Forum: Orice altceva La o cafea...
havinbuna seara, urmaresc de mult subiectul, gasindu-l interesant, constructiv si deosebit de benefic pt toti cei cu dorinta de cunoastere. marturisesc si ca admir generozitatea si darurirea lui @Gheorghita , alaturi de tolba de cunostinte pe care le structureaza atat de la obiect.
13.08.2011, 23:45:00
probabil ca n-as fi intervenit dar am citit abordarea larimarului si, cum lucrez de mai bine de 6 luni cu el as fi vrut sa va spun, din experienta personala, ca este o piatra intr-adevar speciala. mi-au trecut multe 'piese' din diverse clase, prin mana, dar.... singurele bijuterii pe care le port sant cele cu larimar. aceasta piatra subjuga, emotioneaza si 'amprenteaza'.
Gheorghitzahavin,
14.08.2011, 00:24:40
daca tot ai dus in discutie Larimarul, hai sa-ti spun povestea mea:
Mi-a sosit Larimarul singur, intr-un plic special.
Primul gand, a fost o bucurie mare deoarece nu-l aveam si urma sa-si faca loc intr-o colectie personala.
Printre altele sant si Filatelist (colectionez timbre pe patru teme: "Transivania" "Romania la zi"; "Picturi de copii" si o tema de istorie postala.
Exista o mare bucurie cand faci rost de un timbru care iti lipseste din colectie.
Cam asa a fost bucuria mea cu Larimarul.
Am ajuns acasa, am desfacut ambalajul si m-am uitat la ei.
El...la mine. Multa vreme a ramas pe masa. NU era albastru cum ma gandeam.
Parca era spalacit. Si ma uitam la el ca un prost.
Nu intelegeam nimic. Il luam in mana, il puneam jos... iar il luam in mana, iar il puneam jos. Erau niste cristale ("gherutze" cun le ziceti voi pe Breslo) insirate aiurea, fara noima pe o sforicica cu noduri la capat.
Pe masura ce ma tot uitam la el parca se intampla ceva: starea mea aiurea si prelunga uitatura spre el. Il luam in mana iar si iar. Parca tampisem. Nici nu-l puneam inapoi, nici ma hotaram ce sa fac cu el. Cand il lasam din mana, parca imi parea rau... cand il luam in mana, nu stiam ce sa fac cu el.
In cele din urma, m-am du si am luat un suport bust din catifea neagra si l-am asezat asa cum venise.
Cand m-am departat de el, uitandu-ma la suport, mi-am dat seama ca pietricele aratau ca naiba pe fondul negru...
Am schimbat suportul cu unul rosu. Mai rau arata.
Atunci, l-am pus pe un suport alb. Acum, parca nu se vedea.
Deja eram innebunit. L-am bagat inapoi in plic si nici n-am mai vrut sa ma uit la el. Tarziu, in noapte, parca m-a strigat cineva. Era 4 dimineata. Am deschis iar plicul si amk luat Larimarul in mana.
Poate nu crezi... am adormit cu el in mana.
A fost cea mai odihnitoare noapte din ultimii ani. Nu vreau sa fabulez. Corpul meu s-a odihnit profund. Dar eu, cel care gandeste, cred ca am calatorit undeva. Nu vi-as putea spune unde. Dar lumina zilei de acolo era exact culoarea Larimarului.
Nu vi-o pot explica. Poate cine a vazut vreodata Oxigen lichid sau Azot lichid m-ar putea intelege.
Scuza-mi divagarea dar daca nu-mi spuneai de Larimar, in felul in care ai facut-o, nu spuneam povestea mea aici.
Scuze pentru greseli... Este pacat ca acest forum n-are previzualizarea mesajelor si posibilitatea de MODIFICARE dupa postare.
blanitzaParca te invidiez, Gheorghitza, sa-mi iau un Larimar????
14.08.2011, 00:32:15
GheorghitzaAi aprut si tu, blanita-ntoarsa de oier,
14.08.2011, 00:40:28
Cu gandul iscodind idei albastre
ce-si zboara aripa pana ce pier
printre necunoscute si subtile astre.
GheorghitzaNoapte buna dragilor...
14.08.2011, 00:52:13
cred ca vorbesc singur.
Noapte buna!
bijouxdemonangeNoapte buna!
14.08.2011, 01:15:09
LiveAmetist, prietena mamei, geoloagă, zicea că se găsesc cristale în haldele de steril. La Roşia, cred că nu am nimerit unde trebuie. Am fost anul trecut şi am "săpat" doar undeva...acolo unde-n apropiere de stradă zice că accesul interzis persoanelor neautorizate.
14.08.2011, 01:20:17
George, Pucioasa e departe de Arad... Da' poate ne-om găsi la vară, când sper că vom putea să mergem din nou prin ţară, precum facem de câţiva ani buni.
Am avut musafiri. Au plecat pe la 0:40. Va trebui să merg să dorm. Mâine mergem în vizită. La mama. Marie, de felul ei. Se serbează mâine. Zic deja de noapte bună, chiar dacă nu-s sigură de tot că plec chiar acum.:)
bijouxdemonangepai la multi ani mamei! Si multa sanatate!!! Si, sa o sarbatoriti cu drag si voie buna!
14.08.2011, 01:21:57
LiveSăr' na! :) Da, om sărbători-o cu drag-sigur-şi cu voie bună-sper! Există nişte oarecari tensiuni... Nu, nu între mine şi ea, Slavă Domnului! E, sper că-s de vină exploziile solare!:D :))
14.08.2011, 01:23:35
bijouxdemonangeapropo de explozii solare: as fi vrut sa vad perseidele... dar in Bucurestiul asta n-am nici o sansa si ma oftic :)))
14.08.2011, 01:30:20
Gata,m-am hotarat: la anul imi iau masina si plec de nebuna dupa ploaia de stele :))))
LiveCeva e rezolvat deja: modul în care pleci.:D :P :)) Gemenii, deh...:))
14.08.2011, 01:33:47
Acum 2 ani, pe vremea asta, eram la Lepşa, în Vrancea, în curtea pensiunii, în beznă, cu ochii căscaţi pe cer...
Oricum, nu trebuie să-ţi faci inimă rea prea mult! E lună plină şi, deci, cam multă lumină pe cer. Ştii...strugurii...:))
bijouxdemonangeahhh pai inseamna ca de-asta am fost eu asa de ...franta...toata saptamana!
14.08.2011, 01:40:23
Nu ma-mpac deloc bine cu luna asta plina, ma agita
o prefer goala :))) e mai confortabil :D
LiveNu mă-ntreba cum am dormit azi-noapte!:D Da' e plină abia de aseară, dacă nu mă-nşel. E posibil să te fi afectat furtunile alea solare sau ce-au fost... Serios vorbesc! Au nişte efecte nenorocite...
14.08.2011, 01:42:03
bijouxdemonangenici nu vreau sa ma gandesc :D
14.08.2011, 01:44:14
bijouxdemonangemama mi-a zis ca-s cosmica :)))
14.08.2011, 01:45:06
ma afecteaza tot ce se intampla prin natura, prin univers :))))
bijouxdemonangegata, ma duc la somn!
14.08.2011, 01:46:06
Ne luam bobarnace maine pentru offtopic! :p
Noapte buna!
LiveNu te gândi, corect!
14.08.2011, 01:47:06
În aer, deh...:))
Somn uşor!
GheorghitzaCu toate ca este Dumineca, m-am gandit sa va scriu cateva cuvinte despre
14.08.2011, 13:56:30
accesoriile metalice uzuale.
Toti cumparam tortize, zale, bilutze, inchizatoei, ace etc...
Toti am dori sa avem accesorii cat mai de calitate.
Primul lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere este cel al reactiilor corpului la unele metale. Sant persoane care fac alergii la diferite metale.
Daca vom dauri bijuterii unor persoane cunoscute, atunci negresit vom sti (sau intrebam) la ce metal este alergica persoana respectiva.
In general, vedem pe diferite site-uri, accesorii:
Aurii
Argintii
Placate cu Aur
Placate cu Argint
etc...
Mai apar accesorii din Alama sau Bronz. Mai sant si Negre sau de alte culori.
GheorghitzaTermenul generic de Argintii sau Aurii, se dau de regula accesoriilor ordinare (din sarma de fier pur si simplu care ulterior sant acoperite cu cativa microni de argint sau aur, in bai galvanice. Sant cele mai ieftine si ordinare.
14.08.2011, 14:01:23
In afara de Argint sau Aur, tot prin galvanizare se fac si accesoriile acoperite cu Alama sau Bronz.
Sa nu credeti ca daca luati accesorii din astea care inunda piata, sant din Alama, Cupru sau Alama.
Majoritatea sant doar acoperite prin galvanizare cu Alama, Cupru sau Bronz.
GheorghitzaCea mai buna metoda sa aflati ce accesorii aveti, este sa procurati un MAGNET.
14.08.2011, 14:05:16
Daca accesoriile vor fi atrase magnet (chiar argintii fiind sau aurii, aratand ca Alama, Cupru sau Bronzul) inseamna ca aveti accesorii din fier sau aliaje care contin mult fier.
Altminteri, Bronzul, Alama, Cupru, Aurul, Argintul sau alte aliaje speciale (cum sant de exemplu cele folosite in medicina) nu pot fi atrase de magnet.
GheorghitzaAccesoriile confectionate pentru bijuterii pot fi confectionate din oteluri aliate (aliaje speciale care contin foarte putin fier dar au un aport suplimentar ce Nichel, Crom, Vanadiu, Rhodiu, Zinc, Staniu, Titan etc, etc...
14.08.2011, 14:08:54
Acestea sant si mult mai rezistente si sant acopoerite cu metale nobile.
GheorghitzaAcoperirea se poate face prin urmatoarele metode:
14.08.2011, 14:15:50
-Prin tehnologii speciale, se pulverizeaza metalul nobil (intr-un camp electrostatic) peste accesoriile agatzate de niste suporturi speciale. La acestea li se mai spin accesorii SUFLATE cu Aur, Argint, Platina etc...
- In cuve mari, accesoriile se coboara intr-o solutie (baie) speciala. Se aplica o tensiune continuua conectata astfel: la o bara din AUR (Argint, Platina, Cupru, etc...)
o polaritate si cealalta la suportul cu accesorii. Prin ELECTROLIZA se obtine acoperirea accesoriilor cu metalul aflat in cuva (baie) Acest procedeu a primit numele de Aurire, Argintare, Cuprare, Alamire etc...
GheorghitzaO alta metoda prin care se obtine acoperirea accesoriilor este cea de DIFUZIUNE prin care accesoriile sant acoperite cu un strat de metal pretios, printr-o metoda mai complicata. Este vorba despre niste procese termochimice mai speciale despre care n-are rost sa vorbim acum.
14.08.2011, 14:21:16
La toate metodele de acoperire despre care am vorbit pana acum, in principal trebuie retinut ca accesoriile sant acoperite cu un strat infirm (este vorba de microni) de metal nobil.
In timp, acest strat se uzeaza si in locul apare adevaratul metal din care s-au facut accesoriile.
GheorghitzaMai exista insa doua metode prin care se realizeaza protectia metalului din care este confectionat accesoriul.
14.08.2011, 14:26:39
SCUFUNDAREA in cuptoare cu inductie, in care metalul nobil este tinut la temperatura optima de topire. In acel cuptor, metalul sta pur si simplu topi iar in el se scufunda accesoriile.
Aceasta metoda este foarte apreciata deoarece stratul de Aur sau Argint este foarte gros, uniform distribuit si cu un aspect deja lucios...
Pe Breslo, am intalnit cativa vanzatori care au asemenea accesorii obtinute prin scufundarea in bai cu Aur sau argint.
Este cea mai buna si importanta metoda de acoperire cu metale nobile.
GheorghitzaPLACAREA cu metale nobile este ultima metoda despre care vreau sa va vorbesc.
14.08.2011, 14:35:51
Dupa o pregatire prealabila a placii de baza din care urmeaza sa se execute accesorii, in anumite conditii de temperatura si presiune, se suprapune o alta tabla (de grosime similara mai mai subtire) din metalul nobil dorit (Aur, Argint, Platina etc...)
In felul acesta se obtin tablele PLACATE cu Aur, Argint, Platina.
Mare atentie: vorbim despre TABLE sau PLACI.
Aceasta este doar materie prima. Din aceste table sau placi, se pot obtine pandantive, carcase pentru ceasuri, bratari plate si multe alte produse.
Din aceste table, nu se fac tortite de crecei, zale sau mai precis, nici un accesoriu care este facut din SARMA (deoarece vorbim despre Table si Placi)
Asa stand lucrurile, pentru un magazin, este o eroare sa treci ca vinzi
ACCESORII PLACATE CU AUR SAU CU ARGINT !!!! cand te referi de exemplu la Tortite, Ace, Zale sau Inchizatori tip carabina. (Exista inchizatori placate dar acelea sant plate...)
GheorghitzaCam atat.
14.08.2011, 14:37:13
(Si nu uitati sa va procurati un magnet...)
Va doresc o Dumineca excelenta mai departe.
ametist.shopMultumim pt. prezentarea facuta .
14.08.2011, 15:06:10
Acum vreau sa stiu despre ce pietre e voie sa vorbim . Am cateva idei dar ...
Gheorghitzaametist.shop,
14.08.2011, 15:34:41
Crezi ca interzice cineva, ceva?
Doar ca sant atatea pietre... si tu te lipesti doar de cele cu probleme.
Eu as zice sa vorbim despre Jaspul Sange
(Heliotrop, Piatra Sangelui sau Blood Sthone)
kemese62Nu stiu care sunt cu "probleme "
14.08.2011, 15:37:18
ametist.shopPt mine toate sunt la fel . Eventual unele mai scumpe , altele mai ieftine .
14.08.2011, 15:39:12
Gheorghitzakemese62,
14.08.2011, 15:49:42
ametist.shop le gaseste si acuma se face ca ploua...
GheorghitzaAm mai vorbit despre asta.
14.08.2011, 16:55:01
Trebuie descoperita CAUZA Depresiei. Nu este chiar asa de simplu.
Dar, avand in vedere ca ECHILIBRUL EMOTIONAL va regla si unele aspecte legate de DEPRESIE, s-ar putea recomanda (fara a grsi):
-Ametist
-Kunzit
-Lazurit (Lapis-Lazuli)
-Turmalina Albastra
Iar daca cauzele au legatura cu SUPARAREA:
-Cuartz Roz
-Turmalina Roz
-Jasp Rosu
Daca exista bolcaje din copilarie:
Cristal de Stanca si Cuartz Rutilat
GheorghitzaEste greu sa discutam aceste aspecte, fara sa cunoastem persoana si
14.08.2011, 16:56:53
toate problemele ei...
Dar sa nu uitam ca prioritar este totusi consultul medicului de specialitate.
ametist.shopAm o cunostinta care este in Italia de 10 ani . Nu stiu daca e constienta de boala , dar din cate am inteles are si probleme financiare .De obicei imi lasa mesaje si simt ca e foarte trista .
14.08.2011, 17:03:42
SophiesShineBuna ziua,
14.08.2011, 17:11:35
Nu prea am crezut in cristoterapie, dar pentru panica asi incerca ceva...am primit medicamente si m-am vindecat, dasr daca exista o piatra care te poate ajuta...nu stiu...
ametist.shopSa sti ca terapia cu cristale e o metoda de videcare foerte veche .Am multe cati de unde ma documentez si am incercat si pe mine .Ametistul ma ajutat sa scap de migrene , si as mai putea sa dau multe exemple .
14.08.2011, 17:19:48
Pt . cumostinta mea am vrut sa vad ce recomanda Gheorghitza pt . ca are cunostinte practine , nu numai teoretice .
Am fost foarte surpris cand a facut recomandari pt . Diana forHope .
De tei ani nu pre stiu ce e "pirule " pt . ca prima data intreb cristalele .
Pana atunci zilnic luam 3-4 medicamente .
GheorghitzaSophieShine
14.08.2011, 17:39:31
Atacul de panica este o problema destul de grea.
Eu as incerca urmatoarele :
-Cuartz Fumuriu (stari de agitatie)
-Olivina (pentru reducerea pragului de receptivitate excesiva)
-Pirita, Aventurin, Jad (pentru echilibrare emotionala)
-Rhodocrozit si/sau Rhodonit (pentru echilibrarea in stari de anxietate, agitatie)
-SODALIT (eliminarea fricii)
-AMETIST (eliminarea starilor de nesiguranta, agitatie) si reechilibrant psihic
SophiesShineam inseles, o intrebare...daca imi fac un colier cu aceste pietre port?
14.08.2011, 17:44:22
GheorghitzaAtacul de panica este o stare complexa, de mare disconfort si cu complicatii urate
14.08.2011, 17:47:49
(Se poate ajunge foarte repede la o crestere alarmanta a pulsului, schimbari de ritm cardiac, pot aparea chiar si prabusiri ale glicemiei, cu stari de lesin sau senzatia de moarte iminenta.
Aceste lucruri nu se pot rezolva doar purtand un cristal anume.
Considerand ca ai facut un tratament anume, recomandarile mele vin ca un adjuvant, ceva "ajutator" care (spre surprinderea ta, poate avea rezultate foarte bune in timp.
Daca vei purta de exemplu un colier din pietrele pe care ti le-am recomandat,
si ar apare un simptom cat de mic de panica, pune repede palma peste colierul de la gat, inchide ochii, respira RAR si ADANC. In scurt timp, atacul de panica va dispare
GheorghitzaTi-am dat o varietate destul de larga de cristale.
14.08.2011, 17:51:46
Alege, si fa-ti un set de bijuterii (sau mai multe)din ele
(asociate dupa gusturile si rafinamentul tau)
Toate sant benefice si in paranteze
ti-am si specificat concret zona in care actioneaza
SophiesShineMultumesc!
14.08.2011, 18:00:34
SophiesShinePirit, rhodonit am deja...restul primesc, inca ceva...eu nu fac pijuterii simple, pot sa pun margele de nisip? poate e o intrebare cam "prostuta" :)
14.08.2011, 18:03:29
SophiesShinePun si cristal de stanca o sa ma un colier frumos nu numai benefic...
14.08.2011, 18:12:20
ametist.shopEu port bijuterii confectionate de mine cu margele de nisip si margele metalice .
14.08.2011, 18:15:50
Am si bratari cu diverse combinatii de cristale .In momentul in care organismul nu are nevoie de anumite cristale ele desi le port vor ramane reci .Cand sunt calde ele rezolva anumite dezechilibre si sunt si frumoase .
SophiesShinescuze, invers am vrut: un colier benefic si frumos
14.08.2011, 18:16:58
ametist.shopCristalul de stanca e bun si pt . a mari efectul de vindecare .La chakre poti sa pui unde vrei (universal) .
14.08.2011, 18:21:23
- favorizeaza linistirea mentala, faciliteaza imaginatia creatoare, mentalizarea dorintelor, care proiectate asupra cristalului, le amplifica si le focalizeaza catre obiectivul dorit.
- tinut impreuna cu plantele medicinale le amplifica puterile vindecatoare
bijouxdemonangeaceeasi intrebare o am si eu in legatura cu folosirea altor materiale pe langa cristale :p
14.08.2011, 18:27:53
GheorghitzaSophiesShine
14.08.2011, 18:30:59
Sant si cristale adevarate de 2-4mm dintre cele pe care ti le-am recomandat,
daca vrei sa elimini margelele de nisip. Si margele de nisip sant varietati de sticla care de fapt contin Siliciu. Nu ai nicio problema sa-ti faci niste bijuterii si asa cum iti vin tie in minte. Important este insa ca "piesele de baza" sa fie dintre cele care ti le-am scris. (Predomonant...)
GheorghitzaSant niste reguli referitor la acest aspect.
14.08.2011, 18:40:19
Sant si reguli clare si reguli tacite.
De exemplu, accesoriile cu care se fixeaza pietrele trebuie sa RESPECTE PIATRA
(CRISTALUL)si nu invers. Nu orice metal merge la orice piatra (cristal)
Asocierea cristalelor nu se face oricum. Asocierea culorilor, de asemeni, nu se face oricum, existand din acest punct de vedere chiar o teorie a culorilor (Codul Culorilor (ca sa nu scriu...secret)
Cristalele au efecte luminoase diferite atunci cand se schimba lumina. Una este lumina naturala, alta este iluminatul cu bec de incandescenta si cu totul atceva este daca avem iluminat fluorescent sau cu vapori de mercur, sodiu etc...
Dar aici, pe Breslo, se confectioneaza bijuterii Handmade nu cu specific terapeutic.
N-as vrea sa intram intr-o alta zona cu aceste discutii.
GheorghitzaSant subiecte mai dificile si pot deveni plictisitoare pentru alti colegi de-ai nostri.
14.08.2011, 18:43:31
Am putea aduce vorba, printre randuri, avand insa caracter generalist si despre teoria propagarii luminii sau a culorilor.