Forum: Orice altceva La o cafea...
GheorghitzaDeoarece marea majoritate a breslasilor sant de fapt...breslase,
16.10.2011, 21:05:22
m-am gandit sa spun cateva lucruri despre o piatra "foarte femenina"
Aceasta piatra este un feldspat care are langa ea pietre ca Amazonitul, Labradoritul si face "intregul" spiritual cu alta piatra din polul opus, adica al masculimitatii:Piatra Soarelui.
Dupa cum ati banuit este vorba despre
PIATRA LUNII
si este cadoul meu pentru voi, fetele care ati tinut topicul activ
ajuns acum la 50 de pagini.
Voua trebuie sa va multumesc deci si pentru ca nu va pot imbratisa pe toate,
am sa va vorbesc despre PIATRA LUNII
piatra pe care eu vi-o recomand cu multa dragoste si afinitate de suflet
GheorghitzaPIATRA LUNII
16.10.2011, 21:14:28
Inca din cele mai vechi timpuri se considera ca aceasta piatra rezoneaza cu energia LUNII (-) si ca ea insasi si-ar trage energia de la acest astru.
Asociata de catre antici cu sfera de forta a Lunii, aceasta piatra, a fost considerata sacra nu numai pe continentul nostru dar si in Asia, India fiind cea mai reprezentativa in acest sens, deoarece era una dintre pietrele puse la loc de cinste printre nestemate.
Romanii credeau ca Piatra Lunii s-a format prin magie, din lumina Lunii iar sclipirile si reflexele sale ar fi fost primite din stralucirea enigmatica a sufletului femenin
GheorghitzaPIATRA LUNII
16.10.2011, 21:23:41
Aceasta piatra este relationata cu procesul de crestere si elevare interioara din care cauza a primit si numele de Piatra Spiritului"
La fel ca si Perla, este o piatra care exprima maximum de FEMINITATE dintre toate pietrele semipretioase, fiind corelata cu planul emotiilor, al intuitiei si al subconstientului
In consecinta, este utila in calmarea si stapanirea emotiilor, pentru integrarea planului emotional cu aspectele mai profunde ale constiintei.
Poate fi considerata un pazitor al pragului dintre costient si subconstient
GheorghitzaPIATRA LUNII
16.10.2011, 21:40:30
Poate fi un bun sprijin in obtinerea unor
- INTUITII SUPERIOARE,
- TELEPATIEI
- CLARVEDERII
Piatra lunii apmlifica receptivitatea si trezeste puterea carismatica
Este o piatra a iubirii, a sperantelor si dorintelor implinite
Trebuie facuta insa o precizare;
Femeia IUBESTE altfel decat barbatul, femeia isi face ALTE sperante decat barbatul iar dragostea si iubirea ei
poate doar fi simtita (uneori)de barbat, nu si inteleasa.
Am pus in paranteza UNEORI, deoarece se pot intalni cazuri in care barbatul sa aiba nici macar calitatea de a o simti...
Trairile unei femei sant intense, profunde si interne dar cand se manifesta,
pot trece dincolo de planul fizic. Din aceasta cauza femeea pare a fi "neanteleasa" sau ENIGMATICA. (Cine a citit Enigma Otiliei va intelege ce vreau sa spun).
Avand in vedere aceste aspecte foarte diferite dintre un barbat si o femeie
si incapacitatea, naturala de altfel, a barbatului de a putea transcende acest plan fizic (mai ales cel sexual) se poate explica de ce foarte multe femei ajung mai degraba in bratele unei alte femei, decat in ale unui barbat
(mai ales daca acesta este de o mascluinitate excesiva
si de un egoism exacerbat)
Piatra Lunii ascunde in reflexele sale, aceste trairi femenine, sentimente si cuvinte ce nu pot fi nici macar scrise, dar intelese...
GheorghitzaPIATRA LUNII
16.10.2011, 21:49:04
- In momentele de LUNA PLINA folosirea acestei pietre
amplifica puternic efectele sale
- Fiind o piatra feminina, este utila si in toate problemele specifice feminitatii
(inclusiv in normalizarea ciclului menstrual)
- Fereste mintea de fantasme nedorite
- Amplifica energia si vizualizarea creatoare
- Confera noroc
- Poate dezvolta vise PROFETICE
- Induce tandrete, afectiune, spirit matern
- Aduce liniste si armonie
- Poate ajuta la indeplinirea unor dorinte mentale.
- Stimuleaza altruismul si afectiunea sincera, grija pentru ceilalti
- Cea mai puternica piatra de protectie pentru femei.
Gheorghitzadana86,
16.10.2011, 23:08:45
ne-ai spus ca ai intrat in posesia unor margele de LARIMAR.
Aici, s-a vorbit mult despre LARIMAR dar nu erai prezenta...
Aceasta piatra, care reda culoarea inconfundeabila a Marii din Caraibe,
a fost descoperita de un dominican, in 1974, fiind o piatra relativ noua pe firmamentul pietrelor (semi)pretioase.
Acest dominican avea o fata, pe care o iubea ca ochii din cap,
ce se numea Larrisa.
Piatra nou descoperita, a primit numele de la acest dominican:
LARI (de la Larrisa, fata lui) + MAR (inseamna in spaniola "mare") = LARIMAR
GheorghitzaLARIMAR este o piatra care ne aduce energie elevata, plina de seninatate si pace
16.10.2011, 23:14:14
Ajuta fiinta umana sa se deschida catre dimensiunile spirituale ale vietii.
Se considera ca amplifica rezonantele subtile cu lumile ANGELICE
Ne ajuta sa vedem cu claritate mai mare propria viata, ajutandu-ne sa putem raspunde la intrebari de genul
Cine sant eu?
De unde vin ?
Incotro trebuie sa merg?
Care imi este menirea?
Este un puternic purificator al MERIDIANELOR ENERGETICE
Gheorghitzaametist,shop,
16.10.2011, 23:24:00
ai spus ca ai intrat si tu in posesia unei pietre mai rare:
SUGILIT
Este o piatra violet, asemanatoare cu Ametistul, doar ca se prezinta intr-o structura densa, opaca.
Zacamintele se Sugilit fiind pe epuizate, este o piatra care se va gasi tot mai greu.
-Eleveaza constiinta,
-Dinamizeaza potentialitatile nebanuite ale mintii.
-Armonizeaza MINTEA cu TRUPUL, ajutandu-ne sa intelegem adevaratele cauze care produc imbolnavirile
-Are o putere foarte mare in echilibrarea alcalinitatii din corp.
-Simbolizeaza iubirea in formele ei cele mai inalte.
In Cristaloterapie se foloseste pentru:
- detoxificare,
- imbunatatirea functiilor hepatice,
- splina,
- aparatul circulator.
- purifica SISTEMUL LIMFATIC
bijouxdemonangeca tot ai adus vorba de Luna Plina: stii ceva bun pentru a micsora energia negativa din zilele cu luna plina? Nu mi se intampla in toate cazurile, dar in majoritatea zilelor cu luna plina sunt data peste cap complet pe toate planurile! :)
16.10.2011, 23:30:14
Gheorghitzabijouxdemonage,
16.10.2011, 23:38:03
Daca tu, ai un exces de energie femenina, suprapusa peste
amploarea energiilor din timpul Lunii pline te poate coplesi.
Ai nevoie de contraponderea puternica a energiei masculine:
PIATRA SOARELUI
Doar ea poate tempera relativ bine, excesul de energie Lunara.
Gheorghitzabijoxdemonage,
16.10.2011, 23:58:19
recent, am dat peste un tabel de corespondente intre pietre si zodii.
Asa cum am facut si inainte, cand vi-am prezentat mai multe variante de concordanta, imi fac datoria sa vi-o prezint si pe cea mai recenta:
Peter J. WHITE:
(lucrul bun al acestui tabel, este ca face referire la pietre usor accesibile,
lasant Diamantul, Smaraldul, Safirul Topazul etc... in afara lui.
BERBEC: Jasp, Aventurin, Coral Rosu, Cristal de Stanca
TAUR: Malachit, turmalina, Cristal de Stanca
GEMENI: Agat, Citrin, Ochi de Tigru
RAC: Perla, Piatra Lunii, Calcedonie
LEU: Granat Rosu, Onix, Chihlimbar
FECIOARA: Sardonix, Peridot, Carneol
BALANTA: Opal, Jad, Peridot
SCORPION: Opal (Negru), Obsidian, Malachit, Acvamarin
CAPRICORN: Onix, Lapis-Lazuli, Cristal de Stanca
VARSATOR: Acvamarin, Ametist, Fluorina, Crisopraz
PESTI: Ametist, Piatra Lunii, Turmalina (albastra)
Nu stiu daca mai intereseaza pe cineva acest tabel dar stiu ca pe tine, da.
De aceea l-am si postat.
GheorghitzaVa doresc NOAPTE BUNA si o saptamana echilibrata.
16.10.2011, 23:59:48
ametist.shopMa bucur ca ai dat de un tabel "acceptabil " pt. zodii .
17.10.2011, 11:17:29
Multumesc pt. informatii despre SUGILIT.
dana86Buna dimineata , tabelul este accesibil, zodia mea este scorpion dar de larimar nu imi vine sa ma despart .Astazi am sa listez niste pietre noi si va cer parerea , ma apuc de treaba .
17.10.2011, 11:34:41
bijouxdemonangeDa, George, sigur am un exces de energie feminina...
17.10.2011, 22:14:39
Am citit despre asta cand m-am documentat despre dieta Oshawa... care si ea ajuta la stabilirea echilibrului celor doua energii, Yin si Yang.
Intr-adevar dupa dieta mi s-a ameliorat considerabil starea pe toate planurile, insa tot am observat ca atunci cand e luna plina sunt complesita, e bine ales cuvantul!
Voi cauta sa port piatra soarelui, in special in zilele cu pricina.
Multumesc!
Tabelul este mai mult decat accesibil si binevenit!
Gheorghitzabijouxgemonage,
17.10.2011, 22:21:45
Sa intelegi ca Piatra Soarelui la care m-am referit,
nu este piatra artificiala care bantuie prin magazinele noastre.
Este vorba despe Piatra Soarelui care are denumirea de FELDSPAT.
Deoarece am despre Piatra LUNII, in seara asta am sa spun cateva cuvinte si despre PIATRA SOARELUI
GheorghitzaEste o varietate de feldspat caruia incluziunile minuscule de Oligist (hematit)
17.10.2011, 22:28:27
ii imprima sclipiri, pe fond cromatic AURIU-PORTOCALIU
De aici rezonanta cu energeia Soarelui si actiunea lui MASCULINA, solara, calda,
insufland energie si vitalitate, entuziasm si vointa realizatoare.
bijouxdemonangeStiu asta... cea des intalnita o am si eu dar n-o consider piatra soarelui chiar daca e asa vanduta :p
17.10.2011, 22:33:21
GheorghitzaPe langa acest Feldspat (Natural), acum se comercializeaza sub numele de
17.10.2011, 22:33:58
"Piatra Soarelui" niste varietati ARTIFICIALE maro, albastre
care au mii de puncte aurii, care nu sant nici cristale, nici pietre semipretioase...
Gheorghitzabijouxdemonage,
17.10.2011, 22:39:57
probabul cunosti atunci toate calitatile acestei pietre dar printre ele apare:
Echilibreaza raportul Yin/Yang
bijouxdemonangenu le cunosc, chiar nu am cunostinte in acest domeniu...
18.10.2011, 02:03:05
doar ce-am prins din zbor, uneori, cand cautam informatii despre o piatra sau alta...
deci totul este minim...
Chiar te-as ruga sa ne spui cate ceva despre piatra soarelui, pentru a o recunoaste mai sigur! Maia les avand in vedere ca este comercializata cu precadere acea piatra artificiala din sticla sau ce-o fi... la asta m-am referit cand am spus ca stiu ca nu te-ai referit la sticla cu acelasi nume :)
GheorghitzaPIATRA SOARELUI
19.10.2011, 19:43:42
Piatra Soarelui face parte din clasa Silicatilor, subclasa FELDSPATILOR
Grupa Feldspati Potasici.
Feldspatii se impart in doua grupe:
1. Feldspati plagioclazi (gr. plagios+Klasis-clivaj oblic (!), insemnand ca toate cristalele din aceasta grupa, prezinta un clivaj oblic, cu formula:
NaAlSi2O8-CaAlSi2O8
Cristalele mai importante sant:
-PIATRA LUNII
-LABRADORIT
-ADULAR
2. Feldspatii potasici (au in compozitia lor si potasiu K)
care au clivaj plan, slab pana la bun cu formula: KAlSiO3O8
Cele mai reprezentative cristale sant:
-Labradorit
-Spectrolit
-Danburit
-PIATRA SOARELUI (galben-rosiatic)
GheorghitzaSper sa va prezint corect informatiile deoarece exista atata confuzie in zona aceasta incat n-as vrea sa va ametesc mai rau.
19.10.2011, 19:48:29
Aceasta Piatra Soarelui, a avut parte de atata mediatizare incat a trezit interesul nu numai al colectionarilor dar si al contrabandistilor care au inceput sa fabrice pe scara larga foarte multe falsuri.
De aceeasi problema "s-a bucurat" si AVENTURINUL.
Gasiti la tot pasul Aventurin ba galben, ba rosu, ba albastru, ba verde...
La fel gasiti Piatra Soarelui bruna, rosiatica, albastra...
tonycatImitatia din sticla se numeste GOLDSTONE, nu SUNSTONE. Cine traduce tot "Piatra soarelui" nu cred ca se gandeste prea mult.
19.10.2011, 19:56:05
Pana si WIKIPEDIA spune clar
"Goldstone is a type of glittering glass made in a low-oxygen reducing atmosphere. The finished product can take a smooth polish and be carved into beads, figurines, or other artifacts suitable for semiprecious stone, and in fact goldstone is often mistaken for or misrepresented as a natural material."
GheorghitzaDespre Avgenturin am vorbit si este bine sa va limitati la ceva sigur:
19.10.2011, 19:58:51
un Aventurin VERDE e mai aproape de adevar decat orce fel de aventurin altfel colorat. Imaginatia falsificatorilor nu are limite...
Spun aceasta, deoarece
PIATRA SOARELUI se mai numeste si.... AVENTURIN sau Oligoclaz
GheorghitzaCu toate ca piata abunda in "pietre" numite PIATRA SOARELUI, adevarata Piatrasoarelui despre care vreau sa va vorbesc, este foarte putin cunoscuta.
19.10.2011, 20:21:12
1. Piatra Soarelui de calitate INFERIOARA este APROAPE opaca si are o culoare PORTOCALIE NEUNIFORMA (!!!!!)
2 Piatra soarelui de calitate SUPERIOARA este translucida spre TRANSPARENTA
si prezinta asterism. Adica, prin difractia si reflexia luminii, pe suprafata pietrei se vede o stea cu patru raze bine conturata.
3. Piatra soarelui are un luciu sidefos, duritate 6-6,5; prezinta chatoianta si/sau asterism (fata de piatra lunii care prezinta IRIZATII
4 Pietrele care prezinta sclipiri uniforme, colorit uniform, sant usor de identificat ca Pietre false deoarece:
-Piatra Soarelui OPACA are culoare portocaliu-brun sau portocaliu roscat si prezinta sclipiri neuniforme (fuctie de lumina si unghiul de incidenta al luminii)
datorita solzilor de Hematit in benzi paralele. Aceste pietre se preteaza doar la confectionarea cabosoanelor (este foarte friabila)
-Piatra Soarelui de calitate estre insa TRANSPARENTA sau TRANSLUCIDA si chiar INCOLORA (!!!!)
Acest element, va va ajuta sa nu mai confundati piatra adevarata de aceea falsa. Din aceste pietre incolore, transparente sau semitransparente se fac margele si bijuterii minunate.
Cea mai de calitate Piatra a Soarelui are de fapt culoarea
ROSU-PORTOCALIU APRINS si prezinta TRANSPARENTA
GheorghitzaPiatra Soarelui suficient de buna (de calitate acceptabila) este TRANSPARENTA sau usor TRANSLUCIDA gasindu-se sub diferite culori:
19.10.2011, 20:26:06
-portocaliu deschis batand in roz
-portocaliu spre rosu aprins
Gheorghitzatonycat,
19.10.2011, 20:27:44
din pacate, acelas lucru se intampla si cu Piatra Lunii.
Abunda piata de Piatra Lunii care de fapt este ...sticla optica. (Opalit)
Bine venita precizarea ta.
Gheorghitzatonycat,
19.10.2011, 20:37:35
am ales sa scriu in romaneste numele pietrei,
deoarece am observat ca fiecare traduce dupa cum ii convine sau dupa cum aude pe ici-colo.
Nu stiu daca am reusit sa prezint suficiente informatii,
in asa fel incat aceste mesaje sa poata ajuta la eliminarea confuziilor.
(si denumirea de Piatra Soarelui-Aventurin este cunoscuta dar produce confuzii)
Din pacate si Piatra Lunii este supusa puternic falsificarilor si chiar confuziilor
deoarece in anumite parti ale lumii, PIATRii LUNII i se spune...
SELENITULUI (care nu este un Feldspat ca adevarata Piatra Lunii)
tonycatCam la fel de bine "informati" suntem si cand vorbim despre celebrele perle de Mallorca despre care multi spun ca sunt perle naturale. Da, natural e sideful de pe margeaua de sticla, care se depune in multe straturi, procesul de executie durand si cateva saptamani. De altfel sunt foarte frumoase, se spune ca sunt cele mai reusite imitatii de perle, de alrfel, singurele care pot fi cu adevarat sferice. Frumusetea perlei depinde de numarul de straturi de sidef natural care se depun in procesul de fabricatie.
19.10.2011, 20:49:52
Imi cer scuze daca am spus ceva ce s-a vorbit aici, nu sunt la curent cu ceea ce s-a discutat pana acum.
Cat despre felul in care sunt traduse anumite denumiri, mai bine nu, eu sunt pentru folosirea lor in engleza, asta si pentru ca noi preluam toate aceste informatii si le interpretam nu neaparat asa cum vrem, dar mai purtam si vorba fara sa ne gandim prea mult.
La urma urmelor, frumuseata aceea de GOLDSTONE e buna pentru noi fiind ieftina si taiata in tot felul de forme. am gasit de curand inimi fatetate de GOLDSTONE si am fost fericita pentru ca din piatra nu am gasit asa ceva.
Gheorghitzatonycat
19.10.2011, 21:28:49
si eu, in repetate randuri, am amintit ca nu trebuie sa confundam teoria pietrelor (cristalelor) cu ceea ce facem noi aici, adica handmade unde mai important ca orice sant imaginatia, creativitatea si linia artistica a lucrarilor.
Varietatea materialelor, coloristica si compozitia sant primordiale si nu daca cutare piatra este naturala sau nu.
Siscutiile acestea insa cred ca sint binevenite pentru a evita totusi confuziile denumirilor.
A face un set frumos din "Ochi de Taur" si sa-l intitulezi "Ochi de Tigru" nu prea pica bine...
bijouxdemonangeMultumesc frumos pentru informatii!!!
20.10.2011, 15:30:55
Am sa-mi iau si eu piatra soarelui, mie mi se pare o piatra frumoasa!!!
Si-mi voi face o lista cu pietrele care mi-ar fi benefice din anumite motive, si imi voi face o bratara cu toate hihihi
Si da,e ste adevarat ca pe noi ne preocupa mai mult partea estetica, dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem greseli majore, sa nu cunoastem materialele cu care lucram!!
Am si eu acea GoldStone - tradusa piatra soarelui- si este frumoasa...dar macar stiu ca nu e piatra soarelui, nici macar nu e piatra ci sticla si nici nu o voi da mai departe ca fiind altceva decat ceea ce este.
Eu cred ca fiecare ar trebui sa cunoastem materialele cu care lucram, sa stim cum sa le recunoastem... pot folosi si pietre de rau dar sa nu le vand drept semipretioase (decat in cazul in care chiar sunt :D)... pot folosi si metal comun dar sa nu-i spun argintat in loc de argintiu sau argint in loc de placat cu argint / argintat... sa nu-i spun cristal rubin cand de fapt doar culoarea e rubinie :))) sau sa sustin ca e turcoaz cand de fapt e un banal howlit vopsit :)) sau sa sustin ca e jad cand de fapt e rasina :)))
Gata, am fugit, ca iar o lungesc si n-are rost! :)
Elena, chiar, ca tot ai adus vorba de perlele de Mallorca...
Care-i treaba cu ele?! N-am luat niciodata, dar as vrea, sunt curioasa...dar as vrea sa stiu mai multe despre ele daca ai /aveti ceva timp
Perlele de cultura nu se obtin prin acelasi proces?
Care-i diferenta? La perlele de cultura se foloseste tot sticla sau sidef/scoica in mijloc?
Perle naturale 100% ...sunt un vis frumos! :p
O perla si un diamant negre m-ar coafa ce-i drept :)))
Gheorghitzain seara aceasta as vrea sa va vorbesc despre niste margele foarte dragi:
20.10.2011, 22:18:12
margelele de CORAL
GheorghitzaCa si Perla sau Chihlimbarul, Coralul are origine organica si se utilizeaza in cea mai parte la confectionarea bijuteriilor.
20.10.2011, 22:23:24
Ca varietati, intalnim urmatoarele tipuri de CORAL:
-Rosu
-Negru
-Albastru
-Roz
In realitate, Coralul este un organism marin ce creste sub forma
unor colonii de polipi care sant uniti intre ei prin niste canale calcaroase.
Dupa moartea lor, pe vechiul schelet calcaros se adauha altul si astfel se formeaza recifele de Corali
GheorghitzaCoralul a fost cunoscut inca din Paleolitic. Cu aproximativ 2500 de ani in urma, pescuitul de Coral era foarte anevoios si se lasa de multe ori cu accidente foarte grave, precum si moartea multor pescari de corali.
20.10.2011, 22:33:51
Din aceasta cauza, Coralul era apreciat in acele vremuri, la fel ca Smaraldul, Diamantul sau Rubinul.
Pe masura ce interesul fata de Coral a crescut, s-au specializat si pescarii.
Pe parcursul ultimelor decenii, a inceput un adevarat atac asupra barierelor de Corali, care au condus la niste distrugeri irecuperabile.
Australia, Canada, Norvegia si Noua Zeelanda, au adoptat legi severe pentru protejarea Coralului.
In zilele noastre Coralul a devenit din nou foarte valoros iar pe pietele comerciale se vand din abundenta imitatii de Coral.
Asa cum la inceputuri, Coralul era intitulat "Aurul rosu" in zilele noastre
Coralul a devenit si mai pretios, mai ales Coralul imperial (Akbar)
In Cuba, Coralul Negru este protejat prin lege si nu se extrage sau comercializeaza
GheorghitzaIn vechime, Coralul era considerat purtator de puteri magice si era folosit cu precadere ca protector.
20.10.2011, 22:51:12
In cetatea Romei era considerata PIATRA IUBIRII si era folosit ca talisman pentru protejarea relatiei de cuplu.
In Egiptul antic Coralului i se atribuia puternice calitati tamaduitoare, fiind folosit ca remediu pentru probleme legate de minte si creier, afectiuni ale aparatului urinar si unele afectiuni ale ochilor.
de asemenea, egiptenii o considerau PIATRA ZEITATILOR, din care cauza purtau Coral pentru protectie fata de boli si mai ales era considerat protectorul copiilor.
A fost folosit iniens in medicina traditionala din Asia, Japonia (medicina Kempo), China, India (medicina Ayrvedica)
Astazi, cercetari stiintifice au adeverit toate aceste calitati, mai ales prin aportul de CALCIU
Insa, pe langa Calciu, Coralul mai contine cca 74 de alte minerale vitale pentru organismul uman
GheorghitzaPrin proprietatile sale, Coralul actioneaza asupra ambelor emisfere cerebrale dezvoltand atat abilitatile intelectuale (intelepciunea, diplomatia, capacitatea de comunicare, concentrarea si ratiunea) cat si intuitia, imaginatia si CREATIVITATEA
20.10.2011, 22:53:48
GheorghitzaCoralul ne ajuta sa devenim mai intelepti si ne reda entuziasmul care se pierde odata cu trecerea timpului.
20.10.2011, 23:04:56
Cei aflati IN CAUTAREA IUBIRII trebuie sa poarte asupra lor tot timpul ceva din Coral Rosu. De asemenea, Coralul Rosu stimuleaza CREATIVITATEA si aduce INSPIRATIE, Optimism. Regleaza temperatura corpului si recomandat in afectiuni circulatorii. Vindeca anemiile Regleaza ciclul menstrual. daca prin purtarea Coralului, se observa o decolorare a acestuia, sant semne ca au aparut afectiuni ale sangelui
Coralul Alb, armonizeaza fiinta, are rol puternic protector, relaxeaza si aduce armonie in jur. Recomandat in afectiuni de Osteoporoza, Rahitism sau carierea multipla a dintilor.
Coralul Roz, aduce iubire platonica, prietenie
Coralul Negru, protejeaza de influentele negative. are efecte deosebit de benefice asuora pielii, parului si unghiilor
In plan spiritual, Coralul creste increderea in sine si in capacitatea de a gestiona corect si bine anumite situatii.
Coralul este bun pentru realizarea meditatiilor, concentrarea in timpul rugaciunilor.
TREZESTE SIMTUL CLARVIZIUNII
GheorghitzaDaca lipsa voastra de participare la dialog este o forma de protest impotriva mea, ar fi bine sa mi-o spuneti in fatza.
20.10.2011, 23:07:57
Va doresc o seara frumoasa si
NOPTE BUNA
bijouxdemonangeE foarte interesant coralul!! Nu stiam ca este considerat atat de scump...
20.10.2011, 23:59:08
Cum testez daca un coral e natural sau nu?
(Am mai zis eu ca n-a fost unul din punctele mele forte, chimia asta...desi am facut si curs suplimentar de chimie :)) :D )
Mie mi-ar placea o ramura de coral...
Si in general imi plac foarte mult bijuteriile ce contin coral!!
Dar tot nu pot sa nu ma agndesc la abuzuri... ca si in cazul animalelor....
blanitzaDraga George, eu vreau sa protestez sus si tare numai daca nu ne-ai mai spune, scrie, explica si prezenta minunatiile coralului, piatra Soarelui, a Lunii, si celelalte, si fara niciun protest, doar cu rugaminte din sufletel blanos - o poveste cand ne mai spui? Nimeni nu le stie si nu le spune ca tine....
21.10.2011, 15:03:03
Gheorghitzablanitza,
21.10.2011, 15:24:52
dintre toate topicurile existente pe Forum, daca privesti putin atenta,
vei constata ca acest topic este cel mai putin frecventat de useri.
De multa vreme... vorbesc singur.
Sant convins ca adevenit plictisitor si neinteresant.
Mai apare Andra si tu din cand in cand. (cred ca mai degraba din politete)
Asadar, eu n-am sa mai postez atata cat timp simt ca nu exista interes.
Sper totusi ca cele scrise aici, vi-au folosit macar la ceva.
dana86Buna, eu am fost plecata. Pe mine nu ma baga nimeni in seama ?eu nu prea insemn ceva pt voi , imi pare rau eu tot citesc ce aveti de spus .
21.10.2011, 17:00:53
dana86tot ce m-a interesat din descrierile tale , Gheorghita , am notat am un caiet care il citesc inainte sa imi vina clientele sa am ce sa le spun .
21.10.2011, 17:03:29
blanitzaDragul meu George, poate n-ai observat, hi, hi, hi, how many pages are here??? 128 - hm, si mai spui ca nu-i vizitat, citit si scris.... Nuuu, este, in ultima vreme paginatia asta ne-a cam dat peste cap, dar ne obisnuim noi cu ea.
22.10.2011, 00:41:40
Pomeneam ceva de hessonite la un moment dat, si-acum chiar e momentul sa-ti fac o interpelare, dragul meu, so - poate ne spui ceva despre aceasta minunata pietricica, necunoscuta cumva, insa atat de frumoasa - in culorile toamnei...
ametist.shopBuna ziua !
22.10.2011, 12:45:51
Ieri am vazut niste pietre gravate , foarte frumoase din cinabru .
Stiu foarte putin despre ele , intr-o carte atit am gasit ca e periculos pentru ca contine mercur .Culoarea insa e splendida .
Voi ce stiti despre cinabru?
GheorghitzaCINABRU
22.10.2011, 16:15:47
Este o SULFURA de Mercur (formula: HgS)
NU este o piatra semipretioasa.
De fapt nici nu prezinta vreo forma de cristalizare trigonal decat foarte rar,
prezentandu-se in general, in aglomerari cristaline sau pamantoase sub forma de patina
Culoare: Rosu
Duritate: 2-2,5
Spartura: Friabil
Luciu: Adamantin
Cinabrul este de origine hidrotermala, minereul gasindu-se in izvoare, incrustatii si impregnari ale diferitelor tipuri de roci.
Denumirea mineralului isi are originea in INDIA , unde era folosit pentru a indica o rasina rosie denumita si SANGA DE DRAGON
Inca din antichitate, filosoful grec Teofrast a utilizat termenul de CINABRU cand se referea la aceasta sufura de Mercur pe care latinii o numeau MINIU.
Din CINABRU se obtinea pentru pictura culoare denumita ROSU CARMIN
(Inlocuit astazi de CINABRU SINTETIC)
Mineraluleste insa folosit azi doar pentru extragerea Mercurului.
Miniu este cunoscut si la noi, deoarece in amestec cu ulei de in topit se obtine cel mai rezistent grund care se aplica pe metale pentru a nu ruginii.
(numit chiar "GRUND de MINIUM")
De asemenea, amestecat cu praf de creta si ulei de in se obtine celebrul CHIT
folosit la fixarea sticlelor la ferestre.
Parerea mea personala, referitoare la noile produse aparute prin magazinele noastre, este ca avem de a face cu CINABRU SINTETIC
(acesta nefiind asa toxic ca Cinabrul Natural)
GheorghitzaSorry:
22.10.2011, 16:18:20
SANGE DE DRAGON
ametist.shopDaca e sintetic , atunci sigur nu e toxic .
22.10.2011, 16:26:17
Culoarea e insa foarte frumos .
In realitate nu am vazut numai poze , dar mi-a placut.
GheorghitzaHESSONIT
22.10.2011, 16:44:42
Am mai vorbit pe larg despre GRANATI dar aduc cateva completari
care fac referire doar la HESSONIT:
Granatii sant NEZOSILICATI si au doua serii izomorfe:
1) ALMANDIN, PIROP (cel cunoscut: rosu inchis), SPESSARTIN
2) ANDRADIT, UVAROVIT si GROSSULAR.
Granatul GROSSULAR are mai multe varietati, printre care si
HESSONITUL