Forum: Orice altceva La o cafea...

• Gheorghitza
    Gheorghitza

IN PLAN SPIRITUAL
    - Indruma, indeamna la credintza (fiecare cu divinitatea lui)
    - Ajuta pei cei aflati in cautarea lui Dumnezeu (sau in cautarea Dragostei, iubirii si gratziei Divine
    - Ne imbraca in DRAGOSTE, revarsa dragoste asemenea unei lave vulcanice pentru cei din jur SI ATRAGE DRAGOSTEA

04.08.2011, 16:11:37
  • ametist.shop
    ametist.shop

Denumirea rodocrozitului vine din cuvantul grecesc - Rhodokhroos- "roz".
    Nu se recomanda persoanelor cu tensiune mare .

04.08.2011, 16:11:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cum nu vreau s-o las in pace pe Blanitza (ca nici ea nu ma iaarta)
    Rhodocrozitul este foarte bun pentru DEOCHI

04.08.2011, 16:12:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

O buna prietena de a mea, dupa ce a aflat toate "secretele" Rhodocrozitului
    a lasat margele jos si a zis doar atat:

" Fir-a-ti voi sa fiti de margele ARISTROCRATE, jucause si pline de FARMECE"

04.08.2011, 16:15:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cherry Quartz, sant mai mult folosite in arta bijuteriilor si nu prezinta interes mai mai mare decat Quartzul ROZ care este de fapt EMBLEMATIC

04.08.2011, 16:18:03
  • AtelierMikaela
    AtelierMikaela

Cherry Quartz nu este artificial? O imitatie quartz?

04.08.2011, 16:33:42
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sunt multe persoane care au probleme cu deochiul . (vampirismul energetic )
    Ce bijuetii (cercei , bratari , coliere)sunt recomandate pt. protectie.

04.08.2011, 16:34:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deoarece da tarcoale pe aici o pisicutza care tot vrea sa-si arate gherutzele, m-am gandit sa incerc sa-i intru in voie
    (stiut fiind ca acestor dragalase si sofisticate animalutze le plece un pic mai mare atentie: o dezmierdare, o magaiere si o vorba buna din cand in cand)

Asadar, azi voi incerca sa va prezint
    OCHIUL DE PISICA

04.08.2011, 17:04:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fac acest comentariu deoarece am vazut ca sant pline "ochi" magazinele cu
    Ochi de Pisica, Tigru, Soim etc...
    O discutie deschisa pe acesta tema, ne va ordona un pic gandurile cand va trbui sa vorbim despre aceste tipuri de pietre.

04.08.2011, 17:07:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In marea familie a silicatilor, gasim o grupa numita " QUARTZURI"
    Aceste Quartzuri se clasifica si el duap cum urmeaza:
    1) Quartzuri propriu-zise:
    1.1.-Cristal de stanca
    1.2.-Cuart Fumuriu
    1.3.-Cuart Rosu
    1.4.- CITRIN
    1.5.-Cuart Verde
    1.6.-Cuart Roz
    1.7.-Cuart Albastru
    1.8.-AMETIST

2)Cuart Herkimer (rom: Diamant de Maramures)

3)Cuarturi CHATOIANTE
    3.1. Ochi de Pisica
    3.2. Ochi de Tigru
    3.3. Ochi de Taur
    3.4. Ochi de Soim

4) Cuarturi cu incluziuni:
    4.1.-Cuart Rutilat
    4.2.-Cuart Turmalinat
    4.3.-AVENTURIN

04.08.2011, 17:22:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Odata lamurit locul fiecarui cristal de cuart, putem in sfarsit sa vorbim despre
    OCHIUL DE PISICA

04.08.2011, 17:24:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va rog sa interpretati corect denumirile.
    Obdervati ca la punctul 3) apar Cuarturi CHATOIANTE
    cuvantul provine de la CHAT= PISICA
    Si aceasta deoarece toata lumea stie cum sant ochii de pisica noaptea.
    Denumirea se refera deci LA EFECTUL pe care il au anumite pietre la incidentza luminii: SEAMANA cu ochiul de pisica...
    Adica: SEAMANA (nu ESTE)

04.08.2011, 17:33:31
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza, esti o comoara la casa omului, ce frumos le lamuresti tu pe toate, o placere sa te citeasca omul avid de informatie!!!!
    Din cate vad, rodocrozitul este o piatra minunata, si benefica pe multe planuri, inclusiv cel care ma interesa pe mine - deochi - plus ca-i si frumos, iar eu n-am nici macar un rodocrozit, noo, ca-i bai, tre' sa-mi iau neaparat!!!
    Discutia despre tipurile de quarturi e absolut salvatoare pentru mine - mari neclaritati aveam pe tema lui. Par exemple, habar n-aveam ca toti ochii de..., intra la cuarturi, la fel, nici aventurinul nu stiam ca tot din familia asta mare face parte, mersi, Gheorghitza, pentru ca aduci lumina in noaptea nestiintei mele!!!

04.08.2011, 17:33:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo, amica aia a mea care a facut comentariile alea era... profesoara si exclamatia ei a aparut cand a aflat ca se recomanda in special PROFESORILOR care au activitati multe repetitive...

04.08.2011, 17:37:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

O mica pauza pentru Cina...
    Revin in scurt timp si am sa beau singur o cafea,
    in ciuda celor care nu se baga in discutia aceasta...

04.08.2011, 18:41:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Varietatea de Cuart denumit OCHI de PISICA contine fibre aciculare, paralele de AMIANT (un mineral de culoare VERDE de diferite nuante, varietate de ACTINOT)
    Ochiul de Pisica poate avea urmatoarele culori:
    Verde, Verzui, Alb-verzui, Gri-verzui,

TOTE AU LEGATURA CLARA CU Culoarea VERDE.

Ochiul de Pisica real este VERDE (Ochii verzi, nicio data sa nu-i crezi)

04.08.2011, 18:49:33
  • ametist.shop
    ametist.shop

Daca vrei eu ma bag , dar cred ca vorbesc singura .
    Dupa parerea mea ochiul de pisica e ceva sintetic . Am vazuit la multe magazine , dar nu mi se par naturale .
    Ochiul de tigru , ochiul de soim si ochiul de taur sunt deosebite .Din pacate pozele nu reflecta adevarata lor frumusete .

04.08.2011, 18:50:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametiest, daca nu exista interes, cred ca noi doi o sa ne retragem intr-un separaeu
    si vom bea in taina cafeaua.
    Nici eu, n-am de gand sa fac monolog aici.
    Numai sa termin cu Ochii astia...

04.08.2011, 18:51:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acum, dupa ce am facut o introducere cat de cat sa poata fi inteleasa (sper din toata inima ca randurile mele sa nu fie nici academice, nici sofisticate si sa poate ajunge la voi in toata simplitatea lor...),
    sa trecem la treaba cea mai serioasa.
    Exista o piatra PRETIOASA foarte importanta numita OCHI DE PISICA !!!!!!
    Culmea,
    ACEASTA ESTE ADEVARATA PIATRA PRETIOASA " OCHI DE PISICA "
    si se numeste CHRISOBERILUL "Ochi de PISICA"

Quartzul OCHI DE PISICA despre care am vorbit, este o piatra SEMI pretioasa

04.08.2011, 19:14:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cuartul OCHI DE PISICA mai poate fi gasit si sub denumirea de Hornblenda.
    Atat varietatea de Cuartz cat si CHRYSOBERILUL Ochi de Pisica, nu pot avea decat tonuri de VERDE.
    Aceasta, ca sa incheiem orice incurcatura in care apar denumiri incredibile data altor cristale (care pot prezenta EFECT de ochi de Pisica dar nu sant nici pe departe Ochi de Pisica
    Deci, orice culoare in afara de VERDE, NU POATE FI OCHI de PSICA.
    Corect ar fi ca cei ce vand asemenea pietre sa le numeasca altfel.
    Nu stiu...
    Poate Cristale sau Pietre cu EFECT de Ochi de PISICA

04.08.2011, 19:19:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, am fost sunat adineaori si maine ma intalnesc cu o persoana care imi va putea raspunde la ceea ce ti-am promis.
    Asa ca maine seara am noutati pentru tine. (Sper)

04.08.2011, 19:21:33
  • tonycat
    tonycat

Salut,

Numele de "ochi de pisica" e folosit doar in cazul chrysoberyl-ulului. Pentru celelalte pietre care prezinta acest efect e doar un adjectiv("GEMS" editia a 6-a Michael O-Donoghue o gasiti pe ebookee) Le puteti descarca free, va descurcati voi. Mai exista si cateva numere din publicatiile americane.
    Sper ca nu am zgariat prea rau pe aici.
    Si tot acolo gasiti si "THE HEALING CRYSTAL FIRST AID MANUAL-M i c h a e l G i e n g e r" un deliciu pentru cei care cred in puterile vindecatoare ale pietrelor
    Am si eu cateva din cartile aparute la noi, am avut norocul sa gasesc si carti originale la DIVERTA scrise de autori din CEHIA, probabil si pentru ca eu au zacaminte, si probabil au si cercetare. Sincer, prefer carti originale decat interpetari, chiar si poetice.
    Blanitza, daca vrei rodocrozit, sau alti bolovani e targul de la Muzeul de Geologie din Bucuresti pana duminica inclusiv. Eu mi-am cumparat un pietroi de rodocrozit frumusel, cu linii fine, dantelate. Vreau sa am si pietre brute, nu numai margele.
    Ma intorc la treaba...

04.08.2011, 19:28:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deoarece CHRYSOBERILUL Ochi de Pisica este o NESTEMATA, producatorii de bijuterii achizitioneaza in cantitati mari CUARTUL Ochi de PISICA (mai ieftin), pentru a sbstitui pe adevaratul Ochi de Pisica Chrysoberil (la un pret prohibitiv)
    Asadar, pe piata de zi cu zi, veti gasi rar si Cuartul Ochi de Pisica din cauzele amintite.
    Comerciantii insa n-au scrupule cand e vorba de bani. Naivitatea unora, necunoasterea altora, le fac lor o piatza de desfacere incredibila...

04.08.2011, 19:31:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acum, voi lua pe rand ceilalti ochi...

04.08.2011, 19:33:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ochiul de TAUR contine Crocidolit amestecat cu Limonit si sau/Goethit (ambele contin Fie). Datorita acestora din urma, apare si culoarea caracteristica Ochiului de TAUR:
    Rosu-Brun (brun-roscat.

Nici o piatra care are alta culoare in afara de acest brun-roscat, nu poate purta numele de
    Ochi de Taur.

04.08.2011, 19:59:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

OCHI DE TIGRU

Este un Crocidolit cuartificat a carui culoare a devenit, in urma unui proces de alterare, GALBEN pana la GALBEN-BRUN.

Doar aceste nuante certifica OCHIUL DE TIGRU. El nu poate fi nici roscat, nici gri-albastriu, nici mai stiu eu ce culori ciudate

04.08.2011, 20:03:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

OCHIUL de SOIM
    Este un Cuartz cu incluziuni de CROSSIT.
    Culoarea autentica a OCHIULUI DE SOIM este Albastru-Cenusiu, Albastru-Verzui.
    Nu poate avea alte varietati de culoare.

04.08.2011, 20:05:44
  • blanitza
    blanitza

Haaaa, ce m-ai nimerit, Gheorghitza, cu profaaa, e drept aci ca sunt cateva activitati repetitive, dar in ce meserie nu gasesti pana la urma si acest aspect??? In definitiv, cum spunea un profesor de-al meu din facultate - Repetitia e mama invataturii!!!! Materia mea e un pic salvata de rutina - limba si literatura romana - dar Rhodocrozitul tot mi-a furat inima, si-i musai ca pana-n toamna sa-mi iau unul, cand incepe scoala.
    Tonyyy, ai fugit, voiam sa-ti multumesc de info, maine sunt in Bucuresti, si e clar ca voi face o vizita "de lucru" la Muzeul de Geologie, cine mai vine?

04.08.2011, 20:05:59
  • tonycat
    tonycat

Eu vin de dimineata, intre 10 si 13 nu mai tarziu, sa cumpar turmalina neagra si mai ma duc si pentru altceva... asta pentru ca nu pot in weekend.
    "Vara Cristalelor” e deschis pana in 7 august

04.08.2011, 20:11:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si acum, dati o raita prin magazine:
    Veti vedea ochi de pisica portocalii, Ochi de tigru Rosii. Ochi de Taur galben-auriu...
    Incredibile confuzii.
    NImeni nu trebuie sa ia in considerare ceea ce am scris eu. Dar cand ai un magazin pe care il gestionezi si vrei sa vinzi pietre semipretioase, trebuie sa te si documentezi putin.
    Implicit, cand un vizitator (posibil client) intra pe Breslo ssi vede brambureala asta ce-si zice? Ori intra si vinde sau cumpara, profitand necunoasterea acestor pietre, ori pleaca, considerand Breslo un fel de Bazar...

Imi cer iertare tuturor celor care pot fi in ipostaza amintita, dar toate mesajele mele de pana acum, au fost postate pentru a se corecta aceste deficientze (si implicit pentru a ridica calitativ site-ul) si in nici un caz nu s-au vrut dojenitoare.
    Spe sa nu se supere nimeni pe mine.

04.08.2011, 20:13:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo... profa de romana...
    Ahhh trebuie sa fiu mai atent la exprimari si gramatica !!!

04.08.2011, 20:15:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am observat ca exista un interes crescut din partea multora dintre voi, referitor la puterea tamaduitoare a cristalelor. Atunci m-am gandit cum ar trebui abordat acest subiect deorece este impede ca acest subiect este foarte sensibil si ar trebui tratat separat. Dar cum acest site nu este unul care se ocupa de asa ceva, nu cred ca ar fi potrivit sa postam asemenea subiecte aici.
    La o cafea, putem vorbi de una, alta dar asemenea subiecte sant cat se poate de serioase. Asa ca m-am straduit sa caut o carte de la care sa se poata incepe aceasta discutie.
    Inainte de a discuta de rolul cristalelor in terapia alternativa, trebuie sa fim constienti ca avem nevoie de informatii care au legatura cu latura ENERGETICA a organismului.
    Fara a cunoaste natura noasta energetica si de ce nu, fara a avea cunostinte de ANATOMIE ENERGETICA nu putem vorbi concret despre modul in care actioneaza cristalele asupra noastra.
    Sant foarte multe carti de specialitate (Tratate si Manuale ) dar trebuia gasita o carte care putea fi inteleasa de toata lumea si nu numai de catre cei ce au studiat stiinte oculte sau Yoga.

04.08.2011, 20:32:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

M-am oprit asupra unei carti abordabile, interesante si cu informatii minimale suficiente. Iata cartea:

Dr. Janine FONTAINE

MEDICINA CHACRELOR
    (Chacre, corpurile noastre subtile, Al treilea ochi, aura)

Cartea a aparut la Paris in 1993 si a fost tradusa in limba romana
    la Editura DHARANA , Bucuresti 2009

04.08.2011, 20:36:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Puteti procura aceasta carte (29 lei) la :
    021-337.24.24 sau: E-mail: [email protected]

04.08.2011, 20:38:02
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc pt. lamuriri in legatura cu ochiul de pisica .
    Pina acuma nu am vazut numai imitatii.Acum am gasit incatrea lui Michael Gienger crisoberilul , dar in realitate nu am vazut pina acuma.

04.08.2011, 21:36:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, eu cred ca nu am suparat pe nimeni...
    Fiecare este liber sa inteleaga ce vrea.

04.08.2011, 21:42:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Mai recomand o carte foarte interesanta.
    In paginile ei se vor gasi explicatii foarte pertinente privin rolul culorilor.
    De asemenea, aici sant exemplificate si legaturile centrilor energetici cu flori, plante si mai ales ...muzica.

Naomi OZANIEC
    " ELEMENTE DE CEAKRA"
    Tradusa la Editura RAO /Bucuresti 1995

Pentru a obtine cartea:
    Editura: R A O
    C.P. 37-198
    BUCURESTI

04.08.2011, 21:48:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si o ultima carte pe care vi-o recomand din sfera Pietrelor SEMIPRETIOASE:

Dr. Dorin DRAGOS
    " CODUL SECRET AL CRISTALELOR"

Tiparita la Editura LUX SUBLIMA
    Bucuresti/2005 Cartea poate fi comandata la:
    E-mail: [email protected]
    sau: 021-233.19.67.

Acestea au fost ultimele mele recomandari in materie de carte.
    Va doresc tuturor mult succes in fascinanta munca de cautare si perfectionare.

04.08.2011, 21:55:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, exista un cuvant: " MAYA ' care tradus inseamna "inselator"
    Daca viata nostra este inselatoare, nu este normal atunci ca totul sa fie "inselator" ?
    Fac o mica paranteza fata de acest subiect datorita avatarului tau "ametist"
    Ai citit si tu despre originea cuvantului AMETIST... cam toata lumea stie de unde vine denumirea. Dar vreau sa completez pentru tine ceva despre care nu ai prea gasit unde sa citesti si de unde sa te inspiri.

04.08.2011, 22:08:20
  • ametist.shop
    ametist.shop

Nu stiu despre ce suparare vorbesti . Eu am avut dubii la inceput in legatura cu ochiul de pisica , iar acum am clarificat aceasta nelamurire . Am mutle carti si eu , dar inca multe informatii nu-mi sunt clare .
    Actuala ta tematica pe mine ma intereseaza .

04.08.2011, 22:10:43
  • ametist.shop
    ametist.shop

astept cu nerabdare.

04.08.2011, 22:12:24
  • ametist.shop
    ametist.shop

amethystos- contra beţiei ??

04.08.2011, 22:15:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Vorbeam la descrierea MALACHITULUI despre o POARTA. si vorbeam acolo despre PORTI si usi care ni se inchid, ni se deschid dar nu gasim nimic...

Si AMETISTUL este piatra importanta. Si el ne ajuta sa ne indreptam spre o POARTA.
    Dar el, (Ametistul) este o piatra mai speciala. (Ezoterica)
    AMETISTOS din greaca nu inseamna numai ametit (din cauza bauturii)
    Stim ca mai de mult, se confectionau pahare, cupe sculptate in Ametist deoarece se spunea ca daca bea cineva dintr-o cupa de Ametist, nu se va imbata...
    AMETISTOS (impotriva betiei) era numele generic dat acelui cristal violet minunat.

Dar, cum totul este INSELATOR chiar si acest nume dat AMETISTULUI este inselator.
    Povestea Ametistului se aseamana cu povestea Sfantului Graal.
    Toata lumea cauta o cupa ramasa de pe vremea lui Iisus Hristos.
    Dar filosofia Sfantului Graal nu are nicio legatura cu acea cupa din care a baut mantuitorul la Cina cea de Taina sau in care s-ar fi adunat sangele celui rastignit pe cruce...

04.08.2011, 22:18:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

AMETISTOS in plan subtil (pentru cei cunoscatori) nu se refera la betia creata de bautura ci la imbatarea cu ignorantza (necunoasterea ne amageste in diferite feluri,
    "ne imbata" cu vorbe bine ticluite, imbraca lucruri stralucitoare, frumoase si atragatoare...
    Ignoranta este betia in care cadem cu totii.
    Ametiti si imbatati de fel de fel de lucruri materiale, scapam din vedere esentza divina a sufletului.
    Ne imbatam cu ILUZII (MAYA)

AMETIATOS; Cel care te ajuta sa vezi dincolo de panza de paianjen a ILUZIEI a betiei IGNORANTEI.
    Ametistul deschide poarta INTELEPCIUNII
    Si da, avandu-l, te ajuta sa nu fi imbatata de iluziile vietii

04.08.2011, 22:25:14
  • ametist.shop
    ametist.shop

Despre chakre am deschis subiectul marti seara , dar fara rezultat .

04.08.2011, 22:26:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am admirat minunanete pietre de Ametist pe care mi le-ai trimis... Superbe

Am vazut ca ai amintit de Chackre dar ai vazut si tu ca n-a fost nimeni interesat.
    De aceea m-am oprit si eu.

04.08.2011, 22:39:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna.

04.08.2011, 22:58:22
  • blanitza
    blanitza

Eee, nu-i nimeni interesat, da' eu sunt nimeni? Acum ma duc si caut topicul, sa-i dam viata impreuna...

04.08.2011, 23:41:03
  • raresucul
    raresucul

de cafea sunt dependenta!
    dar, ce-i aici?imi place ,multe informatii utile,captivante si pentru una ca mine nestiutoare ...voi urmari cu interes si chiar voi aplica atunci cand voi achizitiona asemenea comori
    multumesc !

04.08.2011, 23:43:50
  • tonycat
    tonycat

Salut,

insemnari din jurnalul zilnic:
    1) am pus in sare de mare o parte din pietrele pe care le am. E prima data cand fac asta si habar nu am ce se va intampla cu ele. Macar se vor dezinfecta.
    Sarea e iodata, oare conteaza?
    2) am cumparat turmalina neagra fatetata si m-am hotarat sa dau un premiu celui care imi va spune cum deosebesc turmalina neagra de onixul negru(onixul negru am inteles ca e tratat ca sa fie negru) ma uit la una si la cealalta, ambele negre ca iadul, opace, nu au incluziuni, fatetate si stralucesc amandoua, turmalina parca e mai stralucitoare si mai rece
    3) tristete mare la Targul de la Muzeul de geologie, vizitatori putini, putini...
    Pacat, printre atatea nenorociri si vesti proaste mediatizate pana la limita suportabilitatii, asta e un eveniment frumos care merita luat in seama.
    O zi frumoasa tuturor!

05.08.2011, 14:51:15