Forum: Orice altceva "La o cafea" (2)

• carla69
    carla69

Musai sa fac si bani,dana,cosul mi-e plin de la tine,astept si banii ca tare ma mananca degetelele sa apas pe buton

28.10.2011, 22:19:33
  • dana86
    dana86

De la mine?.. am imbatrinit si nu mai tin minte?

28.10.2011, 22:23:35
  • dana86
    dana86

Sa te ajute DOMNULsa ai vinzare mare ,mare ca muncim mult .

28.10.2011, 22:25:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

dana86,
    n-ai inteles...
    Asa cum o mananca pe Carla degetele, ma mananca si pe mine.
    Cum umple ea cosul si eu il umplu.
    Dar deocamdata ne uitam amandoi probabil doar la cos...
    ca buzunarele-s cam goale pentru asa ceva
    si nu putem trimite comanda !

28.10.2011, 22:53:19
  • carla69
    carla69

Multumesc.Nu am comandat inca,doar privesc si-mi incarc cosurile

28.10.2011, 22:53:28
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carla,
    daca ar fi fost sa dau clic pe Enter de cate ori as fi vrut,
    un credit pentru nevoi personale nu-mi ajungea.
    Asa ca imi mai musc limba si astept...
    Dar nu-i placut sa umpli cosul si mai apoi sa te uiti la el visand?
    Hmmm

28.10.2011, 23:10:52
  • carla69
    carla69

Gheorghita,exact asta fac.Astept ziua cand voi si comanda,dar am inca materiale si timp nu,pana atunci stau si visez

28.10.2011, 23:17:00
  • blanitza
    blanitza

Si eu stau asa, si ma uit lung, ca multe-mi plac, dar resursele... Spuneti-mi, vi s-a intamplat vreodata o criza de inspiratie, adica, sa aveti cu ce, dar sa n-aveti ghes?? Cum se rezolva, pleaaaase....

28.10.2011, 23:26:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cam asa stau si eu. Am multe materiale dar cred ca doar din Decembrie
    cred ca imi voi drumul .
    Fuge timpul sub picioare din pacate!

28.10.2011, 23:27:00
  • carla69
    carla69

si eu am multe cutiute pe care nu le deschid zile,saptamani in sir.Apoi vine o zi,cand,dintr-o imagine vazuta undeva fugitiv,dintr-o stare de bine,mai altfel,vine Ideea ,inspiratia.Atunci nu vad decat asta,ma impiedic si ma lovesc de toate din graba de a face ce am in minte.Nu mananc,nu-mi place sa vorbesc cu nimeni,...pana cand,cat de cat se materializeaza.Apoi doar privesc si-n jurul meu si vad mormanul de vase nespalate,de haine necalcate,carnea ce trebuia s-o dezghet demult,...dar sunt fericita

28.10.2011, 23:33:37
  • dana86
    dana86

Buna dimineata, ai dreptate George , citeodata , dar nu mereu... nuuu inteleggg...Am glumit , am crezut ca este o clienta care a cumparat dela mine din magazin si eu fraiera nu o recunosc. Carla scumpa , eu am scapat sotul meu tine casa , ne-am impartit atributiile, am ramas numai noi doi , fetele mele s-au maritat si sint la casele lor . Abia astept ,sa vad minunile pe care tu George le faci . Acum va las ca am clienti la magazin .

29.10.2011, 09:06:51
  • carla69
    carla69

Ai mei sunt inca la gradinita,grupa mare si grupa mica, mooor de drag cand cel mic vine cu o margelusa de nisip intre degetele :"Uite,mami,ce am gasit!"

29.10.2011, 10:28:01
  • dana86
    dana86

Sa iti traiasca, sa ii faci mari , eu am nepoata de 10 ani si una mica de 1 an care este infiata . Fiica mea cea mare nu a putut sa faca copii si am decis sa infieze .Este o dulceata de copil, noi sintem blond -saten toate si ea este brunetica cu parul negru si cret.

29.10.2011, 11:23:26
  • soso07
    soso07

Ma alatur si eu discutiei voastre :) Si eu am in cos acum 125 de produse. Le mai sterg, mai adaug si ... din cand in cand (la salariu) mai dau si "trimite comanda". Si eu le strang ca o albinuta, cu gandul ca vine momentul sa mai si lucrez cu ele, dar se intampla sa uit ce am cumparat si e posibil sa cumpar si a doua oara acelasi lucru :)
    Cred ca mi-ar trebui un spatiu mai mare, sa le stiu bine puse ... pe categorii, pentru ca, decat sa caut ceva, mai bine ma lipsesc.
    Gabi, si mie mi s-a intamplat sa desfac cutiile, sa ma uit la ele si dupa aceea sa le strang la loc. Trebuie sa ai starea necesara sa lucrezi. E tare greu cand ai cate o obligatie si trebuie sa faci ceva, doar ca trebuie ...
    Carla, si baiatul meu gaseste margelutele pierdute de mine prin casa si mi le aduce, dar tot el vine si se serveste din cutiile mele cu ce-i place. Ii plac mult si pietricelele.

29.10.2011, 21:18:51
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

SEMNIFICATIA SUBTILA A FORMELOR
    GEOMETRICE ELEMENTARE,
    RELEVANTE PENTRU CRISTALELE CARORA
    LI SE ATRIBUIE CALITATI TAMADUITOARE.

Exista cinci tipuri de axe de simetrie intalnite
    la minerale ( pietre semipretioase):
    Unara (1)
    Binara (2)
    Ternara (3)
    Cuaternara (4)
    Senara (6)
    Sant cinci forme geometrice elementare si SASE de cristalizare.

29.10.2011, 21:23:47
  • soso07
    soso07

George, daca ai putea face si un desen ...

29.10.2011, 21:31:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Formele geometrice relevante pentru pietrele
    carora li se atribuie puteri vindecatoare
    sant urmatoarele:
    -PUNCTUL. Asociat semnificatiei numarului 1:
    -Unitate, unicitate.
    -Unicul, lipsit de calitati, din care toate deriva: originea, inceputul, impulsul initial, punctul de plecare, sursa generatoare a TOTULUI.
    -Unul generand TOTUL, TOTALITATEA
    Gasim aceste aspecte la mineralele care au structuri chimice monovalente, grupurile care contin gruparea AMONIU si gruparea HIDROXIL

29.10.2011, 21:48:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

LINIA (doua puncte)

asociata semnificatiei numarului 2
    -Scindarea UNICULUI in cele doua calitati fundamentale, polar opuse, +/-
    masculin/femenin; solar/lunar; OPOZITIA CONTRARIILOR (barbat/femeie)
    -Lucrurile sant interpretate din doua puncte de vedere
    -Individul admite si punctul de vedere opus, conducand astfel la flexibilitate, fluiditate si adaptabilitate
    (Vi-aduceti aminte cand am vorbit despre Tabla de Smarald? Acolo se facea referire la aceste aspecte, mai ales asupra faptului ca toate cobora din UNU si se transforma prin ADAPTABILITATE...)

Intalnim aici, toate mineralele care apartin structurilor care contin elemente BIVALENTE (metalele alcalino-pamantoase, metalele tranzitionale precum si Carbonati, Suflati

Va aduceti aminte, ca la un moment dat, tot repetam eu ca este foarte importanta CLASA din din care fac parte mineralele. deoarece aceasta ii imprima pietrei semipretioase, anumite aspecte subtile...)

29.10.2011, 21:59:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso07, observa ca am inceput sa le descriu.
    tinand cont ca in paralel se desfasoara un concurs cu subiectul despre figurile geometrice, m-am gandit ca ar fi util sa aduc cateva informatii, referitoare la simbolistica lor din puct de vedere al cristalelor (pietrelor semipretioase)

29.10.2011, 22:02:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

TRIUNGHIUL (Trei puncte)

Asociata semnificatiei numarului 3
    -Unirea contrariilor pentru a genera NEUTRUL
    -Trecerea evolutiva in plan superior (VARFUL IN SUS)
    -Trecerea involutiva, in plan inferior (VARFUL IN JOS)
    -Tendinta de a urca sau a cobori
    -Tendinta de a sparge necunoscutul, enigma,
    de va patrunde SUBTILUL sau ABISUL de a penetra, a strapunge, a razbate,
    a explora,
    -Tendinta de a IMPULSIONA,
    -Traire, avant, elan, idee, emotie, vointa, ACTIUNE
    -Indeamana, urneste, starneste, INTREABA EXPLOREAZA
    -Da sens, determina, DIRECTIONEAZA catre ceva
    -Al treilea punct de vedere UNIFICATOR, SINTETITAZTOR al celorlalte doua
    - Unifica opusii intr-un NEUTRU inducand echilibrul, armonia
    -Purifica
    -Eleveaza

Toate aceste aspecte sant legate de mineralele care contin elemente
    cu valenta III (Grupa aIII-a. aV-a etc in Tabelul Periodic a lui Mendeleev).

29.10.2011, 22:26:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

PATRULATERUL (Patru puncte)

- Reprezinta echilibrarea forteor opuse
    (nu unirea lor printr-un NEUTRU ca in cazul triunghiului)
    -Fiecare isi gaseste contrariul
    -Fixeaza, delimiteaza si limiteaza.
    -Potoleste imboldurile si tendinta de miscare
    -Rezuma la propria intelegere
    -Stabilitate (opreste miscarea...)
    -Ce au cautat, indivizii au gasit si acum sorteaza si clasifica (clarifica)
    -Terestru, Pamantesc, grosier si deci corespunde primului
    Centrului Energetic al bazei si asigura protectie, supravietuire, instinct de aparare, echilibru, stabilitate.

Aceste caracteristici se gasesc la mineralele care au in compozitia lor elemente tetravalente (Valenta aIV-a), elementele din grupa aIV-a din Tabelul elementelor a lui Mendeleev

29.10.2011, 22:42:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

PENTAGONUL (Cinci puncte)

Inainte de a prezenta semnificatia pentagonului,
    am sa va rog sa va aduceti aminte de acea schitza ramasa celebra a lui
    Leonardo da Vinci, care reprezenta un om cu mainile ridicate si picioarele departate, inscris intr-un cerc iar capul, mainile si picioarele atingeau cercul odata cu cu o stea in cinci colturi: Capul , varful mainii drepte, varful piciorului drept, varful piciorului stang, varful mainii stangi. Integrarea PERFECTA si rolul Numarului de Aur...

-Pentagonul reprezinta INTELIGENTA care stapaneste cele patru forte ale materiei (Apa, Pamant, Aer, Foc) si implicit universul prin aflarea celui de-al cincilea element (ETERUL) si stapanirea puterii lui.
    -Pentagonul simbolizeaza OMUL
    Mai exista inca multe aspecte legate de Pentagon dar nu cred ca aici si-ar gasi loc asemenea comentarii.

29.10.2011, 22:54:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

HEXAGONUL (sase puncte)

Este reprezentat prin doua triunghiuri suprapuse,
    unul cu varful in sus si unul cu varful in jos, semnifica:
    -Inima, sufletul, SINELE
    -Afectivitatea, totalitatea manifestata
    -Ascunde integrarea celor patru elemente,
    care reprezinta substaratul realitatii manifestate.
    -Capacitatea de a INCLUDE, de a CUPRINDE, de a ACCEPTA
    -Capacitatea de a intelege totul corect, real.
    -Compasiune, afectiunie, dragoste, iubire neconditionata, atotcuprinzatoare
    -Dispar contradictiile in interiorul sufletului si descoperirea SINELUI,
    locul unde se regasesc toate energiile si fortele oricaror disponibilitati.

29.10.2011, 23:04:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

La inceputul dialogului nostru de la subiectul LA O CAFEA (1),
    m-am straduit sa va prezint o bibliografie cat mai larga.
    Am atentionat inca de atunci, ca in anumite situatii voi prezenta exact subiectul,
    asa cum l-au prezentat autorii, tocmai din dorinta de a nu da eu o interpretare proprie asupra unor texte.
    Va mai spuneam ca aproape toate informatiile prezentate aici, sant extrase din acele carti pe care vi le-am prezentat. Deci ele nu au parvenit prin NET (motiv pentru care nici nu vi-am putut frace trimiteri la anumite linck-uri).
    Dorinta mea a fost sa primiti informatiile cat mai curat si corect.
    In nici un caz nu mi-am asumat eu paternitatea lor.
    Asadar, oricine isi inchipuie ca particip la aceste discutii pentru a castiga ceva anume, sub o forma sau alta, in urma acestora,
    ori se insala, ori este de rea credinta.

29.10.2011, 23:14:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va doresc o dumineca excelenta!

30.10.2011, 00:02:08
  • soso07
    soso07

George, am observat. Le voi studia cu atentie, pentru ca ma intereseaza. Dar mai pe lumina, ca acum merg la somn, dupa o plimbare de toata frumusetea cu masina printre dealuri si munti imbracati in culori ... care mai de care . Ce a putut face natura! Am vazut niste peisaje si niste combinatii de culori fantastice. La un moment dat am trecut printre niste pomi cu frunze galbene de parca era un tunel din aur. Mi-a mai atras atentia o combinatie de pini cu mesteceni (verde si galben).
    De vis!
    Am ajuns si la Brasov, la un magazinas cu diverse accesorii de unde am cumparat rondele de lemn pe care sa le gauresc eu cu jucaria cea noua (o mica bormasina - surubelnita etc. pe care am primit-o eu cadou :).

Noapte buna si o duminica la fel de insorita!!!

30.10.2011, 00:16:49
  • carla69
    carla69

Si eu vreau o jucarie de gaurit!In curand ies sa studiez piata

30.10.2011, 07:54:06
  • dana86
    dana86

Buna dimineata , George cea ce faci tu , prezentariile tale care n-i le prezinti noua ,reprezinta o munca deosebita, ore de lecturare . .Eu iti multumesc, eu am avut numai de invatat din prezentariile tale .

30.10.2011, 10:04:40
  • dana86
    dana86

Daca stie cineva cum sa fac niste gauri in pietre care nu sint gaurite .

30.10.2011, 10:09:11
  • dana86
    dana86

Dragele mele soso si carla , eu sint cea mai imprastiata si dezorbonata , am o camera plina , birou de lucru si rafturi pe pereti unde am cutii si cutiute depozitate dar tot timpul stiu ce am si unde este . Lucrez cel mai bine noaptea ,

30.10.2011, 10:25:25
  • carla69
    carla69

Nu cred ca esti cea mai imprastiata,vrei sa concuram?

30.10.2011, 10:30:36
  • dana86
    dana86

Eu scriu intre doi clienti , avind in vedere ca sint mult mai in virsta eu sint cu siguranta cea mai cea ..dezordonata.

30.10.2011, 10:42:57
  • carla69
    carla69

Daca am copii mici nu inseamna ca sunt tanara,doar ca i-am facut tarziu.Asa,eu scriu in timp ce rad mere pentru o prajitura

30.10.2011, 11:14:33
  • blanitza
    blanitza

George, si pentru mine informatiile pe care tu ni le impartasesti cu atata generozitate sunt aur curat, sa fii SANATOS SI VOIOS, CA SA NE MAI SPUI!!!
    Nu credeam ca cineva a putut face o legatura atat de fina intre elementele geometrice - punct, linie, triungi, patrulater, pentagon si hexagon, si caracteristicile subtile ale mineralelor, multumesc din inima pentru aceasta noua directie in care ne indrepti prin informatiile oferite.

30.10.2011, 12:08:43
  • dana86
    dana86

Sa fi sanatoasa carla , sa iti cresti mari copii .Acum sa nu rizi eu am facut copii de f tinara vb la al meu sot aveam cravata de pionier la git.Copii ii ai cind vrea Dumnezeu , nu cind vrei tu .

30.10.2011, 12:22:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitza,
    Cand am inceput descrierea pietrelor semipretioase,
    am cautat tot timpul sa le asociez si numele de CRISTALE.
    Toate pietrele semipretioase care au o structura atomica
    aranjata in intr-un sistem de "retea" (RETEA CRISTALINA)
    se numesc CRISTALE.
    Aceste cristale, au anumite proprietati care depind de:
    -Compozitia chimica (elemente cuprinse in tabelul lui Mendeleev
    care a generat si clasificarea generala a mineralelor -cele 8 clase...)
    -Clasa de caristalizare (felul in care sant "aranjati" atomii in retea; trigonal, hexagonal, ortorombic etc...)
    -Forma de cristalizare (corelarea cu tipurile de axe de simetrie) dupa niste forme geometrice bine definite (patrat, triunghi, pentagon, hexagon etc..)

Analizand toate aceste aspecte, se poate stabili cu exactitate tipul de personalitate, genul de atitudine, si contextul psihologic pentru care este recomandat un cristal anume.

30.10.2011, 15:01:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fiecare CRISTAL are
    -o parte ANIONICA (adica incarcata negativ {-})
    -o parte CATIONICA (adica incarcata pozitiv {+}

Fiecare CRISTAL are o structura atomica asemanatoare sistemului nostru solar.
    In centru este un ATOM inconjurat de una sau de mai multe "orbite" pe care circula electroni. Intre ei, exista niste legaturi, numite LEGATURI CHIMICE
    -Legaturi IONICE sau Electrovalenta
    -Legaturi CATIONICE, atunci cand electronii mai multor elemente
    asezati pe ultimul strat, se atrag

30.10.2011, 15:10:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Avand in vedere aceste elemente, dovedite stiintific,
    cum am putea crede ca CRISTALELE sant niste banale pietre "frumoase"????
    Emit energie, primesc energie si in felul acesta "FAC SCHIMB IN NATURA"
    Lucrurile care pot faci "schimburi" cu natura, nu pot fi lucruri amorfe, MOARTE.
    Inseamana ca au o viata (e adevarat, nevazuta de noi).
    A nega viata CRISTALELOR, cand s-a dovedit stiintific
    ca acestea poseda o bogata energie ACTIVA, este o eroare similiara cu ignoranta.

30.10.2011, 15:18:17
  • blanitza
    blanitza

Da, George, tocmai ne-ai demonstrat ca pietrele sunt "vii", au o viata a lor, sa-i spunem altfel fata de-a tuturor celor propriu-zis vii de pe pamant, iar ceea ce tu ai scris(schimb de energie, ioni etc) cred ca are un rol primordial si probabil explica stiintific in mare masura efectul binefacator al pietrelor, si folosirea lor in tratarea diverselor dezechilibre energetice. Acu ma prind eu cum vine treaba, ce multe stii, maaaama....

30.10.2011, 15:50:21
  • soso07
    soso07

Ne prind f. bine toate informatiile. Nu stiu daca pot tine pasul ... dar bine ca raman scrise.

30.10.2011, 16:14:31
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza ma bucur foarte mult ca ai explicat pe intelesul nostru cum reusesc cristalele sa ne influenteze viata ( dezechilibrele, care sunt cauzatoarele de boli).
    Cred ca daca stim acest lucru , vom fi mai deschisi cand cineva ne vorbeste despre puterea vindecatoare a cristalelor .

30.10.2011, 18:16:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va doresc o saptamana benefica.
    Nopate buna!

30.10.2011, 23:12:17
  • dana86
    dana86

Buna dimineata , am si eu o problema , la unele pietre tip pepita le lipseste luciu sint mate , altele au luciu din alelasi lot.Ma poate ajuta cineva cu o lamurire ?

01.11.2011, 09:06:25
  • Laruca
    Laruca

Buna dimineta, Gheorgita! Buna dimineata, tuturor!
    Este prima oara cand va sciu pe acest topic. Mi-am facut curaj pentru a-mi cere scuze pentru tacera mea. Dar, daca nu scriu, nu insemna ca nu exist sau ca nu ma bucur de multitudinea de informatii pe care ni le impartasesti, cu atata generozitate, Gheorgita. Si asta referitor la o replica de a ta mai veche.
    Citez:
    "voi fi mult mai rezervat in a vorbi despre pietre in aceasta noua serie La o cafea.
    Sant foarte putini cei ce ii intereseaza descriereile pietrelor."
    Ei bine, nu e chiar asa. Eu te urmaresc cu interes, inca de la inceput. Chiar, am colectat informatiile tale despre pietre, intr-un document personal. Dar nu intervin, pentru ca prefer sa ascult (citesc) si sa bag la cap. Poate ca lipsa raspunsurilor se datoreaza tocmai faptului ca informatiile tale sunt complete, astfel ca orice completare ar fi inutila.
    Sunt oarecum novice in studiul pietrelor, desi nu sunt la prima tinerete iar pietrele m-au atras de cand ma stiu. Ele m-au facut sa ma apuc de hand-made. Ma atrag si as putea spune ca imi vorbesc. Nu radeti, nu sunt nebuna.
    Ideea e ca, atunci cand vreau sa lucrez ceva la libera alegere (nu la comanda), deschid cutia cu pietre, le privesc, le ating si una din ele ma atrage in mod deosebit si ma inspira, in acelasi timp. Imi plac toate, foarte mult si in mod diferit, desi sunt si cateva preferate (ametist, granat, aquamarine).

Dar, am probleme cu una din ele: OBSIDIANUL. L-am achizitionat cu mult timp in urma, de peste un an. Sunt niste margele frumoase, cu siguranta dar nu le pot lucra. De cate ori le iau in palma, mi se sterge din cap orice fel de idee. Le pun la loc, iau alta piatra si totul revine la normal. Ce e cu obsidianul? De ce ma respinge (la nivel energetic). Imi place si tocmai pentu ca nu l-am putut lucra pana acum, a devenit o provocare. As putea sa-l "domesticesc"? Cum?

01.11.2011, 10:04:11
  • ametist.shop
    ametist.shop

Laruca
    -Ma bucur ca ai aceeasi parere despre efortul depus de George ca si mine .
    Informatiile primite sunt foarte pretioase si unice.
    Eu am noroc , ca fiind maghiara mai am si alte surse de informatii .
    Desore pietre (cristale ) pot spune si eu ca:"Ma atrag si imi vorbesc ".
    Ma inspira si ma vindeca .
    OBSIDIANUL are urmatoarele caracteristici :
    -Puternic rol protector impotriva atacurilor negative
    -Ajuta la concentrare, la descoperirea propriilor defecte si a schimbarilor necesare pentru indreptarea lor
    -Amplifica deschiderea spirituala, intelepciunea, concentrarea asupra unui -obiectiv
    -Confera detasare, stabilitate, fidelitate, dragoste, frumusete, echilibru
    -Reduce: stresul, furia
    -Bun pentru meditatie, rugaciune
    Ma mir ca asupra TA are un efect mai deosebit (respingere).

01.11.2011, 13:45:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Laruca,
    Noi am mai vorbit despre Obsidian, dar nu in masura in care ar fi meritat
    acest mineral deosebit.
    Marea famile a silicatilor, se inchee cu mineralele numite STICLE NATURALE.
    Cele mai reprezentative STICLE NATURALE sant: Moldavitul si Obsidianul.

MOLDAVITUL a fost descoperit la sfarsitul sec. al XVII-lea in Cehoslovacia. Mai are denumirea si de TECTITA fiind o sticla care ia nastere prin topirea meteoritilor, datorita frecarilor cu atmosfera terestra si racirea lor brusca in contact cu apa sau Pamantul (depinde unde cad aceste resturi de meteoriti).

01.11.2011, 17:56:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

OBSIDIANUL,
    Este tot o sticla dar de origine terestra, care se formeaza cand lava vulcanica
    topita se raceste brusc (prea repede) incat cristalizarea lui nu mai este posibila.

Denumirea de OBSIDIAN provine de la numele unui roman care l-a adus prima data in cetatea Romei din Ethiopia: Obsius.

01.11.2011, 18:08:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

OBSIDIANUL, se gaseste in urmatoarele culori:
    -Cenusiu
    -Negru
    -Negru-brun, negru-maroniu
    -Albastrui
    -Verzui
    -Uneori apare cu reflexe argintii, aurii sau IRIZATII
    -Patat cu cristale albe de Chrystobalit si atunci, este numit
    Obsidian-fulgi-de-zapada (sai fulgi-de-nea)

01.11.2011, 18:13:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

OBSIDIANUL se gaseste sub forma TRASLUCIDA sau OPACA,
    Luciu: sticlos
    Spartura: concoidala
    Clivaj: absent
    Duritate: 5-6
    Foarte friabil.
    Lasa urma alba
    Poate prezenta deseori irizatii sau chatoianta.
    Obsidianul, poate avea o culoare uniforma sau poate prezenta diferite modele
    de exemplu, niste benzi paralele colorate, drepte sau serpuite.
    De asemenea Obsidianul prezinta si niste irizatii puternice, prezentand
    modele purpurii si verzi, cand lumina este reflecatata din straturile interne.

01.11.2011, 18:33:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Surse de OBSIDIAN:
    -Ecuador
    -Ungaria
    -Guatemala
    -Islanda
    -Mexic
    -Rusia
    -Statele Unite

Cam atat despre descrierea tehnica.
    In continuuare, am sa prezint cateva informatii despre Obsidian, care nu le-am discutat suficient de detaliat la timpul potrivit.

01.11.2011, 18:38:32