, o lume in care BANUL (care nu conteaza cum si de unde vine) pune stapanire pe institutii tot mai corupte si vlaguite de puterea conferita prin Constitutie, o lume FARA DE LEGE, in care LEGEA este aplicata dupa bunul plac al celor care O SI FAC pentru propriile lor interese.
O! cata dreptate avea Octavian Paller... cata dreptate!
In aceasta lume, noi macar sa aducem un pic de sperantza.
Gheorghitzahobby.shop,
09.09.2011, 17:34:01
N-am uitat de tine...
Sapatamana viitoare (probabil Marti) cred ca am sa-ti pot pune pachetelul
cu "falcile" alea despre care am vorbit.
carla69Gheorghitza,de un milion de ori am vrut sa plec din aceasta tara cat vad cu ochii si tot de atatea ori am decis sa raman,gandindu-ma ca daca plecam toti care ne dorim o viata mai buna,mai cinstita si mai curata in alta parte ce se alege de cei ce raman?
09.09.2011, 17:40:50
Gheorghitzacarla,
09.09.2011, 17:54:10
Am avut chemare, bilet platit pentru SUA.
Aveam post onorabil, asigurare medicala si casa.
Am gandit ca tine.
Acum, sant aici si iti raspund la o intrebare dureroasa.
Amandoi am gandit la fel.
Acum santem aici si n-am plecat.
Romanii nostri, o duc mai bine?
Negresit nu.
Doar ca tara asta,
mai are inca doi romani care nu o duc cum si-ar fi dorit.
Imi face impresia ca cei care ne conduc, pur si simplu...ne urasc.
Altminteri nu poti veni cu masuri care sa distruga
atat de fericiti, o intreaga clasa de mijloc.
carla69"Nu doresc salvarea omenirii ci salvarea fiecarui om in parte"...sau cam asa ceva.Daca la un singur om a avut de castigat ceva din faptul ca am ramas inseamna ca am facut bine
09.09.2011, 18:17:17
carla69..si cateva lucruri cu care ma mandresc,dar numai acum,in rest n-am prea zis nimic,altii au zis:
09.09.2011, 18:22:52
Am copii de la casa de copii pe care i-am invatat in 2000 sa faca noduri de sfoara si acum aud ca mai fac si sunt persoane care cumpara de la ei..
anul trecut am pus copiiilor poate pentru prima data in viata lor acul de cusut si croseta in mana,a fost greu,distractiv si placut in acelasi timp...
Daca mergeam in alta tara invatam pe altii
GheorghitzaCarla,
09.09.2011, 18:44:06
Daca sufletul tau este multumit, atunci alte comentarii
nu-si mai rostul. Nu pot decat sa te felicit sincer.
Daca tot am ramas, nici eu n-am ramas degeaba.
Si eu am lasat ceva in urma mea, pe unde am trecut.
Am ramas totusi cu o multumire sufleteasca.
Dar cu aceste flori, Romania n-a devenit nici mai buna,
nici mai curata, nici mai sanatoasa.
LiveNaşii noştri de cununie sunt Viki şi Marian. El lucrează de 15 ani în Italia. Şi-a urmărit mai mult telefonic copilul crescând. De 4 ani nu a fost acasă. Acum urma să vină de tot. Asta după ce Viki a făcut accident cerebral în ianuarie... Asunat-o de pe drum şi i-a spus că nu mai vine. deloc. Nu se poate readapta în România, nu e făcut să aibă familie şi responsabilităţi, pe amândoi îi iubeşte ca pe copiii lui. Le va trimite bani, când va putea, şi... Da, mai sunt şi altele de povestit, dar nu cred că e cazul! Sunt varză! Nu mai înţeleg nimic! Oamenii ăştia îmi erau repere şi vedeam lucrurile în aşa fel încât ceea ce se întâmplă acum nu are niciun sens, nicio legătură cu nimic. E, iată, asta este lumea în care trăim!
09.09.2011, 18:59:45
LiveIubesc ţara asta! Sufletul meu e aici. N-aş părăsi-o vreodată. Dacă ar avea mulţi fii care s-o iubească, ţara asta nu ar mai fi atât de amărâtă.
09.09.2011, 19:02:50
blanitzaCristina scumpa, legat de nefireasca si tragica poveste a nasilor tai, daca tu acum spui ca "acesti oameni imi erau repere" in viata, e clar ca NU L-AI CUNOSCUT CU-ADEVARAT PE ACEL OM, care poate face o asemenea MAGARIE!!!! Ea, nasa ta, iti poate fi reper mai departe, mai ales ca acum sunt sigura ca are nevoie de suportul tau moral, insa cumatrul in cauza e UN MONSTRU EGOIST!!!!!
09.09.2011, 19:43:26
LiveNici nu aveam cum să-l cunosc cu adevărat, căci nu aveam când. Oricum, am înţeles că nişte semne că-i ceva în neregulă ar fi fost, dar Viki nu are obiceiul să spună tot ceea ce i se întâmplă, tot ceea ce se petrece în mica ei familiuţă. Multe nu am ştiut. Multe nu a vrut să accepte Viki că sunt. E ciudat...
09.09.2011, 21:01:31
hobbyshop1Buna seara tuturor!
09.09.2011, 22:55:10
Gheorghitza, multumesc de mesaj si de ne-uitare! Va salut pe totzi si va doresc un weekend cat mai frumos, cat timp ma pun in tema cu ce-ati mai discutat pe-aici.
blanitzaHobby, am discutat mai ales frumoase, dar si mai urate...
10.09.2011, 12:50:36
Urez si eu un week-end cat mai linistit si armonios breslasilor mei dragi!!!