Forum: Orice altceva La o cafea...
GheorghitzaUn tip batea intr-o poarta cu inversunare.
03.08.2011, 17:27:23
Stapanul casei sechise fereastra, se apleca in afara si-i spuse bargatului:
- Ce faci nebunule, imi darami poarta. Nu vezi ca usa este deschisa?!
GheorghitzaMda, sant usi larg deschise pe care nu le vedem.
03.08.2011, 17:30:58
Santem orbi cu ochii larg deschisi.
Si acum: MALACHITUL
GheorghitzaMalachitului i se atribuie urmatoarele efcte benefice in plan FIZIC:
03.08.2011, 17:49:42
-Regleaza digestia si implicit functia pancreasului.
-Intareste sistemul imunitar si functia splinei.
-Util in infectii: virale, bacteriene, fungice
-Recomandat cu "excelentza" pentru tumori, leucemie si mai ales pentru corectarea cantitatii de hemoglobina din sange.
- Efect antialgic general
- Antispastic general
-Astm bronsic si intreg aparatul Respirator
- Ochi si majoritatea afectiunilor oculare
- Elimina colicile abdominale, crampele musculare si carceii (mai ales la femeile gravide)
-Reumatism, sciatica
-Regleaza circulatia capilara si asigura o oxigenare a celulelor
-Elimina blocajele (plexul solar de ex) si protejeaza lactatia fatului
- Aduce fertilitate, inlatura FRIGIDITATEA
-Ajuta la automatismul care asigura REGLAREA TERMICA A CORPULUI
-Regleaza sistemul endocrin
-Protejeaza copii
-FAVORIZEAZA AUTOVINDECAREA
ametist.shopCe metode de curatire propui pt. malachit .(Cu apa nu am reusit ,nici cu geoda de ametist )
03.08.2011, 17:55:15
GheorghitzaSorry, un intreg text mi-a fost "furat" din cauza netului...
03.08.2011, 18:04:34
Trebuie sa refac textul si va dura putin...
GheorghitzaIn PLAN PSIHIC Malachitului i se atribuie urmatoarele aspecte:
03.08.2011, 18:13:44
-Potoleste valtoarea gandurilor
-Induce stare de plenitudine, calm si stapanire de sine
-Elimina tensiunile launtrice
-Inlatura starea de instabilitate si enotivitate excesiva
-Indeparteaza prejudecatile
-Elimina gandurile negative
si protejeaza persoana impotriva atacurilor energetice
(iclusiv deochiul)
-Duce la numitor comun trupul cu mintea.
-Induce RABDAREA si intelegre pentru cei din jur.
GheorghitzaAmetist,
03.08.2011, 18:20:08
Cumpara un pachet de SARE MARINA (Sare extrasa din apa de mare)
Pune intr-un vas de sticla sau portelan un strat din aceasta sare. Aseaza cristalele unele langa altele si apoi le acoperi iar cu sare. Scutura putin vasul in asa fel incat cristalele de sare sa "se aseze" adica sa se taseze bine ingloband si Malachitul.
Lasa=le 24 ore. Spala cristalele de Malachit in apa curgatoare ( si de robinet daca nu ai izvor). Expune-le la soare si apoi o noapte la Luna.
Este valabil pentru majoritatea cristalelor
tonycatAsa stiam si eu. DAR am multe pietre in stare gema pe care am dat multi bani. Nu am curaj sa le fac tratamentul asa. As putea sa incerc desigur...
03.08.2011, 18:24:20
GheorghitzaIN PLAN SPIRITUAL Malachitul este recunoscut pentru:
03.08.2011, 18:35:28
- Extrage reziduurile emotionale. Gandurile ferecate in cele mai bine pazite locuri ale sufletului, sant scoase incet-incet la lumina cu blandete si gingasie.
Toti avem ganduri pe care ascundem de multe ori chiar de noi insine. Malachitul stie sa "imbuneze" sufletul in asa fel incat sa accepte scoaterea la lumina a acelor ganduri de care si noua ne este rusine. Este marele secret al Malachitului.
Ca un dascal priceput, gaseste metodele prin care sufletul poate accepta o "reeducare" blanda si acceptabila.
-Tot cu blandete, transforma MARELE TIRAN intr-un mielusel.
Adica, infrange EGO-ul. Transforma invidia, rautatea, preamarirea, MANDRIA in admiratie, bunatate, modestie.
Cizeland spiritul cu toate acestea despre care am vorbit, il indruma cu pasi marunti pe CALE. Adevarata CALE. Spre POARTA. Poarta despre care am vorbit la inceput.
Scuturati de toate atasamentele materiale, de ura, gelozie, mandrie si multe altele, Malachitul ne impinge incet si sigur pe calea dezvoltarii spirituale.
Daca nu ne vom fi rupt de toate atractiile lumesti, in fata noastra vom gasi o POARTA INCHISA.
Intrand insa pe CALEA CORECTA, vom zari mai intai albastrul cerului instelat noaptea, vom fi martorii rasaritului de cer senin.
Vom rade.... NU ERA NICIO POARTA!!!!
Poarta, o punem noi prin ambitii si orgolii.
Asta ne ajuta MALACHITUL.
Gheorghitzatonycat,
03.08.2011, 18:42:38
Daca este vorba de pietre naturale (si nu incluse deja in bijuterii) exista o tehnica asemanatoare cu rezultate foarte bune:
Aceeasi Sare de Mare, se dizolva in apa plata (ar fi bine daca ai face rost de apa de izvor).
Aceasta solutie se pune intr-un borcan in care asezi cristalele.
Eu, inainte de a ma apuca de margelit imi pun cu 24 ore inainte TOATE MARGELELE cumparate in acest tip de solutie (saramura de fapt)
Nicio data nu fac vreun set de bijuterii din pietre semipretioase, pana nu le spal cu sapun, le las in apa cu sare... Abea apoi ma apuc de lucru.
Toate margelele folosite de mine deci, sant spalate, curatate, purificate si abea apoi... lucrate.
ametist.shop- Stiu ca este foarte bun pt. eliminarea toxinelor , reduce aciditatea organismului.
03.08.2011, 18:52:28
Metoda pe care ai recomandat e valabil si in situatia in care are deja un aspect mat . Arata parca ar fi fost tratat cu acid .
JewelswithloveEu mai stiam si ca malachitul e principala piatra protectoare pt copii!
03.08.2011, 18:55:48
Eu purificam semipretioasele prin spalare si-apoi expunere la soare...Nici eu nu realizez ceva din sau cu semipretioase pana nu le purific!
Si eu iubesc malachitul,poate si pt faptul ca verdele,movul si albul sunt culorile mele preferate!(Hmmm....oare ce legaturi vor face neuronii lui George cand va citi asta?:)))
GheorghitzaAmetist,
03.08.2011, 19:06:57
Eu vorbeam de metode de purificare si nu de imbunatatire a pietrei.
Daca ai probleme cu luciul vreunei pietre, asta este cu totul altceva.
Sant scule si dispozitive care pot reslefui pietrele, dandu-le un aspect incantator, fara sa le modifici cu ceva structura cristalina.
GheorghitzaDaca piatra nu si-a pierdut prea mult din luciu, o poti "reabilita" foarte simplu:
03.08.2011, 19:09:18
fa rost de ceara de albine, o carpa de monton si freaca.... Vei obtine un luciu incredibil si foarte de durata)parafina va intra in porii pietrei si o va proteja chiar.
Transpiratia omului este cea mai periculoasa.
tonycatMultumesc, Gheorghitza! o sa incerc si cu pietrele scumpe, dar sa gasesc sarea de mare, apa de izvor nu am de unde sa iau.
03.08.2011, 19:10:54
Si mai e ceva, nu toate pietrele suporta apa. am spalat eu niste sparturi de peridot mici, mici si s-au facur praf. Nu stiu care sunt exceptiile, o sa revin.....
GheorghitzaMai exista un lac natural SHERLAC (cu care se lustruia lemnul mobilelor de calitate si cu aspect lucios)
03.08.2011, 19:13:16
De asemeni poti folosi banalul sacaz si el o rasina de conifere...
Vei obtine un luciu de invidiat...
GheorghitzaPeridotul (Olivina) este un cristal foarte fragil si trebuie tinut cont de asta. Se manipuleaza cu blandete. Se spala doar cu sapun si in maini, fara alte ustensile ajutatoare sau perii.
03.08.2011, 19:16:54
Orice alta "gaselnitza" va distruge frumosul cristal de Peridot (Olivina)
blanitzaDaca n-as fi fost si eu fan malachit, apoi, dupa toate minunile pe care le face, sigur deveneam acum. Cel mai mult mi-a placut faza cu deochiul, nu stiam ca e atat de puternic, de fapt nu stiam ca pietrele semipretioase pot avea efecte atat de largi. Eu, la deochi, stiam doar de culoarea rosie ca aigura protectie. In fapt, ce este propriu-zis deochiul, ca efectele negative i le cunosc...
03.08.2011, 19:32:43
ametist.shopP.S.Macachitul devine mat dupa ce lepoatra sotul 2 zile .E normal ?
03.08.2011, 19:44:49
La atingere e mai unsuros .
Gheorghitzaametist,
03.08.2011, 20:19:18
Transpiratia este dusmanul crancen al pietrelor.
Primele afectate sant Perlele. Tocmai va facusem o prezentare a familiei carbonatilor. Spuneam acolo ca alaturi de Calcit, apar Aragonitul, Malachitul, Azuritul dar so Coralul, Perlele.
La toate acestea, solutiile acide sant periculoase.
Transpiratia contine mai multi compusi (si toxici) care afecteaza aceste pietre pretioase.
Barbatii (care fac si efort fizic mai mare) pot avea o transpiratie
" mai periculoasa" decat a femeilor.
Daca dupa fiecare purtare, bijuteriile s-ar spala cu apa si sapun (sapunul avand caracteristici bazice) nu s-ar mai intampla riscuri.
Revin, din cand in cand, pietrele pot fi reslefuite sau relustruite natural, fara a strica structura cristalina a pietrei
AtelierMikaelaNu stiu daca e locul potrivit sa intreb, dar incerc...
03.08.2011, 21:18:15
Asa cum exista culegatorii de perle, aflu ca exista si cei de sticla de mare!
Despre calitatea ei estetica, ce ia sub slefuirea valurilor forme si nuante suprinzatoare nu am nicio indoiala; ce as vrea sa stiu e daca are "energie"...
GheorghitzaIn seara asta, am sa va prezint o alta carticica interesanta.
03.08.2011, 21:19:16
Este un Ghid Fotografic al Rocilor si mineralelor.
Cartea a fost publicata prima data in Marea Britanie in anul 2005 si tradusa in limba romana la Editura LITERA/ Bucuresti 2010 (carte recenta si se gaseste usor)
Monica PRICE & Kevin WALSH
" TOTUL DESPRE NATURA:
ROCI SI MINERALE"
GheorghitzaCompact si usor de utilizat, acest ghid are inserate fotografii in detaliu, de foarte buna rezolutie, care duc in prim plan peste 300 de roci si minerale diferite.
03.08.2011, 21:22:05
Vi-o recomand cu multa caldura...
GheorghitzaNagual,
03.08.2011, 21:30:22
Tot ce se VEDE (si ne apare in fatza ochilor) ESTE ENERGIE.
Faptul ca o piatra reflecta o anumita culoare (sau culori) inseamna ca emana energie.
Transmite energie.
Nu stiu la ce te referi cu acei cautatori de sticla.
Ce pot sa-ti spun, este ca in cadrul marii familii a Quartzurilor, exista o grupa mica de minerale numita "Sticle"
In aceasta categorie intra TECTITELE , care sant STICLE naturale de silicati
Aici intra:
-MOLDAVIT
-OBSIDIAN
Daca la aceste "sticle" te referi, putem vorbi.
Daca te referi la stiu eu ce cautatori necunoscuti mie (asta nu inseamna ca nu sant) atunci nu am prea multe sa-ti spun
AtelierMikaelaMa refeream la bucati, cioburi de sticla ce sunt duse de pe plaja in largului marii si pot reajunge pe plaja in forme prelucrate de valuri.
03.08.2011, 21:34:34
Gheorghitzanagual,
03.08.2011, 21:43:46
Tot "ce prelucreaza natura" este minunat.
Si aceste bucatele de sticla, pot sa arate interesant.
Vrei sa ne destindem putin?
Cand cineva isi face o casa (sau tencuieste) foloseste o betonera. Nu cred ca nu ai vazut asa ceva...
Iti dau o idee:
Ia cateva sticle colrate (sparte), roga pe cineva care o betoniera sa ti-o dea un pic spre folosintza (acolo unde o gasesti montata)
Arunca sticlele in betonera, mai arunca acolo inca cateva frumoase pietre de rau, pene cateva galeti de apa si da-i drumul vreo 20-30 minute...
Ce vei scoate de acolo, v-a speria pe toti breslasii
Vei obtine niste piese pentru Handmade cum nu s-a mai vazut...
Hi, hi, hi ai putea deveni producator de materiale Handmade ...
GARANTEZ
GheorghitzaMi-e ciuda ca nu pot corecta mesajele...
03.08.2011, 21:46:18
Abea dupa ce apare vad cate greseli fac,
Ar trebui sa existe un buton "modifica" si asta ne-ar permite
sa corectam mesajele scrise gresit
AtelierMikaela:))) m-ar duce mintea sa incerc! :)))
03.08.2011, 21:48:28
tonycatNu, nu, e "sea glass", am si eu niste imitatii chinezesti numite chiar asa, care imi plac foarte mult.
03.08.2011, 22:00:47
Cele naturale pot fi mai scumpe decat multe pietre semipretioase. Se numeste asa pentru ca oceanul a lucrat la frumusetea lor. Tot ce arunca omul in ocean ca stapan ce se crede al frumoasei noastre planete, oceanul are grija sa ii intoarca prin frumoase bucati "sea glass" Desigur ca dureaza ani.... si nu cred ca au vreo energie, sa fim seriosi. Am baut o bere, arunc sticla in mare, ocean, si ma intorc dupa 20 de ani, gasesc bucati din sticla frumos erodate de apele oceanului, mi le agat la gat si.... Am avut energie cand am baut berea, poate... Dar ne putem bucura de frumusetea lor si asta nu face decat sa ne creasca putin indicele de energie...
AtelierMikaelaMultumesc tonycat, despre aceasta "sea glass" e vorba! :)
03.08.2011, 22:05:44
GheorghitzaDepinde ce intelege fiecare prin "energie"
03.08.2011, 22:09:49
Eu incercam sa spun ca orice forma manifestata poseda energie.
Exemplul pe care i l-am dat cu betonera, de fapt raspundea acelei intrebari
(adica "ceva similar" se poate face si cu o betoniera)
Cat priveste tehnica betonerei, nu-i o noutate. Chiar s-au facut lucruri interesante pe care eu personal le-am vazut.
Facand o paranteza, exista un utilaj care seamana cu betonera, cu ajutorul caruia se lustruiesc pietrele rulate pe care le cumparam noi ( se pune in acel malaxor praf de creta si scoarte de arbori)
Gheorghitzatonycat,
03.08.2011, 22:21:42
pana la urma intelesei despre ce era vorba.
Bine ca a aparut discutia asta... ramaneam un ignorant.
Chiar n-an stiut...
Acum Blanitza sta tupilita... in loc sa vina si ea cu cate ceva...
ametist.shopCe ziceti daca am vorbi despre RODOCROZITUL
03.08.2011, 22:23:45
Care in plan afectiv-emotional:
- confera dragoste si compasiune altruista;
- confera o atitudine dinamica, pozitiva, atenueaza stresul emotional;
- indeparteaza teama de relatii cu alti semeni, mai ales pentru cei care nu se simt iubiti, inlatura depresia.
Oare daca cu totii am avea o asemenea piarta nu am deveni mai buni?
GheorghitzaLa editura PAULA din DEVA, (2006) a aparut o carticica mica si dragutza intitulata
03.08.2011, 22:25:39
"SIMFONIA CRISTALELOR"
Mica enciclopedie a pietrelor pretioase
Autor:
NANA BERCE
GheorghitzaAm sa citez putin din aceasta carte interesanta:
03.08.2011, 22:29:46
" ...Nu are nicio importanta daca nu credeti in puterea extraordinara a pietrelor pretioase. Mergeti la orice magazin unde se vand pietre pretioase si alegeti una care va atrage mai mult prin forma, aspect sau culoare. Daca veti purta si atinge aceasta piatra, veti incheia propria dumneavoastra relatie indefinibila cu ea."
SophiesShineAm ajuns si eu de la club, George, multumesc mult pentru informatii despre malachit!
03.08.2011, 22:31:16
Gheorghitza" Cartea se doreste a fi o mica enciclopedie si este ilustrata cu fotografii ale pietrelor pretioase aflate intr-o colectie privata numita "Simfonia Cristalelor" apartinand poetei Paulina POPA"
03.08.2011, 22:34:08
Am extras cateva randuri din introducerea la cartea amintita, semnata de Dr. Anna Coluna Mainz,5 Martie 2006
GheorghitzaSophiesShine,
03.08.2011, 22:35:09
credeam ca te-am plictisit...
GheorghitzaAm sa inchei pentu tine discutia despre Malachit, citand un superb pasaj scris de Dr. Dorin Dragos:
03.08.2011, 22:51:18
" Camarad sincer care nu iti crutza slabiciunile, Malachitul PURIFICA bland, fiind indicat celor sensibili care se zdruncina usor sub impactul socurilor emotionale, detensioneaza, flexibilizeaza, indeparteaza prejudecatile si blocajele generatoare de disfunctii"
Am gasit de cuviintza ca in fata acestui text, trebuie lasat fiecare cuvintel acolo unde l-a pus autorul.
GheorghitzaInainte de afi o piatra semipretioasa sau o simpla piatra ornamentala,
03.08.2011, 22:54:12
Malachitul este o piatra subtila.
Acesta a fost motivul pentru care am exagerat un pic prezentarea lui.
GheorghitzaAmetist,
03.08.2011, 22:59:59
Rhodocrozitul este deja o piatra semipretioasa
(poate odata si odata vom vorbi despre acesti termeni)
Este un cristal valoros in cristaloterapie iar ca piatra folosita in arta bijuteriei este foarte cautat (cam scump pentru noi).
Daca ai datele despre el ar fi bine sa ni le spui. Poate sant pe aici persoane interesate de acest atractiv si incitant cristal.
SophiesShineGeorge, multumesc inca o data pentru tot ce ai scris in acest topic. Informatii despre carti si pentru citat. Mi-ai dat idea pentru urmatorul colier:)
03.08.2011, 23:20:48
GheorghitzaSophiesShine:
03.08.2011, 23:46:58
Ai un magazin frumos. Am vizitat si site-ul.
Sper ca ne vom reaintalni curand.
Noapte buna si parafrazand acel citat
as zice "nu numai buna... dar si blanda"
SophiesShineMultumes:)
04.08.2011, 00:04:10
Somn usor!
blanitzaSi eu, si eu vreau sa aud povestea Rodocrozitului, tare-mi plac nuantele lui - un rosu-rozaliu, daca e cu putinta, negru, gri, gri-antracit, alb, parca-i o simfonie pietricica asta... Iar am de cautat carticele, pana s-apuc sa citesc ceva din cele 2 pe care le-am gasit, sunt acuma in cautari si pentru toate "bunatatile" noi pe care ni le-ai dat, multumiri, Lord George!!!...
04.08.2011, 00:33:35
Gheorghitza, spun prezent, asa-i Tony cateodata, isi mai da in petec, las' ca te obisnuiesti tu cu ea, ca-i fata buna, pai crezi ca degeaba nu-i place ei malachitul???
In alta ordine de idei, nu prea vad de ce-am da bani pesin chinezilor sau americanilor pe sea glass - piatra de mare, cand avem si noi mare, unde putem gasi frumuseti pe plaja, doar la o plimbare, si vii c-o punguta de treasury... Acum 2 ani, dintr-o scurta vacanta la mare, m-am intors cu-o groaza de melcisori, scoici mititele, si cateva bucatele de piatra de mare, nici nu-mi trecea prin cap atunci ca astazi le voi privi ca pe niste mici minuni, si ma voi gandi la un design in care sa le integrez, cum a facut Sorina, intr-un minunat colier!!!
Gheorghitza, tu care stii atat de multe, tot nu mi-ai spus ce-i deochiul, cred ca are legatura cu o energie negativa, insa mai departe...nu mai stiu...
ametist.shopAzi, la ora 12:05:53ametist.shop a scris
04.08.2011, 14:22:06
Rodocrosit recomandat zodiilor:
Berbec, Scorpion
Numita si piatra dragostei si a echilibrului
In plan fizic:
- asigura un surplus de energie in perioadele de efort fizic;
- actioneaza benefic asupra discurilor intervertebrale, a cartilajelor la nivelul articulatiilor, a coloanei vertebrale;
- purifica sistemul circulator, rinichii;
- imbunatateste vederea, stabilizeaza ritmul cardiac, normalizeaza presiunea sanguina;
- actiune benefica asupra pielii, catifeleaza pielea, echilibreaza secretiile tiroidiene;
Gheorghitzaametist a prezentat cateva dintre recunoasterile care i se atribuie Rhodocrozitului.
04.08.2011, 15:42:06
Ni se spune ca este numita PIATRA DRAGOSTEI.
Si Quartzul Roz este foarte aproape de aceasta denumire si nu este nicio gresala stiind ca ROZ este prin excelentza o culoare a dragostei.
Am sa va prezint si eu cateva efecte benefice ale acestui superb cristal.
GheorghitzaIN PLAN FIZIC:
04.08.2011, 15:59:45
- Echilibreaza intreg sistemul neurovegetativ
- Mareste acuitatea viziuala
- Calmeaza si relaxeaza diafragmul (recomandat celor care sant predispusi la ulcer duodenal, esofagite cu reflux)
- Recomandat in situatii de efort fizic excesiv
- Reglator al tonusului muscular
- Regleglator emotional (si implicit recomandat celor care prezinta simptome de tulburari de ritm cardiac ca urmare a implicatiilor emotive)
ametist.shopDaca tot ai facut legatura cu cuartul dupa parerea ta cuartul cherry (Cherry quartz)
04.08.2011, 16:06:53
este asa din natura sau ajutat cu un pic de colorant .
GheorghitzaIN PLAN PSIHIC:
04.08.2011, 16:07:36
- Calmant general
- Elimina tulburarile de somn (inclusiv vele insotite de cosmaruri)
- Sporeste increderea de sine
- este recomandat cu excelentza persoanelor care au ca obiect al muncii
activitatile repetitive, (cele care se transpun prin AUTOMATISME) RUTINA.
- Foarte bune rezultate in cazuri de DEPRESIE
- Recomandat celor care se tem de un anumit tip de relatii
(dupa esecuri sau suparari intr-o trecuta relatie sant persoane carora le este teama sa mai inceapa o alta relatie...)