Forum: Orice altceva "La o cafea" (2)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

tonycat,
    incerc in cateva cuvinte sa spun cateva cuvinte despre piatra PI.
    In industria electrotehnica, unele transformatoare se realizeaza pe toruri din tabla de SILICIU foarte subtire sau chiar pe toruri din ferita (ferita fiind de fapt chiar un amestec de cristale)
    Prin calitatile sale (datorita formei geometrice perfecte) TORURILE asigura cel mai inalt grad de RANDAMENT asigurand cele mai mici pierderi de camp (electro)magnetic.
    Mai mult, prin forma sa circulara (arata ca o camera de la roata unei masini)
    si asezarea tridimensionala a cristalelor, este posibila cresterea vitezei de deplasare a electronilor prin structura sa cristalina, realizandu-se un FLUX de electroni sau camp magnetic cu o mare viteza de rotatie in interiorul torului.
    In cazul transformatoarelor electrice realizate pe toruri magnetice, se constata o imbunatatire a raportului de transformare si o marire esentiala a randamentului.
    Si in tehnica nucleara, torurile se folosesc ca mijloace amplificare a energiei.
    Pietrele PI sant de fapt niste toruri din anumite cristale care respecta numarul de aur (raportul dintre LUNGIMEA CERCULUI si SECTIUNEA torului)

Daca o piatra PI este tinuta intre degetul mare si cel aratator al mainii drepte, prin care ies energiile (+), in torul cristalului va apare un flux de energie biomagnetica. Acest flux este responsabil de aparitia unui CAMP BIOMAGNETIC INVARTITOR foarte puternic. Prin anumite tehnici folosite in cristaloterapie,
    acest camp biomagnetic poate fi amplificat atat de mult incat liniile de camp pot depasi cu mult marimea pietrei PI si in felul acesta, energia respectiva poate fi dirijata spre anumite zone din corpul omenesc, unde exista deficit de energie
    (echilibrand energetic zona respectiva)
    Rolul pietrei toroidale fiind acela de AMPLIFICATOR de energie.
    Daca la torul magnetic, sursa de energie provine din inductia spirelor de cupru
    cu care este bobinat torul, la torul din cristale, energia este indusa de cele doua degete care tin torul in mana (ele transfera bioenergia umana in tor, torul o amplifica si o dirijaza acolo unde hotareste terapeutul ca trebuie s-o dirijeze)

De la aceasta teorie, pana la pietrele care se gasesc in comert din abundenta, este totusi un drum lung.
    Este una sa detii un tor realizat in anumite conditii tehnice
    cu dimensiuni precise din Cristal de stanca, Ametist, Aventurin, Citrin
    sau orice cristal recunoscut a avea puteri tamaduitoare
    si cu totul altceva este sa achizitionam niste pietre asemanatoare
    (de uz comercial) si sa credem ca fac minuni.

Daca acolo la muzeu, a existat o piatra in forma toroidala si era si numita "Piatra PI" aceea sigur era o piatra PI adevarata.

04.11.2011, 16:27:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Poate am exagerat un pic cu explicatiile dar am incercat sa va prezint ceea ce cunosc eu despre aceasta piatra.
    Asta nu inseamna ca tot ceea ce am scris eu, trebuie sa si fie litera de lege.

04.11.2011, 16:35:16
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Ei, n-o fi litera de lege, da' e foarte interesant... Io nu pot decat sa confirm cel putin partea cu pietrele din comert, se observa diferentele de diametru si cu ochiul liber, mai ales la cele mai maricele, 40-50mm diametru, de geometrie sacra nu cred sa poata fi vorba.

04.11.2011, 16:54:37
  • tonycat
    tonycat

Multumesc mult pentru informatii, am primit mai mult decat ma asteptam, deci pot folosi linistita pietrele pentru pandantive, temerea mea este ca acele pandantive stau si in zona glandei tiroide, o sa ma gandesc sa evit asta, oricum de citrin sau ametist nu am gasit , doar din alte pietre mai banale...acum ies ca sunt la servici pana la noapte.

04.11.2011, 17:02:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

cattie,
    multumesc.
    Ai putea si tu sa fi mai prezenta pe aici...

04.11.2011, 18:39:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

hobby.shop,
    avand in vedere ca nu santem nici unul dintre noi
    nici geologi, nici mineralogi,
    recomand inca odata tuturor, ca orice informatie
    gasiti despre o piatra sau despre un cristal anume,
    sa o verificati cel putin din trei surse de informare.
    Noi, afland una-alta, putem crede ca stim niste lucruri si
    le spunem altora. Si noi putem gresi.
    Abunda net-ul de site-uri care fac referi la cristale
    si pietre semipretioase, care prezinta fel de fel de actiuni benefice.
    toate sant insotite si de horoscoape.
    Toate ziarele, revistele si tabloidele nu prididesc
    sa ne prezinte fel de fel de horoscoape...
    Cine poate sti cata autoritate au acestea?
    Nu vedeti ca apar carti de specialitate, in diferite domenii de cativitate
    dar nimeni nu le cunosc competentele celor ce le-au scris.
    Azi, daca ai bani, poti tipari carti fara sa dai socoteala cuiva
    (si daca tot vrei sa fi autor, de dragul de a fi autor, nici nu te mai intereseaza daca aceste carti se vand sau nu...)

04.11.2011, 18:48:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am sa va spun doua intamplari,
    care intregesc cele spuse de mine.

04.11.2011, 18:51:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

1) Un barbat care suferea de dureri de spate se duce la un terapeut.
    Acesta ii recomanda sa puna comprese calde, pe locul dureros.
    Dupa ce barbatul a urmat tratamentul si a suferit de dureri si mai mari.
    Menajera sa, vazandu-l cum sufera ii spune:
    - Vai, dar nu comprese fierbinti trebuie sa puneti. Haideti sa va pun eu niste comprese reci, cu gheata.
    Dupa un timp, barbatul se simti mai bine si merse la terapeutul sau:
    - Mi-ai spus sa pun comprese calde si nu mi-a facut bine.
    Menajera mea mi-a pus comprese reci si m-am simtit imediat mai bine.
    -Hmmm! Curios, zise doctorul.
    Menajera mea mi-a recomandat comprese fierbinti...

04.11.2011, 18:58:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

2) O tipa foarte sexy intra in cabinetul unui doctor
    si vazu un tip imbracat in halat alb:
    - De o saptamana ma doare foarte tare umarul drept. Ma poti ajuta?
    -Intinde-te pe pat sa vad despre ce este vorba. Iti voi face un masaj special...
    Dupa cateva momente, frumoasa pacienta exclama:
    -Doctore, acolo nu este umarul...
    -Da stiu, dar nici eu nu-s doctor.

04.11.2011, 19:02:24
  • forHOPE
    forHOPE

Buna seara dragii mei Breslasi,

Ca tot suntem la o cafea (ciocolata calda :D) as dori sa va spun si eu o mica povestioara. Sper sa nu ma fi bagat ca musca in lapte si sper sa nu supere pe nimeni interventia mea.

Pe harta cerului instelat, constelatia Scorpionului e situata in Calea Lactee si include o multime de nebuloase si aglomerari de stele. Poetul grec antic Aratus povestea despre cearta dintre Orion si Artemis. Zeita, infuriata, a trimis un scorpion care l-a ucis pe tanar. Amandoi au ajuns pe bolta cereasca dar se afla in directii opuse: cand Scorpionul se ridica la Rasarit, Orion se ascunde la apus.

04.11.2011, 19:02:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sa fim deci atenti pe cine citim, pe cine ascultam si dupa cine ne luam.
    Multi dintre noi, repetam mecanic ce am auzit de la altii.
    Credem si nu verificam nimic.
    Mai grav, de multe ori si imitam lucruri neintelese, crezand ca in felul acesta ne perfectiona.
    Orice discipol, isi urmeaza si COPIAZA maestrul, pana ajunge sa-i patrunda gandirea si filosofia. Odata ce acestea au fost atinse, discipolul isi urmeaza propria cale, nemaicopiind pe nimeni (si neluandu-se dupa sfaturile nimanui)
    Asa se intampla, ca discipolii sa-si depaseasca maestri.

04.11.2011, 19:09:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHOPE,
    Printesa de Ciocolata!
    Tot la cioco ti-a ramas gandul?
    Inainte de a comenta putin istorioara ta (bine venita)
    sa ne spui si noua, cum te mai simti azi?

04.11.2011, 19:12:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca tot pomenisi de Scorpioni,
    iar Bijouxdemonage chiar organizeaza un concurs cu tema HOROSCOP,
    spune-mi, te rog,
    ce sti despre relatia dintre doi scorpioni???
    I

04.11.2011, 19:14:37
  • forHOPE
    forHOPE

George, intotdeauna imi va ramane gandul la cioco...ce sa fac...asta sunt eu...Ce sa va spun in afara de asta? Astazi ma simt binisor...am primit albumina umana intravenoasa (in ideea de a-mi dezumfla picioarele). Voi mai primi luni si marti. Acum sa vedem cand isi va face efectul.

Referitor la relatia dintre doi scorpioni nu stiu eu prea multe dar cred ca este o relatie frumoasa; mai ales daca cei doi au preocupari si pasiuni comune. Iar daca are loc o lupta intre ei...castiga cine-i mai bun :-p sau ma insel?
    Tu ce stii?

04.11.2011, 19:24:58
  • cattie
    cattie

Gheorghitza,incerc sa fiu prezenta cat de mult pot :)
    Apartamentul meu arata ca o inchisoare dupa o revolta a detinutilor pentru ca anumite parti se afla in renovare.Singurul loc care arata cat de cat normal,este biroul meu,care tine loc si de atelier :)
    Dar o sa termin in curand.

04.11.2011, 19:34:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

cattie,
    "nu vorbi de franghie in casa spanzuratului"
    Ma bucur ca imi gasesc hainele dimineata,
    sa ma pot imbraca...
    Dar termin eu cumva...

04.11.2011, 19:47:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHOPE,
    Ce stiu eu despre aceasta conjunctura:
    Doi scorpioni nu-si declara razboi si evita orice confruntare.
    Doi scorpioni daca sant in "aceeasi barca" ...nu-i mai ajunge numeni.
    Adica la interese comune, se asociaza si isi pun srviciile cele mai de calitate,
    unul in favoarea celuilalt, pentru telul lor comun suprem.
    In asemenea cazuri, orice uneltire impotriva lor este sortita esecului.
    Doi scorpioni (un el si o ea) complica lucrurile.
    Nu se asociaza decat dupa indelungi tatonari.
    De regula, tatonarile conduc la esec.
    Nu prea se intalnesc asemenea asocieri.
    Daca totusi ele devin posibile, relatiile dintre ei ating cote
    nemaintalnite la nici o alta asociere dintre zodii.

04.11.2011, 19:54:43
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Gheorghitza, apropo de discipoli si maestri, totul pana intr-o zi.... Zicea Brancusi, cand sa plece din atelierul lui Rodin "Nimic nu poate creste la umbra marilor arbori".
    Observ si eu cu incantare ca parca cu fiecare zi se mareste numarul de oameni care scriu pe-aici (apropo, spor sa aveti!)

04.11.2011, 19:57:10
  • cattie
    cattie

La mine chiar o sa se termine in curand pentru ca am trecut de la "te roooooooog" la amenintari gen "data viitoare tu o sa cauti x lucru in cutia y"...si cum am cam 10 cutii y si mesterul este prietenul meu iar partea care este in renovare este bucataria,amenitarile au functionat :D
    Acum ne straduim sa montam mobila :)

04.11.2011, 19:59:34
  • cattie
    cattie

Hobby.shop,multumim :)

04.11.2011, 20:01:24
  • forHOPE
    forHOPE

Multumim George pentru informatii; astept comentarii cu privire la istorioara spusa de mine :)

04.11.2011, 20:05:53
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Permiteti-mi si mie, in calitate de outsider inconjurata de o multime de scorpioni si balante, sa fac niste aprecieri:
    ~relatia intre 2 Scorpi nu tine mult, pentru ca nu va puteti abtine de la comploturi (chiar si bine intentionate); fie relatia de orice fel, amicala, profi, amoroasa...
    ~fiind voi cu multa initiativa la schimbat lumea, se poate intampla sa va apucati sa daramati casa cu scopuri diferite, in puncte diferite, si gata conflictu
    ~aveti pretentii de perfectiune de la semenii vostrii, asa ca taxati orice greseala rapid si eficient, si evident ca va gasiti si reciproc defecte, ca oameni sunteti!
    Sper sa nu fie cu suparare aprecierile, mie imi sunteti teribil de simpatici!!! Toate sunt consideratii empirice, adica din ce-am observat in jur.
    Si ultima apreciere, aveti, cu totii, niste ochi iesiti din comun, ca intensitate, culoare a ochilor, sau chiar defecte...

04.11.2011, 20:09:08
  • forHOPE
    forHOPE

Foarte interesant ceea ce ai scris, hobby.shop. Eu, ca scorpion, recunosc ca adevarat ceea ce ai scris, mai ales partea cu "taxam orice greseala rapid si eficient" :-p

04.11.2011, 20:13:44
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

forHOPE, io am impresia ca-s urmarita de Scorpii, atatia cunosc :))))
    istorioara spusa de tine, ce sa zic, in afara de farmecu ireal tipic mitologiei grecesti, imi aduce aminte ca au trecut destul de multi ani de cand n-am aruncat un ochi pe o carte din domeniu....

04.11.2011, 20:20:19
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

acuma, cu riscu de a vorbi prostii, vad bine, Gheorghitza are poza cu Barbie si Ken in loc de pinguini????????

04.11.2011, 20:23:12
  • forHOPE
    forHOPE

Mie imi aduce aminte ca n-am aruncat de mult un ochi spre cer...inainte imi placea sa casc gura si sa imi clatesc ochii privind stelele...Mi-ar placea sa stau undeva intr-un loc neiluminat de luminile nocturne, sa stau intr-o bancuta tip leagan si sa privesc stelele pana adorm...

04.11.2011, 20:24:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

hobby.shop,
    Corect tot ce ai scris.
    Daca Scorpionii ar fi pefecti, nu si-ar mai pierde vremea pe aici...

Zici ca esti urmarita de Scorpioni...
    Inseamana cau au ei niste motive de te urmaresc.
    Te-a "inveninat" vreunul?

04.11.2011, 20:29:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

hobby.shop,
    bine vazusi...
    Fac parte din colectia mea de papusi.

04.11.2011, 20:31:42
  • cattie
    cattie

Partea cu perfectiunea la scorpioni este adevarata.Tata care este scorpion are o vorba "fa un lucru asa cum trebuie facut sau nu-l mai face deloc"
    Nu este rau dar,cateodata,este obositor :)

04.11.2011, 20:38:26
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

N-am pretentii de perfectiune de la nici o zodie, sunteti bine asa cum sunteti. De inveninat nu se mai poate, ca v-am studiat la microscop si-s imuna :))))))))))))
    Da' cu pinguinii ce-ai avut????????????

04.11.2011, 20:38:29
  • cattie
    cattie

Da,chiar...ce-ai avut cu pinguinii?Imi aduceau aminte de Happy Feet

04.11.2011, 20:42:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Hmmm,
    cineva a avut treaba si m-am gandit sa-i schimb...

04.11.2011, 20:49:11
  • forHOPE
    forHOPE

george, si tu te iei dupa toata lumea? Daca tie iti placeau punguinii, ce treaba au ceilalti?...

04.11.2011, 20:58:41
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

mda, or fi papusile frumoase, da' dupa cum vezi, in meciu pinguini vs. papusii scoru e 2-1!!!

04.11.2011, 21:00:09
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

3-1!

04.11.2011, 21:00:47
  • soso07
    soso07

4-1!
    Eu nu am cunoscut scorpioni pana la voi. Asa ca nu pot scrie, ar insemna sa va laud prea mult :))) Daca toti scorpionii sunt ca voi, atunci e de bine!
    La noi e mai complicat in familie : doua zodii de foc (fetele) si doua de apa (baietii). Cred ca era mai bine invers :) Si mai e un triunghi de foc (format din trei generatii) : mama mea (sagetator), eu (berbec) si fata mea (leu). Nu putem sta toate trei la un loc in acelasi timp :)))

04.11.2011, 21:16:56
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Acuma, vreau sa ma laud cu ceva... am primit azi niste pandantive pe care mi le-am comanda pt. uz propriu. Cel mai cel e unu de SERAFINIT cu un mic PERIDOT in montura de argint. Ce vreau sa spun, in caz ca este vreun cititor care da "tarcoale" serafinitului, asa cum am facut eu multa vreme, sa-l ia cu incredere, e absolut superb.

04.11.2011, 21:19:32
  • ametist.shop
    ametist.shop

Felicitari , si eu am un pandantiv superb si niste margelute .
    Desi nu e albastru il port cu mare placere SERAFINITUL .

04.11.2011, 21:27:02
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Mersi mult , Ametist! Am vazut ceva margele fatetate aici pe breso si imi pareau cam prea argintii, dar va spun, in cabochon se vad niste "fascicole" de lumina, parca as fi in padure si m-as uita in sus, prin frunzis.... splendid cu adevarat!!!
    Soso, cred ca-i chestie si de ascendent la voi.... :))))

04.11.2011, 21:32:42
  • ametist.shop
    ametist.shop

Ma lamuresti ce e ascendentul ?
    Nu ma prea pricep la horoscop , desi de un timp ma atrage , ca si numerologia .

04.11.2011, 21:36:01
  • cattie
    cattie

Din cate imi aduc eu aminte ascendentul are legatura cu ora la care te-ai nascut si,cateodata,poate sa influenteze mai mult decat zodia in sine...la mine nu e problema,ca-s taur cu ascendent in taur :))

04.11.2011, 21:41:36
  • cattie
    cattie

dap....am avut dreptate :)

"Ascendentul, notat în astrograme cu ASC, este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în momentul nasterii (momentul de referinta este primul tipat al nou-nascutului). Alfel spus, Ascendentul este zodia care rasare in momentul nasterii persoanei respective.

Daca cineva este nascut în zori sau, mai exact spus, la rasaritul soarelui, atunci Ascendentul va fi în acelasi semn ca si semnul zodiacal al nativului. Din pacate, aceasta situatie este destul de rar întâlnita. În celelalte cazuri, Ascendentul personal se calculeaza in functie de numarul de ore trecute între rasaritul soarelui si momentul nasterii. Acesta este motivul pentru care ora nasterii este atât de importanta la calcularea unui horoscop personal.

Ascendentul poate avea uneori o influenta covârsitoare asupra unui nativ: daca, la momentul nasterii, în semnul în care se afla Ascendentul se gasesc mai multe planete, este foarte posibil ca acel nativ sa aiba mai mult caracteristicile zodiei în care are Ascendentul decât cele ale zodiei natale."

04.11.2011, 21:43:28
  • ametist.shop
    ametist.shop

Atuci e problema , ca nu prea stiu ora . Cred ca noaptea pe la ora 1 .

04.11.2011, 21:45:26
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Ascendentul e practic zodia care e la rasarit, la linia orizontului, in momentul nasterii unui om. In astrologia europeana, ascendentul se pune in casa 1 a hartii natale, cea care defineste trasaturile fizice si de caracter ale nativului. Se spune ca ascendentul incepe sa-si arate influenta in jurul varstei de 30 de ani. adica, daca esti Geaman cu ascendent in Capricorn, de ex., cand esti aproape de 30 de ani incepi sa "semeni" a Capricorn, mai ales in comportament.

04.11.2011, 21:45:53
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc frumos , dar din pacate nu ma prea ajuta .

04.11.2011, 21:47:24
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sunt peste si trecut de 30 de ani.

04.11.2011, 21:48:28
  • cattie
    cattie

Intreaba parintii

04.11.2011, 21:48:52
  • cattie
    cattie

http://www.eastrolog.ro/ascendent/calculeaza-ascendentul.php

poate asta te ajuta :)

04.11.2011, 21:49:40
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Ametist, sunt tabele de calcul pe net, care-s aceleasi ce cele folosite de astrologi. Daca afli ora cu aproximatie mica iti poti calcula singura (fiecarei zodii ii corespund 2 ore in cursul unei zile, in privinta ascendentului). Fi fiind dupa 30 de ani, inseamna ca te manifesti deplin prin prisma ascendentului. INCEPAND cu 30 de ani se vede ascendentu, scuze de exprimarea problematica...

04.11.2011, 21:52:12
  • ametist.shop
    ametist.shop

Poate o sa radeti de mine , dar forte mult timp am spus ca m-am nascut in data de 15 , cand am vazut in buletin ca era trecut data de 16 si l-am intrebat pe mama , mi-a spus ,ca tata a declarat gresit .
    Voi ce intelegeti de aici ??
    Ceata , multa ceata si zapada.

04.11.2011, 21:54:04