Forum: Orice altceva La o cafea...

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Toate acestea pe care vi le-am transmis, nu rezolva disputele dintre Zodii
    dar ceea ce am incercat eu sa va prezint, rezolva altceva:
    Sigur nu veti gresi purtand aceste pietre.
    Cel mai rau este sa te uiti la ce spune unul-altul.
    Felul in care vi-am asociat pietrele, asigura macar o corectitudine
    (va fereste de greseli)

01.08.2011, 23:51:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Surse:
    1) Lista oficiala a Asociatiei Bijutierilor Americani si a Societatii Americane de Pietre Pretioase

2)Dan SERACU " Cristaloterapie"

3) Rudolf Dud'a & Lubos Rejl " Pietre Pretioase"

4) DaEl Walker " Cristaloterapie"

01.08.2011, 23:56:34
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza, trebuie musai topic nou, pentru discutarea acestui vast subiect - asocierea pietrei cu zodia. Te rog sa-i dai numele, si noi venim acolo indata, cred ca oricare dintre toti cei care iubim pietrele am vrea sa stim nebanuitele cai prin care natura si universul se regasesc in viata noastra, legate indisolubil prin momentul in care ne-am facut intrarea in aceasta lume. As deschide eu noul topic, dar tu esti cu ideile si cu muntii de informatie, si de-asta nu ma duc.
    Aici vorbim chiar despre ceea ce ai intentionat tu de la bun inceput - pietre, pietricele, bolovanasi... ei insisi...
    De exemplu, pe mine ma intriga la culme Jaspul sau Jasper, domnule, cred ca sunt 1000 de soiuri, se poate asa ceva, sau sunt facatura? Si la fel si agata.

02.08.2011, 00:10:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo,
    Te rog sa nu ma bagi in belea!
    Daca ai dubii despre Jasp, am sa incerc sa-ti spun cateva lucruri.

02.08.2011, 00:22:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Jasp (Jasper)
    din greaca, iaspis.
    Varietate de Calcedonie opaca, avand diverse culori dar cea mai caracteristica este Brun sau Brun-roscat. (poate fi insa si verde, rosu, rosu-violet, galben, alb sau pestritz. (deci sant excluse culori ca Albastru)
    Varietatea de Jasp verde cu pete rosii sangerrii este denumita HELIOTROP sau Matostat.
    Varietatea Verde (verde mar, verde para pana la verde inchis cu mici pete albe se numeste PLASMA
    Jaspul Pestritz se mai numeste Jasp-Leopard (Piele de Leopard)
    Jaspul Striat se mai numeste si Jasp dungat
    Jaspul cu desene si forme dendritice se mai numeste Jasp Dendritic
    Avand foarte multe forme pe suprafata pietrei, Jaspul mai poate fi denunit si in multe alte feluri.
    Eu vi-am vorbit doar despre Jaspul ca piatra semipretrioasa folosita in Cristaloterapie.
    Aceste varietati deci ti le-am insirat aici.

02.08.2011, 00:39:43
  • soso07
    soso07

Mie imi plac f. mult agatele.

02.08.2011, 10:28:32
  • blanitza
    blanitza

Daaa, e clar, Jasp sau Jasper chiar e o piatra minunata, ca de-asta a facut-o Dumnezeu in atatea feluri, ca sa ne bucuram de ea... Intr-adevar, cum ai spus si tu ca Jasp albastru n-are cum sa fie, sincera sa fiu nici n-am vazut culoarea asta la Jasp. De curand m-am delectat cu niste Jasp Sand, Desert sau Picture, un vis de vara - in culoarea nisipului, indescriptibil de frumos.
    Citind eu ieri asiduu din carticica pe care Jad-Flori a avut amabilitatea sa mi-o trimita - multumesc, Flori - am ramas siderata la tot felul de lucruri bune pentru om pe care le face Charoita. Si culorile ei imi plac mult - alb, bej, mov, probabil din nuanta ei de bej, sau ramanandu-mi pe retina, am ajuns si la Jaspul Picture.
    Sorinuta, absolut SUPERBA agata slice pe care mi-ai dat-o, din respect pentru frumusetea ei, trebuie sa devina ceva, inca nu stiu ce, dar e pe cale...

02.08.2011, 11:05:13
  • soso07
    soso07

Eu iti doresc inspiratie ... pe mine m-a speriat marimea ei, dar stiam ca la tine va deveni ce trebuie sa fie.

02.08.2011, 13:27:52
  • ametist.shop
    ametist.shop

Pesti
    Piatra norocoasa :AMETIST

La bijuterii pt. chakre se pun 7 pietre aferente centrelor energetice.
    Chakrele sunt centre energetice. Ele se gasesc localizate pe linia mediana a corpului. Sunt in numar de 7 si se numesc astfel: Muladhara, Swadistana, Manipura, Anahata, Vishuda, Ajna si Sahasrara
    Fiecarei chakre corespunde o culoare ( ca in curcubeu).

02.08.2011, 14:53:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cine ma ajuta si pe mine?
    Am nevoie de niste margele curbate, cu doua gauri:

Ochi de Tigru; (sau de Soim)
    Lapis-Lazuli;
    Jad;
    Onix Negru (simplu, nu gravat)
    Turqoaza

Stiti vreun magazin care are asa ceva?

02.08.2011, 17:56:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Azi am sa va prezint o alta carte care face referire la cristale.
    Am observat ca exista un interes destul de mare fata de rolul cristalelor in viata noastra, pe langa cel de materie prima pentru cofectionarea de
    gablonturi, podoabe si bijuterii.
    Cum nu santem cunoscatori in acest domeniu, m-am gandit sa va prezint o carte (pentru incepatori) cu acest subiect

02.08.2011, 18:17:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Corrine KENNER

" CRISTALOTERAPIE"
    Pentru incepatori

Ghid de folosire a cristalelor
    pentru vindecare si energie

Editura POLIROM Bucuresti 2006

02.08.2011, 18:20:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Aceasta carte va ajuta sa alegeti pietrele semipretioase, functie de necesitati.
    Cum actioneaza cristalele
    Cristalele si culorile
    Talismane norocoase
    Ghid alfabetic al cristalelor, rocilor si pietrelor

02.08.2011, 18:23:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iar acum, deoarece santem o comunitate de Hand Made, am sa va prezint si o carte de specialitate, a unei femei de exceptie, care si-a daruit o parte din viatza confectionand nemaipomenite creatii de arta dar si stdiind cateva mari culturi istorice

02.08.2011, 18:26:03
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Dupa zile de pauza,am intrat pe forum si m-am oprit direct aici!Am citit fff atenta tot ce s-a scris si-mi dau seama ca stiu destul de putin despre cristale,dar ca vreau sa invat!Si mai stiu ca,asemenea Mihaelei-Nagual,trag instinctiv spre anumite cristale,pe primul loc fiind ametistul!O alta piatra care ma fascineaza e unakit-ul!
    Citind acest topic,nu poti trage decat o concluzie:stiu ca nu stiu nimic!
    Felicitari si multumiri domnului Gheorghe pt tot!

02.08.2011, 18:28:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

S U Z E N M I L L O D O T

" OBIECTE DE PODOABA
    DIN
    MARGELE SI NODURI CELTICE"

Editura M.A.S.T. 2009 Bucuresti

02.08.2011, 18:28:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In aceasta fascinanta carte, Suzen Millodot ne invata sa facem coliere, cercei, bratari, si inele cu ajutorul nodurilor celtice tridimensionale, combinate cu margele si pandantive.
    Gasiti planse explicative (pas-cu-pas) pentru a invata cum sa le executati

02.08.2011, 18:31:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acest minunat exemplu de om plin de abnegatie, cultura si rafinament estetic, ne-a mai prezentat o carte extraordinara:
    " Noduri chinezesti pentru bijuterii si margele"
    Este un artist desavarsit, cu o imensa cultura in spate si o incredibila modestie!

02.08.2011, 18:34:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Jewelswithlove,

Multumesc pentru cuvintele tale frumoase
    dar aici toti avem un numitor comun: ARTA
    Asa ca ma voi simti intotdeauna stanjenit daca cineva
    nu ma considera prieten si nu-mi va spune pe nume: George
    (sau Gheorghe, Ghitza... nu prea are importantza)

02.08.2011, 18:39:28
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Toate cartile pe care vi le-am prezentat pana acum, precum si cele pe care vi le voi mai prezenta la timpul potrivit, se gasesc in librarii sau se pot comanda direct la editura (din aceasta cauza va si precizez editura, anul si locul unde au fost publicate
    (acolo unde se poate vi-am dat si telefon/fax sau E-mail
    Insist pe acest aspect deoarece fiecare dintre voi trebuie sa aveti propria suesa de informare, pentru a nu va ruga de nimeni.
    Mai mult, informatia din carte este DIRECTA si nu interpretata de cineva
    (uneori interpretarile pot denatura informatia putand fi subiective.

02.08.2011, 18:53:40
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Am inteles:)La fel de stanjenita ma simt si eu cand imi vb cineva cu "dvs" asa ca inteleg,dar,fiind prima data cand intram in vorba,n-am putut trece direct la tutuit:)Acuma,da,pot!

02.08.2011, 18:54:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ai spus ca te farmeca AMETISTUL.

Iti spun un secret (si e bine ca santem doar noi doi...)
    Daca vreau sa-mi fac o parere despre cineva, intreb pur si simplu ce piatra ii place sau ce culori ii plac. Muuulte se pot afla despre acea persoana doar raspunzand la intrebarea amintita.

02.08.2011, 19:26:01
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Siiiii....e de bine?????:)))

02.08.2011, 19:31:56
  • AtelierMikaela
    AtelierMikaela

:))) .... chiar, o fi de bine??
    Ahh, de-abia astept sa primesc turmalina - e prima oara cand o comand
    si simt eu ca ma va fermeca si aceasta! :)

02.08.2011, 19:44:16
  • ametist.shop
    ametist.shop

Legenda Ametistului

In Europa incepand cu Evul Mediu devine simbolul dragostei sexuale. In acea perioada se credea ca il pazeste pe posesor de vraji iar cine bea vin din cupe de ametist nu se imbata.
    “Amethysts” inseamna in greaca veche “impotiva betiei” iar legenda spune ca Diana - zeita frumusetii pedepsita fiind de Bacchus, zeul vinului, o blesteama ca prima persoana care-i va iesi in cale sa fie mancata de tigri. Diana o intalneste pe Amethist, o tanara fecioara foarte frumoasa si dorind sa o salveze o transforma intr-o piatra diafana, incolora.
    Bacchus, intre timp incepe sa regrete si intr-un acces de manie varsa bautura preferata, un vin purpuriu, peste stanca de cuart transparent. Vinul este absorbit de stanca, aceasta devenind purpurie.
    Bacchus calmandu-se, ametistul devene piatra care potoleste furia.

02.08.2011, 20:19:48
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Stiam si aceasta legenda a ametistului,dar mai stiam si faptul ca aceasta semipretioasa mai e numita si "piatra spiritualitatii",a legaturii cu divinul!Am citit si faptul ca are un foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului).
    Sporeste capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, capacitatile extrasenzoriale.Ajuta la canalizarea energiilor.

Dar,cand m-am indragostit de ametist nu stiam nimic din toate astea!

02.08.2011, 20:50:50
  • ametist.shop
    ametist.shop

AMETISTUL
    ESTE O PIATRA a spiritualitatii, a succesului in afaceri
    PROTEJEAZA impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre, impotriva gandurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, impotriva tradarii si deceptiilor
    BUN PENTRU meditatie, rugaciune, post si pentru regresii in vietile anterioare

02.08.2011, 21:39:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca in fiecare zi, stand la o cafea si depanandu-ne povestioare miraculoase cu nestemate, vom discuta despre cate o piatra semipretioasa folosita de noi, in scurt timp, toata lumea va ajunge sa le cunoasca, sa le stapaneasca si sa realizeze bijuterii nu numai frumoase, stilate ci si utile in plan fizic sau mental.

02.08.2011, 22:10:34
  • SophiesShine
    SophiesShine

Buna seara tuturor!

George, ai creat o atmosfera fantastica aici pe breslo!:)
    Pietrele mele favorite sunt: unakite, malachite, rhyolite, emerald...si altele, de fapt pietre verzi si culoarea mea favorita este verde.

02.08.2011, 23:32:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

SophiesShine,
    Daca ai vrea sa vorbim despre SMARALD,
    ar trebui sa deschidem un topic separat.
    Cum aceasta nu se poate, (daca am lua in calcul minim 50 de pietre cu care lucram, pentru toate ar trebui deschis cate un topic...)
    ar trebui sa vorbim despre culoarea VERDE (culoare fundamentala alaturi de Rosu, Galben, Portocaliu, Albastru, Indigo si Violet).
    Dar si pentru aceste culori, nu ne-ar ajunge spatiul.
    Dintre pietrele amintite, MALACHITUL cred ca este cea mai putin cunoscuta piatra.
    Asa ca daca vei vrea, putem sa-i facem o binecuvenita prezentare.
    (implicit, poate vei intelege de ce esti atrasa de VERDE

03.08.2011, 00:06:45
  • blanitza
    blanitza

Eee, nu, Gheorghitza, ca de data asta chiar m-ai omorat - m-ai innodat celtic tridimensional, eu cred ca era scris in stele sa apari in perimetru - nu mai departe de saptamana trecuta ramaneam pierduta in fata unui basorelief unde apareau superbele noduri celtice, si ma toooot intrebam si io ca... - oare cum s-or face ele??? Realizezi ca acuma eu voi fi gramada pe scribd, ca poate si-a facut cineva pomana, si-a postat-o free.

03.08.2011, 00:09:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deoarece este o piatra importanta si totusi foarte putin cunoscuta, am sa incerc sa iti prezint un tablou mai complet.
    Din aceasta cauza, lasam pentru la ziua aceste discutii.
    Am fost invatzat ca atunci cand abordez subiecte sensibile despre cristale, sa imi evaluez foarte exact starile sufletesti, starea fizica si psihica.
    Din pacate, despre Malachit, nu pot vorbi acum. Este o piatra speciala iar eu nu sant in starea de echilibru necesara abordarii corecte a acestui subiect.

03.08.2011, 00:27:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asa ca SophiesShine,
    sa lasam pe maine subiectul.
    Noapte buna.

03.08.2011, 00:29:48
  • SophiesShine
    SophiesShine

Sa vorbim despre MALACHITUL, imi place tare mult, cand ma uit la piatra parca m-ar atrage undeva in adancime, totodata parca ar fi catifea

03.08.2011, 00:30:52
  • SophiesShine
    SophiesShine

Bine, sa lasam pentru maine discutia, noapte buna!

03.08.2011, 00:32:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo,
    ma chiar intrebam cum de nu apari pe aici si daca nu-ti mai trec si alte idei prin cap.
    Chestiunea era doar de timp...

Poop fata si Noapte Buna !

03.08.2011, 00:33:06
  • tonycat
    tonycat

Salut,
    si mie imi place verdele, dar malachitul e ultima mea optiune, smaraldul nu ma impresioneasa, peridotul si diopsidul fiind cele dintai optiuni. Malachitul nu ma atrage deloc, am cumparat doar asa niste piese in forma de donuts ca sa fac cercelusi cu sarma, altfel sa nu il vad.
    In schimb cu peridotul e altceva. Am peridot de la sparturi urate pana la margele clare taiate in forma de brioleta, mici.Peridot mai mare de 4-5 mm nu am vazut.
    Am vazut la targ, la GEO si diopsid, doar ca nu mi-l pot permite fiind cam scump.
    Si pentru ca dupa clasificarea englezeasca peridotul e piatra celor nascuti in august, sa vorbim de peridot. Ca mineral face parte din grupa olivinelor. De altfel peridotul e denumirea pentru olivine ca piatra gema.Se pare ca peridotul e benefic pentru probleme intestinale, problemele vezicii biliare, ajuta rinichii in functia lor, ajuta la detoxifiere. E posibil ca instinctiv sa ma atraga aceasta piatra tocmai pentru ca am nevoie de o detoxifere a organismului?
    Si niste denumiri mai neobisnuite.
    Turmalina verde deschis se mai numeste si peridot brazilian, turmalina galben-verde se mai numeste si peridot Ceylon, peridotul mai e numit si smarald de seara sau de noapte.
    Chrysolite e denumirea pentru olivinele de culoare galben verzui.
    O zi frumoasa tuturor!

03.08.2011, 09:00:28
  • blanitza
    blanitza

Uite vezi, Tony, de-asta sunt tare confuza eu uneori, vis-a-vis de pietre, mai ales cele speciale, cum sunt peridotul si turmalina. De dimineata chiar, mi se lipisera literalmente ochii de monitor, in fata unei fotografii de turmalina verde - acuma, ea ce e - Turmalina sau Peridot??? Exista propriu-zis vreo legatura de rudenie, sa-i zicem, intre cele doua pietre?

03.08.2011, 12:26:24
  • tonycat
    tonycat

Desigur ca denumirile te pot induce in eroare, sau culorile asemanatore.
    Denumirea de turmalina e data unui grup distinct de minerale care include elbaite, dravite, uvite, liddicoatite, schorl, care e negru(chiar am turmalina neagra e foarte stralucitoare). Le-am citat pe acestea pentru cau calitati decorative.
    Tourmalina se pare ca e piatra ideala pentru ca are duritate, clivajul e mic, are ceva stralucire, si o paleta mare de culori care se poate vedea in lungul cristalului sau daca privim cristalul sub anumite unghiuri.
    Margelele fatetate pot atinge preturi frumusele. Eu personal nu am vazut decat turmalina taiata in margele, nu am vazut niciodata un cristal mare care sa contina toata paleta de culori. Dar e bine si asa.

03.08.2011, 13:04:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Exista o mare familie de minerale numite CARBONATI. (Ocupa pozitia a V-a in clasificarea mineralogica generala. Include Carbonati, Nitrati, Borati fiind de fapt saruri care contin gruparea Co3.
    Este o familie importanta deoarece aici intalnim pietre foarte cunoscute:
    CALCIT
    MAGNEZIT
    RHODOCROZIT
    ARAGONIT
    AZURIT si
    M A L A C H I T

03.08.2011, 14:53:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

O importanta grupa a acestei familii este grupa CARBONATULUI DE CALCIU.
    Cristalele din aceasta poarta amprenta Ca Co3
    Iata cateva dintre pietrele foarte cunoscute din aceasta grupa si mai precis, din aceasta mare familie a Carbonatilor din care face parte si MALACHITUL:
    -CALCIT (cu toate varietatile sale)
    -ARAGONIT (o intreaga grupa...)
    -CORAL
    -P E R L A (!)

03.08.2011, 14:58:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu gresim daca spunem ca aceasta mare familie a Carbonatilor, ne da -noua cel putin- sansa de executa unele dintre cele mai frumoase bijuterii.

Calcit
    Magnezit
    Rhodocrozit
    Aragonit
    Azurit
    M A L A C H I T
    Coral
    Perla

Deci, vi-am facut aceasta prezentare mai plictisitoare, pentru a intelege de unde provine MALACHITUL si care este locul lui intre minerale.

03.08.2011, 15:04:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Numele de MALACHIT vine din greaca: "malache" care inseamna NALBA

03.08.2011, 15:06:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Se zice ca fiecare om are un pretz si ca pentru orice lucru este o cale de mijloc.
    Malachitul pare sa poarte in el aceste aprecieri.
    Intre cristalele care au Rosu, Portocaliu si Galben, Malachitul asigura tranzitia spre cristalele care au Albastru, Indigo, Violet.
    ESTE POARTA.
    POARTA SUBTILA prin care fiintza trece de la constiintza egotica la cea superioara, spre supraconstiintza.
    ESTE POARTA (care se deschide sau nu) spre inalta cunoastere.
    MALACHITUL este ECHILIBRUL FIINTEI.
    Reprezentand Centrul energetic al inimii, el coreleaza functiile fizice ale centrilor inferiori (muladhara, Swhadistana, Manipura) cu functiile fizice si subtile ale centrilor superiorii (Vishudda, Ajna, Sahasrara)

Deci, MALACHITUL ESTE POARTA (caii de mijloc)

03.08.2011, 15:33:27
  • ametist.shop
    ametist.shop

Malachitul a fost folosit din anul 4000 i.Hr. de catre egipteni.In Evul Mediu acesta a fost purtat pentru a proteja de magia neagra si vrajitorii.In Grecia antica,acesta a fost folosit in creearea de amulete pentru copii.
    Malachitul ajuta la regenerarea celulelor corpului.In zilele noastre malachitul, este purtat de foarte multe persoane pentru a detecta pericolul iminent.Atunci cand un pericol este aproape,malachitul se rupe in bucati sau se crapa.Este consiederat piatra calatorului.
    Se recomanda sa protejati malachitul de zgarieturi si lovituri puternice,deoarece este deosebit de fragil.
    Ce metode de curatire propui pt. malachit .(Cu apa nu am reusit ,nici cu geoda de ametist )

03.08.2011, 15:51:18
  • SophiesShine
    SophiesShine

George, multumesc pentru descrierea MALACHITULUI, cred ca nu degeba sunt fun malachit:)

03.08.2011, 15:52:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sophies,
    Imi pare rau dar a trebuit sa intrerup mesajul pt ca intervenit ceva.
    Nici n-am inceput descrierea Malachitului.
    In jumatate de ora te rog sa revi... ok?

03.08.2011, 16:46:17
  • SophiesShine
    SophiesShine

Incerc, am club de margelit, dar ma uit si pe ecran...

03.08.2011, 16:50:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In Biblie ni se da un indemn: " Bate si ti se va deschide..." Biblia nu ne spune insa LA CE USA (poarta) sa batem. Toata viatza batem pe la usi. Unele raman inchise. Altele ni se trantesc in fatza; Pe altele le deschidem si nu gasim nimic. Cu putin noroc, mai descchidem cate o usa dar ceea ce gasim nu este pentru asteptarea noastra.

03.08.2011, 17:22:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fiind la o gura de cafea, putem sa ne spunem si alte ganduri.
    Introducerea mea excesiva despre Malachit, are o explicatie si poate, seara tarziu cand toti vom fi mers deja culcare, unora dintre voi, vi se vor intoarce ca un vis spusele mele de acum.
    Inainte de a descrie Malachitul va voi spune o poveste:

03.08.2011, 17:25:35