Forum: Orice altceva "La o cafea" (2)

• ametist.shop
    ametist.shop

Oricum multumesc frumos , o sa testez mai multe variante , sa vad care se potriveste .

04.11.2011, 21:57:58
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Mai stiu pe cineva ca tine, un Taur nascut in 3 mai si trecut in acte in 4 mai.... Personal inclin sa cred ca are de-a face mai mult cu destinul mamei decat cu al copilului.

04.11.2011, 22:05:45
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Se vede ca lumea-i obosita dupa o saptamana de munca, asa ca ma retrag si eu sa-mi mai admir serafinitu. Noapte buna!

04.11.2011, 22:30:18
  • cattie
    cattie

Buna ziua si bine v-am regasit :)

Am o intrebare despre ceva pe care as dori sa-l cumpar si cum sunt incepatoare,m-am gandit sa intreb aici,unde lumea cunoaste :)

http://www.complexart.ro/mini-freza-electrica-160w-44-accesorii-5450620.html

Este bun? Am vazut prin alte parti si mai scumpe dar si mai ieftine.
    Se poate gauri si,sa spunem,o pietricica sau o scoica?
    Astept cu nerabdare raspunsurile voastre si va multumesc in avans pentru orice informatie.

ps-sper ca nu am incalcat nici o regula a forumului postand acel link...

05.11.2011, 13:34:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

cattie,
    este vorba de o masina electrica speciala pentru gravare.
    Are turatia reglabila de la 0-30.000 rot/min si un cuplu special
    necesar masinilor de gravat (desi are o turatie foarte mare, in cazul in care freza se blocheaza in piatra, masina se opreste fara sa rupa freza sau sa se bruscheze masina ca urnare a blocarii frezei in material)
    Accesoriile care ti se dau cu aceasta masina iti sant suficiente dar separat,
    exista si accesorii la alegere (diferite freze, pietre abrazive, pasla pentru slefuit sau si jmirglu cu forme sau marimi diferite) Fie achizitionate la bucata fie chiar la truse cu zeci sau sute de accesorii.

05.11.2011, 21:16:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Poti grava:
    -portelan, marmura, sticla, textolit, stiplex, bachelita, lemn de orice esenta,
    -toate tipurile de materiale si materii prime organice (Perla, Sidef, Coral, Chihlimbar, Os, Corn, Fildes, Lemn pietrificat, Piele)
    -Metale moi: Aur, Argint, Cupru, Alama, Bronz
    -Pietre semipretioase, in special cele care au duriatatea sub 5 Mohs

05.11.2011, 21:22:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Masina este alimentata la 220v, cca 130w putere utila (acceptabila pentru lucrari usoare sau medii).
    Ai un suport separat in care se poate fixa masina (asa cum isi fixeaza stomatologii frezele dentare) iar acest lucru este esential atunci cand adaptezi la capul masinii, cordonul flexibil pe care il ai in set. Acest cordon flexibil, are la capat un dispozitiv de prindere (numit mandrina) in care poti fixa orice tip de accesoriu din dotare. Asta inseamna ca poti tine capatul flexibil in mana,
    asa cum tii un stilou si poti grava foarte usor...
    Daca iti procuri separat si niste burghie diamantate de diferite dimensiuni (0,4-2mm) atunci, poti si gaurii toate materialele care ti le-am enumerat.

05.11.2011, 21:29:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Avand in vedere raportul pret/calitate, masina nu este scumpa
    si daca ai posibilitati, cumpar-o de indata deoarece un lucrator hand-made, poate
    face minuni cu aceasta masina.

05.11.2011, 21:30:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deoarece am vazut ca multa lume se incurca in definirea CUARTURILOR
    (si a pietrelor semipretioase care sant cuarturi) m-am gandit sa va fac o
    clasificare simpla care va poate ajuta in folosirea acestui termen.

05.11.2011, 21:34:19
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Super mini freza si nici nu este scumpa!
    Multumesc, George, pentru lamuriri! Eu imi cam prind urechile in masinariile astea si nici n-am pe cine sa intreb, unchiul meu care se pricepe la de-astea, locuieste cam departe :D

Mini-freza urmatoarea pe lista mea de investitii mai mari :D

Gasisem una mai ieftina si no name....dar... parca asta imi face cu ochiul mai mult :-?

05.11.2011, 21:41:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Marea familie a SILICEI este din punct de vedere chimic un OXID
    si anume Bioxidul de Siliciu:
    SiO2.
    Aceasta familie de minerale prezinta o importanta cu totul deosebita
    deoarece este unica intre cristalele vindecatoare.
    Familia SILICEI mai este cunoscuta sub numele de

CUARTURI

05.11.2011, 21:41:18
  • cattie
    cattie

Gheorghitza,esti o comoara!
    Multumesc mult de tot.Posibilitati nu am,dar posibilitatile pot sa apara pe parcurs :))... saptamana viitoare este ziua mea de nume (Sf Mihail;primul meu nume este Mihaela)

05.11.2011, 21:41:33
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Minunata colectie de papusi, George!!
    De curiozitate te intreb: cate ai?:D

05.11.2011, 21:41:53
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Cattie, multumesc si tie pentru link!

Sper sa faci rost de bani curand! Eu abia pe luna viitoare (cel mai sigur de Craciun) ma pot gandi la ea :)))

05.11.2011, 21:43:04
  • forHOPE
    forHOPE

Buna intrebare Andra: cate papusi ai George? ;;)

05.11.2011, 21:47:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

bijouxdemonage,
    Exista foarte multe tipuri (si chiar accesibile la pret)
    mai ales la magazine " OBI" sau " PRACTIKER"
    Acum, nu mai sant probleme cu achizitionarea acestor masini.
    Si nici a accesoriilor.

05.11.2011, 21:52:58
  • cattie
    cattie

Andra,cu placere :)
    As fi comandat-o chiar acum,dar cum ei livreaza doar prin curier si eu pe acasa nu stau decat seara,trebuie sa astept pana luni,sa vad exact ce adresa am la serviciu(tocmai am fost mutata la o alta locatie si nu stiu decat numele strazii) :))

05.11.2011, 21:56:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHOPE,
    Pot pupa si eu o Printesa de Ciocolata?
    Am cateva papusi foarte frumoase.
    Nu conteaza numarul. Este un hobby de-al meu.
    Cum te simti azi?

05.11.2011, 21:56:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

cattie,
    da, se apropie ziua ta.
    Are cine sa iti aduca flori de ziua ta?

05.11.2011, 21:59:00
  • cattie
    cattie

Daaaaaaaaaaaaaa...si tocmai ce am primit un pachet de la un prieten olandez,comasat zi de nume si Craciun,care contine si bulbi de lalele.Inca nu l-am deschis,dar abia astept.

05.11.2011, 22:01:41
  • cattie
    cattie

Parte din bulbi o sa-i plantez aici,intr-o jardiniera,pentru ca nu mai am rabdare pana toamna viitoare,sa-i plantez direct in gradina de la tara...si pentru Soso,sa stii ca poti obtine rosii(tomate) frumusele si in ghiveci,cu conditia sa ai un ghiveci MARE(eu am folosit un butoi de plastic,din acelea mici)

05.11.2011, 22:04:17
  • forHOPE
    forHOPE

Poti pupa, desigur :)
    Foarte frumos acest hobby al tau. Poate odata ne vei arata intreaga colectie.
    Azi ma simt acceptabil...mai fac cate ceva, mai dau o fuga in pat sa tin picioarele sus, iar mai fac cate ceva si tot asa...

05.11.2011, 22:05:08
  • soso07
    soso07

cattie, inseamna ca va veni numai bine si premiul de la mine ... saptamana viitoare :) Vorbim maine, iti spun ce premii au mai ramas si-ti alegi. Iti trimit mesaj.
    Cu tomatele, poate sa pun din acelea micute, ca sunt f. gustoase :)

Diana, cum vad cate o cheita, ma gandesc la tine ! Ma gandeam sa-ti fac un colier sau o bratara cu multe cheite zornaitoare :)

05.11.2011, 22:12:50
  • cattie
    cattie

Tomatele cherry.Au cam multe seminte dar sunt bune si arata fain,mai ales daca o sa combini soiurile :)
    Daca te hotaresti sa le cultivi iti pot da cateva sfaturi despre cum sa le plantezi si cum sa le ingrijesti(am studiat horticultura).

05.11.2011, 22:17:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

F A M I L I A C U A R T U R I L O R

CLASIFICARE:

1) CUARTURI PROPRIUZISE

Sant cuarturi care au cristale bine definite (macrocristale):
    1.1. Cuart de Stanca (Cristal de Stanca)
    1.2. Cuart Fumuriu (brun-deschis, cenusiu-brun, negru-brun, negru (morion)
    1.3. Cuart Albastru (contine si titan)
    1.4. Cuart Verde, denumit si Prazem (acesta este cuartul "ochi-de-pisica")
    1.5. Cuart Roz
    1.6. Cuart Rosu (mai rar)
    1.7. CITRIN
    1.8 AMETIST
    1.9. Cuart HERKIMER numit si Diamant de Maramures
    (seamana cu Cristalul de Stanca dar are varfuri in ambele capete)

05.11.2011, 22:21:24
  • forHOPE
    forHOPE

Dna Sorina, sunteti o draguta!! Va multumesc, dar nu trebuie :)

05.11.2011, 22:38:32
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Multumesc, George! Pana cumpar, oricum ma interesez sa vad ce si cum! Intai sa am banii!
    Poate pana la urma imi iau direct din Germania, intre timp mi-am dat seama ca luna viitoare voi avea cel putin o escapada in Germania si ar fi chiar culmea sa-mi cumpar de-aici freza nemteasca hihi

Ce frumos Cattie, mi-ar placea sa-mi cultiv si eu ceva tomate si altele in ghiveci :))) Numai sa am unde...momentan n-am spatiu :D

Pana una alta, trebuie sa ma laud cu bunatatile ce le-am gatit astazi: pate-uri si croissante ;)) E prima data cand fac aluat de foietaj si sunt tare incantata de ce-a iesit! Pate-urile cu cascaval si kaiser sunt excelente! (Restul, urmeaza :))) )

Bineinteles, Diana, ca m-am gandit si la tine si fac croissant cu ciocolata, multa, multa, ciocolata ! :)))

Deci, va invit la o gustare - doua - trei :))) Am facut pentru toata lumea!
    Si cafeaua e din partea casei hihihi

05.11.2011, 22:38:38
  • cattie
    cattie

Yum yum...
    Felicitari!!!!!...se simte mirosul pana aici :)

05.11.2011, 22:42:40
  • forHOPE
    forHOPE

Iubita si adorata mea Andra, recunosc faptul ca mi se inchideau ochii de somn insa cum am citit despre ciocolata, m-am facut fresh :D La ce etaj stai, ca am ajuns deja in fata blocului :-p si ce bine miroase...

O ciocolata calda alba rece este din partea casei? :D

05.11.2011, 22:44:54
  • cattie
    cattie

Am eu,am eu...o bagam la congelator si racirea este garantata!!!!

05.11.2011, 22:47:42
  • forHOPE
    forHOPE

Aaaaaaa....minunat!! In seara aceasta merg la Andra dar maine seara vin la dvs!! Sa-mi pastrati ciocolata :D

05.11.2011, 22:50:45
  • cattie
    cattie

Catalina sau Mihaela sau Cattie,nu dumneavoastra,ca nu-s asa batrana :P

05.11.2011, 22:51:51
  • forHOPE
    forHOPE

Bine Caty, imi pare bine de cunostiinta! :)
    Dragilor, eu merg la culcare...noapte buna va doresc! Buna si indulcita de o ciocolata calda...

05.11.2011, 22:56:23
  • cattie
    cattie

Somn usor :)

05.11.2011, 23:01:07
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Noapte buna! Abia astept si eu sa dorm! :p

05.11.2011, 23:06:41
  • cattie
    cattie

Noapte buna.Pe maine :)

05.11.2011, 23:09:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

2. CUARTURI CHATOIANTE

Sant varietati de cuart avand niste culori particulare si o chatoianta speciala
    datorita unor incluziuni fibroase, fine, dense, paralele intre ele.
    2.1. Ochi de Soim ( albastru-cenusiu, albastriu-verzui)
    2.2. Ochi de Tigru (galben auriu cu maro, brun-galbui, brun-auriu)
    2.3. Ochi de Taur (rosu-brun)

05.11.2011, 23:12:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

3) CUARTURI CU INCLUZIUNI

Sant cuarturi a caror structura "a crescut" pe diferite minerale aciculare sau de alte forme, numite INCLUZIUNI (adica "incluse" in cristalul de stanca)

3.1. Cuart Rutilat (galben-inchis, brun, rosu, negru) snopuri aciculare clare.
    3.2. Cuart Turmalinat (contine snopuri aciculare de Turmalina)
    3.3. AVENTURIN, contine solzi stralucitori de mica
    3.3.1. Aventurin Verde cand contine Fuchist (foarte mult Crom)
    3.3.2. Aventurin Rosu(roscat, pana la brun-galbui)cand contine foarte mult Fier)

05.11.2011, 23:26:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

4. CUARTURI MICROCRISTALINE

Sant varietati de CUART obtinute prin racirea brusca a magmei, neavand timp sa-si dezvolte o retea cristalina vizibila. Aceste CUARTURI contin pori submicroscopici. Dar toate acestea fac parte tot din categoria CUARTURI.
    4.1. CALCADONII
    4.1.1. ONIX (culoare inchisa si deschisa dispusa in straturi alternative; negru)
    4.1.2. CARNEOL (Carnelian) contine Hematit fin dispersat
    4.1.3. SARD (Sarder) rosu-galbui sau brun datorita oxidului de Fier.
    4.1.4. SARDONIX
    4.1.5. JASP cu toate varietatile sale
    4.1.6. CHRYSOPRAZ (verde-smarald, albastru-verzui, verde-mar)
    4.1.7. PRAZ (Prase,Prazem) verde (datorita Actinotului)
    4.1.8. SILEX (Cremene)
    4.1.9. AGAT cu toate varietatile sale
    4.1.10 OPALE cu toate varietatile lor)

4.2. STICLE NATURALE
    4.2.1. Moldavit (Tectita)
    4.2.2. OBSIDIAN

05.11.2011, 23:45:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asadar, toate pietrele semipretioase prezentate pana acum sant CUARTURI

05.11.2011, 23:46:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

A scrie Cuart AMETIST, Cuart CITRIN, Cuart Carneol este un pleonasm.
    Din pacate unii furnizori de pietre semipretioase, daca vau ceva exemplare mai frumoase din anumite pietre, adauga in fata denumirii lor sintagma de CUART
    lasdand sa se inteleaga ca ar fi ceva mai "natural" , mai de calitate.
    In realitate, toate pietrele semipretioase enumerate,
    TOATE
    SANT
    CUARTURI

05.11.2011, 23:49:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am vazut foarte multe chipsuri, de TOATE culorile, care au trecuta denumirea de OCHI de PISICA.
    Din punctul meu de vedere,
    (referindu-ma doar la cuart si nu la piatra pretioasa Cimofan)
    singurul CUART ochi de Pisica, este varietatea de culoare verzuie.
    Restul, sant doar minerale care prezinta efectul de Ochi de pisica si necunoscand numele adevarat al acelui mineral, trec simplu la toate, numele de Ochi de Pisica
    (asa veti vedea ochi de pisica in absolut toate culorile si nuantele posibile)

06.11.2011, 00:00:00
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Chiar, ce e cu aceste multicolore pietre de ochi de pisica ce se gasesc frecvent? Ce sunt pana la urma? Sticla cu efect optic de ochi de pisica?

Eu asa le-am luat si asa le-am dat... dar... parca le-as spune pe numele real :D

06.11.2011, 00:20:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si acum, am sa va spun o poveste:

Un rege foarte bogat, a hotarat sa isi construiasca un castel de resedinta,
    unde sa traiasca in liniste si siguranta doar el cu familia si suita lui.
    Dupa ce il terminase, toti recunoscusera ca alt castel mai frumos n-a vazut suprafata Pamantului.
    Pentru a fi sigur ca nici in viitor, nu va mai construi nimeni asa palat, a dat ordin ca intreg palatul sa fie impodobit cu pietre pretioase.
    Turnurile au fost acoperite cu fildes, stalpii de sustinere au fost ornati cu nestemate nemaivazute. Curtea, impodobita cu dale de Jad. Fantana tasnitoare din curte stralucea de Smaralde, Rubine si Safire.
    Privindu-si opera, regele se adresa multimii care celebra inaugurarea:
    - Care poate baga ceva de vina la aceasta lucrare monumentala, il voi rsplati pe el si pe familia lui regeste. Dar daca baga de vina si nu se adevereste
    car ar fi ceva neregula, el si troata familia lui isi vor pierde capul.
    Un cersetor din multime, facu un pas in fata si ii spuse:
    - Ai facut acest castel, pentru a trai in pace si siguranta. Ei bine, n-ai sa poti trai in pace si siguranta deoarece cu atatea pietre pretioase nu vei mai dormi noaptea de frica sa nu fi calcat de hoti.
    Cugeta regele ce cugeta si ii dadu dreptate.
    A dat ordin constructorilor sa construiasca un zid care sa inconjoare castelul
    in asa fel incat sa nu poata patrunde nici un hot.
    Cand lucrarea fu gata, regele se urca pe o turla asezata deasupra zidului si striga cu putere:
    -Acum, mai poate cineva sa bage de vina?
    Acelas cersetor ii raspunse:
    -Crezi ca daca ai inconjurat castelul cu un gard de netrecut si fara nicio usa de intrare, vei trai in pace si siguranta?
    Mai intai: neavand nici macar o usa, nu vei mai putea iesi afara iar viata ta
    va fi ca intr-o puscarie.
    Apoi: Un hot, tot va patrunde la tine: MOARTEA

06.11.2011, 00:35:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

bijouxdemonage,
    80% sant din sticla optica. Restul, pot fi chipsuri reale, din pietre semipretioase, care prezinta efectul de chatoianta.

06.11.2011, 00:37:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sorry;
    erata:

4.1. CALCEDONII

06.11.2011, 00:53:09
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Ok, multumesc frumos! Ma gandeam eu ca asa stau lucrurile!

Foarte interesanta istorioara!! Si cu mult talc! ;)

06.11.2011, 01:09:23
  • blanitza
    blanitza

Si mie mi-a placut povestea, bate departe, m-asteptam cumva ca dupa faza cu zidul, sa apara un aspect ce arata inutilitatea lui, si chiar asa a fost... Ma bucur ca ne spui povesti din nou, George.
    F bune informatiile despere cuarturi, chiar ma intereseaza cateva detalii in plus despre cuartul care prezinta firicele aurii - sunt oare particule de mica?

06.11.2011, 16:04:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitza,
    depinde:
    -Aventurinul, de exemplu, prezinta acele sclipiri datorita reflexiei luminii cand aceasta atinge suprafetele foarte fine din incluziunile de mica.
    -Cristalul de Stanca, daca "a crescut" pe o roca gazda unde existau deja manunchiuri aciforme de rutil, le-a inglobat in structura sa si astfel a devenit
    Cuart Rutilat. Acest Cuart poate primi o stralucire deosebita daca acele galbui de Rutil sant bine pronuntate (vizibile)
    -Cristalul de Stanca, daca a crescut pe o roca gazda unde erau deja manunchiuri aciforme de Turmalina neagra, inglobandu-le in structura sa cristalina, devine Cuart Turmalinat...

Aceste Cuarturi care au vizibile in interiorul lor manunchiuri foarte subtiri si lungi de alte elemente chimice, au mai primit de la romani, si numele de
    "Parul Venerei"
    (dupa numele celebrei zeitati)
    deoarece arata ca niste fire de par prinse in crista.

Asa se intampla si in cazul Chihlimbarului, cand o insecta se lipeste de rasina inca neintarita de pe copac iar dupa sute si milioane de ani, cand rasina se pietrifica, apare Chihlimbarul cu insecta inclusa in el

"

06.11.2011, 17:06:37
  • cattie
    cattie

Asa cum hobby.shop s-a laudat acum 2 zile cu serafinitul pe care l-a cumparat,ma laud si eu acum cu margelutele pe care le-am primit aseara :)
    Sunt lucrate de o indianca navajo si vin tocmai din Arizona,dupa ce au avut o oprire de 4 luni in Olanda.
    Sunt multe pietricele,foarte colorate si le IUBESC! (nu ma pricep,asa ca nu am reusit sa identific decat howlit si onix)
    Si da,am plantat si 10 bulbi de lalele si cu putin noroc,s-ar putea sa am florile mele preferate de Craciun! :)

06.11.2011, 19:43:22