Forum: Orice altceva La o cafea...

• tmlm82
    tmlm82

Buna seara ,poate stie cineva sau poate sa anunte cineva cand sunt targuri hande made si in timisoara?sau unde pot sa ma informez cand au loc?

27.09.2011, 20:23:52
  • tonycat
    tonycat

Nu trebuie sa imi promiteti mie, doar am remarcat ca sunt magazine pe Breslo care isi prezinta foarte bine pietrele cu poze clare si in care piatra se vede bine si magazine care care le prezinta asa de prost ca nu stii ce e acolo, jad, agata, cuartz, pote fi orice, nimeriti peste ciineva care chiar se pricepe ...
    daca rodonitul acela e chiar asa de roz, mie mi se pare a fi de calitate foarte buna, fara incluziuni, iar la marimea aceea, pretul e cam mititel, parerea mea... dvs. il vindeti cum doriti... ati vazut rodonitul din celelalte magazine?
    incercati sa va imbunatatiti calitatea pozelor, nu va poate aduce decat beneficii

27.09.2011, 20:25:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

tmlm82
    Eu as putea sa te tin la curent cu anumite targuri care vor avea loc la Arad.
    Vrei sa expui sau sa vizitezi doar?

27.09.2011, 20:30:41
  • tmlm82
    tmlm82

as dori sa expun si sincer sunt incepatoare si ma-r interesa si ce acte am nevoie sau cum se procedeaza...

27.09.2011, 20:46:20
  • dana86
    dana86

tonycat nu m-am uitat in alte mag . dar eu fac comert de mult timp si pot sa iti spun ca fiecare comerciant are pretul lui , pt. mine este suficient .Eu fac poze cu o camera obijnuita , dar ma pun cu burta pe carte si invat sa fac poze frumoase .

27.09.2011, 20:51:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

tmlm
    Vrei sa deschizi ceva de forma Persoana Fizica? Adica in P.F.?

27.09.2011, 21:16:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

tmlm
    daca vrei, in 8 Oct te invit eu la Arad, unde ai ocazia sa vezi ceva interesant.
    Poate inainte de a-ti face firma ar fi mai bine sa fi doar vizitator la unele targuri sau expozitii sa intelegi cam despre ce este vorba...

27.09.2011, 21:19:15
  • dana86
    dana86

Buna seara , am avut o zi grea si inca nu s-a incheat dar am reusit sa refac pozele dela pietre m- ati bucura mult daca ati arunca un ochi , este foarte important pt mine .

28.09.2011, 18:40:45
  • blanitza
    blanitza

Draga Gheorghitza, te rog mult sa ma ierti ca-n ultimele zile n-am aparut pe-aici, dar am citit tot si sunt la curent cu noutatile. Super-folositoare informatiile legate de culori si potrivirea acestora, ma ajuta mult.
    Acuma, in alta ordine de idei, as vrea sa te intreb ceva legat de fluorit-fluorina, pentru ca am eu asaaaaa, o banuiala... Iata ce mi s-a intamplat acum 3 zile, mai exact luni, cand am avut o zi absolut cumplita - plina ochi de treaba, efort fizic(alergatura si stat in picioare la greu) si efort psihic, iar la greu - 7 ore de romana la ani terminali, numai recapitulari si exercitii(pentru teste initiale la clase de bac). Eeee, in aceasta turbata de zi au fost cu mine si-mprejurul meu doua pietre geme verzulii de fluorit marisoare(inel, pandantiv). Vreau sa-ti spun ca seara, cand in mod normal as fi picat din picioare de oboseala, si-as fi adormit cu mancarea-n gura, eu eram inca vioaie si plina de energie, cum sunt de obicei. Simt ca fluoritul m-a ajutat, sau poate este numai o autosugestie la mijloc pentru ca-l iubesc eu, nu stiu, asa ca te intreb pe tine sa-mi spui daca pietricelele-astea verzulii puteau face minunea!!!

29.09.2011, 23:20:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Despre FLUORINA, am mai vorbit.
    Am sa incerc sa va spun cateva lucruri pe care inca nu le-am discutat.
    FLUORINA, face parte din clasa HALOGENURILOR si ocupa pozitia a -4-a in clasificarea muneralogica generala:
    1) ELEMENTE
    2) SULFURI
    3) OXIZI

4) HALOGENURI

5) CARBONATI
    6) SULFATI
    7) FOSFATI
    8) SILICATI

30.09.2011, 14:27:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Formula chimica a FLUORINEI este CaF2 iar elementul de baza este FLUORUL.
    FLUORUL il gasim in Tabelul lui Mendeleev in Perioda 2, Grupa 7
    In toate textele mele. veti gasi un lucru pe care incercam sa vi-l prezint ca foarte important:
    Clasificarea generala a mineralelor se face prin sapte grupe importante, pe care tot le-am repetat. Fiecare CLASA de minerale are niste caracteristici subtile comune.
    Deci TOATE mineralele care se afla intr-o CLASA au in primul rand cateca carestici comune.
    Abea apoi, discutam despre fiecare particularitate...

30.09.2011, 14:43:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Exista deci 7 CLASE in care sant impartite toate mineralele.
    Exista 7 perioade in care fiecare element are o casuta a lui in Tabelul lui Mendeleev
    Exista 7 NIVELE de integrare despre care am sa va vorbesc acum.
    Blanitzo si daca te superi pe mine, va trebui sa citesti tot ce scriu daca vrei sa intelegi bine ce face
    FLURITUL TAU VERDE

30.09.2011, 15:20:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deoarece vorbim despre FLUORIT (Fluorina), azi va voi vorbi despre
    NIVELUL 2 DE INTEGRARE deoarece Fluoritul se afla in PERIOADA II
    (Perioadele sant cele care definesc fiecare Stadiu de Integrare)
    Fiind 7 Perioade, exista 7 nivele de INTEGRARE

30.09.2011, 15:26:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

FLUORIT
    Nivelul 2 de INTEGRARE

(Nivelul I se refera la femeia insarcinata care poarta samantza vietii si deci se refera in primul rand la viata embrionara si raporturile dintre FAT si MAMA ca nascatoare si perpetuatoare de VIATA)

Nivelul II, incepe odata cu nasterea, care duce ruptura, naruirea starii extatice,
    marcand inceputul procesului de separare...
    Faptura nou creata prin nastere isi DEFINITIVEAZA:
    INDIVIDUALITATEA, VALOAREA, SEMNIFICATIA.
    Sant foarte importante:
    Integritatea fizica, supravietuirea, asigurarea nevoilor biologice precum si primele DORINTE FUNDAMENTALE, mijloacele minimale de trai
    Apar DREPTURILE si PRIVILEGIILE
    Individul descopera ca are nevoie anumite lucruri pentru a supravietui, printre care, cele mai esentiale sant descoperirea SIMTURILOR.
    In aceasta etapa apare apare pentru prima data ILUZIA:
    Individul crede ca tot ce vede ESTE si TREBUIE sa fie a lui.
    Asa apare si simtul POSESIEI
    Apar primele intrebari: Ce inseamana?; Ce este?; Cat valoreaza?;
    Simtul posesiunii se dezvolta:
    Mama MEA, Tatal MEU, Bunicul si Bunica MEA etc...
    Toate acestea insa, ii dezvolta individului simtamantul de AUTOAPARARE
    Cu aceasta incepe viata: cu AUTOAPARAREA integritatii fizice a corpului
    si protejarea spiritului....

Vorbim deci, inainte de tote, despre un element chimic numit FLUORIT
    care prin pozitia sa in Tabelul lui Mendeleev, este inclus in PERIOADA a II-a
    iar in plan subtil, in NIVELELUL II de integrare, cel care defineste APARAREA,
    protectia FIZICA SI PSIHICA.
    iata de unde i se trage FLUORINEI caracteristicile subtile ale FLUORITULUI ca este un excelent protector. Deoarece are legatura cu NASTEREA care un atribut STRICT femenin, (nascatoare, dadatoare de viata) FLUORITUL a primit numele de FLUORINA (gen Femenin)

30.09.2011, 15:49:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

FLUORINA, actioneaza pe trei directii:
    1) Descendent, corecteaza, echilibreaza sau sublimeaza atitudinile degenerative, imorale, perverse, deviante, nihiliste, anarhiste si distructive.
    Toate aceste atitudini pot pune in pericol integritatea fizica si psihica a individului.

2) Orizontal, indruma fiinta spre un comportament corect, loial, eliminand tendintele de inselaciune, pacaleala, smecherie, marlanie, minciuna, tendinte pe care uneori santem tentati sa uzam de ele pentru a ne atinge anumite scopuri.

3)Ascendent, Fluorina, indruma fiinta spre evolutie, catre aspiratie, regasirea de sine, incredere in sine, dezvolta ideile creatoare, inaltatoare. Fluorina se recomanda in special persoanele elevate:
    - dascalilor, profesorilor, mai precis, celor care INTEMEEAZA SCOALA pentru instruirea si evolutia celorlalti.
    - artistilor care revolutioneaza arta
    - oamenilor de stiintza, inovatorilor si inventatorilor
    - compozitorilor
    - tuturor celor care prin muca lor, lupta pentru progres, dezvoltare care sa asigure indivizilor un grad ridicat de PROTECTIE

30.09.2011, 16:22:01
  • blanitza
    blanitza

Mamaaaa, Gheorghitza, suuuuper informatiile tale, chiar ca nu ne-ai spus niciun cuvintel pana acum despre aceste nivele de integrare ale pietrelor, iar in ceea ce priveste interactiunea mea directa cu acest mineral - fluoritul - se pare ca a avut influente benefice asupra mea, pentru ca m-a ajutat sa-mi pastrez energia vitala in decursul unei zile foarte obositoare. M-ai luminat, dragul meu, sper sa ne mai spui despre nivelele de integrare ale mineralelor, pentru ca sunt informatii pe care nu cred ca le gasim pe undeva, ci numai aici, de la tine.

30.09.2011, 16:22:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si acum, draga blanitza, la toate cate le-am spus pana acum despre FLUORINA,
    sa ajung si la intrebarea ta:

FLUORINA VERDE

30.09.2011, 16:24:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

La toate cele scrise pana acum (efectele benefice ale Fluorinei datorate Clasei, Grupei si Nivelului de Integrare rezultat din Tabelul lui Mendeleev,
    aduga urmatoarele efecte benefice datorita vibratiilor de CULOARE, care rezoneaza cu lungimea de unda a culorii VERDE:
    -Echilibreaza, destinde, calmeaza
    -Racoreste (tempereaza furiile, linistete pe cel "infierbantat" sau PROTEJEAZA impotriva emotiilor inalte cauzatoare de instabilitate psihica (in caz de certuri, discutii neprincipiale etc)
    -Inlatura obsesiile, Anxietatea
    Inlatura ori ce exces de "FIERBINTE" dand omului o stare de normalitate si in cazurile de atac de stress, oboseala indelungata (si este normal, deoarece oboseala poate conduce la neatentie iar neatentia poate provoca accidente, din aceasta cauza, Fluotina protejeaza vectorul de ENERGIE)
    -Ajuta in toate cazurile in care apare notiunea de FIERBINTE, FIERBANTEALA;
    -Infectii virale cu temperatura
    -"Aprindere" la plamani
    - Inflamatii de toate felurile (inclusiv o mare gama de nevralgii)
    - Reglator al ritmului cardiac (cand acesta este cauzat de stari emotive sau de soc)
    -

30.09.2011, 16:38:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu stiu daca ai inteles cum trebuie, dar m-am straduit tare mult sa te fac sa intelegi ca despre un cristal, nu poti vorbi asa la general: e bun la asta, la cealalalta... doar ca gasim scris pe ici pe colo cateva fraze.

Cand se va intelege ca lumea cristalelelor este o lume cel putin la fel de complexa ca a noastra, atunci fiecare cristal va fi tratat cu toata atentia pe care ar merta-o.
    Si poate, atunci, unii vanzatori, nu vor mai arunca cristalele pe care le vand, claie gramada unele peste altele, intr-o firava punguta de plastic, pe acre nici bunul simt nu-l au sa scrie numele lor, tratandu-le ca pe niste gunoaie.

30.09.2011, 16:45:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Despre acest subiect voi scrie separat deoarece am multe de spus.

30.09.2011, 16:47:15
  • ametist.shop
    ametist.shop

Azi am gasit niste pietre deosebite de care nu stiu nimic .
    E vorba de CELESTIT si Blue hemimorphite .

30.09.2011, 21:19:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist,
    Din cunostintele mele, HEMIMORPHITUL este verde, verzui-albastriu,
    Alb. Poate fi si transparent dar si Brun, Galbui.
    Prin ceea ce se face cunoscut Hemimorphitul este chiar culoarea verzuie a acestuia

30.09.2011, 21:31:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Hemimorphitul, este un Hidroxid silicst de Zinc hidratat.
    Este un cristal cu luciu vitros sau cruste mate
    Are duritate 4,5-5
    Este un cristale puternic piroelectric si piezoelectric.

Localizari notabile:
    -Muntii Padurea Neagra, Germania
    -Sardinia
    -Zambia
    -SUA (Colorado, Franklin, New Jersey

30.09.2011, 21:36:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Hemimorphitul, era denumit odionoara si CALAMINA
    (si ea avand culoarea verde-albastrie)
    SMITHSONITUL avea si el denumirea de CALAMINA asa ca s-a renuntat la aceste denumiri.
    Avand in vedere ca cristalele Hemimorphitului sant plate la un capat si ascutite la celalalt, el a primit numele de "jumatate de forma" : HEMIMORPHIT

30.09.2011, 21:41:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Hemimorphitul macinat, se transforma intr-o pudra foarte fina care
    se foloseste in lotiunile pentru calmarea iritatiilor pielii.

30.09.2011, 21:43:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

CELESTINA,
    este un sulfat de Strontiu, descoperita in statul Pennsylvania in anul 1791.
    Celestina este un mineral foarte apreciat si cautat de catre colectionari mai ales,
    datorita culorii sale albastre azurii, "celeste" unica in lumea mineralelor

30.09.2011, 21:48:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Celestina, se foloseste ca minereu pentru obtinerea Strontiului, ca material de baza pentru focurile de artificii, anumite smalturi si aliaje metalice.
    Celestina se formeaza asemenea calcitului si dolomitului in sedimentele marine, mai precis, in cavitati sau fisuri de roci pe unde patrunde apa.
    Celestina mai poate fi gasita in cavitatile unor fosile

30.09.2011, 21:53:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Celestins se gaseste in special :
    -Anglia, Gloucestershire
    -Cehia, Bhoemia
    -Polonia
    -Sicilia
    -Madagascar
    - Mexic
    -SUA, Ohaio, Michigan, New York

30.09.2011, 21:56:50
  • forHOPE
    forHOPE

Foarte interesanta relatarea cu nivelele de integrare; multumim frumos George :-*
    Despre Peacock-copper (paunul de cupru - Cu5FeS4) ne-ai putea spune cateva cuvinte te rog frumos? Este un mineral incredibil!!! Daca nu ma insel, se mai numeste Bornita?

01.10.2011, 12:24:22
  • blanitza
    blanitza

Si eu multumesc mult, mult, mult... Informatii beton, dupa cum spuneam si anterior, nu cred ca le-am putea gasi in alta parte, si de la altcineva. Draga George, sa inteleg ca fluorina, dat fiind ca apare in 3 culori, fiecare dintre ele capata si caracteristici proprii, in functie de culoarea pe care o are, cu toate ca este tot fluorina ea?

01.10.2011, 12:53:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHope,
    Cupru-paun, este o sulfura de cupru si fier, mineral major folosit pentru extragerea cuprului.
    Minerale din aceerasi categorie sant: CALCOPIRITA, Chalcocitul, Covelit si Cuprit.
    Acest mineral numit stiintific BORNIT, este acoperit la suprafata cu un strat oxidat de culoare verzuie. (cand intra in contact cu aerul si agentii externi.
    Culoarea caracteristica a acestui mineral este de la Brun la Negru, porpuriu-albastriu cu sclipiri de bronz...
    Poseda un joc de lumini spectaculos datorita faptului ca suprafata sa prezinta IRIZATII spectrale deosebite. Aceasta este si cauza pentru care aceasta piatra a primit numele de Cupru-Paun sau Piatra -Paun sau Piatra Pana-de-Paun
    (cam asa sant irizatiile pietrei, cam cum stralucesc in soare penele de paun

Elementul Chimic principal fiind CUPRUL, in Tabelul lui Mendeleev, acesta apare in perioada a-IV-a. Elementul chimic secundar este Fierul, care este tot un element apartinand Perioadei a IV-a. Asyfel, avem de a face cu un cristal foarte puternic marcat de caracteristicele PERIOADEI a IV-a,
    ceea ce inseamna NIVELUL IV DE INTEGRARE.

01.10.2011, 14:46:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

BORNITUL, fiind o sulfura, primeste de la aceasta clasa carecteristicile recunoscute pentru Sulfuri:
    -Organizare,
    -Rigurozitate,
    -Ordine,
    -Vector clar de directie
    (sa nu uitam din aceeasi categorie face parte si PIRITA despre care am vorbit foarte mult: culoarea si corma de cristalizare CUBICA dau aceste caracteristici)

01.10.2011, 14:51:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

BORNITUL finnd un minereu de CUPRU, inseamana ca face parte din mineralele marcate de caracteristicile PERIOADEI IV si implicit, face parte din NIVELUL IV de INTEGRARE:
    -Corespunde varstei cand individul trece de la acumularea cunostintelor, LA FAPTE
    -Munceste cu sarg pentru a-si indeplinii toate atributiile ce-i revin pentru a putea incepe sa se si afirme (sau sa-si arate potentialul, calitatile, talentul.
    -Este optimist, nu-l sperie obstacolele si n-are timp sa vada ce fac ceilalti.
    -Individul, pe masura ce inceput sa puna in practica toate cunostintele asimilate de la cei ce l-au instruit si invatat, munceste acum liber, fara protectie sau sustinere, fara ajutor si fiind independent, singur dar stapan pe sine, apar pentru prima data elemente de RESPONSABILITATE.
    _Dinamic, foarte activ si interactiv cu cei din jur, saritor la orice problema apar la cei apropiati lui, va incepe sa inteleaga ce este intr-ajutorarea, facerea de bine si chiar COMPASIUNEA.
    -Timpul pentru el nu exista, parca NU CURGE deoarece poate(si are puterea) sa-si faca tot ce si-a propus (de aici, adancirea perceptiei de Responsabilitate pe fondul ORDINII si DISCIPLINII.

01.10.2011, 15:01:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Bornitul este deci o sulfura (si am vazut ce elemente subtile il insotesc), este pe nivelul IV de integrare (si am vazut care sant elementele subtile ale acesteia) si are culoare purpuriu-albastriu cu bronz in irizatii.
    Asadar, Bornitul, pe langa calitatile benefice imprimate de Clasa si Perioada, mai primeste niste calitati subtile datorita rezonanatelor de culoare despre care am vorbit.

01.10.2011, 15:05:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHope,
    am amintit deci despre Nivelul de integrare deoarece am vazut ca erai preocupata de acest aspect.
    Sper ca te-a multumit cat de cat raspunsul la intrebarea.
    Cu mult drag iti doresc un Weekend linistit, cu SANATATE maxima daca se poate.

01.10.2011, 15:08:19
  • forHOPE
    forHOPE

Iti multumesc frumos pentru pretioasele informatii, draga George. Normal ca m-a multumit raspunsul; este mai mult decat suficient.
    Weekend placut tuturor si vorba lui George:"Sanatate maxima!"
    Va pup.

01.10.2011, 15:33:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHope,
    Este important cand tinem o piatra in mana (frumoasa si colorata) sa intelegem de unde provine, din ce clasa face parte, deoarece este PARTE DIN NATURA
    Toata lumea stim acum ca NATURA ESTE VIE. Este limpede ca TOT ce apartine naturii ESTE VIU.
    Omul, de cand se naste pana moare, trece prin sapte etape. Aceste etape, fiecare cu importanta ei, pregatesc individul. Fiecare etapa isi are locul si rolul ei in evgolutia umana. De mic copil pana la varsta senectutii. Aceste nivele de integrare le gasim si in natura si in Univers.
    "Ceea ce este deasupra nostra, este si dedesupt si ceea ce este dedesupt este si deasupra noastra" (Tabla de Smarald)
    Daca pe parcursul vitii, individul nu si-a asimilat corect sau total, ceea ce trebuia sa primeasca spre insusire la un moment dat (intr-un nivel de integrare) individul va duce cu ele acele TARE care il vor urmarii toata viata pana le va clarifica.
    Daca o mama, nu-si va alapta copilul in primii trei ani, acel copil va fi privat de foarte multe lucruri:
    - o hrana potrivita doar pentru varsta lui (inlocuirea laptelui de mama cu cel de vaca este foarte mare gresala)
    - Imprimarea, asigurarea PROTECTIEI (copilul va creste cu teama, va avea cosmare noaptea) ii va vi luata copilului care nu este alaptat la san, singurul loc, unde copilul mic simte cel mai puternic protectia
    - Nealaptarea copiluli, ii va aduce acestuia in viitor: tristete, izolare, timiditate dar cel mai grav lucru, copilului i s-a luat IMBRATISAREA de mama.
    Toate aceste carente, (din cauza unei mame iresponsabile, care a preferat sa-si pastreze sanii frumosi pentru sex, in loc sa alapteze copilul) se vor rasfrange mai departe in viitoarele nivele de integrare.
    De aceea este foarte important sa privim mineralele ca un lucru viu, deoarece ele ne pot fi calauze, ne pot ajuta si ne pot deveni prieteni.

01.10.2011, 15:45:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pamantul este identic cu corpul uman:
    Are un aparat respirator (vanturile si evaporarea apei din mari si oceane),
    unul locomotor (se invarte), unul circulator (toate raurile, marile si oceanele)
    unul digestiv (si el "se hraneste" si are un "soare propriu" -nucleul), etc, etc...
    Vreau sa ma opresc doar asupra unui lucru.
    Pamantul are o inima, un puls (frecventa terestra. De ex la 4-5Hz au loc cutremurele) are ARTERE si VENE. Raurile ies la suprafata pamantului gata oxigenate si curate, strabat pamantul unde omul "le imput" apoi se varsa in mare de unde, prin canale subterane ajung in RINICHI adica in maruntaiele pamantului (de unde vin si cristalele noastre) unde apa este filtrata. Sant extrase sarurile ( asa apar salinele si sarea) deseurile toxice (asa apar metalele grele) pentru ca apoi, trecand prin aceste miraculoase filtre, apa, sa fie ridicata pana la varf de munte, de unde va relua intreg ciclu.
    Cristalele despre care vorbim noi, fac parte din aceasta masinarie vie care este PAMANTUL (Om la scara mult mai mare...)

01.10.2011, 16:01:02
  • blanitza
    blanitza

Da, superba metafora, George, sa privim pamantul ca pe un om, insa mult, muuuult mai mare. In directia aceasta, pietrele semipretioase isi gasesc si ele un loc de invidiat pe harta, astfel incat acum pot avea o imagine globala si de ansamblu. Acum le vad asemeni tuturor substantelor chimice ce exista in organismul uman, asa sunt pietrele si tot tabelul Mendeleev pentru organismul mineral si vegetal al Pamantului.

01.10.2011, 20:17:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanita,
    Fluoritul tau miraculos, fcand parte din Nivelul IV de integrare,
    mai are alaturi de el foarte multe minerale (unele foarte cunoscute) datorita faptului ca in compozitia lor, exista elemete chimice specifice acestei Perioade din Tabelul lui Mendeleev.
    Iata-le:
    Potasiu (K)
    Calciu (Ca)
    Titan (Ti)
    Crom (Cr)
    Mangan (Mn)
    Fier ( Fe)
    Nichel (Ni)
    Cupru (Cu)
    Zinc (Zn)

02.10.2011, 18:16:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cromul, (in greaca- chroma) tradus inseamna de fapt "culoare"
    si asta deoarece toate mineralele care contin in cantitati insemnate CROM
    au culori intense si foarte frumoase. Iata cateva dintre ele:
    CORINDON (cu toate varietatile)
    RUBIN
    SMARALD
    In tehnica obtinerii culorilor, Oxidul de Crom este indispensabil,
    nu cred ca este cineva care sa nu fi auzit de Oxidul Verde de Crom, Oxidul de Rosu Crom si Oxidul de Galben Crom.
    Am sa fac o paranteza mai mare, deoarece vreau sa va povestesc o intamplare pe care n-am s-o pot uita niciodata si are legatura cu Oxidul Galben de Crom.
    Marita sa vi-o spun, poate invatati si voi ceva, sa nu patiti ca mine.

02.10.2011, 18:23:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sotia nascuse si era internata la "Matern"
    Eu, ce ma gandesc: hai sa fac o treaba buna: scot tot din camera unde va fi gazduit bebele, dezinfectez totul si voi varui proaspat.
    IMi fac rost de tot ce-mi trebuie: scule si materiale.
    A doua zi, aveam toate cele trebuincioase.
    Cum sotia urma sa stea cel putin cinci zile la spital, imi mai ramanea trei pentru
    reparatii, zugravit, vopsit si aranjat.
    Eram in concediu si nu aveam probleme cu timpul liber.
    Dis de dimineata am scos tot din camera, m-am pus pe reparat peretii si tavanul, apoi, cu o amorsa de var am spalat toti peretii si tavanul.
    Pe la orele 15 era deja uscat tot si m-am pregatit sa fac solutia pentru zugravit.
    Am scos o culoare frumoasa Galben-Lamaie... din Oxid Galben de Crom.

02.10.2011, 18:29:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Culoarea a iesit foarte frumoasa, asa ca am iesit la o cafea, o tigara pana urma sa se usuce primul strat.
    Dupa cca doua ore, m-am intors fericit acasa. Intr-o ora dadeam a doua oara si totul era gata.
    Cand am intrat in camera, era sa fac infarct. Toata camera stralucea intr-un rosu
    nemaintalnit si foarte puternic. Vopseaua era uscata, uscata.

02.10.2011, 18:32:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Inainte de a zugravi, acea camera avea un roz pal foarte placut. M-am gandit ca n-am spalat bine peretii si mi-a iesit vechea culoare (desi inainte dadusem cu Roz)
    M-am imbarbatat, am luat pompa si da-i bataie inca odata cu Galbenul meu.
    La orele 22, cand s-a uscat camera mea stralucea ca un soare: un rosu foc nu alta.

02.10.2011, 18:35:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am dat cu pompa de pamant, mi-am tras suflarea si mi-am zis ca timp este, deci maine dimineata, spal inca odata peretii cu sapun (sa fac un strat ecran) si nu va fi problema sa nu termin.

02.10.2011, 18:37:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dimineata la prima ora am spalat peretii, pe la 12 m-am dus la spital la sotie (ea habar n-avea ce fac eu acasa) care m-a luat si la 11 metri: toti sotii trec pe acolo toata ziua, iar eu... "-aha probabil ai pe cineva!"...
    O scald eu cumva si m-am intors la treaba. S-a uscat tot, s-a acoperit si rosul ala turbat. Pompa si da-i bataie.
    A iesit un Galben foarte frumos cum nu mai vazusem.
    M-am linistit si m-am dus la bufet de langa mine sa mananc niste mici.
    Ma intorc acasa iar camera mea imi zambea plina de trufie ROSIE mai ceva ca MACUL din campie.
    Am pus mana pe telefon si am apelat la un artist in arta zugravitului. I-am povestit.
    - Dragule, tot ce-ai facut tu, a fost perfect si sant mandru tine. Nu este nevoie sa merg eu acolo deoarece chiar tu vei remedia situatia.
    Ceea ce ti-a lipsit tie, a fost de fapt o necunoastere TEORETICA.
    Oxigul Galben de Zinc, reactioneaza cu VARUL si se transforma in ROSU APRINS in contact cu aerul De aceea numai dupa uscare ti-a aparut ROSUL.

Am mers la Metalochimice, am cumparat un Oxid galben de Baltimore (un produs obtinut din pamanturi si n u din minerale).
    La primul strat, totul a intrat la normal....

02.10.2011, 18:47:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asta mi s-a intamplat cu Oxidul Galben de Crom...

02.10.2011, 18:48:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo,
    Iata acum, care sant pietrele care se infratesc cu FLUORINA in NIVELUL IV DE INTEGRARE:

02.10.2011, 18:49:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Potasiu (K) : Muscovit; Biotit; Sanidin; Ortoclaz;
    Amazonit, Piatra Soarelui, Piatra Lunii,

Calciu (Ca) ; Calcit, Aragonit, Andradit, Apatit, Zoisit

Titan (Ti) : Rutil (si toate mineralele rutilate), Anatasiu; Titanit

Crom (Cr) : Cromit, Rubin, Smarald, Corindon si toate varietatile lui

Fier (Fe) : Pirita, Marcasita, Hematit; Magnetit; Limonit; Vivianit; Siderit

Nichel (Ni) : Calcedoniile; Chrysopraz; Agatele; Opal; Nefrit, Jad, Jadeit

Cupru (Cu) : Calcopirita, Cuprit; Diaboleit; Dioptaz,
    Chrysocolla, Turqoaza; Azurit; Malachit;

Zinc (Zn) : Adamit, Blenda, Hemimorfit; Sfarelit; Smithsonit; Zincit

02.10.2011, 19:29:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deci,
    blanitzo, ai vvazut si tu acum, cate pietricele ne pot ajuta pentru a armoniza corpul nostru cu NIVELUL IV de INTEGRARE.

02.10.2011, 19:31:06