Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• soso07
    soso07

Buna ziua, fete si DRAGOBETE :))

Ce faceti astazi, cum sarbatoriti ?

https://www.youtube.com/watch?v=5Nwdlhx7KvM

24.02.2014, 12:03:21
  • soso07
    soso07

Si, cum frumos ne aminteste Breslo (pe facebook) :

Pablo Neruda in dimineata de Dragobete, pentru ca iubirea n-are nationalitate.

"Vreau sa fac cu tine ce face primavara cu ciresii".

24.02.2014, 12:06:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pasare, in greaca inseamna "mesager" (al cerului)

Dacii, considerau pasarile mesagerii lui Dumnezeu.

Pe 24 Februarie, se considera ca aceste mesagere divine isi cauta perechea, deoarece Natura incepea sa renasca.
    De aceea, ziua aceasta, se mai numea "Cap de Primavara"

Cum impreunarea adevarata nu se facea asa, dintr-o data, pana si pasarile se curtau si se luptau pentru perechea "de drept" a fiecaruia. Cautarea perechii adevarate, dura ceva vreme si semnul distinct al acestei cautari era LOGODNA.
    Asa ca aceasta zi era considerata si "ziua logodnei perechilor de pasari"

Luand exemplu din natura, DACII au copiat si ei multe exemple date de NATURA si considerau ziua de 24 Februarie nu numai ziua logodnelor pasaresti ci si logodna fetelor de maritat si a feciorilor maturizati deja.

Se spune ca cei care se logodeau de Dragobete, vor avea parte si de casatorie iar aceasta casatorie va fi ocrotita de Dumnezeu, prin Dragobete care era "trimisul" ocrotitor al pasarilor (dar si al iubirii pamantesti dintre oameni).

24.02.2014, 13:33:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Legendele spun ca Dragobetele era unul dintre fii Babei Dochia, sora lui Decebal, si era un tanar bine facut, chipes si pus pe şotii, pentru a+i face pe tineri sa isi gaseasca perechea in dragoste.
    Dragobetele era si un fel de "naş" care pecetluia "logodna" pasarilor

24.02.2014, 13:39:27
  • soso07
    soso07

Fetelor, sa nu uitati ca astazi NU AVETI VOIE SA PLANGETI !!!

Nici nu ati avea cum, daca urmariti acest videoclip :

https://www.youtube.com/watch?v=rV4veZbXq04

24.02.2014, 13:47:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

De Dragobete, se aleg niste ulcele de lut, se pun in ele pamant bun (legendele spun ca trebuie gasit pamant bun dintr-un loc unde cainii nu l-au urinat) In aceste ulcele cu pamant se pun seminte de Busuioc. Se pastreaza la mloc caldut in casa, pana de Sf. Gheorghe in Aprilie, cand lastarele firave de Busuioc au iestit, se sadesc la locul lor, afara, in gradina.
    Doar acest Busuioc (spun batranii) va fi folosit pentru tamaduiri si lucrari de magie.
    Doar acest Busuioc, pus sub pernele fetelor, le va ajuta noaptea, in vis, sa isi vada ursitul.

24.02.2014, 13:55:03
  • carla69
    carla69

Vai Sorina,ce experienta!!!

24.02.2014, 14:00:24
  • nicolebijou
    nicolebijou

De aceea e indicat sa deschizi bine ochii cand te hotarasti pe cine saruti....

24.02.2014, 14:19:42
  • carmenn
    carmenn

:)

24.02.2014, 14:25:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu stiam ca atunci cand saruti, inchizi ochii...
    Mda... de la caz la caz :)))

24.02.2014, 14:27:31
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ii inchizi ... de placere.... dupa ce-l mai si vezi...

24.02.2014, 14:30:32
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ar trebui sa stim
    ...ca totul este perfect,Chiar Aici, Chiar Acum,

iar Chiar Aici, Chiar Acum este tot ce exista.

Uita de trecut! El nu exista, decat in amintirea ta. Renunta la el!

Si inceteaza sa te mai ingrijorezi in legatura cu modul

in care vei ajunge la ziua de maine.

Viata se intampla Chiar Aici, Chiar Acum -

acorda-i atentie acestui fapt si totul va fi bine.

Accepta momentul prezent, cu recunostinta si minunare -

si il vei transforma in orice ai asteptat sa apara.

24.02.2014, 14:32:06
  • soso07
    soso07

De trecut nu-mi pasa, de viitor nu e cazul sa-mi fac probleme, dar ce se intampla cand prezentul ma ingrijoreaza ? Ii dau "ignore" :)))

24.02.2014, 17:29:56
  • soso07
    soso07

O povestioara :

Viața ca o cafea bună
    Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi.

Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea şi o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate şi scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobită, şi i-a rugat pe fiecare să se servească. Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână profesorul le-a zis: Dacă aţi observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi. Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adaugă nicio calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră.

Viaţa e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa. Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţa. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au. Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua. Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viaţa să fie frumoasă.

24.02.2014, 17:40:40
  • soso07
    soso07

Dragobetele voinic
    Fură fete pe colnic.
    Fură şi le prinde-n horă
    Şi le joacă-aşa, vreo oră.

Ba şi două, măi băiete,
    Că-i frumos, şi-i Dragobete.
    Dar şi fetele îl plac
    Îl sărută fiindcă-i dac;

Fără bai, c-aşa e datul
    Darul lui e sărutatul,
    Strânsul de mijloc subţire
    Că li-e tuturora mire.

Fetele roşesc un pic
    Dar le trece, nu-i nimic.
    Dragobete-ndrăgostit
    Pe meleag blagoslovit.

(Cezarina Adamescu)

24.02.2014, 18:43:55
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Buna seara. Ce mai faceti dragi breslasi?
    Eu am fost putin ocupata. Am muncit. Am facut ceva si ca de obicei abia astept sa va aratat ce.

24.02.2014, 19:23:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Bine ai revenit printre noi, Octavia!
    Poate se va face Prinavara si pe strada ta!

24.02.2014, 19:29:32
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Gheorghitza pe stada mea nu cred ca se va face vreo data primavara.

24.02.2014, 19:38:12
  • carmenn
    carmenn

buna! ce faci Octavia....nu te-am mai vazut pe aici...cum ai facut ghivechiul...adica cum l-ai ornat...cu vopsea...:)

24.02.2014, 19:43:11
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Da, am avut cateva culori (pe care mi le-am cumparat cu ceva vreme in urma) si am aplicat aceste culori pe ghiveci.
    Iti place?
    Nu ma supar daca imi spui ca nu.

24.02.2014, 19:48:00
  • soso07
    soso07

Octavia, bine ai revenit pe strada noastra unde trecem, pe rand, prin fiecare anotimp ...
    Foarte haios ghiveciul, dar te-as ruga sa gasesti o alta formula la titlul creatiei tale ... sa te feresti sa spui "Ultima mea creatie" !!! Mai potrivit ar fi "Cea mai recenta creatie a mea".

Si tu imi faci pofta de pictat :) Sa scap de toate nebuniile in care m-am bagat si musai fac si eu ceva.

24.02.2014, 19:49:43
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Imi pare rau dar chiar am crezut ca este ultima.

24.02.2014, 19:55:26
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Pictezi bine Soso?

24.02.2014, 20:01:16
  • carmenn
    carmenn

am incercat si eu ceva anul trecut...cu var lavabil si scoici...si am si eu in plan sa vopses ghivecele de flori din ceramica...dar cate am de facut nu stiu pe care sa le fac mai intai....sunt fruoase astea din pamant lut au ce este...insa daca le spargi...si alea de plastic mai mult de 2 ani nu tin...se coc vara si crapa...nici nu mai stii ...eu sparg si mereu cumpar altele...

24.02.2014, 20:02:59
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Mi-am adus aminte de cadoul de la tine. Adica de scoici. Crezi ca mergeau lipite pe ghiveci?

24.02.2014, 20:06:22
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Si dracusorii ii mai am.

24.02.2014, 20:07:36
  • soso07
    soso07

Octavia, cum sa fie ultima ? Odata ce te apuci de asa ceva, trebuie sa continui :) Iar cu picturile mele, ce sa zic ... Daca nu am uitat de acum 20 de ani, as putea indrazni :)) Ramane de vazut ce iese.
    Stie cineva cum se pot face zilele de 48 de ore ??? Cred ca nici asa nu mi-ar ajunge timpul la cate imi umbla prin creierusi :)))

24.02.2014, 20:10:16
  • soso07
    soso07

Da, Octavia, sa faci un ghiveci cu tema marina ...

24.02.2014, 20:11:05
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Sicer mie nu imi pace sa pictez si nici sa desenez. Si daca vrei sa o afli si pe asta de fapt am dat cu pensula asa la intamplare.

24.02.2014, 20:13:12
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Un ghiveci cu tema marina nu imi pot imagina.

24.02.2014, 20:15:00
  • carmenn
    carmenn

pai e simplu....il vopsesti cu albastru si ceva vernil...si lipeste pe el scoici..dracusori...melci...merg dracusorii lipiti ...:)

24.02.2014, 20:25:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si turqoaze rasucite pe tulpini... (ca lianele)

24.02.2014, 20:27:34
  • soso07
    soso07

Si uite cum prinde contur o opera de arta ... cu pictura, cu pietricele.
    Octavia, sa stii ca cel mai greu este sa dai cu pensula la intamplare, asa ca te felicit !!!

24.02.2014, 20:40:58
  • forHOPE
    forHOPE

Buna seara dragilor,

Iertata-mi fie absenta de pe forum insa deh, asa e cand esti cu capul in nori si bate si vantul...am pierdut si votarea la concursuri...of of of....

24.02.2014, 20:58:09
  • soso07
    soso07

Diana, ce surpriza minunata !!! Ia spune, dincotro bate vantul ? ;)

24.02.2014, 20:59:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dienutza....

24.02.2014, 21:59:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deci, daca ar fi sa se faca Calendarul Breslo-2015 am avea urmatoarele lucrari?

Ianuarie: mielena
    Februarie: GabyS
    Martie: 3Cot

Este ok Soso?

24.02.2014, 23:02:24
  • soso07
    soso07

Am lasat mai spre finalul zilei "cuvintele de intelepciune" :

24 Februarie
    Miraculosul
    Este in firea ego-ului sa se ataseze de trecut si sa-l proiecteze in viitor. Ego-ul doreste ceea ce ii este familiar - deoarece, in esenta, el nu se simte bine cu schimbarea. Treaba lui este sa creeze continuitate. Daca ceva este continuu, nu este miraculos.
    Evenimentele miraculoase nu vin in continuarea a ceea ce s-a petrecut inaintea lor. Ele reprezinta o deplasare a energiei, o miscare dincolo de perceptia din trecut, dincolo de limitarea din trecut. Ele sunt imprevizibile, neasteptate si, in multe cazuri, de nepatruns. Tu le numesti miracole, pentru ca in ele se afla mana lui Dumnezeu. Dar ele nu ar putea avea loc fara permisiunea ta. Miracolele nu pot veni in viata ta, fara sa-ti abandonezi trecutul. Tu le pregatesti terenul. Creezi spatiul in care miraculosul de produce.

24.02.2014, 23:09:24
  • soso07
    soso07

Da, George, cu o singura observatie - una din lucrari ar trebui pusa in decembrie, sa fie toate pe lunile de iarna.

24.02.2014, 23:11:02
  • forHOPE
    forHOPE

Sorinutzo, la mine a batut vantul azi, ingrozitor, din toate partile. Mi-a facut parul Sovaj. sper ca maine sa fie Soare si frumos...

Ma retrag...ma simt obosita...noapte buna va doresc! :-*

24.02.2014, 23:12:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Prima lucrare (de la Moda si Vestimentaie) sa fie a lunii Decembrie 2015,
    A doua, (De la Arta Plastica si Decoratiuni) sa fie in Ianuarie 2015
    A treia, (Bijuterii) sa fie in Februarie 2015
    Asta spui tu?

24.02.2014, 23:13:41
  • soso07
    soso07

Da, George, sa fie acoperite lunile de iarna.

Diana, eu astazi am stat in casa, dar am aflat ca a fost destul de frig si la noi.
    Si eu sunt tare obosita, ar fi trebuit sa ma bag mai devreme in pat, dar uite ca m-a prins miezul noptii ...

Noapte buna, dragilor - Dragobeti si Dragobete (baieti si fete) :))

24.02.2014, 23:43:39
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)

25 Februarie
    Limitele pe care le creezi vor fi reale pentru tine, pana in momentul in care vei invata sa pasesti dincolo de ele. Apoi, ele vor inceta sa mai fie reale. Atunci, vei privi in urma la realitatea in care obisnuiai sa locuiesti si vei avea o senzatie de claustrofobie - intrebandu-te cum de ai fost in stare sa stai in limitele ei inguste.

25.02.2014, 08:30:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso, n-ar fi bine sa expui aici cele trei piese care vor asigura designul lunilor Decembrie 2015, Ianuarie 2015 si Februarie 2015 din Calendarul Breslo de anul viitor?

25.02.2014, 13:43:50
  • soso07
    soso07

Ba da :) Am stat cam prost cu ganditul in ultima vreme ...

www.breslo.ro/Product/Cutie-Pete-de-culoare_1133082
    www.breslo.ro/Product/Colier--O-amintire---Participa-la-concursul-ANOTIMPURI-2014-editia-III---O-IARNA-CA-N-POVESTI---sectiunea-bijuterii_1133766
    www.breslo.ro/Product/La-pie_1092439

Nu-i asa ca ar fi pacat sa nu ducem la bun sfarsit acest proiect ? Cu toate eforturile, eu consider ca se merita !!!

25.02.2014, 15:14:06
  • soso07
    soso07

Carmen - 3cot spunea ca ar vrea sa continue in anotimpul urmator. Poate le rugam si pe celelate fete - GabyS si Mielena sa i se alature ca moderatoare. Ar fi o echipa foarte frumoasa !!!

25.02.2014, 15:17:27
  • soso07
    soso07

Si le sustinem si noi cu tot ce ne sta in putere.

25.02.2014, 15:18:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso, imi este tot mai greu sa cred ca s-ar putea continua celelalte anotimpuri si mai mult, e tot mai greu cu sponsorizarile. Nu poti face concursuri fara premii consistente si nici nu poti tipari un calendar de perete artistic, de calitate fara bani.
    Nu ai observat ca lumea pe Breslo este tot mai apatica? Ai vazut ce slab interes pentru votul de popularitate? Am motivele mele sa fiu sceptic.

25.02.2014, 15:21:17
  • soso07
    soso07

Da, stiu ce vrei sa spui, ca si pe mine m-a cam bantuit sentimentul acesta, dar nu ar fi pacat, uitandu-ne acum la ce ar putea iesi ?

25.02.2014, 15:25:41