Forum: Orice altceva La o cafea...
GheorghitzaSophiesShine,
18.08.2011, 22:48:10
E sticla...sticla...
Si bine ai venit printre noi.
GheorghitzaLive,
18.08.2011, 22:51:41
Pai voi ma puteti ajuta pe mine...
Eu pierd mult timp prin carti.
Voi, ati putea cauta mai repede ca mine si veniti iute cu informatia aici, s-o vada toti.
Fara voi, acest topic ar fi mort.
Cat mai multe informatii. Si cu cat sant mai multe informatii, prinde "cheg" informatia.
Pot gresi de multe ori.
Rolul vostru ar trebui sa fie acela de a ma trage de maneca daca gresesc ceva.
Mai multe surse, mai corecta informatia.
GheorghitzaNu stiu ce am astazi:
18.08.2011, 22:52:47
sorry din nou: "prinde "cheag"
GheorghitzaSi acum sa continuuam cu OBSIDIANUL
18.08.2011, 22:53:16
GheorghitzaOBSIDIAN
18.08.2011, 23:13:53
-Ajuta fiinta sa coboare in propriile tenebre sufletesti, acolo unde se ascund cele mai dosite ganduri. Obsidianul este uneori atat de negru incat pare alb... Si exista o explicatie: cu cat patrunzi in adancul fiintei, cu atat este mai intuneric. Oare anumite lucruri nu se ascund in intunericul cel mai sigur? (gropi, pivnitze, pesteri...)
Ei bine, Obsidianul, acolo unde vreem noi sa ascundem anumite adevaruri care nu ne plac noua, LUMINEAZA! Iti arata lucru tainuit cu grija. Se poarta dur, pre cum duritatea lui a facut din el arme in istorie.
El nu iarta. Lui nu-i poti spune si explica de exemplu ca un anume adevar, nu e acolo, in sufletul tau. El ti-l arata...
Te atentioneraza. E dur (ca un dascal uneori) Dar e dur cu noi, deoarece NUMAI ARATAND adevarul despre noi, scapam de angoase...
GheorghitzaMagma urata, venita din adancuri fierbe curgand, Nimic nu-i sta in cale.
18.08.2011, 23:16:06
Odata ce avem un Obsidian, el ne va ajuta sa scoatem uratenia din noi, precum a iesit lava la suprafata.
GheorghitzaMai mult, energia pe care o elibereaza un vulcan, prin care iese de fapt lava din adancuri, este imprimata si Obsidianului (doar de acolo provine)
18.08.2011, 23:20:20
Din aceasta cauza este printre cele mai puternice cristale care activeaza zona de unde vine energia noastra: Vulcanul nostru: Chacra Bazala (Muladhara), care este primul Centru energetic al corpului,acolo unde sta un adevarat sarpe incolacit dormind: Energia Kudalini, energia vietii noastre.
Asadar Obsidianul, ne corecteaza si baza energetica.
GheorghitzaObdidianul vine deci din Pamant. Din maruntaiele lui si se naste doar la contactul dur cu temperatura de la suprafata.
18.08.2011, 23:22:00
El ne va ajuta sa traim cu picioarele pe PAMANT, sa nu visam cu ochii larg deschisi...
GheorghitzaDin moment ce ne "lumineaza " in interiorul fiintei noastre (desii negru fiind)
18.08.2011, 23:24:10
inseamna ca elimina frica, teama, neincrederea, spaima de necunoscut.
SophiesShineE foarte interesan ce ai scris despre obsidian, imi placea fiindca e "tare" negru...
18.08.2011, 23:24:53
GheorghitzaObsidianul se naste in chinuri groaznice. De la cateva mii de grade, iese la suprafata unde da de cateva grade (daca se scurge un mare, va dati seama cum se contracta lava...)
18.08.2011, 23:28:43
Asa face Obsidianul si cu noi.
NE CALESTE.
Otelul se "caleste" aruncand in apa fierul incins care are cca 900 grade !
GheorghitzaObsidianul este NEGRU.
18.08.2011, 23:34:39
Cel mai negru-negru..
Dar NEGRU nu este culoare. Si stiti de ce nu este culoare?
Deoarece NEGRU absoarbe TOATE culorile.
Deci, in Obsidian avem toate energiile acumulate din insumarea energiilor fiecarei UNDE de LUMINA.
O gaura neagra, nu e moarta. Ea absorbit atata energie, incat se invarte cu o viteza mai mare ca cea a LUMINII.
Asdtfel, LUMINA exista pe o stea denumita Gaura Neagra, dar este CAPTIVA acolo, "prizoniera" deoarece rotatia ei de peste 300.000Km/sec NU LASA lumina sa "evadeze"
Deci NEGRUL nu e culoare. Este SENZATIE.
Obsidianul, in sinea lui, este o SENZATIE si poate fi chiar SENZATIONAL.
GheorghitzaObsidianul a fost si este o piatra SACRA. Din cauza asta este recomandata celor ce vor sa intre in meditatie, sa se roage (dar serios si indelung...) se recomanda OBSIDIAN.
18.08.2011, 23:37:16
Unii calugari, au un rozariu din margele de Obsidian. Stiu ei de ce...
hobbyshop1Am gasit in cautarile de pe net clasificari in care era aminti "rainbow obbsidian", intre altele. Ia intrati pe linku asta, unde gasiti un fel de reportaj despre un atelier unde se prelucreaza piatra asta:
18.08.2011, 23:38:01
http://www.saudicaves.com/mx/wkshp/index.htm
Nu e spectaculos obsidianul asta "rainbow", ce ziceti?
GheorghitzaVrajitoarele folosesc si glob de Obsidian. Si ele stiu de ce...
18.08.2011, 23:46:19
OBSIDIANUL are proprietati magice despre care nu vorbim aici.
-Protejaza impotriva energiilor negative.
-Asigura protectie si INTEGRITATE FIZICA generala fiintei.
-Stinge conlictele interne (contradictiile mintii) si ne stabilizeaza sentimentele.
- Stinge toate formele de "aprindere" interna: ura, manie, rautate exacerbata,
senzatiile "cu caldura" printre care si patosul sexual, aducand echilibru in zona aparatului genital.
Pe romaneste, estompeaza excesul de apetit sexual declansat si accidental.
Sau... il aprinde in cazul celor la care sexul nu reprezinta nimic, adica este recomandat in frigiditate.
Hi, hi, hi ce piatra mai poate face asta? Sa echilibreze extremele de senzatii sexuale...
Gheorghitzahobby.shop,
18.08.2011, 23:48:47
Obsidianul poate avea si irizatii pe suprafata sa
si poate prezenta si efectul de ochi de pisica.
Tocmai va spuneam ca el ABSOARBE toate culorile.
Irizatiile sale pot aduce chiar cu un curcubeu...
GheorghitzaEste recomandat in:
18.08.2011, 23:53:12
-Infectii cu eliberare de temperatura
-Elibereaza energii vindecatoare
-Benefic asupra muschilor
-Faciliteaza digestia (prin Focul sacru intern) si intreg tract digestiv.
GheorghitzaDragi prieteni, cam atat.
18.08.2011, 23:54:00
Acum va las pe voi...
GheorghitzaProbabil v-am plictisit si ati mers la culcare.
19.08.2011, 00:03:22
In cazul asta va urez Nopate Buna!
SophiesShinePe mine nu m-ai plictisit:)
19.08.2011, 00:07:17
De obicei nu fac bijuterii negre, dar acuma vreau sa fac ceva din obsidian...
Noapte buna!
GheorghitzaVreau totusi sa va intreb ceva pentru maine.
19.08.2011, 00:11:15
Am trecut prin cateva Forumuri. Dar acolo topicele aveau PAGINI, postarea ramanea la vedere (adica acolo unde se atasa de restul mesajelor. Aici, dupa ce poatezi, iti revine totul la minceput. Mai mult, trebuie sa cobori cursorul pana ametesti sa ajungi la ultimul mesaj...
Pai, ce ne facem daca vom continuua asa... va fi un carnat care nu se va mai termina pana vom ajunge la ultimul mesaj postat...
Chiar nu se poate bface nimic in sensul asta?
Mai mult, in loc sa apara mesajul asa cum va apare el pe topic, sa-l putem corecta inainte de a-l trimite, el pur si simplu pleaca din prima...
N-ai cum sa corectezi greselile gramaticale sau de exprimare. Ar trebui sa existe un buton " MODIFICA" in asa fel incat mai poti corecta ceva.
Pana la urma e bine si asa, deoarece putem comunica totusi.
Declar public ca am suparat-o pe blanitza.
Dar nu stiu cu ce...
GheorghitzaSophiesShine,
19.08.2011, 00:14:27
N-am facut apologia NEGRULUI dar la fiecare mineral, doresc sa spun cat mai multe informatii.
N-as vrea sa supar nici un cristal hi, hi, hi..
Ma bucur ca "ai ochi" pentru mine la ora asta
SophiesShine:)))
19.08.2011, 00:18:25
Malachite-ul ramane pe primul loc oricum la mine:)
GheorghitzaAm scris despre Malachit cate ceva...
19.08.2011, 00:20:44
GheorghitzaGata,
19.08.2011, 00:27:17
NOAPTE BUNA!
GheorghitzaVreau sa multumesc unei bune prietene de aici,
19.08.2011, 12:48:08
pentru intuitia sa de exceptie.
Putina lume percepe omul functie de un anume cristal.
O asigur de toata consideratia mea.
De asemenea, vreau sa-i multumesc sincer unei alte apropiate,
care prin informatiile date, m-a facut sa intru in posesia unui set margele
de Serafynit. Ieri mi-au sosit...
Si daca tot sant la momentul multumirilor,
va multumesc tuturor care tineti "viu" acest topic.
O zi excelenta sa aveti cu totii.
LiveBună ziua!:)Permiteţi să raportez: am fost plecată-n lumea largă...din oraşul meu. Cu treburi. O să şi lucrez, căci încă mai am treabă la o comandă (am reuşit, Slavă Domnului, să termin boleroul la care am prestat vreo 3 zile!). Nimic, cu pietre, totul cu fire. Sorry, Ametist, nu voi reuşi să fiu ontopic!:))
19.08.2011, 14:34:36
M-am tot gândit care ar fi preferatele mele, în materie de pietre semipreţioase. Cred că agatele, în special cele crab fire.
ametist.shopGheorghitza ,
19.08.2011, 19:21:39
as dori sa stiu daca ai auzit de DIASPOR .
Este foart bun importiva aciditatii , dar pina acum nu am reusit sa-l identific.
GheorghitzaLive,
19.08.2011, 19:28:47
Despre Agat, ar trebui organizate adevarate tabere,
in care sa se vorbeasca doar despre Agat.
Multitudinea varietatilor si coloristica lor, plaseaza Agatele
in fruntea materialelor folosite de artistii bijutieri.
La indemana si deci usor de gasit, Agatele sant rasfatatele
artistilor manufacturieri.
Nu numai culorile dar si imaginile pe care ni le prezinta Agatele
sant incredibile. Facute de Natura, pentru a o reprezenta, Agatele
par a fi mesagerele pamantului pentru alte lumi. Mesajul pe care ele il transmit este ceva de forma: " Veniti, vizitati Pamantul care arata cam asa..."
Datorita acestor aspecte, Agatele poarta atatea nume, cati au vrut sa le ouna nume. Cred ca nimeni nu poate stabili cu exactitate, sub cate denumiri putem gasi Agatele.
GheorghitzaAgatul este aproape intotdeuna multicolor.
19.08.2011, 19:35:23
De obicei cenusiu, cenusiu-albastiu, alb, alb-crem, adesea alb-albastriu,
albastru, roz, rar verde-albastru, rosiatic, brun-roscat, portocaliu, cenusiu-negricios,
ocazional verde si incs multe slte combinstii.
Culorile sant date de elementele chimice cu care CALCEDONIA intra in combinatii:
Fier, Mangan, Nichel, Crom si inca multe alte metale...
Gheorghitzaametist.shop
19.08.2011, 19:54:39
Asa este. Mai toate antacidele contin substante pe baza de magneziu di hidroxi-aluminiu.
Piatra despre care spui tu, este de forma AlO(OH) adica un oxid de aluminiu si gruparea hidroxil OH
Se gaseste de regula in zonele de unde se extrage BAUXITA, un important minereu din care se extrage ulterior ALUMINIU (prin electroliza)
Noi, am avut la ORADEA o uzina care prepara bauxita pentru a se putea obtine Aluminiu ...la SLATINA.
De regula se gaseste in amestec cu Magnetit, Spinel, Dolomita, Corundun, si inca multi alti clorati.
Strict DIASPORA, piatra de care vorbesti, este un mineral care oarecum apartine Slovacilor, care se pare ca detin suprametia fata de acest mineral.
Nu prezinta importanta in cristaloterapie.
GheorghitzaDatorita formelor pe care le prezinta Agatele, spuneam ca au primit prea multe denumiri deja.
19.08.2011, 19:58:48
Din aceasta cauza, Agata prezinta importanta doar prin prisma culorilor.
Si despre aceste varietati se poate vorbi mai concret.
GheorghitzaAGATUL ALB
19.08.2011, 20:17:34
-Efect purificativ asupra psihicului
-Faciliteaza abandonarea fumatului (alaturi cu alte remedii naturiste)
-Bareaza patrunderea energiilor malefice impotriva noastra
-Recomandat in afectiuni ale aparatului locomotor
-Benefic in efort fizic prelungit (febra musculara)
-Faciliteaza aprecierea corecta a timpului (dupa un timp, functie si de persoana in cauza, cel ce poarta Agat Alb, poate prezice ora la o eroare de cateva minute, se poate scula dimineata la ora pe care o doreste... fara ceas)
Se asociaza excelent cu Turqoaza
GheorghitzaAGAT BOTSWANA
19.08.2011, 20:21:13
- Rol protector general
-Are influenta benefica asupra leucocitelor
-Mareste instinctul de aparare al organismului impotriva agentilor patogeni
-Ajuta fiinta sa inteleaga de unde ii poate veni "raul" cum se spune in popor.
ametist.shopAcum inteleg de ce port agat alb cu turcoaz . Fara ele nici la ora 10 nu reuseam sa ajung la munca.
19.08.2011, 20:21:47
GheorghitzaAGAT STRIAT, ORBICULAR
19.08.2011, 20:26:36
-Ajuta la refacerea resurselor energetice ale organismului
-Benefica asupra creierului si asupra activitatii cerebrale
-Recomandat in multe afectiuni psihice (autism de ex), neurologice (epilepsie)
-Ajuta la ameliorarea tulburarilor de vedere si prturbarilor de a citi (dislexia)
-Benefica profesorilor precum si unora care trebuie sa vorbeasca in public.
Gheorghitzaametist.shop,
19.08.2011, 20:27:18
ha,ha,ha tare chestia...
GheorghitzaAGAT DE FOC
19.08.2011, 21:12:55
-Dinamizator si reglator asupra sistemului imunitar
-Benefica metabolismului si functiei sexuale, mai ales in tulburarile de comportament sexual (impotenta, frigiditate)
-Echilibranta si stabilizanta
Este instrumentul de baza in CROMOTERAPIE
GheorghitzaAGAT ROSU (Agat sange)
19.08.2011, 21:16:40
-Induce calm si pace launtrica
-Ajuta la purificarea sangelui
-Benefic in hemoragii interne
(De exemplu acest Agat, i-l recomand DIANEI...)
-Benefica in tratarea bolilor hematologice (se recomanda purtarea Agatului Sange chiar de bolnavii de leucemie
GheorghitzaAlta data, vom vorbi despre Agatul Verde, Albastru si ce dungat Alb/Negru
19.08.2011, 21:20:39
Acum vreau doar sa spun ca exista un Agat, care apare ca si cum ar avea niste solzi ciudati pe suprafata lui. Se numeste Agat Piele de Sarpe sau Agata Dragon.
90% dintre Agatele de pe Breslo cu denumirae Crab fire sant pietre contrafacute.
Nu ca entuziasmati prea mult asupra lor...
Sant la moda, sant frumoase si interesante ...dat atat.
In arta, no problem. In rest, nu discutam despre ele.
ametist.shopAGAT ROSU - CARNEOL - e aceeasi sau numai asemanator .
19.08.2011, 21:21:27
GheorghitzaAtat Agatul cat si Carneolul, sant varietati de Cuart (SiO2)
19.08.2011, 21:47:41
si ambele varietati de Calcedonie.
Sant cristale total diferite.
De exemplu Agatul poate prezenta IRIZATII, Carneolul, NU
Sant foarte multe deosebiri intre ele.
In primul rand, Agata INTOTDEAUNA este multicolora...
Daca va delectati cu Agate de o singurs culoare pura, inseamna ca ati pus mana pe ceva contrafacut.
Or, Carneolul are culoarea carnii, de unde ii vine numele.
Gheorghitzaretineti acest aspect:
19.08.2011, 21:49:54
Agata este INTOTDEAUNA MULTICOLORA.
GheorghitzaCand spun Agat Albatru Agat Alb, Agat Verde, el intoydeauna mai prezinta dungulite, cerculetze sau pete discrete de alta culoare. De ex. Agata ROSIE mai poate avea urme brune sau negre...
19.08.2011, 21:53:04
Agata Albastra poate avea dungulite fine albe...
Cred ca intelegeti.
GheorghitzaCarneolul, nici nu seamana cu Agata Rosie (de Sange)
19.08.2011, 21:54:55
Gheorghitzacarla69,
19.08.2011, 22:10:53
Atat de mult ma bucur ca ti-ai procurat cartea!
Studiaz-o cu atentie si vei vedea cate poti invata de acolo.
Acum, ca o ai in fata ta, spune-mi: iti place?
Am avut dreptate cand vi-am recomandat-o?
carla69N-am intrat demult pe aici sa nu ma copleseasca atatea informatii despre pietre,am intrat sa va spun ca mi-am comandat cartile:"Obiecte de podoaba din margele si noduri celtice" si "Cum sa facem singuri Bijuterii din margele" si sunt foarte incantata atat cat am apucat sa rasfoiesc astazi.Sunt la faza de studiu
19.08.2011, 22:12:15
carla69Imi pare bine ca vad nodurile celtice,nu puteam sa dorm daca nu mi le cumparam,seamana cu nodul Josefina pe care l-am invatat mai demult,dar eu l-am aplicat doar la sfoara groasa,acum imi dau seama cate se pot face si din sfoara mai subtire
19.08.2011, 22:14:22
Gheorghitzacarla, foloseste atza de matase de 2mm, snur de piele de 2-3 mm, ata de In si Canepa sant de asemeni excelente. Ai sa vezi ca de exemplu nodul "nasture" iese cam la 10cm departare de margica si va trebui cu rabdare sa-l duci in intimitatea margelei repective. Daca n-ai atza buna te vei chinui ceva...
19.08.2011, 22:30:23
Ai vazut ca la inceput, iti si spune despre dehnologia meseriei: ce scule si dispozitive ai nevoie.
Eu, iti recomand ceva ce in carte nu-ti spine.
Cauta la magazinele mari
(supermarcheturi care vand articole pentru amenajari interioare)
FOAIE DE PLUTA de 2-4mm. Cumpara o foaie din aceea. Apoi, cumpara un fund de lemn mai mare. Lipeste foaia de pluta pe fundul de lemn si taie marginile ramase. Ai obtinut placa in care sa infingi acele care vor prinde snururile (3,4,5 cate va fi nevoie.
Abea apoi sa incepi impletiturile. Iti va fi foarte usor.
GheorghitzaAcele ACE speciale (mai lungi si cu gamalie ca o perlutza) le gasesti la Mercerii. Se numesc ace pentru croitori. Cu ele, croitorii corecteaza costumul "direct pe client" cand vine la proba.
19.08.2011, 22:33:53
Ar trebui sa cumperi cate 10 buc de fiecare culoare...