Forum: Orice altceva Oameni care multiplca produsele tale

• croseta.fermecata
    croseta.fermecata

,,Care este pe persoana fizica !'' mai lipsea sa spuna in mesaj.Hai ca si-a dat silinta sa scrie si nu a facut prea multe greseli.Mor de ras!!!!!!!!!

15.01.2011, 16:09:58
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Daca ar fi numai prostia....Dar,exact ca-n vorba :"Prostul nu e prost destul,daca nu e si fudul!",stimabila are tupeu cat Casa Poporului si o insolenta fara margini,asezonate din belsug cu nesimtirea de a pretinde ca pozele altora(demonstrat clar)sunt ale ei!!!

15.01.2011, 16:17:48
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Fetelor, voi nu vedeti ca nu aveti cu cine vorbi aici?
    Bunul simt pe care il detine ii spune ca nu e cu nimic gresit sa reproduci munca altcuiva si sa o declari ca fiind a ta. Daca nici trendzone nu ii interzice asta, din punctul ei de vedere totul e in regula. Deci, serios, nu va mai agitati, ca dupa mesajul de mai sus e clar ca fata nu va pricepe niciodata.

PS: Ce te poti astepta de la o persoana care confunda "a impune" cu "a interzice"...si unde mai (im)pui ca sunt chiar antonime :)))

15.01.2011, 18:31:48
  • Melany.bijoux
    Melany.bijoux

;
    . E aiurea sa te consideri un artist autentic in zilele noastre pentru ca oricat de “originala” ar parea replica ta pe o anumita tema (ca si handmadeul)nu se pune problema sa fie in totalitate “originala”;., nu ai inventat tu roata si ar fi bine sa ralizazi ca in subconstient ai o suma de inspiratii care te’au propulsat sa crezi acele bijuterii. Cateodata se intampla sa reproduci pentru a intelege mai bine. Dar nu in ideea de a face leit sau a-mi insusi o opera de arta valoroasa ca a lui Rembrandt si sa spun ca e autentica si sa o vand… =>asa zisul “furtul de modele de la artisti originali” se exclude in acest fel. . E firesc la inceput de drum sa inveti de la altii prin reproduceri /sa te inspiri dupa care sa iti dai durumu cu replicile tale
    furtul intelectual ca acesta este o infractiune si se pedepseste prin lege. => DA, DAR IN CAZUL ACESTA NU SE APLICA – daca iti faceai o emblema ca “nike” si o reproduceam leit si’o insuseam atuci DA!!, stai calma ca si sa faci proces pt asta nu o sa ai castig de cauza pe asa motiv pueril
    Domnelor care ma barfiti ,a-ti inregistrat cumva modelele la OSIM ( banuiesc ca stiti ce este ) aveti cumva drepturi de autor asupra acelor modele?aveti o firma?aveti drepturi legale sa vindeti pe internet? Produsele dvs sunt inregistrate undeva sub un brend anume?platiti impozit pe veniturile realizate pe bijuterii? specificati undeva ca aveti licenta ,si ca nimeni nu are dreptul sa reproduca dupa bijuteriile dvs? Daca NU in ciuda faptului ca unele persoane s-au folosit de acea idee, , legea nu incadreaza aceasta fapta in infractiuna de furt. Si crede-ma m-am documentat destul de serios. Asa ca ar fi bine sa nu mai amenintati unele persoane cu procese si alte treburi in loc sa va vedeti de treaba.
    Asta se numeste hartuire si este intradevar pedepsita prin lege.
    inregistreaza produsului cu un nume, o marca, un simbol al apartenentei pentru a nu se mai crea polemici inutile.
    Si in lumea handmade s-au facut destule acuzati de genul aceesta care nu au avut nici o rezolvare ,spre exz scandalul dintre Agata Secelean si M onica POP
    Agata a acuzato pe doamna Pop ca i-a furat modelele si pozele ,urmand un articol usturator cu replica si amenintari care in final .nu a demonstrate decat faptul ca ceea care acuza s-a coborat sub nivelul asteptarilor .
    Tot ce pot sa observ e ca aveti o mare nevoie de recunoastere si apreciere care va face sa fiti extrem de agresive.
    Succes la toate asa zisele "DOAMNE' cu mari brenduri de renume,care nu au altceva mai bun de facut deacat sa se comporte ca la piata ,si care incearca sa faca pe sperietorile ,uitand de unde au plecat.
    Oarecum va multumesc pentru jicnirile aduse ,prin care a-ti aratat defapt cine sunteti,si va doresc tot binele din lume.

16.01.2011, 17:03:44
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Stimata domnisoara Melania,intrucat vad ca sunt singura dintre barfitoare prezenta aici,o sa incerc sa raspund punctual la cele spuse de dvs:
    -nimeni de aici nu a avut si nu are pretentia ca a inventat roata,ba mai mult,toata lumea recunoaste ca a avut un model,ca a invatat inspirandu-se de la alt creator.Problema nu e faptul ca inveti,sau te inspiri privind munca altcuiva,problema apare cand afirmi ca munca altuia ar fi de fapt a ta,ceea ce ati facut dvs postand o sumedenie de poze ale altor creatori si afirmand ca va apartin.Daca v-ati fi inspirat din munca lor,dar ati fi pus propriile poze,bune-rele,nu ar fi iesit atata tevatura.
    -intr-adevar,furtul intelectual e infractiune,dar noi vorbim aici de bun simt,de respect pt cel de langa noi,de omenie si corectitudine.Nu va merge nimeni,sunt convinsa,sa dea in judecata pe cineva fiindca i-a furat pozele sau ideile,dar,fiecare are imaginatie si un strop de inteligenta care sa-l ajute sa faca ceva original,chiar si plecand de la ideea altuia.
    -nu suntem firme celebre,poate nu avem produse inregistrate la OSIM (stim ce e si cu ce se mananca si asta) si drepturi de autor ,dar ,muncim ca sa cream ,nu luam de-a gata,consideram ca asa cum putem noi munci ca sa realizam ceva care sa ne reprezinte,o poate face toata lumea!Nu,nu avem pretentia ca ce cream sunt produse originale,dar,fiecare are amprenta lui proprie care il face unic .
    -acuzatiile privind firmele noastre si dreptul de a vinde sunt pasibile de a fi taxate legal,fiindca marea majoritate a celor de aici au PFA sau II si nu e corect sa arunci cu noroi fara sa stii adevarul;si noi am putea intreba acelas lucru....
    -daca ati fi consacrat timpul dedicat documentarii privind furtul intelectual,drepturi legale,hartuire si altele prevederi in domeniul care va intereseaza,nu am mai fi avut aceasta discutie,fiindca ati fi creat ceva doar al dvs.
    -nu avem BRANDURI de renume,dar muncim zeci de ore ca sa invatam o tehnica,s-o perfectionam,sa ne cream un stil propriu si avem simpla pretentie ca si ceilalti sa respecte,din bun simt,acest lucru
    -nu ne comportam si nu ne-am comportat ca la piata,dimpotriva,s-a folosit un limbaj mai mult decat decent cand a fost vorba de cele intamplate si nu am barfit ci am scris pe un forum public,unde oricine poate intra si citi
    -incercati sa va creati un stil al dvs,va fi mult mai folositor afacerii

17.01.2011, 10:53:58
  • user21
    user21

JWL, frumos si la obiect punctat.
    n-am citit decat din 2 in 2 replica stimabilei, ca as fi putut oricum sa o reproduc in procent de 90 % - nimic nou sub soare si m-as fi mirat sa spuna altceva.

al doilea motiv pentru care nu am citit-o integral e pentru ca am avut probleme cu limba. seamana a romana, dar parca totusi nu e.

ce as mai fi completat ar fi doar o intrebare : daca , prin nu stiu ce minune, ar fi in stare sa creeze ceva de la A la Z, si si-ar vedea creatia (asumata ca fiind a ei) reprodusa sau fotografiile furate...si-ar da raspunsul de mai sus?

17.01.2011, 11:07:11
  • havin
    havin

nu se poate citi mesajul domnisoarei (ceva ma face sa cred ca n-are prea multi ani....) si asta pt ca o banui ca a dat cu copy paste si pe frazele alea, de pe ici-colo, le-a lipit in virtutea unei gandiri proprii, unice si originale :D si atunci a aparut ce vedem.

doar nu va asteptati la un raspuns de bun simt si coerent, c'mon!
    propun sa ne intoarcem la creat (sau la copiat, asta depinde de fiecare).

17.01.2011, 13:37:58
  • punctG
    punctG

:)) @havin... ma omori =))

17.01.2011, 15:46:11
  • DENISE
    DENISE

" -daca eu cumpar o bijuterie de la dvs si apoi o revand ,pt simplu fapt ca nu o mai doresc cum se mai numeste asta"ilegalitate 'cine poate sa-mi impuna dreptul de a o vinde."

Art. 21. - (1) În cazul fiecărei revânzări a unei opere de artă plastică la licitaţie publică sau prin intermediul unui agent comisionar, ori de către un comerciant, autorul are dreptul la 5% din preţul de vânzare, precum şi dreptul de a fi informat cu privire la locul unde se află opera sa.

LEGE nr.8 din 14 martie 1996
    privind dreptul de autor şi drepturile conexe

Textul actului publicat în M.Of. nr. 60/26 mar. 1996

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=10396

17.01.2011, 16:10:29
  • BohemianSin
    BohemianSin

Interpretand art.21 se intelege ca acesta se refera la vanzarea operei in sine (originalul) nu la operele plagiate, copii mai mult sau mai putin ordinare, etc!
    Deci daca bijuteria ar apartine lui Eni (pur exemplificativ) si doamna ar fi doar vanzator...s-ar aplica.

Draga ˝Mela-nia˝ ˝a-ti˝ invatat gramatica in liceu, asa in mare, ca ˝m-ai˝acceptam cate o greseala involuntara...sau nu stiti ˝cei˝ ala?
    Si ˝numi˝ ˝spune-ti˝ca ˝neam˝legat de˝ne-amurile˝ mataluţa sa ˝neacuzati˝de amenintare sau ca naruim in secret sa va vedem chilotii.

17.01.2011, 18:43:53
  • havin
    havin

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

17.01.2011, 18:53:33
  • TimeToCraft
    TimeToCraft

Eugenie, esti de vis :))))))))))))). iar cucoana in cauza, de cosmar. cosmarul tuturor artizanilor - plagiatorii lipsiti de cea mai elementara educatie.

17.01.2011, 19:20:18
  • punctG
    punctG

:))))))))))

17.01.2011, 19:56:45
  • Artadora
    Artadora

din http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/drept-de-autor/legea-dreptului-de-autor.html#c134

"CAPITOLUL II
    Subiectul dreptului de autor

Art. 3
    (1) Este autor persoana fizica sau persoanele fizice care au creat opera.
    (2) in cazurile expres prevazute de lege, pot beneficia de protectia acordata
    autorului persoanele juridice si persoanele fizice, altele decat autorul.
    (3) Calitatea de subiect al dreptului de autor se poate transmite in conditiile legii.
    Art. 4
    (1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica."
    ..................................
    "(14) Titularii drepturilor incalcate pot cere instantei de judecata sa dispuna aplicarea oricareia dintre urmatoarele masuri:
    a) remiterea, pentru acoperirea prejudiciilor suferite, a incasarilor realizate prin actul ilicit;
    b) distrugerea echipamentelor si a mijloacelor aflate in proprietatea faptuitorului, a caror destinatie unica sau principala a fost aceea de producere a actului ilicit;
    c) scoaterea din circuitul comercial, prin confiscare si distrugere, a copiilor efectuate ilegal;
    d) raspandirea informatiilor cu privire la hotararea instantei de judecata, inclusiv afisarea hotararii, precum si publicarea sa integrala sau partiala in mijloacele de comunicare in masa, pe cheltuiala celui care a savarsit fapta; in aceleasi conditii instantele pot dispune masuri suplimentare de publicitate adaptate circumstantelor particulare ale cazului, inclusiv o publicitate de mare amploare."
    ..................................
    sfatul meu : scrieti-va numele, nick-ul, adresa blogului pe fiecare poza ce-o incarcati pe net

17.01.2011, 21:11:33
  • artemiza.design
    artemiza.design

;))))))))))))))))))))))))))) Eugenia, "Neai ne-norocit!"

17.01.2011, 23:09:24
  • Melany.bijoux
    Melany.bijoux

Va multumesc 'doamnelor "pentru jicnirile aduse si va urez tot binele din lume.

17.01.2011, 23:13:52
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Haideti sa ramanem ontopic si sa nu mai postam A. texte de lege, pentru ca dupa cum a punctat si Jewelswithlove, nu e vorba in primul rand de o problema legala aici, ci de una morala si etica, si B. diverse mesaje kilometrice pe langa subiect.

Mi-e teama ca discutia de fata nu este una constructiva si ca atare incepe sa degenereze. E destul de clar ca Melany are alta viziune asupra lumii si asupra ce inseamna bun-simt, dar cum nu cred ca vom ajunge vreodata la un consens, propun sa incheiem acest subiect.

PS: In continuare Breslo nu va tolera replici copiate 100% dupa munca altcuiva sau furtul de imagini.

17.01.2011, 23:18:41
  • havin
    havin

sa nu dai, dar mesajul tau mi-a 'nascut' o intrebare: stii cumva care este procentajul tolerat de Breslo in ceea ce prveste mult discutata asta activitate de copiat?....:))))
    desigur, glumeam! sau nu?!?! :))))))

18.01.2011, 07:30:37
  • mezoart
    mezoart

Felicitari deia.bijoux! Ai reusit sa faci a replica aproape perfecta dupa cutiutele lui Maria. Cand am vazut-o in seara asta intre ultimele produse postate , chiar am crezut ca este pictata de Maria. Cand am marit poza si am vazut autorul am ramas socata. Nu am cuvinte. Cum poate cineva sa copieze munca cuiva in halul asta si s-o mai si posteze. Si sa fie atat de naiv sa creada ca nimeni nu isi va da seama.

23.01.2011, 22:49:21
  • punctG
    punctG

Noroc ca nu prea stie tehnica :)) sa faca si reliefurile de contur :))

24.01.2011, 00:03:34
  • havin
    havin

oh, iar incepem:)))))

24.01.2011, 04:34:54
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Dar nu se va termina niciodata, e ca un cerc vicios :)))

24.01.2011, 13:40:29
  • CrystaDesign
    CrystaDesign

am citit aproape tot, mi-ati dat de gandit fetelor...am ramas stupefiata....pe mine m-a copiat cineva foarte drag mie si le vindea la acelasi targuri..stiu senzatia

daca studiezi putin niste site-ri de vanzari vezi ce anume cere piata si nu face nimeni, sunt atatea lucruri care se pot face original inca....putina curiozitate trebuie...

01.02.2011, 19:15:48
  • artemiza.design
    artemiza.design

cryssta,...daca-i sti cum te-nteleg...!

01.02.2011, 20:30:13
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

Sunt SOCATA!!! Tocmai am descoperit o dra care nu se inspira ci pur si simplu copiaza la culoare, linie , punct etc...inainte sa-i trimit un mesaj am vrut sa vad si eu cum arata aceasta dra (de obicei unele persoane isi mai pun la avatar pozele cu ei si cu ajutorul acelor site'uri dubioase de verificat cine'i si cine nu'i online am reusit sa vad).....SOC si mai mare are la avatar o poza de-a mea (cu o lucrare de-a mea), fura de la foarte multi artisti, insa cel mai mult de la mine si de la Anky...adica fura brosele fetite. Mai grav este (imi pare rau ptr Anky) ca fetitele le numeste tot Mia :))))), doamne nu mi-a venit sa cred!!! Sa-ti fie rusine, mai ai si cont aici pe breslo (poate o sa citesti si tu, draga hoato, acest mesaj)

21.02.2011, 13:01:05
  • cocky
    cocky

Joliesse, de cine e vorba? sunt si eu curioasa...

21.02.2011, 16:47:57
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Buna dimineata!
    Va deranjez cu o problema legata de copiat poze. Stiu ca aici va ocupati de "creatori" care copiaza lucruri handmade, da' n-am gasit nici un topic mai apropiat ca tema.
    Problema e urmatoarea: eu am niste quart roz pe care l-am postat pe 2 martie:
    www.breslo.ro/Product/CUART-ROZ-8MM_313340
    si am gasit ieri, intamplator, in magazinul ioanaruxandra85 poza mea:
    www.breslo.ro/Product/quart_314734
    Uitati-va si voi daca nu e aceiasi poza, ca io sunt ochelarista si poate doar mi se pare ca vad inclusiv punctuletele de pe margele, in acelasi loc in ambele cazuri.
    Ma deranjeaza pentru ca si facutu asta de poze ia timp si de multe ori trebuie refacute de 4-5 ori, ba ca e o zi innorata, ba ca lucesc nu stiu cum pietrele....
    Plus ca eu fac poze exact pentru lotul de piese pe care-l am la vanzare, si daca persoana asta s-a apucat sa fure poze de la altii, ma gandesc ca si produsele or fi la fel de conforme cu realitatea.
    Personal n-am mai vazut, de cand stiu breslo, ca vanzatorii de furnituri sa-si "imprumute" pozele. Asa ca va rog sa "sariti" cu un sfat, o vorba, ceva... Ce sa fac in situatia asta?
    Corina

05.03.2011, 11:40:09
  • Live
    Live

Este exact aceeaşi poză, Corina! Oricum, ea dă mai ieftin cu 5 bani...:D
    Scrie-i persoanei mesaj privat şi...rezolvaţi amândouă chestiunea, ăsta-i sfatul meu!:)

05.03.2011, 11:47:26
  • Nisina
    Nisina

Fetelor , cred ca ar trebui sa inauguram un alt fel de galerii.Sa le zicem "galeriile rusinii " si sa postam acolo toate furturile de poze si copiile de produse,ceva de genul "original si copie".A mai fost odata o astfel de galerie , dar se pare ca fiind numai una , nu a avut efectul scontat.Ar trebui sa stabilim o zi pe saptamana in care sa facem treaba asta , poate asa se vor rusina si plagiatorii si vor renunta la astfel de practici.Ce ziceti ?
    Nu putem sa cerem adminilor sa tot stearga astfel de chestii si nici nu e bine.Lumea trebuie sa vada si sa judece...

06.03.2011, 10:10:56
  • Margelute
    Margelute

Atata doar ca regulamentul breslo interzice astfel de galerii. Galeriile au fost gandite pentru promovarea produselor, nu petru aratatul cu degetul.
    Indiferent ce putem sau nu sa facem, indiferent cate discutii vor avea loc pe forum, aceste neplaceri se vor imputina simtitor numai atunci cand breslo va avea cativa moderatori care sa faca ordine. Cata vreme sunt cateva persoane, ca sa nu zic ca de fapt e una singura, care se ocupa de diverse pe forum in limita timpului, nu se va schimba nimic.

Pana atunci iti sugerez sa-ti semnezi pozele asa cum fac eu. Te inteleg ce spui ca fotografiatul ia timp, la mine se soldeaza si cu dureri crunte de spate, deci daca cineva imi "imprumuta" o poza devine o problema foarte personala :) Asta e motivul pentru care scriu maaaare pe ele si din start nu se gandeste nimeni sa le foloseasca. Dar asa cum s-a vazut sunt persoane care nu s-au sfiit sa foloseasca pozele produselor cu tot cu semnul celei care a facut poza. E vorba de magazinul daniela009 care a postat poze de la magicraft. Inteleg ca revindea ce cumparase din acelasi magazin dar chiar si asa, daca as fi in situatia asta: am vandut produsul nu dreptul de autor asupra fotografiei.

06.03.2011, 11:07:54
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

O sa trimit si eu un mail personajului care a furat poza. Daca nu dispare in cateva zile o sa o rog pe Ruxi sa stearga direct tot produsul.

@Nisina: Margelute are dreptate, sub nicio forma nu vrem sa vedem pe prima pagina o astfel de galerie. In primul rand pentru ca majoritatea celor care copiaza poze sau produse stiu foarte bine ce fac si "punerea la zid" nu ii va impresiona cu nimic atat timp cat nu le sunt in pericol conturile si magazinele. In al doilea rand, ce impresie si-ar face potentialii clienti daca ar vedea as ceva pe prima pagina?!

06.03.2011, 12:05:06
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

In plus fata cele zise de Cinnamon,as mai adauga doar faptul ca "nu exista publicitate negativa sau pozitiva,ci,doar PUBLICITATE!"-asta e unul din principiile clare din showbiz:))),aplicabil,din pacate,oriunde,deci si in handmade......S-ar putea sa le facem un serviciu cu astfel de liste....

06.03.2011, 15:55:57
  • Nisina
    Nisina

Asa este, ai dreptate. Ar fi rusinos sa apara asa ceva pe prima pagina , dar zau ca ar merita !!! Nu sunt razbunatoare din fire , dar sunt chestii care ma scot din sarite.Din pacate bunul simt e lucru rar ... Sa iertam si sa zambim ,doar e primavara . Sau nu ?!

06.03.2011, 15:58:55
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

draga Cinnamon, nu stiu ce i-ai scris da a avut efect. Asa ca multumiri pentru ajutor! Quartul roz era acum 10 minute tot in magazin, cu o poza reprezentand un colier sau asa ceva, iar acum nu mai are nici o piatra, le-a sters pe toate. Trebuie sa va mai spun ca mai avea 3 poze furate, una de la MargicaFermecata cu cuart fumuriu, si doua de la cristinacristea, cu coral si respectiv onix. Le-am scris ieri un mail celor doua pagubite si probabil ca au luat masuri. Cristia de la Margica zicea ca o sa-i scrie.
    Multumiri pentru sugestii @Live, Nisina si Margelutze. Ma pregateam sa-i scriu, ca sa fiu diplomat, cum imi sugera Lve, cand am descoperit ca au disparut produsele,cu tot cu poze copiate.
    Referitor la persoanele astea care se servesc de munca oricui le convine, io as propune un fel de "colt al rusinii", ca la gradinita. Eventual un bunton vizibil doar pentru vanzatorii care-si platesc contul, unde sa fie o lista cu cazurile astea de plagiat handmade, respectiv poze furate. Daca ar fi vizibil/accesibil doar pt. vanzatori am rezolva si problema cu speriatu clientilor, in sensul ca un cont de cumpartor nu le-ar vedea.
    Margelute, mersi de sugestie cu semnatu pozelor, cred ca tre sa-mi fac si io un "watermark"(daca bine-mi aduc aminte asa se cheama). Oricum, de speriat tupeul ala a la daniela009, are poze de la magicraft la "vandute". Si pozele alea au o "stampila" nearga drept semnatura, daca le vezi de 2 ori sigur le tii minte.

06.03.2011, 16:08:08
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

@Hoby.shop, am rezolvat cel putin temporar situatia cu ioanaruxandra. Produsul in cauza a disparut din magazin.

Va rog sa imi raportati aici (nu pe mesaj privat, fiindca sunt greu de organizat) toate situatile in care e vorba de poze copiate. Daca la "inspirarea" dupa produse finite e uneori greu de demonstrat daca e o copie intentionata sau pur si simplu o coincidenta, la furtul de poze de pe internet situatia e clara si eu cel putin m-am hotarat sa iau masuri. Chiar si daca este vorba de poze copiate de altundeva decat din magaiznele Breslo, postati aici.

06.03.2011, 16:10:13
  • danagaitan
    danagaitan

Daca e vorba despre furtul in general de pe internet, atunci am si eu ceva ce ar intra in categoria aceasta...

Primul produs:
    - copia "photoshopata": www.breslo.ro/Product/felicitare_271899
    - originalul: http://www..com/listing/52920144/quilled-40th-ruby-wedding-anniversary

Al doilea produs:
    - copia "photoshopata": www.breslo.ro/Product/felicitare_278952
    - originalul: http://www..com/listing/49769291/quilled-happy-birthday-card-original

Sunt curioasa ce ar primi clientul in colet. :D

08.03.2011, 16:45:12
  • queenBEAD1
    queenBEAD1

se vede clar, cel putin in primul exemplu ca e sters ceva inauntru cadranului...

09.03.2011, 14:05:22
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Am trimis un prim mesaj de avertizare userului carmendana.

Banuiala mea este ca si produsele de aici: www.breslo.ro/Shop/carmendana/decoartiuni-primavara-paste_21400 plus o mare parte de aici www.breslo.ro/Shop/carmendana/cutii-marturii-pungute_16884 sunt poze copiate (mari inconsistente in stilul si calitatea pozelor).

Ma puteti ajuta cu gasirea surselor originale?

09.03.2011, 20:58:32
  • danagaitan
    danagaitan

Bineinteles! Si eu mi-am zis ca e imposibil ca toate produsele sa fie si reale. Mult prea mare diferenta intre calitatea pozelor...

Am mai gasit una:
    - de pe net: https://www.mywestcoastwedding.com/node/606
    - in magazin: www.breslo.ro/Product/cutie-marturii--cadouri_228329

09.03.2011, 22:33:49
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Yup, am gait-o si eu pe aceea plus inca o cutiuta de marturii.

Daca mai gasiti ceva, scrieti-mi un mesaj va rog!

09.03.2011, 23:55:29
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

hello, una mica nelamurire...tocmai au fost postate niste produse care nu prea ma lasa sa dorm :D, produsele cu pricina le puteti vizualiza la acest link www.breslo.ro/Product/Pretty-little-doll---unicat_321974. Eu am inteles ca acolo scrie UNICAT! Just, dar ce este unicat? culoarea, combinatia de culori, modelul de pe rochita? Eu inca nu am realizat acesta combinatie de culori :))(dupa cum se vede in cele 3 fotografii|) dar nu cred ca este nevoie de un spcialist sa iti dai seama ca ideea, conceptul, este preluat 100%. Prin urmare, am rugamintea sa se ia masuri cu privire la postarea celor 3 produse. Pe Breslo nu m-am mai intalnit cu aceasta situatie. Ce fac? Ii trimit eu un mesaj drei in cauza sau se ocupa direct administratia Breslo?

Multam mult !

14.03.2011, 13:39:54
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

Am ajuns la concluzia ca se cuvine sa-i trimit si eu un mesaj. Am facut-o . Astept raspuns si rezolvare :)

14.03.2011, 14:34:19
  • Margelute
    Margelute

:) Acuma nu te supara si tu, ai vrea sa ai drepturi exclusive asupra modelului de brosa din fimo in forma de fata cu ochii inchisi si divers imbracata?

Ca scrie unicat, poate e putin exagerat, in rest eu una nu vad nici o problema.

14.03.2011, 18:53:27
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

Atata timp cat ideea imi apartine, da, vreau sa am exclusivitate (si acest aspect se va rezolva in curand!). Eu o vad ca pe o problema, pentru ca modelele sunt preluate de la mine - nu este nicio amprenta personala a celei care le-a facut. Sunt atatea creatoare care fac si ele brose fetite, dar fiecare si-a pus amprenta.

Ahhhh ! sunt prea furioasa mai ales dupa mesajul primit de la dra in cauza. Offf ma saturat de atatea mari creatoare de acesorii handmade!!

14.03.2011, 19:21:54
  • ElvenRose
    ElvenRose

Joliesse, ai spus exact cuvantul cheie: CREATOARE. De aceea isi pun amprenta pe ceea ce fac si de aceea brosele lor fetite sunt altfel decat celelalte. Asta inseamna sa creezi, sa ai imaginatie si sa fi un artist, pana la urma. Pentru ca o copie nu va fi niciodata mai mult decat o copie. Mai reusita sau mai putin dar... tot o copie. Si de cand am vazut astazi prima dintre brosele fetite postate de ea, am zis "a, asta era persoana despre care au zis fetele ca a copiat fetitele" pentru ca era atat de evident. Dar, asa cum am mai spus si cu alte ocazii... totul tine de unde vrei sa ajungi cu handmade-ul. Sa fi un nume, sa ai un stil propriu - ca aceste fetite, de exemplu, pe care oricand le voi vedea ma voi gandi la fetitele Joliesse si le voi taxa in functie de asta - sau vrei sa ramai un anonim care vinde niste chestii pentru ca ai vazut tu - sau te-ai gandit - ca merg.

14.03.2011, 19:59:24
  • Margelute
    Margelute

Pe principiul asta 99% din bijuteriile handmade n-ar trebui sa aiba voie sa fie vandute pentru ca altcineva a avut ideea inainte. Exagerezi dupa parerea mea. Cand cineva o sa reproduca exact brosele tale atunci da, sunt de acord cu tine, dar asa e ceva mult prea general ca sa poata fi considerat ca este ideea ta in exclusivitate.
    Ti-o spun cu toata consideratia pentru produsele tale, nu am nicio legatura cu persoana aia, nu am vizitat magazinul decat acum cand ai pus tu linkul. Nu exista termen de comparatie. Si pentru argumentele aduse de Dacian-Moon, dar si pentru cel adus de mine.

Uite mie genul asta de produse imi pare ca incalca drepturi de autor:
    www.breslo.ro/Product/SALE-Cartman_140401 :))) Asta da e sa fim asa corecti pana la capat.

14.03.2011, 20:30:41
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Am citit undeva ca daca un produs se deosebeste in minim 7 puncte de altul, nu mai poate fi considerat copie.
    Mie mi se pare ca fetitele seamaq datorita ochilor inchisi asa. Daca ar avea ochii altfel cred ca nu ar mai fi probleme.

Cat despre Cartman, don't get me started on mickey mouse, hello kitty, tom si jerry si sute de alte produse care incalca proprietatea intelectuala in directia asta :))

14.03.2011, 20:43:37
  • byioanapopa
    byioanapopa

Ok, traiam intr-o lume ideatica pana cand am ajuns sa citesc topicul asta...si am ajuns aici pentru ca mi s-a intamplat si mie. Eu credeam ca fiecare este creativ pe turta lui. Nu spun ca am reinventat roata, dar daca dai pe google fie bag with a bow, fie geanta cu funda apar clar getile mele facute pe un model pe care il fac de aproximativ un an...Ma uitam azi la ultimele postari si am vazut o geanta despre care ma gandeam ca ar putea fi a mea, dar nu era si nici nu avea cum sa fie....www.breslo.ro/Product/Geanta-cu-funda_322534 - asta este geanta in cauza. Haideti sa va arat si geanta mea: www.breslo.ro/Sold/byioanapopa/Bag-with-a-bow_384468 Vedeti similitudini? Nu numai ca si modelul este similar, dar si culoare materialului...of...

14.03.2011, 21:23:22