Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Fetelor interesate de acest subiect, le recomand sa caute cartea lui

Felix CRAINICU & Cristi IONIȚĂ - " Legendele dacilor liberi"

02.10.2012, 21:50:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Marea sarbatoare a Lupilor, este de fapt la trecerea dintre Luna Noembrie si inceperea lunii Decembrie. Aceasta zi, a fost "Dublata" de ziua Sfantului Andrei. Romanii, s-au adaptat circumstantei. Numai ca l-au numit pe Sfantul Apostol Andrei (care a si crestinat poporul Roman) drept... PROTECTORUL LUPILOR

02.10.2012, 21:53:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fetelor, a venit si seara in care ne despartim de legendele, obiceiurile si ritualurile populare romanesti, dedicate ultimului anotimp: TOAMNA.
    Patru ANOTIMPURI, un concurs si patru ETAPE.
    Sper din tot sufletul ca vi-am fost un "insotitor" credincios si corect.

Tuturor, va doresc mult succes la ultima etapa TOAMNA.

02.10.2012, 22:00:31
  • carmenn
    carmenn

multumim G..ne-ai purtat pe taramuri de mister si adevar...de uimire si intelepciune...

02.10.2012, 22:21:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kabir:

" Unde ma cauti?
    Eu sunt cu tine...
    Nu in pelerinaj, nici in icoane
    singuratati, temple sau moschei.
    Nici pe Hymalaia su muntele Kailas.
    Eu sunt in tine, omule,
    nu in rugaciuni, meditatii sau exercitii yoga.
    Nici in constrangeri, nici in renuntare.
    Cauta cu ravna si descopera
    intr-o singura clipa de cautare:
    unde ti-e credinta, acolo sunt si EU."

Cu toate ca Dumnezeu este in noi, totusi alergam pretutindeni in cautarea Lui.
    Unii il cauta in cartile sfinte, altii isi schimba religia, cauta biserici "potrivite" , altii se inchina la icoane si cruci... Daca am privi cu atentie in interiorul nostru, am descoperi un Templu, pe a carui tron (inima) sta chiar EL. Noi, alergam cautandu-l. El, ne asteapta cu indelaunga rabdre, ACASA , chiar in noi insine...!

02.10.2012, 23:57:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Se pare ca povestile mele v-au alungat pe toate. M-am uitat in urma. De cand am inceput descrierea unor obiceiuri stravechi despre TOAMNA, una cate una ati abamdonat acest topic. Trebuie sa ma intelegeti si pe mine. Asa am inceput acest concurs (cu etapa IARNA), asa a trebuit sa-l inchei. De acum incolo, va redau topicul si puterti reveni linistite, fara sa va mai ametesc cu atatea mesaje.

Asadar, poftiti ..."La o Cafea"

03.10.2012, 00:42:18
  • carmenn
    carmenn

neatza! :(( am citit cu interes G ,nu te supara...

03.10.2012, 09:45:56
  • soso07
    soso07

Nu am fugit nicaieri, George. Doar ca am tacut si am ascultat. Asemenea povesti nu puteau fi intrerupte de cine stie ce nimicuri.
    Sper sa reusesc sa prind in lucrarica mea "esenta" legendei Marelui Lup Alb. As vrea sa fie simpla, dar sugestiva.

03.10.2012, 10:19:30
  • carmenn
    carmenn

asteptam Sorina cu nerabdare sa vedem lucrarea ta...:)

03.10.2012, 12:48:51
  • carmenn
    carmenn

:( sunt singura-n noapte....am fost la un spectacol unde au cantat colegii Alexandrei mai mici, la mandoline, m-au purtat in lumea frumoasa a basmelor si cantecului...mi-e dor de copilul meu....off...ce greu este sa-i stii departe si singuri...

03.10.2012, 22:11:35
  • soso07
    soso07

E greu, Carmen, dar esti si mandra tare de fiica ta !!!

03.10.2012, 22:22:35
  • carmenn
    carmenn

:((

03.10.2012, 22:47:55
  • carmenn
    carmenn

seara buna! nu e nimeni pe aici....azi am lucrat de zor...am terminat ceva pentru Toamna...si am mai postat si in magazin niste.... cum le ziceam noi la bilutele alea de par din plastic...erau cate 2....nu-mi amintesc dar aveau o denumire haioasa...

04.10.2012, 20:08:33
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Bravo Carmenn! Si eu lucrez ceva pentru toamna.

05.10.2012, 06:18:53
  • gemsgems
    gemsgems

Neata! :D Si eu lucrez la toamna. :P Si la muraturi! :))

05.10.2012, 08:13:52
  • soso07
    soso07

Eu imi fac incalzirea :) Mai o ghinda, mai o frunza ... Mai caut fire, dar nu prea gasesc ce vreau eu ...

05.10.2012, 09:36:57
  • carmenn
    carmenn

neatza fete si baieti! eu am terminat aseara ceva pentru Toamna...azi sa vad ce inspiratie mai am... daca vor fi cate 3 lucrari la cele 3 sectiuni avem de lucru...

06.10.2012, 09:36:44
  • soso07
    soso07

Carmen, de unde crezi ca m-am intors acum ? De la adunat capacele de ghinde de pe strazile Ploiestiului :))) Luni pun pachetelul la posta, ca sa ai de lucru cu ghindele.

06.10.2012, 16:41:51
  • carmenn
    carmenn

multumescccccccc....pe aici nu prea sunt stejari...doar prin constanta in parc ...daca nu i-a taiat mazare....:)

06.10.2012, 18:51:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca sunt fete interesate de istoria straveche, vor gasi informatii deosebit de pretioase daca vor cauta Revista "Dacia magazin" (apare lunar) tiparita la editura Karograf - TULCEA
    Iata cateva date de contact:

www.karograf.ro/daciamagazin.html

Revista:
    - e-mail: [email protected]
    - Adresa:
    Strada: Florilor Nr. 37
    820035 Tulcea
    - Contact si comenzi:
    0372-707.308 /// 0729-011.003 /// 0752-104.184 /// 0722-274.551

Mai gasiti lucruri interesante pe siteul:
    www.dacia.org

Sau in cartea:
    Remer Ra:
    "Legile lui Zamolxe"
    Editura Deceneu, Bucuresti-2009

Pentru comenzi:
    [email protected]

sau: www.edituradeceneu.ro
    www.carte-online.ro
    [email protected]
    www.eusunt.ro

06.10.2012, 23:09:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru informatii referitoare la corelarea cristalelor (sau pietrelor colorate) cu cei sapte centri de forta (energetici), gasiti pretioase informatii in urmatoarea carticica:

Anca NICA-STOLERU
    (colectia "Prietenul meu, cristalul)

"CRISTALELE CELOR SAPTE CHAKRE"

Editura Alga Cristal, Bucuresti-2002

Contact si/sau comenzi:
    021-322.15.38
    0723-674.031

06.10.2012, 23:16:42
  • carmenn
    carmenn

multumim G...........

07.10.2012, 02:29:26
  • carmenn
    carmenn

ce liniste este pe aici....:(

08.10.2012, 14:28:45
  • soso07
    soso07

Se munceste :)

08.10.2012, 15:42:54
  • carmenn
    carmenn

daaaaaaaa....si marmota...:) am lucrat si eu ceva pentru Toamna...mai am inca destule de facut....

08.10.2012, 17:40:42
  • soso07
    soso07

Eu inca mai exersez :))

08.10.2012, 18:54:03
  • carmenn
    carmenn

eu ma stresez cu niste figurine...animale....

08.10.2012, 20:12:22
  • soso07
    soso07

Ma duc sa termin si eu o crizantema :)

08.10.2012, 20:45:38
  • carmenn
    carmenn

frumos...nu mai am nici crizanteme cu seceta asta...nici tufanele...si cate aveam...

08.10.2012, 21:09:55
  • georgianaCA
    georgianaCA

Buna, ma numesc Cebuc Georgiana, sunt editorul revistei ”HANDMADE pas cu pas”, publicatie, care va fi scoasa in toamna lui 2013.
    Revista noastra are un caracter educational intrucat dorim sa cultivam pasiunea pentru artizanat.Din pacate sunt multe persoane, care nu au acces la internet, insa imaginatia si pasiunea persista in sufletul lor.Dorim sa-i inspiram, sa-i ajutam, sa le deschidem noi orizonturi si frontiere in lumea handmade.
    Va invitam, pe toti, sa faceti parte din echipa noastra, sa impartim idei, tutoriale, vise, dorinte, reusite, sfaturi. . .; sa aratam tuturor ca poti reusi, facand ceea ce te pasioneaza.
    Orice idee, sfat, tutorial doriti sa impartasiti cu cei care sunt la inceput de drum sau cei care vor sa realizeze lucruri mai complicate, sunt binevenite pe adresa [email protected]
    De asemenea ne-ar face o deosebita placere sa facem cunoscuta povestea celor care au reusit sa faca un venit in plus, sau o afacere din pasiunea lor, oricat de mica sau mare este.In felul acesta dorim sa-i impingem pe ceilalti spre indrazneala.
    Va vom anunta personal pe masura ce vom edita fiecare articol si va rugam sa ne anuntati daca doriti revista la prima aparitie.
    Multumim tuturor care ne oferiti o bucatica din pasiunea voastra si va uram succes.

09.10.2012, 01:11:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

georgianaCA,
    multumim de invitatie.
    Sigur se vor gasi prieteni intersati de aceasta inititiva laudabila.
    Eu, voi fi printre primi care vor dori aceasta revista.

09.10.2012, 09:49:30
  • soso07
    soso07

Georgiana, o initiativa extraordinara !!! Voi avea si eu in vedere ceea ce ne-ai propus aici si, bineinteles ca mi-ar face mare placere sa am revista !

09.10.2012, 10:04:27
  • georgianaCA
    georgianaCA

cu mare placere.veti fi primi carora voi trimite revista.Insa sunt de abia la inceput de drum.am multe de realizat si de facut cercetari si strategii de marketing in afara intrnetului ca sa aiba acces si ceilalti la revista.mi-am propus ca la 1 septembrie anul viitor sa lansez revista.sper ca aveti rabdare.daca aveti sfaturi sau idei pentru revista, nu neaparat articole de pus in ea, as fi mai mult decat bucuroasa, in fond este de la oameni ca voi pentru oameni ca noi si orice sugestie este binevenita.

09.10.2012, 12:22:32
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza,
    Am vazut o piatra deosebita -LIZARDIT ,
    dar nu prea gasesec informatii despre ea.

09.10.2012, 19:22:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

LIZARDIT, este un filosilicat care contine printre altele, cca 27% Magneziu si 21% Siliciu si face parte din grupa SERPENTINITULUI. (de fapt este si o subgrupa cu acest nume care mai contine si Antigoritul.
    LIZARDITUL este un produs rezultat prin transformarea Olivinei (si altor silicati de Magneziu) generata de actiunea unor solutii apoase, care contin Magneziu si siliciu
    LIZARDITUL a primit denumirea dupa locul unde a fost descoperit prima data: Peninsula LIZARD (Cornwall - U.K)
    LIZARDITUL este deci o varietate de SERPENTINA, foarte maqrunt cristalizata, cu morfologie lamelara. Are duritate relativ mica: 3-4, cliveaza perfect (dupa fibrelele lamelare) Prezinta pleocroism slab (dar prezinta vizibil), Are un luciu sticlos, ceros, uneori chiar aspect gras. Poate prezenta si luciu cu sclipiri
    Culori:
    De regula VERDE (verde inchis in fragmente fine, verde cu diferite nuante de verde brun, verde-masliniu (doar provine din OLIVINA-Crisolit) verde-GALBEN
    Daca te intereseaza unele proprietati subtile, am sa-ti raspund pe privat.

09.10.2012, 20:31:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

http://www.youtube.com/watch?v=WwLjOUM_oCQ

09.10.2012, 21:38:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Oare ce-ar trebui să ni se întâmple, să devenim mai buni, mai iubitori, mai răbdători și plini de compasiune? Oare ce-ar trebui să ni se întâmple, să știm a fi multumiți și bucuroși pentru fiecare clipă trăită?

Aceste gânduri mi-au trecut prin minte, urmărind acest clip muzical de exceptie.

09.10.2012, 21:45:19
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc frumos , eu stiam de serpentin .

10.10.2012, 09:07:37
  • carmenn
    carmenn

....ce sa spun...buni ne nastem toti insa ne pierdem in labirintul vietii si uitam....

10.10.2012, 11:13:08
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sau cineva a pacatuit (poate chiar noi ) si suportam consecintele.

10.10.2012, 15:04:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

GeorgianaCA, adresa ta e-mail pe care ne-ai dat-o, nu este valida...

10.10.2012, 15:41:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"Doamne, am iesit la plimbare,
    peste tot mișunau oameni:
    Veneau,
    Mergeau,
    Se grabeau,
    Alergau.

Alergau mașini,
    biciclete
    și camioane.
    Alergă de fap tot orașul,
    toată lumea aleargă.
    Toți fugeau să nu-și piardă TIMPUL.
    Toti fugeau după timp:
    unii, să-l gaseasca,
    alții, să nu-l piardă
    iar alții, să-l recupereze pe cel pierdut.
    Asta este viața Doamne !

Acum,
    la revedere Doamne,
    scuză-mă, n-am timp dar
    voi reveni.
    Acum nu mai pot aștepta căci n-am timp...
    La revedre, Doamne!"

Michel QUOIST- "Iată-ma, Doamne!"
    Editura Ard Longa - Iasi/2004

10.10.2012, 22:24:35
  • cattie
    cattie

Buna seara lume :)

11.10.2012, 18:51:00
  • ametist.shop
    ametist.shop

cattie,

Am capsuni intr-un ghiveci mare (cca 40cm ) .
    Oare rezista la iarna afara in curte, sau sa-l pun in beci?

11.10.2012, 18:54:22
  • cattie
    cattie

Daca il invelesti cu paie si un pres(tata inveleste smochinul de la tara cu presulete din alea tesute din resturi de materiale) o sa reziste.
    Procedeul se numeste mulcire si se practica la culturile de capsuni din camp(acoperirea cu paie).
    S-ar putea sa ai ceva probleme daca o sa fie ger uscat,dar dupa cum se anunta,o sa avem zapada :)

11.10.2012, 19:02:01
  • ametist.shop
    ametist.shop

Deci becul e mai sigur .
    Eu si smochimul tin in magazin iarna .

11.10.2012, 19:06:23
  • cattie
    cattie

Da,beciul este mai sigur :)
    Noi avem smochinul in curte si a trecut prin 2 ierni aprige.

11.10.2012, 19:13:56
  • carmenn
    carmenn

uneori trec iarna alteori degera smochinii...ai mei au degerat asta iarna ...nu i-am invetit insa le-a dat din noi ramuri si am mancat ...de dulceata nu am avut...:)

11.10.2012, 19:28:20
  • cattie
    cattie

Carmen,mosia noastra este pe un delusor,langa balti de peste,nu foarte departe de padure si cam in camp(peunultima casa,mergi cativa metri si gata,end of civilization,pe kilometri buni-numai balti de peste si campii)....cand e ger,e GER si cand sufla briza......nu stiu daca neinvelit smochinul ar rezista

11.10.2012, 19:44:06
  • carmenn
    carmenn

pai daca il imbraci in coceni de porumb sau paie sau stuf si cu ceva folie deasupra cu cateva gaurele sa respire totusi ,cred ca i-ar fi cald...

11.10.2012, 19:52:05