Forum: Orice altceva La o cafea...
tonycatok.nici o problema..
07.08.2011, 22:10:30
SophiesShineNu erati nu mai voi doi, am ajuns si eu, cred ca prea tarziu...
07.08.2011, 22:12:17
tonycatNiciodata sa nu zici "e prea tarziu'
07.08.2011, 22:18:00
tonycatZise pisica moralista...
07.08.2011, 22:18:19
GheorghitzaModa cameelor s-a nascut in Italia de abea in timpul Renasterii, in sec.XV-XVI.
07.08.2011, 22:29:18
Revirimentul lor s-a datorat in mare masura luyi Lorenzo de Medici (1449-1492) mare iubitor de arta si pasionat colectionar de antichitati, printre careun loc important l-au ocupat cupele si cameele antice din pietre dure.
La curtea din Florentza a familiei de Medici s-au reunit celebri pictori si sculptori
GheorghitzaMandru de colectia sa, Lorenzo obisnuia sa puna sa se graveze pe ele parafa lui.
07.08.2011, 22:32:17
S-au pastrat camee si cupe din Onix, Sardonix, Jasp, precum si pretioase bijuterii marcate cu parafa " LAUR MED"
GheorghitzaCercetari recente pe baza asemanarii cu alte reprezentari de pe medalii, duc la concluzia ca minunata Camee Orghidan, il infatiseaza pe imparatul Iulian Apostatul (361-211d.Hr.) reprezentat alaturi de sotia sa Flavia Helena.
07.08.2011, 22:40:45
tonycatFrumos, frumos, o sa caut poze , chiar sunt curioasa sa vad cu aratau cameele lucrate in vremea aceea. Astazi se lucreaza cu laserul.
07.08.2011, 22:42:34
hobbyshop1am revenit si eu.... cu mare interes pentru camee!!!
07.08.2011, 22:47:39
Aveti aici un link, cu o colectie a Muzeului de arta din Viena. Am gasit candva un articol despre colectia lor de camee antice, cea mai importanta din lume se zicea acolo. Din pacate nu-mi amintesc sursa si va las sa va rasfatati ochii cu minunatiile din imagini:
http://www.khm.at/en/kunsthistorisches-museum/collections/collection-of-greek-and-roman-antiquities/roman-cameos-and-gems/
GheorghitzaAvem pe Breslo, un magazin de exceptie care poate crea bijuterii dupa propriile voastre proiecte.
07.08.2011, 22:51:16
Ar trebui s-o contactam si sa intrebam daca i-am da de exeplu un pandantiv de Agat, ar putea prelucra o camee?
Hmm va dati seama ca am putea comanda niste unicate ...
GheorghitzaEste din Oradea tipa. Sper sa-mi aduc aminte de magazin... Este absolvita a Facultatii de Design din Timisoara.
07.08.2011, 22:53:03
tonycatMultumim, hobby.shop! Am vazut niste lucruri minunate! Si nu numai camee!
07.08.2011, 22:54:06
Apropo de muzee... Stiti ce muzeu frumos de istorie se afla la Sofia? E adevarat ca sunt expuse reproduceri, originalele sunt la adapost, dar am vazut acolo niste obiecte de metal, bijuterii sau obiecte decorative, lucrate magnific de niste civilizatii antice al caror nume nu mi-l amintesc.
SophiesShineDa, ar trebui s-o contactam, pe mine ma intereseaza!
07.08.2011, 22:55:30
tonycatGheorghitza, astazi se fabrica cameele din pasta polimerica cu ajutorul unei matrite. Nu iti trebuie nici o scoala pentru asta.
07.08.2011, 22:56:21
GheorghitzaPersonalyti Supplier este magazinul...
07.08.2011, 22:57:00
Gheorghitzatonycat,
07.08.2011, 22:58:56
pai din astea pot si eu sa-mi fac... e simplu. Eu ziceam de camee naturala din Agat, Jasp sau Sardonix...
SophiesShinetonycat, de acea nu am bijuterii cu camee:(
07.08.2011, 22:59:58
tonycatNu ma innebuni? Trebuie sa ai si tehnica adecvata... am si eu freza de diamant, inca nu am avut curaj sa ating nici o piatra, dar pe langa asta mai trebuie ceva, o pasta de slefuit. am tot zis sa mai caut carti sa invat si ceea ce numesc americanii "lapidary" dar pana acum nu am strambat decat sarme.
07.08.2011, 23:02:13
GheorghitzaNu scoala trebuie...ci scule
07.08.2011, 23:03:21
hi, hi, hi azi nimic nu faci fara o scula ca lumea
Gheorghitzatonycat, pasta de slefuit iti dau eu daca te apuci de sculptat camee
07.08.2011, 23:04:41
GheorghitzaLasa... ma apuc eu de gravat si fac o camee.
07.08.2011, 23:06:43
Vad eu ce o sa iasa. Voi cauta un pandantiv mare si frumos.
Incerc sa fac o Mandala.
(am auzit ca e la moda asa ceva...)
tonycatSi totusi am vazut la cineva , aiurea in cautarile mele pe net, pietre de agat pe care le-a "zgariat" artistic, cu freza de diamant. Floricele, liniute, merge si asa, nu trebuie sa sculptez in piatra, o sa incerc.
07.08.2011, 23:06:50
tonycatCe fel de pasta? De la Proxxon am o pasta de slefuit. si cate pietre am cumparat cu urme de pasta albastra pe ele...
07.08.2011, 23:08:12
SophiesShineDaca va apucati de sculptat eu cumpar:)
07.08.2011, 23:10:09
tonycatIn paralel eu citesc dintr-un blog pe care l-am descoperit in seara asta.
07.08.2011, 23:11:52
http://expertdiamant.wordpress.com/
Pe langa multe subiecte actuale din Romania de astazi sau de aiurea, am citit multe lucruri legate de pietre sau de metalele pretioase.
Nu vinde nimic, de aceea il scriu aici.
tonycatEi, SophieShine, asta e un mestesug, cere timp. o sa incer sa zgarii un agat, mai mult de atat nu cred ca o sa reusesc.
07.08.2011, 23:14:00
Gheorghitzatonycat,
07.08.2011, 23:15:13
eu slefuiesc cu o pasta verde in care mai amestec praf de creta.
Nu ma intreba de unde o cumpar.
Alama slefuita... juri ca-i aur.
GheorghitzaNu mie-e greu data viitore sa-ti iau si tie macar sa incerci...
07.08.2011, 23:16:23
Cu pasta asta corectez si luciu la unele margele.
tonycatTe cred, asa am folosit si eu pasta de la Proxxon, alta nu am, pe cupru si bronz.
07.08.2011, 23:17:59
Hai sa te intreb, poate stii, "Renaissance Wax" unde gasesc in Romania?
Am inteles ca e buna pentru protectia la oxidare
GheorghitzaSophiesShine,
07.08.2011, 23:18:21
pa daca ar merge treaba, le-am vinde prin magazinul tau.
Gheorghitzatonycat,
07.08.2011, 23:21:27
ma interesez.
Am mai vorbit cu cinea despre pasta "Renaissance Wax".
Lasa-mi cateva zile si iti voi spune daca aflu de unde o poti cumpara.
tonycatSau chiar din afara, dar nu stiu cum e cu taxele vamale.
07.08.2011, 23:22:53
Gheorghitzatonycat,
07.08.2011, 23:29:47
Pana nu vorbesc, nu pot spune nimic.
In cateva zile aflu si iti spun.
SophiesShineGheroghitza:))), da sau fac coliere, brose din ele:)
07.08.2011, 23:31:32
tonycatNu e nici o graba...Multumesc!
07.08.2011, 23:34:39
tonycatSi tot legat de camee. In epoca victoriana ajung celebre si la moda bijuteriile lucrate in "jet", printre care si camee, superbe!
07.08.2011, 23:38:22
GheorghitzaMitridate al VI-lea a ajuns rege al Pontului dupa asasinarea tatalui sau.
07.08.2011, 23:57:55
El n-a ezitat sa-si ucida mama si fratele pentru a concentra in mainile sale intreaga putere.
Mitridate a fost cel mai inversunat dusman al Romei, cu care purtase trei razboiae, numite "razboaiele mitridatice"
Dupa ce intreaga Asie Mica a ajuns sub suveranitatea sa, a ordonat uciderea a 80.000 de romani si italici aflat pe pamant asiatic.
Tezaurul fabulos acumulat de Mitridate, a cuprins aur, bijuterii adunate din toate tarile supuse de el. Acest terzaur ajunge si la Roma. Aici a fost adusa si celebra sa "gliptoteca", o colectie de peste 4000 pietre pretioase si lucari in piatra printre care si minunate camee, Cupe din Agat de diferite marimi si monturi in aur.
GheorghitzaMaine ma asteapta o zi grea si dificila, asa ca imi iau ramas bun de la voi, nu inainte de a va multumi cu tot dragul ca ati participat la aceasta discutie.
08.08.2011, 00:10:18
Nu stim cati vor fi citit ce am scris noi aici dar sper ca semenea subiecte (in fond strans legate de activitatea noastra) sa devina cat mai intersate si interesante.
Nu este fascinant, cand tii o Camee in mana, sa o sti pretui si dupa indelunga sa evolutie?
Noapte buna dragi prieteni.
SophiesShineNoapte buna, si mii de multumiri pentru tot ce ati scris, e de mare folos(cel putin pentru mine!).
08.08.2011, 00:18:28
blanitzaDumnezeule, aici a fost un adevarat Regal al cameei, iar eu habar n-am avut, eu faceam decoupage, nene, ca ma gasi decoupage-ul, cand voi discutati de inima mea - cameea!!!! Ce veche, veche, veche si nobila, rasata, e cameea asta, nici nu-i de mirare ca si astazi e intalnita atat de des in bijuterie!!!
08.08.2011, 00:54:12
Am ramas muta, Sophie, la frumusetile din ultimul link, acolo-i aur curat, trebuie sa le studiez pe toate la rand de-acolo!!!
Multumiri, dragii mei breslasi/breslase!!!
bijouxdemonangeCe istorie minunata si lunga are aceasta frumusete numita Camee!
08.08.2011, 01:39:56
Ce-i drept, eu ma feersc ca de dracu de cameele moderne, turnate din polimeri in forme... Nu-mi plac nici de frica!!
Dar o camee precum cea aratata de Sophie... n-as putea sa o refuz nici daca mi-as pune ambitia la treaba!!
Multumesc frumos pentru nepretuitele informatii, as fi ramas total nestiutoare... despre Camee chiar n-aveam habar!
Si imi plac mult povestile acestea despre bijuterii si pietre cu istorie!!! Sunt mai mult decat fascinante si pline de invataminte!
Sper sa reusesc sa-mi strecor in program si un mic studiu de macar 2 ore pe saptamana dedicate istoriei bijuteriilor!!
Favoritele mele: coralul, perla, turcoazul, smaraldul, pirita si angelitul - acestea sunt cele care ma atrag in mod deosebit, indiferent de forma si prezentare!
Altele ce ma mai atrag de foarte multe ori: acvamarin, ametist, citrin, ametrin, cristal de stanca, fluorit, granat, jad, turmalina, marmura, safirul (albastru).
Desi nu toate ma atrag in mod deosebit, mie imi plac toate cristalele, pietrele, mineralele. Fiecare are farmecul lui, imi place sa le privesc, sa le admir, sa le simt... Mi-ar placea sa am exemplare din toate pietrele, sa-mi fac o mega- colectie de minerale ...cu povesti si istorii interesante... Am timp, ce-i drept, pana la sfarsitul vietii sa-mi realizez macar un sfert din visul acesta :p
Pirita am cateva pietre brute, mostenire de familie : sunt absolut superbe!! Dar nu stiu mare lucru despre.
Iar angelitul, stiu ca este o piatra deosebita, a deschiderii, dezvoltarii, explorarii, creativitatii si indraznelii, a comunicarii la niveluri supra umane. Si ma fascineaza.
I-am daruit prietenului meu un breloc cu angelit si de fiecare data cand port si eu ceva cu angelit legatura este mult mai puternica chiar si la distanta :)
Dar, stiu inca prea putine despre piatra. Am observat totusi ca este usor de confundat cu acvamarinul spre exemplu. Am vazut nu de putine ori acvamarin vandut pe post de angelit. Iar un comerciant de pietre, vazandu-ma cu cercei din angelit, a zis ca-s acvamarine :D
Desi, totusi, exista o diferenta de nuante destul de evidenta, angelitul fiind de un bleu rece, pal, gri
Cred ca imi place aceasta piatra pentru ca....este aeriana, spirituala, profunda, comunicativa... Si corespunde si zodiei mele, aeriene de altfel: Gemeni
Dar, chiar mi-ar placea sa stiu mai multe despre el :) George, daca ma poti ajuta!
tonycatAngelit si acvamarin,....nu ai cum sa le confunzi pentru ca arata foarte diferit.
08.08.2011, 05:31:27
Sursa mea pentru minerale si roci este acest site
http://www.greatslabs.com/slabs_angelite.shtml
Mai departe il las pe Gheorghitza sa iti raspunda.
tonycatIar, de pe Breslo, singurul loc unde am vazut angelit asa este aici
08.08.2011, 10:02:20
www.breslo.ro/Product/Angelitepiatra-ingerului-rotund-12-mm-5-buc_107926
A nu se intelege ca sustin acest magazin, doar spun ca ceea ce e aici seamana foarte mult cu ceea ce am vazut si pe site-urile din SUA.
De restul , nu stiu, e posibil sa fie, piatra poate diferi si in functie de locul de extractie. Am vazut aceasi cum arata un carneol extras de nu stiu unde si cum arata un carneol extras in India, mult superior.
Si eu am angelit ca acela si ca acela...... si la targul de la Muzeul de Geologie am vazut angelit si asa si asa....
bijouxdemonangeMultumesc!
08.08.2011, 12:15:28
Si eu am angelit in aceeasi nuanta...
Dar faptul ca am vazut si alte pietre denumite angelit, cu alte nuante... m-a facut sa-mi pun intrebari...
Pentru ca eu am alte pietre (margele) care seamana foarte bine cu ceea ce se vinde drept angelit (daca dai o cautare pe breslo, gasesti multe...), avand o alta nuanta, dar eu le-am cumparat drept acvamarin...
www.breslo.ro/Product/Twisted-Geometry_345511
Si acum sunt cam derutata....Nici acvamarin nu garantez ca ar fi....dar....
Mai ales ca la pietre nu ma prea pricep, neavand ocazia sa intru in contact direct cu prea multe...
tonycatNu imi dau seama din poza ce ai tu acolo. Acvamarinul e mai deschis la culoare, e bleu ciel. Ca si angelitul, de altfel. Din cele doua feluri de angelit pe care le-am vazut pe Breslo (si am si eu din fiecare margelute) pentru una as baga un deget in foc ca e doar un cuart vopsit.
08.08.2011, 12:33:31
Pe alte site-uri pe care eu ma uit cu regularitate angelitul arata ca acela din magazinul Tensha. Angelitul cred ca e o piatra mai ieftina decat acvamarinul. Acvamarinul cand atinge dimensiuni mari si mai e si pur, poate ajunge la preturi maricele.
Dar pietrele pot diferi si in functie de tratamentul care li s-a aplicat si un functie de zona de extragere.
kemese62Parca seamana cu amazonitul
08.08.2011, 13:11:59
www.breslo.ro/Product/Colier-amazonit--reducere_376242
Concluzia -am fost pacaliti .
bijouxdemonangehmmmm
08.08.2011, 13:22:33
amazonitul nu e mai verde?!?!
adevarul e ca daca ai timp sa cauti acelasi tip de piatra in mai multe locuri risti sa gasesti tot felul de denumiri ...
bijouxdemonangeElena, din ce spui tu e foarte posbil deci ca acvamarinul ce-l am eu sa fie de fapt cuart...vopsit...
08.08.2011, 13:24:05
Nu conteaza asta neaparat, ca mie imi plac oricum...dar ar fi fost frumos sa stiu exact si ce este :D de preferat din start...
ametist.shopAsa ar fi trebuit sa fie ,deci acum nu mai stiu ce sa spun.
08.08.2011, 13:24:45
tonycatPozele pot fi inselatoare.... nu putem aprecia ... tot ce pot sa va zic este incercati sa va procurati si pietre brute.. si amazonitul bate usor in verzui, dar foarte putin, e doar o impresie pe retina
08.08.2011, 13:28:45