Forum: Orice altceva La o cafea...
bijouxdemonangesi eu va urez un weekend placut!!
10.09.2011, 12:57:02
Eu nu m-am bagat in discutia de ieri...eu ma pregatesc de plecare... :)
carla69Mergem la nunta!!!!
10.09.2011, 13:34:25
GheorghitzaCine merge le nunta????
10.09.2011, 14:02:26
hobbyshop1Distractie frumoasa, Carla, si casa de piatra mirilor! La voi, in Maramures, orice sarbatoare din viatza omului sau a comunitatzii e cu totul deosebita.
10.09.2011, 14:07:25
GheorghitzaProbabul la ei tine nunta
10.09.2011, 14:37:04
trei zile si trei nopti...
Gata, am pierdut-o pe Carla69 vreo sapatamana...
Sa fiti fericiti cu totii iar mirilor, cat mai multi ani de casnicie.
hobbyshop1Tot apropo de traditii, nu neaparat de nunti, cat de pastratul obiceiurilor, exista printre noi un interpret de muzica populara si profesor la conservator in Cluj, pe numele lui Grigore Lese. L-am vazut personal ciculand pe "corzo" imbracat intr-o ie tzaraneasca, traditionala cred, cu chimir de piele si o palarie cu boruri largi. Foarte fain era omu', si demn, deosebit cu totul de muritorii de rand...
10.09.2011, 15:53:08
Gheorghitzahobbyshop,
10.09.2011, 17:41:38
Grigore Lese, umbla in straiele populare de foarte multa vreme. Chiar si in fata studentilor sau cand este invitat la vreo emisiune Tv.
Mie mi-a placut tare mult palaria lui (aproape ponosita de vechimea anilor)
Are un chip care radiaza de bucurie tot timpul de parca peste omu' asta n-au dat necazurile.
Un om cu o inima mare, mare mare
AtelierMikaelaExtraordinar Grigore Lese!
10.09.2011, 19:36:50
Pentru voi, :)
http://www.youtube.com/watch?v=pIgiGPoMXNw
Gheorghitzanagual,
10.09.2011, 20:11:46
de multe ori trecem prin momente mai grele, mai dificile
si n-ai unde te duce si n-ai cui spune...
Cu ajutorul cadoului facut de tine pentru noi
-si pentru asta Domnul sa te binecuvanteze-
am reascultat o melodie a lui grigore LESE
care mi-a facut sa cada cateva lacrimi:
" Mama, inima mi-i arsa"
Cine nu l-a ascultat pe acest mare om,
ar trebui sa-l asculte acuma
cu ajutorul linckului dat de
nagual
hobbyshop1Hmmm, oameni buni, vedeti de ce "la inceput era cuvantul"? Ajungem noi in niste locuri, la niste muzici, de la un nume pomenit in treacat (nu orice nume, i-adevarat!)... Da' fiind sambata seara cred ca se iarta...mai ales ca de la povestea lui Live tot intr-o melancolie si o tristetze o tzinem.
10.09.2011, 22:23:34
Are Achim Nica o melodie de te ia groaza, "Mor, murgule, de necaz". Si zic groaza in sens de infiorare. Aici e linku:
http://www.youtube.com/watch?v=b2m5O4j4LT0
LiveŞi, cum pentru toate trebe să fie cineva vinovat, Live deveni capra ispăşitoare:D :))
10.09.2011, 22:26:24
hobbyshop1Live, draga mea, pricep gluma asa cum si tu stii ca nu te facui capra ispashitoare :))))))...
10.09.2011, 22:32:25
Despre experientza povestita de tine, cred ca multi au a spune povesti similare, ale propriei familii, ale prietenilor, rudelor etc
Degringolada, haosul asta la nivel macro, de tzara, natziune, se propaga pana la nivel micro, adica pana in micile noastre familii, comunitatzi...
Sa-ti mai spun ca ordinea si ierarhia e asociata cu divinul, iar dezordinea si haosul cu demonicul? Nu cred ca mai e nevoie...
hobbyshop1Si, Live, pt. ca pana acuma daduram numai muzici din Maramures si Banat, ia uite ca-mi placeeeeee mie teribil, de la "regatzeni", de la Tudor Gheorghe, mai ales versurile:
10.09.2011, 22:57:58
http://www.youtube.com/watch?v=XlXm3W1tlcg&feature=results_video&playnext=1&list=PL4AE6D0AFA13510BB
Mai imi place din Oltenia o cantareatza, Vasilica Dinu, si un cantec "Dada Ioana" cred ca se cheama, da nu-l gasesc pe net.
hobbyshop1Ia mai ascultati nitzel Tudor Gheorghe:
10.09.2011, 23:28:39
http://www.youtube.com/watch?v=Y1ce0WfMD14&feature=results_video&playnext=1&list=PL07DB5BF219EFBC0A
Vedeti cum se repeta istoria? Si nimic, nimic nu invatzam....
Inchei cu muzica traditionala, cu asta, si va doresc o noapte buna! ca vad c-am ramas cam singura p-aici.
De maine revenim la subiect :)))))!!!!
carla69Pe unde v-am plimbat cu nunta mea.Nu mai sunt nunti de 3 zile si 3 nopti,e doar o poveste...Asta a fost nunta de zi,la hotel Marmatia http://www.hotelmarmatia.ro/galerie_foto.html
11.09.2011, 00:11:30
si era plin hotelul,asa ca a tinut doar pana la miezul noptii,iar la 22 s-a dat muzica mai incet.Dar am dansat de nu mi-am mai putut scoate picioarele din pantofi.au fost invitati sotii Orza http://www.youtube.com/watch?v=3jvTyqiBCwQ si nu puteai sta cand cantau in mijlocul nostru.Au fost sicolegii mirelui,din Norvegia,el a studiat acolo, si n-au stat nici ei jos deloc.Maine mai chefuiesc cei veniti de departe.Noi atat
ametist.shopOCHI DE SOIM
11.09.2011, 11:30:42
Deschide calea spre viitor si spre implinirea personala.
Incurajeaza spre exprimarea personalitatii in libertate deplina, fara limite,
Protejeaza impotriva monotoniei, a plafonarii, a limitarii orizonturilor, a ghinionului si energiilor negative.
Mesajul cristalului albastru:deschide-ti mintea, fii liber sa te exprimi, extinde-te, cauta, exploreaza, fii original si creativ!
-Ajuta la intelegerea adevarului
- Bun pentru meditatie si rugaciune
LiveDe la Tudor Gheorghe, preferata mea este aceasta: http://www.youtube.com/watch?v=GUmlSVmYOJU Cred că e...cântec de dac, iar eu sunt dac!:)
11.09.2011, 11:39:30
Şi ar mai fi asta, pe care o cântam cu foştii mei elevi (cei care au terminat clasa a IV-a anul trecut):http://www.youtube.com/watch?v=IEMC1qxt5oc&feature=related
Ştiu de glumă, Hobby! Beeeheeeee!!! :))
ametist.shopASIGURA PROTECTIE
11.09.2011, 12:35:33
- Puternic rol protector general, protectie impotriva energiei negative emise de cei din jur
- Piatra pentru vindecare
ADUCE, CONFERA, INSPIRA:
- Noroc, bogatie, abundenta
- Statornicie, relatii mai bune cu semenii
- Intelepciune, luciditate, pronfunzime gandirii
- Stabilitate emotionala
AMPLIFICA, STIMULEAZA, SPRIJINA, FACILITEAZA
- Stimuleaza si revigoreazã corpul fizic
- Intuitia, abilitatile psihice
- Activeaza mentalul pentru a percepe intreaga structura
AJUTA:
- Vindecare
- Ancorare in real
- Gasirea noilor oportunitati in cariera si extinderea orizonturilor
-Implinirea marilor aspiratii, a viselor si idealurilor proprii
bijouxdemonangece frumos este ochiul de soim!!!
11.09.2011, 12:49:53
Mie imi placxe foarte mult si ochiul de taur!!! Dar mai ales ochiul de tigru!!
de fapt, toti ochii astia sunt superbi :p
Ma bucur ca sunt si albastri (cel de soim :D) ;;)
Gheorghitzaametist, OCHIUL DE SOIM (sau de Vultur cum i se mai spune) este destul de rar folosit in Romania si de cele mai multe ori este confundat ba cu ochiul de Taur, ba cu ochiul de Tigru, ba cu cel de Pisica.
11.09.2011, 12:52:35
Ochiul de Soim, este o piatra si ea ezoterica, deoarece ne ajuta sa trecem la celalte tipuri"simturi" numite Astrale...
Gheorghitzaametist,
11.09.2011, 13:12:45
Ochiul de Soim
este un silicst care contine incluziuni de CROSSIT, o varietate de GLAUCOFAN.
Culoarea Glaucofanului este ALBASTRA de diferite nuante (albastru-auzuriu; albastru-spalacit; albastru -inchis; albastru-cenusiu. CROSSITUL fiind si el Albastru, da nuanta de culoare a Ochiului de SOIM:
Albastru-cenusiu si/sau albastru-verde
Am insistat mai mult asupra acestui aspect teoretic , deoarece in cazul Cuartzurilor Chatoiante, de multe ori, doar un singur element, schimba caracteristicile ezoterice.
In cazul nostru, acele incluziuni de CROSSIT ii dau calitatile recunoscute
Ochiului de Soim
ametist.shopOchiul de soim face ca individul sa se examineze cu o buna doza de autocritica, pentru a constientiza partile obscure care il insotesc.
11.09.2011, 15:26:11
Incetineste rigiditatea mentala si ne impinge sa vedem situatii si comportamente de obisnuinta pe care preferam sa nu le vedem.
bijouxdemonangeinteresant ochiul asta de soim!! Eu nu am vazut la noi!! Se gaseste??
11.09.2011, 16:19:08
GheorghitzaVoi incerca prin cateva mesaje sa aduc in discutie cateva idei
11.09.2011, 17:49:15
legate culori, spectrul de lumina si anumite implicatii care pot avea
legatura cu modul in care alegem culorile, cand realizam bijuterii.
Gheorghitza1) Partea spectrului pe care o pecepe ochiul omenesc.
11.09.2011, 18:04:23
Ceea ce in spectru ne CREEAZA SENZATIA unor culori diferite corespunde unor VIBRATII iar acestea se clasifica dupa lungimea lor de unda, care creste in mod regulat de la VIOLET la ROSU.
Lungimea de unda este exprimata (ca marime) in MIIMI DE MICRONI.
2) Iata valorile aproximative:
Infrarosu (este sub 760 si nu intra in perceptia ochiului omenesc
ROSU = 760-627
PORTOCALIU = 627-589
GALBEN 589-566
VERDE 566-495
ALBASTRU 495-436
VIOLET 436-380
Ultraviolet= peste 380 si nu intra in perceptia ochiului omenesc
Gheorghitza3) Situatia sprctrului vizibil de ochiul omenesc in raport cu diferitele
11.09.2011, 18:12:52
unitati de lungime de unda elecromagnetica:
RADIOFONIE= un Km
TELEVIZIUNE= un metru
RADAR = un milimetru
SPECTRUL VIZIBIL 9de la Rosu, la Violet) = UN MICRON !!!!!!
RAZELE ULTRAVIOLETE si Razele X (pe care nu le vedem): un milimicron
RAZELE Y (sau radiatiile cosmice) O MILIONIME DE MICRON
GheorghitzaNu vi-am facut aceasta prezentare pentru a discuta notiuni de
11.09.2011, 18:16:12
propagarea luminii sau stiu eu ce teorii privind natura luminii
ci, scopul acestei prezentari, este de a ne da seama
CAT DE MARGINITI SANTEM IN ACEST UNIVERS....
Lungimea de unda a intreg spectrului vizibil este de ordinul a UN MICRON
GheorghitzaTrebuie spus ca undele mai lungi decat ale ROSULUI
11.09.2011, 18:24:21
sant cunoscute si ca unde INFRAROSII (denumite si RAZE CALORICE)
si ca ULTRAVIOLETUL este vecin cu VIOLETUL dar cu lungimi de unda mult mai mici.
Mai trebuie remarcat ca nu exista nimic in comun intre VIOLET SI ROSU
O paranteza se impune:
Culoarea ROZ care n-are nimic in comun cu Verdele sau Albastru. Daca din punct de vedere al CRISTALOTERAPIEI Quartul ROZ se recomanda uneori Chakrei ANAHATA, care de fapt rezoneaza cu lungimea de unda a ALBASTRULUI),
locul acestuia nu este deci in aceasta zona
(tinand cont deci de lungimile de unda)
blanitzaGheorghitza, interesant ca aduci in discutie si culorile, pentru ca si eu ma intrebam de curand oare cum facem de ne alegem anumite culori intr-o piesa, si nu altele. Un prim aspect poate fi cel mentionat de tine, respectiv felul in care percepem culorile, aspect in care intervin detaliile tehnice, ca sa le zic asa. Oare ce altceva mai apare in selectie?
11.09.2011, 18:27:10
Gheorghitzablanita,
11.09.2011, 18:37:57
acest subiect am vrut tare de mult sa-l deschid
dar mi-era teama sa nu para prea tehnicist.
Daca nu erau importante aceste aspecte
(inclusiv cele referitoare la lungimile de unda),
nici nu le abordam.
Problema este ca fiecare dintre noi,
dispunem de OCHI care sant senzorii nostri
de perceptie ai luminii.
Ce-i drept, foarte limitata zona de perceptie avem...
Problema este insa ca nu toti VEDEM LA FEL lumina
si implicit SENZATIA DE CULOARE.
GheorghitzaDaunazi, un bun amic de-al meu, cand i-am spus ca zugravesc acasa,
11.09.2011, 18:41:25
m-a batut pe umar barbateste si mi-a zis:
- Ai grija sa nu patesti ce am patit eu. Nevasta voia un mov in dormitor.
Am discutat cu zugravii, am stabilit nuanta si cand s-a uscat, nevasta mai sa-mi arunce oalele in cap: NU ACEST MOV l-am vrut.
Asta este problema. Fiecare vede cate un fel de Mov, Verde sau Albastru...
GheorghitzaSi acum cateva discutii pe marginea alegerii culorilor.
11.09.2011, 18:47:12
Daca de exemplu, vom dosri sa facem un colier care sa reflecte un VERDE PUR
atunci ar trebui intercalat intre margele verzi
margele galben-verzui si albastre-verzui.
Aceste amestecuri, vor potenta margelele verzi, apropiindu-le de VERDELE CURAT
Daca de exemplu vom alege insa un galben-portocaliu si un albastru-violaceu,
margelele verzi vor fi vazute mai mult GRI
GheorghitzaDaca avem margele GRI (cenusii) atunci vom alege culori departate una de alta:
11.09.2011, 18:49:23
Portocaliu si Albastru de exemplu intre margelele GRI
GheorghitzaExista doar trtei culori care pot reconstitui lumina:
11.09.2011, 18:56:04
ROSU; GALBEN; ALBASTRU
Secretul este tot lungimea de unda:
Aceste trei culori
(care pot fi asimilate cu un arpegiu dintr-o gama muzicala,
de ex pt Do Major: Do-MI-SOL)
au ca rezultanta o medie a lungimilor de unda
Rosu=unde lungi
Galben= unde medii
Albastru= unde scurte
GheorghitzaPURPURIUL de exemplu nu exista in spectru.
11.09.2011, 19:01:49
Dar el apare atunci cand exista un curcubeu DUBLU,
adica se intalnesc de fapt DOUA SPECTRE cand Violetul "incaleca" peste ROSU
apare acel purpuriu extraordinar
Gheorghitzaametist,
11.09.2011, 19:08:53
culorile pe hartia de calculator depinde de foarte multe aspecte.
Mai intai ce tip de calculator reda culoarea pe care "credem noi" ca o vrem.
Monitorul vede una, imprimanta , alta
Deci mai conteaza si ce imprimanta ai.
Culoarea de pe harie se obtine din niste substante chimice iar culoarea de perete cu oxizi de pamant sau minerale...
Apoi, culoarea UDA are o nuanta iar culoarea USCATA are alta nuanta.
Barbatul vede intr-un fel o culoare, femeia lui vede in alt fel.
Solutia: NEVASTA sa-si aleaga ea culoarea nu sa lase sarcina asta dificila altora...
GheorghitzaEu am incheeat toate discutiile simplu:
11.09.2011, 19:10:23
TOTUL ALB si albul, numai cu VAR amestecat cu Oxid de Zinc Alb sa-i dea prospetime si putere de acoperire...
hobbyshop1Ametist, pana n-am vazut raspunsul cu combinatul de culori pe calculator am crezut ca am ceva defectiune la calc, da' cred ca mai stergi tu din ce postezi. Am vazut si ieri o intrebare despre opalul roz, de la tine, care a disparut. Bagi oamenii in sperietzi (io ma intrebam eja daca-s sanatoasa la cap!)...
11.09.2011, 19:13:39
Gheorghitza sunt numai ochi la ce scrii!
ametist.shopCand am amintit colorarea pe calculator , m-am referit la faptul ca ai un paletar deculori cu 5000 de variante .
11.09.2011, 19:24:17
In fuctie de alegerea facuta din paletar , poti colora lavabiba cu ajutorul unui calculator . Calculatorul dozeaza culorile sa-ti iasa culoarea aleasa .
Nu veau sa va sperii , dar traim intr-o epoca cand multe lucruri se fac un pic altfel .
hobbyshop1Cred ca l-ai incuiat pe Gheorghitza. Din cate stiu eu, pt VAR, nici daca te-apuci sa-i canti serenade nu-ti iese aceiasi culoare in 2 "sarje", oricat te-ai chinui. Cu totul alta e povestea, intr-0adevar, a lavabila. Da' va rog sa nu intram in detalii ce tin de chimie.
11.09.2011, 19:35:49
Sa revenim la combinatii de culori....
GheorghitzaEu cred ca pe langa multe alte scule si dispozitive pe care trebuie sa le avem ca
11.09.2011, 19:48:32
mestesugari in arta asta bijuteriilor, fiecare ar trebui sa mai avem ceva:
CERCUL DE CULORI sau DIAGRAMA DE CULORI. Acesta este fapt un carton, impartit in sectoare de cerc in care sant puse culorile baza. Acest CARTON ne ajuta imediat, dintr-o privire, sa aflam cum stau anumite culori in raport cu altele...
(Culori"calde" sau "reci", care sant culorile COMPLEMENTARE etc...)
Iata de exemplu o figura care arata conventia adoptata de CEZANNE pentru a construi un volum in "lumina-culoare"
Desenati pe o hartie, in dreapta, simbolul ochiului.
In stanga, faceti un cerc mai mare si impartiti-l egal cu trei limii verticale.
Uniti ochiul cu cercul prin doua linii care pleaca de la ochi la cerc una ajunge tangenta deasupra iar alta tangenta la cerc jos.
Acum ocupati-va de CERC:
In primul sector de cerc dinspre ochi scrieti PORTOCALIU
Apoi, scrieti in urmatorul spatiu: Jos:GALBEN sus: ROSU
Urmatorul spatiu: jos: VERDE sus VIOLET
si in ultimul sector din stanga cercului scrieti: ALBASTRU
GheorghitzaTeoria este urmatoarae:
11.09.2011, 19:49:58
Trecerea de la PORTOCALIU la ALBASTRU se poayr face fie prin GALBEN-VERDE
fie prin ROSU-VIOLET
GheorghitzaMai tarziu, incerc sa va spun si cateva lucruri despre ARMONIA culorilor
11.09.2011, 20:09:34
carla69Interesant.Citesc cu atentie cum se combina culorile ca sa obtinem o armonie cromatica,eu le combinam doar cum ma atragea sau ma deranja,doar ca nu sunt prea indrazneata la combinari
11.09.2011, 20:38:38
Gheorghitzasa vorbim un pic despre ALB.
11.09.2011, 20:39:47
Albul si Negru, scriam undeva mai sus, ca nu sant culori.
Unul REFLECTA lumina si celalalt o absoarbe, realizand miracolul luminii.
Dar cum ati putea descrie ALBUL?
Cum l-ati defini?
Unii ar spune "ca foaia de hartie, alba"
Altii, ar spune "Ca zapada"
Si totusi, cum stabilim ALBUL?
Daca este un apus de soare roscat, stiti cum se vede zapada?
Daca cerul este senin si Luna straluceste, atunci cum este zapada?
Vedeti?
Culoarea este influentata de LUMINA
GheorghitzaDaca ne uitam la o foaie de hartie intr-o camera unde avem ub BEC, vom vedea UN ALB, daca mergem cu aceeasi foaie intr-o camera in care este o lampa fluorescenta,
11.09.2011, 20:50:56
hartia va avea alt ALB iar cand iesim la lumina zilei... hartia va arata cu totul altfel.
Asa se intampla si cu margele colorate...
carla69Am o problema,putin pe langa subiect,poate ma puteti lamuri putin.Nu cunosc sideful,scoica,mai bine spus,nu le pot deosebi.Ma uit la poze si nu stiu dupa ce le deosebesc:culoare,stralucire,grosime..?
11.09.2011, 21:39:35
hobbyshop1Noi, breslasii, datoram foarte mult unui teoretician al culorii, si foarte bun pedagog, apartinand miscarii BAUHAUS. Numele lui este JOHANNES ITTEN. Si spun ca ii datoram pentru ca in zilele noastre luam ca ceva firesc ca mestesugarul sa fie considerat un om cu aplecari si cunostinte artistice, iar obiectele muncii artizanilor ca o forma de arta. Ei, acum 100 de ani, inaintea aparitiei Bauhaus-ului, artizanul, mestesugarul era considerat un simplu executant, cu ceva plus de talent.
11.09.2011, 21:42:39
Spunea Itten: "Culoarea e viata: pentu ca o lume fara culori ne pare moarta. Culorile sunt idei primordiale, copii luminii."
hobbyshop1Carla, sideful, margelele de sidef comerciale, e cochilia scoicii, taiata, slefuita si uneori vopsita in toate culorile pamantului.
11.09.2011, 21:46:37
Presupun ca ai gasit si scoici, adica cochilii intregi, gaurite si prelucrate extrem de putin (probabil putin slefuite) care sunt folosite pt. aspectul lor frust, ca sa zic asa
hobbyshop1Sa va spun o curiozitate legata de non-culori, adica ALB si NEGRU. In anii de liceu, la Bacovia, vorbind despre lumea lui poetica gri, moarta, profa de romana ne povestea exact despre culori, mai exact despre faptul ca ochiul uman e construit ca sa caute CULOAREA. Si in contextul asta, ne descria un experiment al tortionarilor nazisti care inchideau anumiti detinuti, cei care nu clacau la metodele clasice de tortura, in camere inchise, fara geamuri, in care absolut totul era vopsit in alb sau negru, inclusiv uniformele lor. Rezultatu era, din spusele profesoarei, ca acestia fie clacau nervos, fie cedau la tortura .
11.09.2011, 21:58:17