Forum: Orice altceva Five o'clock
soso07Ligia, dar o palinca ai incercat ? Asta ca sa mearga gulasul dupa ;)
01.08.2013, 01:03:47
GheorghitzaLigia, exista tratamente cu ceaiuri si extracte din plante care intareste sistemul imunitar. Mai ales in cazul in care predomina infectiile cailor respiratorii superioare.
01.08.2013, 01:10:17
Daca te intereseaza te rog sa-mi spui.
soso07Odilia, o mamaliguta cu dedicatie pentru ca ai fost harnica ;)
01.08.2013, 01:12:52
http://www.youtube.com/watch?v=5fOQT_cRrp0
JewelswithloveBuna dimineata!Inca nu s-a deschis ceainaria,dar eu am venit sa semnez condica de prezenta:)) ca si-asa lipsesc prea mult in restul timpului...Cat mi-am baut ceaiul,am citit ce s-a scris cat am lipsit (o,da,si-am facut ochii mari....8 pagini,deja!minunat!)
01.08.2013, 07:23:53
Eu ador ceaiul de afine,chiar si acum tot din asta beau,indulcit cu miere .Miere de la stupii socrului meu (of,cate povesti cu albine am:)))...
Sorina,am retinut temerea ta legata de atasamentul cam mare (zici tu) al lui Stefan...Nu e universal valabil,dar,la fel de lipiti de mine au fost ambii mei copii.Si sunt inca.Dar,ce vroiam sa zic e faptul ca sunt convinsa ca vei sti cum sa-i induci si sa-i educi acea independenta de care are nevoie orice om ca sa fie Om.In rest,bucura-te!O sa vezi ca n-o sa fie "baiatul mamei",eu vad la al meu,e independent si sigur pe el,se descurca in orice situatie,iar dragostea lui pentru mine nu intra in conflict cu celelalte!
Sa ma laud?Ma laud ca,deh,mama sunt :))
http://www.rtp.pt/noticias/index.php?article=669717&tm=8&layout=122&visual=61
Brunetelul cu cercel in ureche (smecherasul mamei) e baiatul meu!Sper sa nu se supere nimeni!
Sa aveti o zi minunata!
soso07Buna dimineata breslasi oriunde v-ati afla !
01.08.2013, 07:31:40
Astazi este ziua maestrului Tudor Gheorghe si in ceainaria noastra se vor auzi acorduri in ton cu aceasta sarbatoare :)
http://www.youtube.com/watch?v=Dlozmgdfllw
soso07Silvia, aici eram :) Pregateam muzica de deschidere, ca sa intampin cum se cuvine doritorii de ceai matinal !
01.08.2013, 07:39:01
Ce baiat mare ai, cum sa nu te lauzi cu el ? As vrea sa se descurce si Stefanut, sa fie mai sigur pe el pentru ca are multe de spus ... Chiar si de la varsta aceasta ma pot lauda cu el, dar si cu Alexandra ;)
soso07Daca am vorbit de Stefanel ... sa va pun un cantecel cu gandacel :)
01.08.2013, 07:54:28
http://www.youtube.com/watch?v=m2IVclEbVwM
JewelswithloveO sa vezi,Sorina,c-o sa fie bine!Si-al meu nu de dezlipea de mine,si eu ziceam ca si tine ca e prea atasat de mine.Bineinteles ca sunt mandra de amandoi copiii (doar ca vorbim despre baieti fiindca pentru ei ne dorim sa nu fie legati de fustele noastre:)),fetele oricum sunt atasate de parinti mai tare) ,fata a facut o facultate si este acum la colegiul sanitar,baiatul e acum cu bursa de experienta in Porto iar din februarie va fi tot in Porto cu bursa de studiu,dar,dincolo de meritele lor la invatatura,mandria mea cea mai mare e ca sunt independenti.Iar iubirea lor pentru mine e un capitol aparte.
01.08.2013, 08:04:40
carmennneatza! de la mare cu drag... un gand bun si soare....
01.08.2013, 09:01:39
ravenNeatza!
01.08.2013, 09:33:28
aigileBună dimineața tuturor! Și să vă fie bine!
01.08.2013, 09:44:08
Azi sper că am luat-o și eu în direcția bună!... Sorina, mi-am făcut un cocteil din zeamă de lămâie, miere și... ROM! - e pe-aproape, nu? Tot... dezinfectant!(dar mai puțin... năucitor decât țapăna noastră pălincă !)
Gheorghitza, tocmai stimularea imunitară e interzisă în bolile autoimune, că sistemul imunitar se înverșunează impotriva organismului propriu (probabil că în Sparta eram demult zvârlită în prăpastie!...)
UUUUUUUUUUUU, Silvia, printre atâââââtea fete!... Să-ți trăiască!”
soso07Ligia, ne-ai dat o veste buna, se simte ca-ti este mai bine ;)
01.08.2013, 10:55:21
Zic sa sarbatorim cu un ceai potrivit :
LIME GINGER ORGANIC - Ceai verde, coaja de lamaie, ghimbir, SCOTISOARA, mirt de lamaie, morcov, lemn dulce
soso07LEUL, FORTA MAGICA din noi
01.08.2013, 11:00:26
Editorial - Astrotext
Daca ar fi sa ne intalnim cu inima noastra, cum ar arata ea? Poate ca unii se vor intreba de ce ne-am intalni cu inima noastra, de vreme ce ea „locuieste” in noi, ne da ritmul? Dar oare Soarele straluceste doar pentru el?
Leul si Soarele ne readuc in atentie ideea de a darui. Tot ceea ce am receptat in semnul precedent, in Rac, toata informatia care a ajuns in strafundurile noastre da in pârg, se desface catre lume cu caldura. Ne intalnim, fara sa vrem si fara sa ne dam seama, cu inima noastra, in fiecare zi. Si o sa va explic pe scurt, de ce.
Spunem precum in Cer asa si pe Pamant. Dar, la fel putem spune precum inauntru asa si afara.
Forta cu care proiectam Soarele interior in afara determina modul in care creem si percepem realitatea inconjuratoare. Sa ne imaginam ca suntem intr-o padure intunecoasa, iar stelele nu sunt o sursa suficienta de lumina. Daca aprindem un chibrit, nu o sa vedem mare lucru si nu vedem pentru mult timp. S-ar putea chiar ca realitatea pe care o percepem in intervalul in care arde un bat de chibrit sa ni se para mai inspaimantatoare decat intunericul insusi. Altfel stau lucrurile daca avem o lanterna cat de cat performanta, ca sa nu mai spun ca padurea arata ca un paradis si nu ca un loc al groazei de indata ce vedem totul la lumina zilei. Putem transforma totul in arta, intr-un spectacol glorios al abundentei si vietii, atunci cand lumina creatiei izbucneste afara din noi nefiltrata de ego. Dar, la fel de bine, putem proiecta in afara temeri, frustrari si orgolii.
Asa ca ne intalnim cu inima noastra in fiecare zi, desenam cu ea lumini si umbre, oamenii ne pot parea urati sau frumosi, viata fericita sau trista, lumea rai sau iad.
soso07Forta Leului din noi nu se masoara prin ceea ce reusim sa distrugem, sa muscam din realitate, ci prin ceea ce, cu blandete si generozitate, construim.
01.08.2013, 11:05:59
soso07Curajul si puterea de sacrificiu vin din inima.
01.08.2013, 11:17:04
Daca ar fi sa ne intalnim cu inima noastra cum ar arata ea?
Poate ca niciunii dintre voi, nu v-ati fi gandit ca Leul ne poate invita intr-o calatorie magica in noi insine, intr-o aventura de descoperire a individualitatii noastre creatoare, intr-o aventura de recunoastere a propriei forte vitale si a propriei inimi, a propriului soare interior.
Sa calatorim, asadar, macar atat timp cat Soarele tranziteaza Leul, sa cream cantand o lume speciala pe care sa o daruim celorlalti, pentru ca forta este cu noi, daca o descoperim in noi.
soso07Astazi sa ne aducem aminte si de Gellu Naum (n. 1.08.1915 - d. 29.09.2001), eseist, prozator si
01.08.2013, 12:47:24
dramaturg, considerat cel mai important reprezentant roman al curentului SUPRAREALIST pe
plan european.
Un scurt fragment din "Cartea cu Apolodor" :
Tunis
Si cum mergea Apolodor
Si se gandea, cuprins de groaza:
'Aicea imi e dat sa mor!'
Dadu in calea lui de-o oaza
Cu umbra multa si racoare,
Cu arbori napaditi de floare,
Cu tufe mari, de iasomie,
Cu apa buna, de izvor.
Si-a baut Apolodor
Si a cantat cu bucurie...
De sus, ascunsa langa cer,
Pe creanga unui palmier
L-a ascultat, intai cu frica,
O foarte mica maimutica
Iar el canta, fermecator,
Cu glasu-i dulce, de tenor...
Si ea simti un inceput
De sentiment necunoscut
Ceva intre alean si dor,
O tulburare, un fior,
Acel ceva, profund si mut
(In orice caz, foarte placut)
Pe care il numim amor.
Tinandu-si coada gratios
Ea cobori pe creanga jos,
Si, inclinandu-se usor
In fata lui Apolodor,
Ii darui trei portocale,
O punga plina de migdale
Si-i spuse cu sfiala:-Ia-le!
Sunt toate, toate, ale tale...
soso07Cred ca e momentul pentru o cafea ;)
01.08.2013, 16:13:30
Turkish Honey - cafea Arabica de cea mai buna calitate cu gust dulceag de miere arsa
carmennbun...eu pap mure,afine si zmeura...de la piata...scumpe rau...dar ne facem pofta
01.08.2013, 16:52:48
soso07Si eu am cumparat astazi afine si le-am folosit ca decor la pozele unor cercei pe care i-am pus azi in magazin :)) Le iau acasa si le mananc la un pahar de vorba cu voi ;)
01.08.2013, 17:06:10
GheorghitzaAigile, departe de mine dorinta de a te lamuri asupra acestui aspect (fiind si fata de doctor...) Mie, doctorii acum 10 ani, care gandeau exact asa, mi-au dat 2-5 ani speranta la viata fara chimo si 5-7 cu chimo. De atunci, fac "altfel" de tratamente, care contravin medicinei traditionaliste dar, sunt inca viata. Respect medicina si nu o contest. Dar am dreptul insa sa cred ca actuala medicina este dictata de marile centrale faraceutice din lume. Rezultatul? Cu cat mergi mai des des la doctor, afli ca de fapt esti tot mai bolnav. Dar, repet, este propria mea parere si nu trebuie sa ma luati in seama. A fost doar o simpla discutie... la un ceai.
01.08.2013, 17:47:43
soso07Revin cu o melodie a lui Tudor Gheorghe :
01.08.2013, 17:58:57
https://www.youtube.com/watch?v=cPSh-cXQ_ko
soso07Imperfectiunea invioreaza, trezeste, indeamna si inteteste
01.08.2013, 18:13:25
"Din coperta cartii mele lipseste un colt.
O scandura neteda, cu un nod proeminent si mai inchis la culoare.
Nuc batran, cu crengi asimetrice.
Scartait de leagan.
Din banca lipseste o scandura, iar ghiveciul este un pic crapat.
Pe acoperis, o tigla este sparta.
Una din muscatele din ghiveci s-a ofilit.
Una din scandurile fantanii atarna mai jos.
Par negru si lung, picioare un pic prea scurte, zambet cald.
O floare albastra cu o petala indoita."
aigileProfesorul Bruckner, director la Colțea, fiu al unui pilon al Medicinii în Romania, spunea într-un interviu că nu respinge deloc medicina naturistă, deoarece TOATE medicamentele actuale au plecat de la ”leacuri” din natură - animale sau vegetale.
01.08.2013, 18:14:44
Și mai spunea că medicina modernă, odată cu ”apropierea” fantastică de APARATE (pe care le-a pus în slujba ei), s-a îndepărtat, practic, de... bolnavi! Iar medicii nu mai au timp să mai asculte bolnavul, în ”povestea” căruia se ascunde jumătate din rezolvarea problemei, ci aleargă la aparate, uitând că au de tratat OAMENI, nu BOLI!...
Mi s-a părut foarte interesant ca să aud asta din gura unui medic - eu nu am întâlnit încă un asemenea profesionist...
Dar, întorcându-ne la natura pur chimică a tratamentelor de azi, mă uit pe rafturi la cosmeticale, cu atââââââtea extrase de una-alta! - câte gălbenele/albăstrele/viorele/si-alte-Doamne, iartă-ne, belele să se cultive pentru câte miliarde de crème/săpunuri/șampoane/uleiuri/parfumuri/etc/etc se vând în lume?!?
soso07IMPERFECTIUNEA este detaliu distinct si capata farmec aparte. Ne infatiseaza ceea ce este VIU si NATURAL, asadar FRUMOS si CU ROST.
01.08.2013, 18:19:00
Imperfectiunea are gratie si vitalitate. Imperfectiunea este expresie. Ne spune o POVESTE. Este samanta de emotie.
Masinariile creeaza identic. Natura si omul creeaza distinct si in aceasta se afla forta, maretia si suflul.
Imperfectiunea este abatere de la plan, de la aliniere si previzibil. Imperfectiunea este surpriza.
Ne ridica spranceana. Ne zgandare gandul si ne stimuleaza simtirea, devenind indemn la cunoastere.
Creeaza contrast cu asteptarile noastre si ne obliga sa ne punem intrebari, sa cautam esenta, purtandu-ne pe calea catre aprofundare si mai buna intelegere.
soso07“In toate exista o spartura. Si pe acolo patrunde lumina” - Leonard Cohen.
01.08.2013, 18:19:41
soso07Cu ochii dupa perfectiune avem toate sansele sa nu mai avem ochi pentru ceea ce este randuit sa se implineasca.
01.08.2013, 18:22:50
Iar ceea ce este randuit sa se implineasca este SUBLIM pentru ca are sens. Pentru ca este NATURAL si FIRESC.
Imperfectiunea ne ofera sansa de a creste si de a descoperi mai mult sens si bucurie in lume si in viata. Prin imperfectiune traim mai mult.
Ceea ce este desavarsit, ideal, splendid este usor de acceptat si de iubit.
Imperfectiunea da masura sufletului nostru, pentru ca pune in lumina TOLERANTA si INTELEGEREA de care dispunem, capacitatea de a descoperi, pretui si valorifica BUCURIA si ceea ce este BUN, VERITABIL si FRUMOS in toti oamenii pe care ii intalnim si in tot ce ne este dat sa traim.
carmennai dreptate Gheorghitza...e bine sa incercam si ,,bijuteriile naturale" sa le zic asa...eu cred in plante si retete naturiste...bine poate si un medicament te poate ajuta insa in cazuri extreme...:( ce sa zic sa nu avem parte de asa ceva...
01.08.2013, 18:35:25
Gheorghitzacarmenn,
01.08.2013, 19:37:37
Acum, dupa atatea secole in care s-a dezvoltat medicina moderna, chiar este aproape indispensabila. Alta lume, alti oameni si alte traditii. Important este sa ne ADAPTAM pentru a putea supravietui. Lasand la o parte comentariile pro sau contra, atat medicina moderna cat si terapiile complementare nu numai ca pot merge impreuna dar se pot completa. Sa ne gandim numai la evolutia Chirurgiei...
Sigur ca da, sunt lucruri care pot fi acceptaye dar fara altele, viata noastra n-ar mai avea siguranta zilei de maine. Totul este bine cat timp ducem o viata in echilibru. Orice alunecare spre extreme, va conduce la fundamentalism si asta nu e bine deloc. Unde Mama Natura ne poate ajuta, e bine sa cunoastem si sa ne lasam ajutati de ea. Dar, sunt situatii in care simplele tratamente naturiste, nu mai pot face nimic si atunci, e bine sa apelam la medicina moderna.
Discutiile noastre, ne pot ajuta macar sa nu uitam ca si Natura ne poate fi de folos. (in anumite limite insa...)
soso07"O ceasca de ceai ... o ceasca de ILUMINARE" - INAMOTO Hyakuten
01.08.2013, 21:13:04
As avea nevoie ...
soso07De ascultat ... si de gandit ...
01.08.2013, 21:18:04
http://www.youtube.com/watch?v=cye3ke2b5lw
soso07Daca aveti nevoie de mine, sunati din clopotelul de argint :) Ies imediat din butoiul cu melancolie si ma prezint la discutii.
01.08.2013, 21:37:57
aigileMelancolie?! La început de august?!... Și toamnei, ce-i mai lași, Sorina? ”Escapada” n-a fost de ajutor”?...
01.08.2013, 22:35:01
soso07Ba da ... daca ramaneam pe acolo :)
01.08.2013, 23:02:18
Da, ai dreptate, pana in noiembrie cand vine toamna mai e :)))
soso07Eu va spun noapte buna ! Promit ca maine voi fi o companie mai placuta ;)
01.08.2013, 23:11:23
aigileEu regret că nu am fost la Sting, și nu merg nici la Joe Cocker...
01.08.2013, 23:21:20
Mă duc să-i ascult puțin...
http://www.youtube.com/watch?v=locIxsfpgp4
http://www.youtube.com/watch?v=MBpyuYgfCWA
Sară bună!
GheorghitzaNoapte buna!
02.08.2013, 00:41:26
soso07Buna dimineata, breslasi, oriunde v-ati afla :)
02.08.2013, 07:39:58
soso07Astazi este aniversat marele actorul Marcel Iures - nascut pe 2 august 1951.
02.08.2013, 08:04:22
Va invit sa urmariti : Iubirea (Corinteni 13:1) recitat de Marcel Iures
https://www.youtube.com/watch?v=mgywCSWKWTM
soso07Va mai propun cateva "Ganduri" ale lui Nichita Stanescu - recitate chiar de el
02.08.2013, 08:24:14
http://www.youtube.com/watch?v=JYyuv7nkNUg
soso07Fara fulger nu poate sa existe fulger ...
02.08.2013, 08:30:46
aigileNeața!...
02.08.2013, 09:10:30
(tunet...)
soso07Tunete ... la tot pasul. Mai bun e un fulger ... stia Nichita ce zice ;)
02.08.2013, 11:05:29
soso07Gandul 10 - Nichita Stanescu
02.08.2013, 11:08:10
Inspiratia este fundamentul artelor in genere, ea este exact ca impulsul electric care starneste fulgerul intre doi poli. In momentul in care tensiunea intre doi poli se creeaza, fulgerul apare.
Fara fulger nu poate sa existe fulger.
soso07Nu vi s-a intamplat ca un "episod" (placut sau nu) care sa va marcheze la un moment dat, sa vreti sa-l transpuneti intr-o creatie ? Sa fie asa, ca o "descarcare" de energie, ca un ... fulger. Doua asemenea "episoade" am avut si eu, la distanta de un an unul fata de celalalt ... Din primul s-a nascut o vesta pe care am lucrat-o cu o furie greu de explicat si cu care castigam primul concurs aici, pe forum, iar din al doilea o decoratiune numita "Iertare" ... si istoria cu concursul s-a repetat ...
02.08.2013, 11:29:14
Un lucru pot spune - nu mai vreau sa castig concursuri !
soso07Si o povestioara legata de ce am spus mai sus :
02.08.2013, 11:31:26
Cel mai de pret DAR
Candva, pe o margine de lume, intr-un sat indepartat traia un suflet de artist, talentat si intelept. Maestrul adora copiii si ii placea sa ii rasfete cu daruri incantatoare: lucrusoare mici, nascute dintr-o mare pasiune, foarte frumoase, dar… fragile!
Oricat de mult se straduiau bietii prichindei sa fie grijulii cu noile jucarii, fermecatoarele daruri se spargeau zgomotos, transformandu-se în cioburi. Micutii disperati plangeau cu amaraciune. Iar peste ceva timp, batranul intelept le oferea alte daruri minunate: ametitor de frumoase, dar… si mai fragile!
Intr-o zi, parintii copiilor, coplesiti de drama piticilor, au batut la usa batranului:
-Maestre, esti atat de intelept! Stim ca le doresti copiilor nostri numai bine! Dar de ce le faci astfel de cadouri? Sunt incantatoare, dar atat de fragile!
Batranul intelept le raspunse, zambind:
- Vor trece doar cativa ani si cineva le va oferi… INIMA SA. Din bucuria de a primi aceste lucruri mici, frumoase dar fragile si tristetea de a le pierde într-o clipa, vor invata sa fie un pic mai grijulii cu… ACEL DAR !
soso07Vai, m-am luat cu povesti si am uitat sa pun apa la fiert. Ma duc sa pregatesc ceaiul de astazi ;)
02.08.2013, 11:33:02
soso07Cred ca cel mai potrivit, dupa o asemenea "discutie", ar fi un ceai care sa ne incalzeasca sufletele :
02.08.2013, 11:39:01
Warming SOUL - Rooibos (ceai rosu fara cafeina), scortisoara, vanilie, petale de floarea soarelui, piper roz
soso07Si pentru SUFLETE mai infierbantate, avem varianta opusa :
02.08.2013, 11:42:54
ICE AGE - ceai rosu, coaja de lamaie, iarba de lamaie, muguri de floarea soarelui, flori de portocal, aroma de piersici si de lime.
Eu v-am oferit, voi alegeti !
Kalimeraun Ice Age as vrea! :) pare sa fie foarte parfumat! :)
02.08.2013, 13:09:37
soso07Ai de stins ceva ? :)))
02.08.2013, 13:22:21