Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• ametist.shop
    ametist.shop

Eu am si smochinul in ghiveci , asa ca nu risc sa-l pierd .

11.10.2012, 20:03:02
  • carmenn
    carmenn

vai ametist...asta face niste radacini intinse si groase....ce dimensiune are vasul...:))

11.10.2012, 20:24:27
  • ametist.shop
    ametist.shop

Diametrul de 40 cm ,inaltime de 50 cm .De 2 ani am si fructe , smochinul are 4 ani.

11.10.2012, 20:31:15
  • carmenn
    carmenn

eeeee bravo...sa nu fie pitic...zic nu stiu ,poate sunt si alte soiuri...ai mei din gradina au peste 2 m inaltime si in latime...cum ies din pamant mai multe ramuri ajunge si la 2 m...inca mananc si acum...mai sunt asa razlete care s-au copt pe rand...cele mai mici poate le adun si fac cateva borcane de dulceata cu nuca inauntru...

11.10.2012, 20:39:50
  • ametist.shop
    ametist.shop

eu am luat de la METRO , era o crenguta fara frunze .
    L-am salvat si acum are 1 m inaltime .

11.10.2012, 20:42:34
  • carmenn
    carmenn

da...nu este autohton...din import sigur...dar daca ai grija de el se poate sa te bucuri multi ani de el...

11.10.2012, 20:55:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Mai fetelor, despre ce vorbiti voi aici? Aveti acasa la voi SMOCHIN???? Si are si fructe??? In gradina voastra????

12.10.2012, 01:06:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

S-a aclimatizat?Carmen, zici ca mananci fructe din el?
    Ce chestie... Eu vreau sa pun la primavara MAGNOLIE si inca de pe acum am emotii. Nu stiu cum se va adapta. Voi, vorbiti de Maslin!
    Ametist, daca ai Maslin, ti-ai facut coronita din ramuri de Maslin??? Hi, hi, hi ... ce tare! Sunteti grozave.

12.10.2012, 01:11:05
  • carmenn
    carmenn

neatza! pai G am smochin de vreo 40 de ani in curte pusi de maica-mea...aici la noi in Dobrogea s-au adaptat bine....mi-au mai inghetat cand a fost iarna grea au iesit din nou...aveam si 4 sau 5 in gradina ...intr-un an am adunat cateva galeti asa roditori au fost...dulceata si gem la greu...cica se face si un vin din ele...eu mi-am pus migdalele la macerat cu siropul de visine si alcool.peste 3 sapt punem vinul care sper sa se limpezeasca si gata licoarea.

12.10.2012, 06:56:19
  • soso07
    soso07

Nu v-am spus eu ce dulceata minunata am mancat la Carmen ? Intr-o zi mergeam pe strada si ma gandeam la dulceata ei ... Eu sunt mare mancatoare de dulciuri :) Si smochinele crude sunt excelente. Am primit si la pachet :)))

12.10.2012, 10:11:14
  • soso07
    soso07

Si de la Gabitza - Blanitza am mancat smochine :)

12.10.2012, 10:12:07
  • carmenn
    carmenn

am primit mandatul ...luni iau ghindutele de la posta...multumesc...va astept la vara la o dulceata ...cine vine pe litoral sa dea un semn...:)

12.10.2012, 11:41:28
  • soso07
    soso07

Mesaj receptionat :)))

12.10.2012, 13:30:05
  • carmenn
    carmenn

si notat...:)

12.10.2012, 15:33:10
  • forHOPE
    forHOPE

Buna seara dragilor,

Caty draga, as avea nevoie de sfatul tau. Am sau am avut o azalee copacel in ghiveci. Plina de boboci. Fiind plecata timp de o saptamana, am gasit-o uscata (ca deh, barbatii la casa omului sunt piese de mobilier)...am curatat-o de frunzele si florile uscate si am pus-o la intuneric. Oare isi va reveni? Imi pare rau dupa ea...mi-o si imaginam copacel mare...

12.10.2012, 19:30:43
  • cattie
    cattie

Diana,azaleele sunt foarte.foarte pretentioase.Pune-o la lumina,nu la intuneric.Putem sa spunem ca este iarna,asa ca lumina cat mai multa!!!!
    Din cate imi aduc eu aminte,nu stiu sa existe o planta care sa iubeasca intunericul.Lumina!!!!,la geam cu azaleea,poate sa stea acolo ca nu mai dogoreste soarele,udata cu apa de ploaie sau apa de robinet,pe care ai tinut-o la "decantat" cel putin o noapte,neaparat la temperatura camerei(sau daca gasesti sa cumperi apa dedurizata)....nu-i place apa rece.Solul mentinut umed,dar sa nu balteasca apa...
    Cam atat...daca nu isis revine,fuguta la florarie si cumpara alta.Eu asta am facut si m-am lasat pagubasa dupa ce am pierdut-o si pe a doua....daca nici eu nu le mai bibilesc,si ingrijesc si vorbesc cu ele....
    BAFTA!

12.10.2012, 21:19:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHOPE,
    s-a uscat
    pentruca
    ne-ai
    abandonat...

12.10.2012, 21:20:29
  • forHOPE
    forHOPE

Caty scumpa, multumesc mult pentru sfaturi! Din pacate, degeaba dau fuga la florarie caci nu mai au de muuuult azalee...aveau 2 bucati: pe alb si pe fucsia. Cea fucsia era a mea...:(

George, nu v-am abandonat...dar am avut atatea pe cap...crede-ma...in plus nu cred ca mi-ati simtit voi asa tare lipsa...v-ati descurcat si fara mine ;)

12.10.2012, 22:21:23
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Asta s-o crezi tu,Diana,ca nu ti s-a simtit lipsa!Ba s-a simtit,si daca am simtit-o eu,care n-am fost prea activa pe-aici,pe la cafenea,atunci cei care intrau zilnic aici,ti-au simtit-o cu atat mai mult!

12.10.2012, 22:39:58
  • carmenn
    carmenn

asa este...nici,,dulceata de trandafiri" vad ca nu mai vine la o cafeluta...si parca mai sunt si alte fete care ne-au cam parasit...rona...

12.10.2012, 22:46:53
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna seara... Chiar nu mai este nimeni pe aici?

13.10.2012, 22:17:38
  • Kalimera
    Kalimera

carmenutza, draga de tine... ai dreptate, nu am prea mai intrat pe aici, dar nu v-am uitat.. incerc sa-mi vin in fire si sa ma obisnuiesc cu plecarea puiului.
    azi chiar am avut chef si rabdare sa-mi fac putina ordine in materiale si in scule... poate-mi revine si cheful de a face ceva, ca m-a cam parasit..
    am primit trandafirasii de dulceata de la tine si le-am explicat foarte serios ca vreau sa se prinda, sa fac si eu dulceata de trandafiri din ei :)

13.10.2012, 22:29:47
  • Kalimera
    Kalimera

nicole, eu mi-s :)

13.10.2012, 22:30:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Doamne, dar pe unde ai umblat, Kali?

13.10.2012, 23:04:30
  • nicolebijou
    nicolebijou

Mi-era dor sa mai am timp de "O cafea". Din cand in cand te-am mai citit, Gheorghita, dar de scris nu prea mi-a prea ars. Oricum vreau sa-ti multumesc pentru sfatul cu ochiul de tigru. Chiar cred ca functioneaza

Odilia, toti ne-am luat la un moment dat zborul din cuib. Asa e legea firii. Pana la urma este important ca face ceea ce-i place si este fericit.

13.10.2012, 23:31:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicole, am vazut ca n-ai mai trecut pe aici. Ai fost aglomerata sau ai avut probleme?

13.10.2012, 23:55:37
  • nicolebijou
    nicolebijou

Am avut oarece probleme, dar le-am rezolvat asa incat acum pot sa ma mai desfat cate un pic pe aici.

14.10.2012, 00:41:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Doamne, ajuta!
    Dar cand ai probleme, nu ezita sa ni le impartasesti si noua.

14.10.2012, 01:34:39
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata, sau buna ziua!!! De la ploaie doarme toata lumea?

14.10.2012, 12:15:47
  • blanitza
    blanitza

Draga Nicol, si eu, dupa lupte grele:), ma intorc aici ca-ntr-un cuib drag si protector, oare toamna asta n-a venit cu prea multe probleme???
    Va urez din inima ce-mi urez si mie - putere, inspiratie si zile senine, chiar dac-afara toamna-si intra-n drepturi cu fiece zi care trece...

14.10.2012, 14:14:38
  • carmenn
    carmenn

la noi in Constanta nu ploua insa este apasatoare atmosfera ca te imbie la somn si meditatie...eu astazi am avut timpul ocupat cu bucatareala...:)...:(...si m-as apuca acum de ceva insa ma cearta maica-mea...si am de facut 49 de patratele pentru o paturica...si mai vreau sa experimentez si ceva cupru...arama...nici eu nu stiu ce este exact...aliaje...le bat cu ciocanul le aplatizez vreau sa le invechesc...offffff...daca nu te pricepi incerci toate ce le auzi...sper sa nu fac vreo prostie...:)

14.10.2012, 14:52:29
  • nicolebijou
    nicolebijou

Carmenn, gasesti tu pana larma cea mai buna solutie. Experimantand invatam, nu? Nici la Brasov nu mai ploua, dar parca a coborat tot cerul peste noi, asa este de apasator.

14.10.2012, 14:55:47
  • aigile
    aigile

Salutare, dragilor! Ploaia, ca ploaia, da' frigul chiar ne-a amortit, ca, la 20 grade C in camera, e mai frig decat iarna! Vom reveni la povestile cu cutii de impachetat/despachetat, pentru ca, undeva, pe sub 'cufere' ce ascund caldura-n impletituri de lana, se pitesc si caloriferele electrice!... Am auzit o prognoza de 28 de grade pentru zilele ce vin, si, cri-cri-cri, parca nu-mi vine a umbla pe la paltoane... Inca ma infofolesc in paturi, ca sa mai povestesc despre caldura verii cu petuniile, florile de piatra&de hartie, crizantemele si busuiocul de pe balcon... Cat ele sunt inca pline de flori, nu ma-ndur sa schimb 'decorul', chiar daca stiu ca si ele se amagesc, ca si mine, cu flori pana spre Craciun, incolo...

14.10.2012, 16:04:53
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ai dreptate, Ligia, si eu cand vad cat de infloriti sunt inca trandafirii nu-mi vine sa-mi scot hainele groase. Parca sper sa mai astepte un pic iarna.

14.10.2012, 16:34:47
  • carmenn
    carmenn

da... si la mine parca trandafirii au alte culori acum cand nu mai parjoleste soarele verii,si inca au bobocei...si vad ca au iesit si primulele si alte floricele care ieseau primavara...:)

14.10.2012, 18:05:49
  • blanitza
    blanitza

'Neata, breslasi, chiar daca-i 12, da' eu acuma-mi beau cafeaua, ce mai faceti cu toamna la fereastra? Ce mai mesteriti, cu toamna la usa? Dati-mi o idee de decoratiune, ca astazi neaparat vreau s-o onorez!!!

15.10.2012, 12:01:37
  • camelia.handmade
    camelia.handmade

Eu una as vrea sa incerc ceva, poate iti surade vreo idee din urmatoarele: cu frunze uscate de artar, as incerca sa le si dau cu lac, sa dureze mai mult, cu dovlecei mini, ornamentali si colorati, castane, ghinda sau doar coada de ghinda si ghinda inlocuita cu margele de lana impaslita, totul natural in orice caz, ca toamna e de unde alege :)

15.10.2012, 14:18:45
  • carmenn
    carmenn

pai mi-ai luat vorba din gura cum se spune...chiar asta vroiam sa-i sugerez si eu...:) oare incepe Consursul Toamna?! sa ne pregatim ghindutele si dovleceii...

15.10.2012, 15:02:10
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna seara....

15.10.2012, 18:47:45
  • cattie
    cattie

Neatza luuuuuuuuuuuuuuume!

15.10.2012, 18:50:40
  • carmenn
    carmenn

neatza seara buna! :))) cattie ce simpatica esti...vijelie este numele tau....

15.10.2012, 19:18:42
  • cattie
    cattie

Pai asa ma alinta Kalimera....Vijelica :D

15.10.2012, 19:20:47
  • carmenn
    carmenn

eu n-am somn...maine scumpa si draga mea bunica implineste 101 ani!!!!

voi merge sa-i comand un tort si poate sambata o sarbatorim in familie.anul trecut am invitat si tv neptun si pe cineva de la un ziar local plus dom'primar insa anul acesta nu cred...nu mai este bunica de anul trecut...sta mai mult in pat...vai de ea si de noi...:(

15.10.2012, 23:07:01
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Sa-Ti traiasca bunicuta! La multi ani si petrecere frumoasa!

15.10.2012, 23:25:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Vai, carmenn! Esti atat de norocoasa!
    MULTA SANATATE SI BUCURIE pentru bunicuta ta!

15.10.2012, 23:48:31
  • carmenn
    carmenn

:) sunt o norocoasa! cine se mai poate lauda cu asa ceva...

16.10.2012, 00:14:11
  • blanitza
    blanitza

La multi ani cu sanatate, ca-i mai buna decat toate, draga mea Carmen, daca ieri, alaltaieri as fi zis sa traiasca 100 de ani, naa, ca azi nu se mai potriveste, si schimbam pe-o mie:) Anyway, sa traiti cu totii sanatosi, si-ale mele au trait ceva, dar n-au batut suta!!!
    Eeeee, pai cum credeti ca-mi veni din senin ideea de onorare-a toamnei??? Suntem aproape-aproape gata, mai avem la un colt, si-i dam drumul...
    Am stras ceva capacele de ghida, intr-o joaca, si tare mi-ar placea sa incerc si eu niste margeluse maruntele de lana, am vazut cum se face, mai ramane sa-mi iau inima-n dinti si-odata m-apuc, va fi un deliciu:)
    Acuma, ma-nvart pe langa "o iubire cu fluturi", mai asa, mai altcumva, ca rau mi-ar parea sa nu ma bucur de frumusetea de concurs "din dragoste" si "despre dragoste"...

16.10.2012, 00:19:32
  • carmenn
    carmenn

eu am primit capacelele de ghinda de la Soso...o punga mare....sunt asa simpatice...si o sa ma apuc si eu de ceva ghinde cu lana...sa vad cum le lipesc si cum le insir...:) dar acum ma retrag ca a venit mos ene...

16.10.2012, 00:32:21
  • soso07
    soso07

La multi ani bunicutei tale, Carmen !!! Sa aveti o zi frumoasa si sa o serbati cum se cuvine ! Sa fiti sanatosi cu totii !!!

16.10.2012, 09:16:17
  • carmenn
    carmenn

multumim de urari!

16.10.2012, 09:52:28