Forum: Orice altceva La o cafea...
GheorghitzaExceptand Cristalul Harkimer (Diamantul de Maramures) care are varfuri la ambele capete, toate cristalele au UN SINGUR VARF...
14.10.2011, 15:18:31
si atunci, apare fireasca intrebare: unde e simetria? unde este polaritatea?
Legea polaritatii spune ca orice lucru are doi poli, insa in cazul piramidei de Cuart noi vedem doar polul POZITIV (varful)
Si atunci, ce se intampla cu dublura sa energetica?
Energetic vorbind, exista o contraparte negativa, plasata simetric sub baza piramidei cristalului care indeplineste rolul de pol NEGATIV, adica de RECEPTIE,
de ABSORBTIE, de ATRAGERE.
GheorghitzaPiramida de cristal are lor de absorbtie a energiilor, de AMPLIFICARE a lor si mai apoi de TRANSMUTARE in energii mai inalte si amplificate (cam asa face o lupa cu razele de lumina numai ca aici cristalul amplifica Energia (vibratia)
14.10.2011, 15:27:57
Cristalul de Stanca, absoarbe energie printr-un varf virtual situat in oglinda celuilalt
Nu stiu daca ma exprim suficient de bine: imaginati-va ca puneti un cristal cu varful piramidei catre oglinda. Exact lipit de baza piramidei cristalului care se vede exista inca o piramida virtuala asezata invers...
Daca varful cristalului este analog emisiei de energie, zilei, luminii, materiei, celalalt varf virtual este analog absorbtiei de energie, noptii, intunericului, antimateriei ...
GheorghitzaSpuneam mai devreme ca OMUL insusi este un CRISTAL.
14.10.2011, 16:00:09
Iata cam cum arata OMUL care a fost facut dupa "chipul si asemanarea Sa":
(celebra fraza biblica se refera OMUL energetic nu la OMUL trup fizic)
Priviti un buric.
Aici sta ascuns secretul vietii si mortii.
Puteti face mii si mii de masuratori, vazand ce distanta este de la buric la cap si de la buric la picioare. Puteti face aceste masuratori si la un copil si la un adult de 1,50m inaltime (sau de 1,90m inaltime) si la un batran.
Aceste doua masuratori se afla intr-un raport exact.
Masurati oul la nivelul ecuatorului si raportati marimea la inaltimea oului...
Veti afla cat este acest raport...
Asadar, in planul ombilicului uman se afla baza unei piramide cu varful dublu:
un varf in sus, la crestetul capului si unul imaginar, in oglinda cu varful la picioare.
Daca am pune un om cu mainile indeparate in dreptul umerilor intr-o sfera,
vom vedea ca intreg corpul uman se inscrie perfect in aceasta sfera.
Asa cum se inscriu si cele cinci poliedre despre care am vorbit.
Totul se invarte in jurul unui raport. Acest raport da Numarului de AUR
GheorghitzaCuartul, absoarbe energia prin varful virtual (care nu se vede cu ochiul liber) si o amplifica, o dirijeaza spre varful vizibil de unde energia iese filtarata, inobilata si amplificata.
14.10.2011, 16:06:20
Cristalul OM absoarbe energie telurica de la cristalul aflat virtual cu varful in jos spre Pamant.(Polaritate -) Chakrele preiau aceasta energie, o prelucreaza si o amplifica, ridicandu-i si frecventa pana ajunge la varul cristalului de la cap, de unde aceasta energie se contopeste cu energia celesta. (Polaritate +)
GheorghitzaRevenind la linia mediana a cristalului OM, acolo unde se afla ombilicul, avem o situatie speciala. In aceasta zona (deasupra ombilicului) se afla NUCLEUL unui Pamant mai mic. Nucleul Pamantului este FOCUL SACRU , generator de viata si energie (si de magnetism...) Ei bine, aici este si o chakra, un centru energetic vital.
14.10.2011, 16:18:37
Daca am asimila acest centru, cu centrul Pamantului, atunci vom vedea ceva surprinzator.
In anatomia energetica, in afara celor 7 chakre de baza, mai sant inca foarte multe secundare. Fiecare chakra are in jurul ei alte centre energetice mai mici.
Dar, aceasta chkra despre care vi-am vorbit (Chakra plexului Solar, Manipura)
are doua chakre auxiliare si bipolare. Una se afla in dreapta zona ficatului si se aseamana cu soarele nostru iar una se afla in stanga, in zona splinei si se aseamana cu LUNA noastra...
Poate scriu fara noima dar pana la urma, vreau sa va spun ca in corpul nostru, in CRISTALUL numit OM, exista tot ce vedem deasupra noastra. Corpul nostru este un univers EXACT ca cel pe care il vedem deasupra noastra.
Toate acestea se afla intr-o armonie si simetrie perfecta, intr-o relatie matematica si geometrica PRECISA.
De toate aceste lucruri se ocupa
GEOMETRIA SACRA
GheorghitzaImi pare rau daca nu am gasit cuvintele potrivite pentru a va transmite aceste informatii cat mai clar, dar ideea ce a avut-o colega noastra de a initia un concurs cu tematica de GEOMETRIE (si subtila, daca vreti) m-a facut sa abordez acest subiect complicat.
14.10.2011, 16:23:09
Ideea mea era de a va indemna sa participati cat mai multi la acest concurs iar acum, dupa ce am scris aceste mesaje, poate veti aborda lucrarile voastre si sub aspectul GEOMETRIEI SACRE
ametist.shopNOI avem o idee si mai buna , sa paritipi Tu la acest concurs .
14.10.2011, 16:27:48
Ai multe idei bune si am vrea sa le si vedem.
dana86Va citesc pe nerasuflate intre doi clienti , si cu cit citesc mai mult imi dau seama cit sint de prostuta sa nu zic altfel ...Da ideea lui ametist mi se pare formidabila , parca venind in intimpinarea mea . Te asteptam.
14.10.2011, 16:36:12
Gheorghitzaametist.shop si dana86,
14.10.2011, 16:45:57
voi complotati in subteran?
N-ati observat ca nu am participat la nici un concurs pana acum?
Nici macar n-am vrut sa fiu amestecat printre organizatori sau "jurati" ...
Amandurora vi-am promis cateceva. Sper sa ma pot tine de cuvant.
Ce chestie...
Gheorghitzaametist,shop,
14.10.2011, 16:48:50
dupa ce ai disparut complet din viata mea (pe acest topic)
ce-ai gandit? "ia sa-i tulbur linistea un pic"
(mai ales ca de doua saptamani
nu prea mai intra lumea pe aici)
ametist.shopNe oferi totdeauna informatii valoaroase , dar eu vreu sa vad cateva din creatiile tale .
14.10.2011, 17:03:46
Sunt curioasa , dar despre complot nu e vorba.
Nu am disparut si nu recunosc nici-o invinuire .
Am fost , sunt si voi fi totdeauna un fan al acestui topic .
dana86Nici pomeneala de complot , dar se pare ca eu si ametist avem aceleasi curiozitati...eu una abia astept UNA numai una sa vad.
14.10.2011, 17:04:12
godetaEram curioasa, daca scriu un comentariu ma duce pe ultima pagina?
14.10.2011, 17:37:00
E pacat de toate informatiile de aici, multumesc Gheorghita, le-am urmarit un timp, dar de cand cu paginatia noua n-am mai reusit, n-am atata timp.
Oricum, laudabila initiativa de a publica atatea cunostinte, speram sa avem iar acces mai usor la ele...
godetaPfoai, nici vorba, ramasesem la pag. 21, tot acolo m-a dus, a trebuit sa mai dau scrol-click de inca trei ori, din zece in zece pagini!
14.10.2011, 17:39:30
Gheorghitzagodeta,
14.10.2011, 17:54:41
normal ar fi sa te duca la ultima postare...
din pacate acest forum nu este ca multe altele.
Cu ceva vreme in urma, nici nu era paginat.
Abea acum l-au imbunatatit. Probabil inca mai lucreaza la imbunatatirea lui.
Normal, ar trebui sa aiba o banda scrool in dreapta in care sa fie insirate toate paginile si sa dai clic pe ce pagina dogersti (in cazul nostru... ultima)
Fii binevenita "La o cafea" si vei gasi permanent un dialog util.
Gheorghitzaametist.shop,
14.10.2011, 17:57:23
nu numai ca vei vedea dar poate vei si purta
bijuterii facute de mine.
Sa nu crezi ca am uitat de SUNGIT...
Gheorghitzadana,
14.10.2011, 17:59:08
anul viitor poate imi deschid si eu un magazin.
Vei avea destule lucrari expuse incat sa astept si criticile tale.
Gheorghitzagodeta,
14.10.2011, 18:07:21
am vazut ca iti place sa lucrezi in CUPRU.
(frumos "tandem-ul" tau)
Pentru ca lucrezi mult in cupru am sa-ti spun cateva lucruri
despre acest metal.
dana86Abia astept ziua aceea.Eu as face un magazin real unde sa expunem creatiile , cine vrea . Eu vad la mine merge binisor la vinzare directa , si nu am mag central. Mag .de imbracaminte unde am un locsor unde expun creatiile mele. Ar fi o idee.
14.10.2011, 18:15:49
ametist.shopSunt de acord , dar pe cine-l inetreseaza orasul meu . E cam uitat de lume .
14.10.2011, 18:23:47
GheorghitzaIn
14.10.2011, 18:28:35
CLASIFICAREA GENERALA A MINERALELOR,
prima clasa este cea a ELEMENTELOR NATIVE din Tabelul lui Mendeelev.
CUPRUL
face parte din elementele PERIOADEI a IV-a
alaturi de:
Potasiu(K); Calciu(Ca); Titan (Ti); Vanadiu (V); Crom (Cr)
Mangan (Mn); Fier (Fe); Nichel (Ni); Zinc (Zn)
Gheorghitzagoeda,
14.10.2011, 18:33:09
n-am sa intru in descrierea casetei tehnice si am sa incep
prin a descrie actiunile subtile ale CUPRULUI
avand in vedere ca este un metal des folosit
ca materie prima pentru accesorii folosite in arta bijuteriilor.
GheorghitzaDaca anumite metale prezinta o energie care sa permita "frumosului"
14.10.2011, 18:48:16
sa se exteriorizeze, care permite fiintei sa-si etaleze frumusetea EXTERIOARA
Cuprul, are o energie subtila care deschide calea frumusetii launtrice.
El nu sclipeste si nu este la fel de pretios ca Aurul.
N-are nobletea Platinii sau echilibrul Argintului.
In schimb, prin compusii sai, inglobeaza dragoste, frumusete interioara, indelunga rabdare, umilinta si compasiune.
Fiind unul dintre metalele cele mai bune conducatoare de caldura si electricitate,
energia care radiaza in jurul Cuprului, va conduce spre echilibrari energetice
(si acest lucru este esential daca ne gandim ca il vom asocia cu anumite pietre semipretioase)
GheorghitzaDesi simplu, modest, fara veletati de pretiozitate,
14.10.2011, 18:57:29
Cuprul ascunde in subtilitatile lui adevarate calitati inaltatoare:
-Concentreaza launtric
-Infrumuseteaza "interiorul" nostru. Inobileaza spiritul.
-Inlatura crisparea, incordarea, stressul
-Induce blandete, intelegere si rabdare
-Aduce DESTINDERE si MALEABILITATE in relatiile cu semenii
-Benefic in situatii de schimbari radicale, inducand ADAPTABILITATE
-Induce IUBIREA LAUNTRICA si pacea cu tine insuti.
De foarte multe ori santem pusi in fata unor greseli foarte mari, facute de noi insine, impotriva noastra si asta conduce la o "neampacare de sine", "neiertare" de sine.
Cuprul este cel care va incerca sa echilibreze aceste contradictii interne.
De aceea, este recunoscut faptul ca cine poarta cupru asupra lui, va reusi "sa se ierte pe sine"
GheorghitzaCUPRUL
14.10.2011, 19:01:46
este
-Calmant
-Odihnitor
-Linistitor.
Daca anumite pietre pietre pretioase au cateva dintre aceste calitati subtile,
sa stiti ca li se datoreaza acest lucru CUPRULUI din compozitia acelor minerale:
-Azurit
-Malachit
-Turqoaza...
GheorghitzaGodeta,
14.10.2011, 19:08:40
Acum, ca ti-am prezentat cateva aspecte legate de metalul
pe care vad ca il pretuiesti,
cunoscand si raporturile lui cu unele minerale,
cred ca vei incerca sa adaugi pe langa utilul & placutul si SUBTILUL
Adica, pentru aaccesoriile de CUPRU vei folosi si minerale care se potenteaza reciproc (toate pietre semipretioase care au in formula lor cuprul sau compusii sai)
Cateva ti-am enumerat si eu.
Incearca sa faci niste bijuterii din cupru si Turqoaza,
Din Cupru si Azurit...
Vei ramane surprinsa ce lucruri minunate vor iesi
(si cu puternice efecte subtile)
Gheorghitzaametist,
14.10.2011, 22:15:54
te voi asculta.
Sti ca am luat in seama tot ce mi-ai spus.
Noapte buna, dragi breslasi !
blanitzaDa, foarte interesante proprietatile subtile ale cuprului, iar culoarea e atat de calda, ca te impaca nu numai cu tine insuti, dar si cu lumea, eu parca asa il simt. Cred ca voi incerca o bratara din sarma de cupru in care sa integrez pietricelele de care ne-ai spus, si voi adauga in forma ei si elemente geometrice, astfel incat sa ma pot prezenta la concurs cu o piesa inspirata de tine, drag Gheorghitza!!!! Mersi frumos, esti un scump...
15.10.2011, 00:07:28
Noapte buna cu vise frumoase, dragi breslasi!!!
ametist.shopAzi am cumparat cateva pietre , printre altele si Pietersit .
15.10.2011, 21:51:34
Vanzatorul a spus ca e o piatra destul de rara , dar nu-mi vine sa cred ca nici informatii nu prea sunt despre acasta piatra .
Gheorghitza - tu ce sti despre Pietersit .
Gheorghitzaametist.shop,
15.10.2011, 22:21:56
nu stiu unde ai gasit tu piatra asta dar m-ai facut sa transpir un pic.
Desi este o piatra nou descoperita (China 1993 si Africa) a bulversat un pic
lumea ezoteristilor deoarece este un cristal cu proprietati subtile greu intalnite la mineralele cunoscute pana acum.
A trebuit sa refac de trei ori textul acesta deoarece intr-un spatiu public, nu se pot transmite totusi anumite informatii, asa ca a trebuit sa ma auto-cenzurez de foarte multe ori.
Iata mai intai descrierea:
GheorghitzaPIETRESIT
15.10.2011, 22:25:47
face parte din marea familie a selicei,(este un Silicat deci)
mai precis este vorba de un Cuartz mai special,
care cristalizeaza TRIGONAL, are duritate 5 pe scara Mohs,
poate fi gasit in nuante de BLEU, AURIU, ROSU.
Poate prezenta Chatoianta (asemanatoare intr-un fel cu cea a Ochiului de Tigru)
ametist.shopSa sti ca are ceva si din ochiul de tigru si din ochiul de taur .
15.10.2011, 22:27:42
E foarte interesant .
GheorghitzaPIETRESIT
15.10.2011, 22:31:30
Am sa ma limitez doar la cateva aspecte.
1. IN PLAN FIZIC
- Stimuleaza functia glandei PITUITARE (Varietatea Bleu)
- Echilibreaza intreg sistemul ENDOCRIN
- Regleaza hormonii sexuali (Varietatea Rosu)
- Regleaza automatismul corpului pentru mentinerea temperaturii in limitele optime
- Regleaza presiunea in vasele de sange (Normoreglator al tensiunii cardiace)
GheorghitzaPIETRESIT
15.10.2011, 22:35:59
2) IN PLAN PSIHIC
- Ajuta la dizolvarea confuziilor, neclaritatilor, incertitudinilor...
- Induce intelegere si TOLERANTA
- Reduce stresul si oboseala
- Relaxant, calmant si echilibrant psihic de exceptie
- Ajuta la linistirea MENTALULUI
- Normalizeaza somnul (eliminand cosmarurile)
GheorghitzaPIETRESIT
15.10.2011, 22:39:23
3) IN PLAN SPIRITUAL
- Ajuta la meditatii, rugaciuni si indruma fiinta spre o viata religioasa
- Ajuta la accesarea ghizilor spirituali (!!!)
- Ajuta fiinta sa intre in legatura cu lumea angelica
- Indruma fiinta spre o alta abordare spirituala a vietii si refacerea raporturilor cu Divinitate
- Piatra ordonatoare a haosului
GheorghitzaPIETRESIT
15.10.2011, 22:42:38
4) IN PLAN ENERGETIC
Este o piatra mai speciala deoarece poate fi folosita pentru ecxhilibrarea
a trei centrii energetici:
-Varietatea Rosie: Chakra Bazei (Muladhara)
-Varietatea Aurie: Chakra Plexului Solar (Manipura)
-Varietatea Bleu: Chakra Crestetului (Sahasrara)
Implicit, functie de dezechilibrele descoperite, Pietresitul poate fi folosit cu succes la o gama foarte larga de afectiuni.
GheorghitzaCam atat Emese.
15.10.2011, 22:43:21
Mi se pare chiar prea mult.
ametist.shopMultumesc frumos . Chiar ca e mult .
15.10.2011, 22:48:35
Vanzatorul de la care am luat a spus ca e o piatra rara , nu stiu de ce am luat , dar nu imi pare rau .
Gheorghitzaametist.shop,
15.10.2011, 23:08:28
dupa cum vezi, interesul pentru nacest topic s-a redus foarte mult.
In acest fel, nu cred ca isi mai are rostul.
Un topic caruia ii lipseste interactivitatea mai multor participanti,
nu mai este un topic uzual.
Cred ca voi incheia postarile aici si ma voi gandi la o alta varianta
care sa atraga breslasi din toate domeniile.
Cu toate ca "La o cafea" trebuia sa discutam despre orice subiect legat de HandMade. N-a fost sa fie asa.
In viata, am respectat o mai veche invatatura:
CONSTANTA universala este... SCHIMBAREA
dana86Vint de schimbare ?.. eu tot scriu . Ametist sint superbe Pietresitele , de care ai cu rosu , albastru cu bronz ?sint cam scumpe am gasit si eu dar fara orificii. Acum va anunt oficial ca sint posesoarea a 15 buc de larimar , sfere mici de 6 mm fatetate. Am capul gol si abar nu am ce sa fac cu ele . Poate o sa rideti de mine dar le-am pus intr-o traistuta de pinza si le tin la git , nu pot sa va spun ce stare de bine imi da M-am luat cu vorba si nu v-am salutat buna dimineata si sa aveti pofta la cafea.
16.10.2011, 10:59:28
ametist.shopAm vazut si eu niste pandantive de larimar , dar fiind cam scumpe pt. bugetul meu actual , am achizitionat mai mult pierte rulate sau pandantive mai ieftinute .
16.10.2011, 11:36:03
Pierteritul meu nu are albastu , dar e mult mai frumos azi la lumina soarelui .
Am luat calcit albastru , sugilit , kunzit , bronzit , agat crezy lace , fluorit , dar fiindca inca nu le-am curatat inca sunt in pungutele in care le-am primit .
Sa sti ca e bine sa le cureti ( apa , sare ) inaite sa le porti .
Cristalele inmagazineaza multe informatii . (si bune , dar si rele )
dana86Da le am curatat le tin in sare de mare , si o noapte afara. Ai listat ceva ca sa le vad si eu?sint curioasa.
16.10.2011, 11:56:33
ametist.shopNu am luat pt. mine si nu le-am fotografiat .
16.10.2011, 11:59:38
Dupa curatara poti sa pui 2-3 ore la soare , pe un pervaz de geam , unde e si protejat .(de obicei dimineata )
dana86Eu nu prea port bijuterii dar pietre tot timpul am la git , in buzunar si ma joc cu ele .
16.10.2011, 12:08:20
ametist.shopAu aceasi efect si asa .
16.10.2011, 12:15:44
Eu am pietricele (cristale ) pe care le port in buzunar , dar am multe pandantive .
dana86Deci nu sint singura care are pietre in buzunar . Acum inchid mag. vreau sa ma duc pina la bulgari sa cumpar cite ceva , am aruncat o vb la sotul meu si a zis da si nu pierd ocazia , au peste ieftin si bun brinzeturi si ma uit dupa anvelope sa vad preturi .Va urez o zi frumoasa in continuare.
16.10.2011, 12:34:25
ametist.shopO nu , sa sti ca si sotul meu are vreo 2-3 buc .
16.10.2011, 12:47:52
I-am luat acum 3 ani o piatra de agat botswana , pe care l-a purtat in buzunat si a renuntat la fumat , dupa 25 de ani .
De atunci i-am mai facut si cateva bratari , pe care le poarta "pur medical".
godetaGheorghita, stiam ca esti persoana galanta si o sa-mi raspunzi, de aceea m-am straduit sa mai ajung o data aici, sa-ti multumesc. Te voi mai citi cand conditiile vor fi mai putin vitrege:)
16.10.2011, 14:37:48
dana86Buna seara , am revenit acasa cu un gust amar ;taxa pod Giurgiu la noi 26lei la bulgari 2 euro, pod la noi varza , la ei ca in palma.Imi vine sa sting pe cineva de git cum este posibil asa ceva . Am gasit morun cu 17 euro kg proaspat , brinza de capra cu 16 lei kg , si multe altele la preturi bune bune. Sa fim noi cei mai de jos, nu ne putem opri din hotie ? Si eu m-am lasat de fumat de 5 6 luni este o mare realizare a mea.
16.10.2011, 20:16:47
dana86Observ un mare absent , eu una am invatat foarte multe dela tine , sa fiu cinstita abia astept parerea ta ... multumesc Greorghita.
16.10.2011, 20:30:59