Forum: Orice altceva Oameni care multiplca produsele tale

• IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Ce parere aveti despre o persoana care primeste cadou de ziua ei o sosetuta de Craciun si apoi o multiplica si iese cu ea la vanzare pe Breslo?

Eu nu mai am cuvinte.

IG

08.12.2010, 13:37:05
  • cocky
    cocky

:( din pacate, exista si astfel de oameni. nu stiu ce sa spun. produsele tale sunt minunate, de cand ai postat aici, ma tot uit in magazinul tau. se observa munca si atentia in fiecare lucru...

08.12.2010, 14:10:44
  • mady68
    mady68

multumeste-le pritenilor

08.12.2010, 14:35:52
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Multumesc "prietenilor".

Multumesc cocky de aprecieri.

IG

08.12.2010, 14:37:18
  • lanca
    lanca

poate ca este chiar sosetuta cumparata, nu i-a placut si a vindut-o :P

08.12.2010, 14:56:43
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

A primit-o cadou de ziua ei.

08.12.2010, 15:07:18
  • lanca
    lanca

cu atit mai grav :D

08.12.2010, 15:07:59
  • blanitza
    blanitza

Trebuie sa dai "Report" produsului respectiv, pentru astfel de situatii exista butonul. Acest comportament este inacceptabil, si fa-o, te rog, pentru ca altfel ne umplem de "clone" de-astea tupeiste!!!! Ca sa nu mai vorbim ca daca mai e si "prieten", atunci dusmani cum arata????
    Eu nu pot sa inteleg asa ceva, imi este imposibil, de ce dumnezeu se straduiesc unii sa copieze un model, cand ar fi mult mai la indemana sa lase imaginatia si fantezia sa zburde, sa-si exerseze ochii mintii prin "Jocul cu margelele de sticla" - ca sa-l parafrazez pe Herman Hesse. Eu personal am probleme pana si cu al doilea cercel, pe care musai trebuie sa-l scot la fel ca pe primul...

08.12.2010, 15:16:34
  • Margelute
    Margelute

Hai sa nu exageram totusi. O piesa UNICAT nu poate fi reprodusa.

08.12.2010, 16:08:21
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Eu la fiecare produs imi creez tipare si scheme.

Si pot sa reproduc un produs creat anterior pana ma plictisesc.

Produsele mele sunt crosetate si tricotate.

Nu creez unicate. Creez produse in serie foarte mica.

Unicat la mine inseamna un produs care nu mi-a placut si n-am mai vrut sa-l mai reproduc ulterior sau pur si simplu am considerat ca nu ma reprezinta.

Eu nu lucrez nici cu sticla, nici cu fimo (unde e de inteles ca nu poti reproduce cu exactitate un produs).

IG

08.12.2010, 16:13:57
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Oricum fiecare sut in "dos" inseamna un pas inainte.

Produsele create de mine isi spun oricum cuvantul.... si pun daruire in fiecare lucru pe care il creez.

Si ....sunt perfect capabila sa creez in continuare produse noi, mult mai frumoase si mai pline de viata.

Se pare ca in orice domeniu trebuie sa inveti sa latri, dar sa si musti ca sa supravietuiesti.
    Totusi nu ma reprezinta nici una dintre ele.... desi ma macina offurile uneori......

08.12.2010, 16:25:26
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Intervin si eu daca-mi permiteti.Ati spus ca Dvs.creati modelele ,dar eu multe din modelele expuse le-am vazut in filmulete pe you tube .De exemplu Craciuneii(am facut si eu zilele trecute cativa),Papuceii spiridus ,salul sirena etc.Eu nu consider ca sunt modele inventate de Dvs.din moment ce am vazut modelele aste in multe alte locuri.
    Eu nu ma pot lauda ca am inventat eu vreun model ,ci ca l-am invatat sau m-am inspirat de undeva.Si atunci cand imi place un model incerc sa-l fac si eu ,dar in maniera mea.
    Asta e frumusetea lucrului facut de mana ca este unic ca si cel care il face.
    Va inteleg nemultumirea ,dar sa nu exageram ca nu am pus noi coada la pruna .

08.12.2010, 16:46:15
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

1. Era vorba despre a putea sau a nu putea reproduce un produs.

2. Imi fac scheme si tipare la fiecare produs pentru a il putea reproduce ulterior.

3. Ma inspir din reviste de crosetat si tricotat si la fiecare produs imi pun amprenta proprie..... stilul meu.

4. Nu am sustinut niciodata ca tot ceea ce am facut eu e inventat 100% de mine.
    Nu am inventat eu crosetatul.

Si nemultumirea mea era legata de "prietenie", de oamenii din jurul tau.

Dar, imi pare rau ca nu ai citit printre randuri si de sus in jos.

Eu nu m-am referit la produsul multiplicat ci la gestul facut cu, cadoul primit de persoana respectiva. Asta era oful meu: ce iti fac "prietenii".

08.12.2010, 17:02:02
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Contrar aparentelor am citit printre randuri ,dar mi-am permis sa extrapolez putin si am profitat de ocazie sa punctez chestia referitoare la unicitatea modelelor si etc.pt ca si in descrierea magazinului scrie undeva ca schemele nu se distribuie si ca sunt creatie proprie si am zambit atunci.Cine ar vrea o schema a produselor cand le gasesti peste tot pe internet?!
    In fine !
    Sper ca ati citit si Dvs .printre randuri si ati inteles ce am vrut sa zic.
    Referitor la problema cu ,,prietena''care vinde produsul pe Breslo eu as aborda-o direct si i-as spune ce si cum gandesc si as rezolva problema .

08.12.2010, 17:10:22
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

De fapt scria:

"Tiparele produselor nu sunt de vanzare si nici nu se distribuie gratuit.
    Va multumesc pentru intelegere."

....pentru ca m-am saturat de cererile de scheme si de tipare care le primesc in imbox, cand vorba ta le gasesti pe google.

Acuma scuza-ma ...sunt si oameni care: ori nu stiu sa caute ori prefera "prunele" fara codita direct in gura.....

.... Totusi, merci ca m-ai binedispus.

08.12.2010, 17:18:41
  • user13164
    user13164

DESPRE COPIAT: CINE VREA SA IMI REPRODUCA MIE LUCRUSOARELE ESTE BINE VENIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHIAR VA ROG. AS FI MANDRA SA PLACA CUIVA UN LUCRUSOR DE AL MEU ATAT DE MULT, INCAT SA VREA SA IL REPRODUCA PENTRU EA SI PENTRU FAMILIA EI SI SA GASEASCA ATAT DE MULTA ENERGIE SA FACA UN MILION DE EXEMPLARE SI SA FACA AVERE!!!!!!!!!!!!!!!! SI EU SA MOR DE CIUDA, CA NU AM FOST MAI SMECHERA SI SA FAC EU MILIONUL PRIMA.

DESPRE PRIETENIE: CE PRIETENIE? DACA ATI NUMIT-O PRIETENIE, ACUM CUM O NUMITI?

DESPRE PRODUSELE DVS.: SUNT MINUNATE, LUCRATI FRUMOS, FRUMOS SI DATI TARE MAI DEPARTE, SUCCESUL VA URMARESTE!

SI... NU VA SUPARATI!!
    SUNTETI ARTISTE. ARTISTELE VISEAZA, ,CREEAZA, IUBESC, DARUIESC, SE SACRIFICA. NU PIERDETI VREMEA! CREATI! SI BUCURATI-NE PE TOTI!

08.12.2010, 17:54:17
  • lanca
    lanca

Aura, esti tare! sa traiesti 1000 de ani !

08.12.2010, 18:32:50
  • mady68
    mady68

ce nebunie,hotul cu un pacat si pagubasul cu o suta,ii inteleg disconfortul,am mai trecut si eu ,cel putin la targuri se intampla frecvent,daca ai vanzare mai mare la un produs la editia viitoare vor aparea 2 expozanti cu aceleasi produse,trebuiesc pusi neuronii la treaba de catre toata lumea ,sa nu primeze doar banii

08.12.2010, 18:51:41
  • Margelute
    Margelute

Daca n-ar prima si banii am face toate expozitii FARA vanzare doar pentru palmaresul si orgoliul personal :)

Cu toate facem produse handmade, dar UNICAT in adevaratul sens al cuvantului sunt doar produsele care se preteaza la asta, daca ma pot exprima asa. Acum pe bune, vorbim de un ciorapel crosetat nu de un produs nemaivazut creeat de la 0, nu este in nici un caz un produs de autor, este un ciorapel crosetat in culorile consacrate ale Craciunului.
    Aaaa, ca a facut cadou cuiva iar pesoana respectiva s-a gandit sa ii intoarca gestul asa e cu totul alta magarie.

08.12.2010, 20:08:07
  • forHOPE
    forHOPE

Eu de exemplu sunt suparata pe o persoana de aici, de pe Breslo, caci am observat ca unele produse de-ale mele, le-a copiat 98 % si le vinde mai ieftin decat mine. Ma deranjeaza faptul ca imi fura ideea...cand stiu ca lucrez cu atata drag so daruire...ma simt oarecum jignita cand vad ca altcineva copiaza modelele mele....

08.12.2010, 22:04:19
  • issa
    issa

Eu am inventat un model ! :)))
    Cand eram prin clasa a II-a (cred) am inventat ''dintele calului'' ...la lucru manual trebuia sa tricotam bob de orez iar invatatoare imi reprosa ca am am sticat bobul de orez... transformandu-l in dintele calului. Se pare ca nu mi-a apreciat inventivitatea si m-am ales cu o nota ceva mai mica.

09.12.2010, 11:10:34
  • Laruca
    Laruca

Issa, esti cea mai tare! Multumesc pentru partida se ras copios pe care mi-ai daruit-o. Si pentru interventie, ai nota 10!

09.12.2010, 11:31:19
  • Laruca
    Laruca

Si acum ca mi-a trecut rasul si pentru ca m-ati starnit, am sa va spun totusi ce simt, in speranta ca nu sunt singura.
    Mie imi e mila de cei care doar copiaza ceva. Fara sa-si puna amprenta sufletului pe nimic din ceea ce fac. Sunt ca niste umbre, suflete goale, minti prea obosite si ocupate incat sa-si permita sa viseze. Cred sincer ca merita mila si compasiune, nu ocara.
    Daca vezi ceva care "te inspira" si creezi ceva la randul tau, in propriul tau stil, aducandu-i un plus de valoare, atunci este arta. Acel ceva care te inspira poate fi orice, nu numai un produs deosebit. Poate fi o amintire dulce-amara, poate fi zambetul unui copil trezit din somn, poate fi insasi cel mai mare artist care exista: NATURA.
    Daca totusi, ceea ce ai creat este prost realizat, cu mult sub nivelul sursei de inspiratie, atunci este un esec, un rateu.
    Noi alegem ceea ce suntem.

09.12.2010, 11:45:28
  • Artisan
    Artisan

Domnisoarelor, este vb de mine, cine ma cunoaste stie ca nu am facut si nu fac asta :))), mama mea are o carte dupa care a facut prima anul trecut am si foto, plus curand tutorialul care este free. Ce este free, nu este furat, copiat, ce este tipar, tutorial, la fel.

09.12.2010, 23:49:39
  • Artisan
    Artisan

vb de cartile anilor 70 sau chiar tiparite si mai devreme, cele care mai au au sa vada foarte multe modele care sunt acum pe :D, breslo si nu, numai. Plus ca sosetuta n-a parasit casa, sunt putin egoista cu ceea ce primesc, vad doar cei care vin la mine, altfel nu.(mama nu se numara printre ele, printre persoanele care sa-mi intre in casa in ultimii 2 ani).

09.12.2010, 23:53:12
  • Artisan
    Artisan

@ Ioana stiai asta, ceilalti nu :))).

09.12.2010, 23:54:26
  • Artisan
    Artisan

@mady nu da cu parul, la targuri state- pe langa mama si-o mai intrebai cum a facut una sau alta, apropo. O seara buna.

In general daca nu stii cum stau lucrurile in realitate, nu te bagi, intr-o prietenie se ofera reciproc, nu am iesit niciodata sa spun ceva si nici nu am s-o fac. Daca ne luam suturi, da..in draci., sanatosi sa fim.

09.12.2010, 23:59:39
  • lanca
    lanca

Artisan, daca e sa fim seriosi si cinstiti pina la capat, apoi gentuta www.breslo.ro/Product/Tipar-Geanta_256584 nu ai dreptul sa o postezi in magazinul tau, nici contra 1 leu, nici pe gratis. poza nu va apartine nici tie, nici mamei tale. noroc sa asiaticii nu se omoara cu limba romana :))))))

10.12.2010, 00:16:14
  • Artisan
    Artisan

da este free de pe net, este pusa la bataie pentru cine doreste, sunt forumuri, cluburi unde am si cont, fetele de acolo pun tiparele la liber, le poti lua, folosii, da mai departe, deranjeaza asta?

10.12.2010, 00:26:20
  • lanca
    lanca

deranjeaza daca nu indici sursa :D

10.12.2010, 00:29:31
  • Artisan
    Artisan

ai dreptate, am sa adaug sursa de acum incolo.

10.12.2010, 00:45:46
  • lanca
    lanca

:)

10.12.2010, 00:56:39
  • mady68
    mady68

Corina,d eja cam incurci lucrurile si ma deranjeaza,te-am cunoscut putin,pe mama ta ,am vazut-o la 2 targuri organizate de tine si vindea turta dulce ,nu am intrebat-o niciodata cum se realizeaza un produs pentru ca nu avea ,tu ai avut o singura data stand ,spuneai ca nu ai timp sa lucrezi si aveai ii si cateva gentute,ai paricipat cu mama ta la alte targuri unde nu am fost prezenta,am spus de ''prietenie'' pentru ca ca stisam ca tu si Ioana ati organizat un targ.Cu mama ta am socializat pentru ca mi-a parut o femeie extraordinara la varsta dansei,era o buna comercianta,a vandut toata turta-dulce;noi nu ne-am mai intalnit de 1 an ,pentru a intra in polemica directa cu tine nu am timp,ziua-servici,noaptea-tricotez,spor in continuare la creeat

10.12.2010, 01:08:54
  • Artisan
    Artisan

mady, la targul unde vindea turta dulce nu era standul ei, vindea pt cineva care nu era acolo, ai dreptate nu aveam produse si nici nu am avut vreo data. :) pacat de fotografii.

@ LANCA, daca pun tipar, dau sursa, nu este un fel de mura in gura? nu mai bine imi dai adresa de mail si-ti trimit invitatie?(valabil pentru oricine). Este mai simplu:))), si-si alege fiecare ce tipar vrea.

10.12.2010, 01:17:07
  • lanca
    lanca

eu nu am nevoie de tipare, lucrez din capul meu, dar numai tricot, nu stiu sa crosetez si nici nu-mi doresc sa le stiu pe toate :D
    dar ti-am scris pentru ca asa gindesc si traiesc eu, corect. cred ca acum s-au clarificat lucrurile :)

10.12.2010, 01:22:06
  • mady68
    mady68

da,Corina,doar atunci am cunoscut-o pe mama ta si mi-a facut placere,la fel noi doua ne-am cunoscut din martie-iunie,nu-ti cunosc realizarile,dar stiu ca aveai gentute si ii,si ai spus ca nu aveai timp sa lucrezi caci te ocupai de organizare ,am spus ceva neadevarat?mergeai la targuri prin tara,deci trebuia sa ai produse,drumurile noastre nu s-au mai intersectat de la a Curtea-Veche,nu contest ca lucrezi dar nu am mai fost la curent cu realizarile tale,decat acum cand ai redeschis magazinul,o zi placuta,sper sa apuc sa dorm si eu 3 ore

10.12.2010, 01:27:59
  • havin
    havin

alo! uite n-am reusit sa ma abtin de data asta: care este de fapt subiectul ultimei discutii????? ca n-am inteles, artisan- scuze!!!- mi-a fost f f greu sa te inteleg, ai o exprimare foarte 'navalnica', pe cuvant daca am inteles ceva!
    cred ca ideea care merita retinuta este cea expusa de Lanca- puneti sursele de inspiratie! nu putem reinventa roata zilnic, dar putem avea bunul simt sa spunem de unde ne-am inspirat, daca e cazul!

10.12.2010, 05:01:39
  • Artisan
    Artisan

Buna havin, pe scurt: Si eu si ea avem aceleasi tipare, cum alege fiecare si cand sa le foloseasca depinde numai de noi, eu nu lucrez dupa tipar, dupa alt produs, ea stie altii nu.

Mady trebuia doar sa-ti arunci un ochi pe blog si ne-am cunoscut in Martie la primul eveniment, iar da, nu poti umbla pentru a organiza un eveniment si lucra simultant. Am lucrat de lucrat dar mai putin sau cat mi-a permis timpul.

10.12.2010, 08:52:20
  • Eni
    Eni

Se pare ca pana la urma si eu am patit-o.
    Azi am vazut un model de-al meu, publicat de altcineva .....
    www.breslo.ro/Product/cercei-lira_274482 - al persoanei respective
    www.breslo.ro/Product/Cercei-001_87815 - cerceii mei
    Mi-e mi se pare ca seamana tare bine ....

Si cea mai mare nerusinare pe care o putea face aceasta persoana este ca a postat o poza de-a mea, ca fiind a ei, cu o alta pereche de cercei:
    www.breslo.ro/Product/cercei-cristal-albastru_274474 - poza din magazinul ei, care e de fapt poza mea !
    http://enijewelry.wordpress.com/2010/10/26/ocean-breez/ - se vede destul de clar ca initialele din coltul stang din poza originala au fost sterse cand a publicat ea poza

Deocamdata doar am raportat cele doua produse, sper ca cei de la Breslo sa i-a masurile necesare ...

11.01.2011, 11:22:15
  • dodo
    dodo

Acum chiar sunt curioasa cum se va rezolva totul, pentru ca gestul este de neconceput..caut argumente pentru a-l califica, dar sunt interzisa..in situatia asta se poate afla oricine..si oricine poate face la fel..
    eu iau o poza de la tine, o postez in magazin, pun pretul/produs si clientul primeste...dar ce mai conteaza ce primeste...
    daca asta-i judecata..atunci e una gresita, plecata din start..nu stiu de ce nu apare alternativa la " politica magazinului " '' rupta din viata...din jungla...etc "...
    Magarie! si am fost o doamna cand m-am exprimat...

11.01.2011, 11:42:21
  • Eni
    Eni

Si inca un produs copiat dupa un pandantiv de al meu:
    www.breslo.ro/Product/Pandantiv--008_132386 - al meu
    www.breslo.ro/Product/cercei-iguana_274786 - al doamnei/domnisoarei

Deja nu mai stiu ce sa spun ....

Nu ca ar fi ale mele nu stiu ce opere de arta, dar in halul asta .....

11.01.2011, 15:42:36
  • Artadora
    Artadora

pe ce ca modelul e copiat si cerceii sunt lucrati neglijent sunt si mai scumpi cu 10 lei decat ai tai...

11.01.2011, 18:36:32
  • Margelute
    Margelute

Trimite direct mail catre [email protected]
    Este culmea nesimtirii sa copiezi in cele mai mici detalii, pana si numele produselor si furaciuni de poze.

11.01.2011, 18:50:17
  • Eni
    Eni

le-am trimis mail,
    si se pare ca nu sunt singura de la care se autoserveste cu poze

12.01.2011, 10:37:37
  • user21
    user21

exact.
    www.breslo.ro/Sold/endlesschic/Inel-cu-perla-disc_56271
    www.breslo.ro/Product/perlat_275259

magazinul e un mix de copii nesimtite dupa Eni, dacianadax, endlesschic si probabil mai sunt, ca ma indoiesc ca e macar un procent de 1% originalitate pe acolo.

eu sper ca magazinul asta o sa dispara cu totul.

12.01.2011, 10:45:29
  • banana
    banana

dar e si aceeasi poza O_o
    adica e poza copiata

12.01.2011, 11:25:00
  • dacianadax
    dacianadax

Ma simt lezata, ma intreb... de la mine de ce nu a copiat pozele? :)))))

si eu am trei produse copiate de ea, dar lucreaza extrem de grosolan si cred ca de aceea a ales sa ia pozele de la altii:
    www.breslo.ro/Product/cercei-lavinia_274477
    www.breslo.ro/Product/cercei-ella_274476 (copie dupa brosa heart of dreams)
    www.breslo.ro/Product/cercei-vanessa_274473

Deci cand dispare magazinul?

12.01.2011, 12:20:32
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Sa nu dispara asa de repede !Sa vedem de la cine mai ,,fura''poze.Vedeti ca a pus un colier nou-nout.Va dati seama cata munca sa caute poze,sa le copieze si sa le posteze la ea in magazin.Si cred ca ,,fura;;ce-si inchipuie ea ca ar putea sa faca.
    E bataie de cap nu-i chiar asa de simplu.Offf!Offf!Mai !Mai!

12.01.2011, 14:34:31
  • Eni
    Eni

Daciana, ai vazut?????
    Nu mai trebuie sa te simti lezata, a luat si de la tine ;))

12.01.2011, 14:54:49
  • Eni
    Eni

ah, de fapt, nu cred ca sunt pozele tale acum ca m-am uitat mai bine, dar modele sigur, nu?

12.01.2011, 14:57:41