Forum: Orice altceva La o cafea...
Gheorghitzaametist.shop, ai scris "SI NOI"
30.08.2011, 20:50:30
te referi LA NOI DOI?
Nu este vorba despre epuizare ci de lipsa de interes. Un Topic activ
nu este cael topic in care apar 3-4 useri si isi mai dau cu parerea din cand in GAND.
Este vorba si de o anumita ATITUDINE a unora, fata de acest topic.
N-am vrut sa mai scriu. Sant multe motive printre care si unul legat de sanatate.
Pana la urma fiecare dintre noi avem propriile prioritati.
Gasesc ca te irosi in postari lipsite de interes, in discutii neplacute cum au fost cele legate de Rubin-in-Zoisit, este pana la urma o grava eroare.
SophiesShineBuna seara, am revenit si eu din padure:)
30.08.2011, 21:10:00
GheorghitzaSophiesShine,
30.08.2011, 22:20:08
Mirosi a natura... Ce-ti pasa...
Te-ai "incarcat" si te-ai "eliberat" de toate tensiunile acumulate.
Is un pic invidios dar nu pot sa nu ma bucur ca ai reaparut pe aici.
Vorbim despre CORAL. Te intereseaza?
GheorghitzaCarla 69, daca dai pe aici cu ochisorii, sa stia ca azi dimineatza
30.08.2011, 22:23:11
ti-am trimis niste snururi de matase: Alb, Rosu, Verde, Albastru, Roz si Negru.
Ai cate 5 metri de fiecare culoare (din pacate n-am gasit mai multe culori)
Baftaaaaaa!
SophiesShineDa, ma intereseaza! Am lucrat numai cu spongi coral...imi place
30.08.2011, 22:44:21
SophiesShineClara69, imi place tare mult colierul macrame, pe care ai creat recent!
30.08.2011, 22:50:00
GheorghitzaC O R A L
30.08.2011, 23:23:39
Mai intai cred ca voi prezenta aspectele legate de corpul fizic:
- Previne sau elimina sterilitatea la femei
- Ajuta la reglarea si controlul menstruatiei
- Aduce fecunditate
- Ajuta la regenerare si din cauza aceasta este recomandat in afectiuni ca:
emfizem pulmonar, ateroscleroza, artroze, afectiuni ale coloanei vertebrarle
- Influentza benefica asupra sistemului imunitar
-Influentza directa asupra celulelor care au rol protector (leucocitele) din care cauza se recomanda a fi purtat de persoane care sufera de Leucemie sau boli complicate Hematologice, afectiuni nbenefice asupra Timusului si sistemului limfatic
-In caz de hemoragii
-Poate ajuta la reglarea circulatiei sanguine si mai ales a circulatiei periferice pana la nivelul capilariilor.
Despre efectele benefice ale CORALULUI asupra PSIHICULUI uman, vorbim maine.
Noapte buna dragi prieteni
SophiesShineMultumesc!
30.08.2011, 23:25:21
Noapte buna!
GheorghitzaBlanitzo, vezi? am uitat sa-i sugerez lui Hope sa poarte si CORAL pe langa Citrin, Jasp Heliodor, Ochi de Tigru....
30.08.2011, 23:33:54
Trebuie sa tin minte cand ii fac setul ala dar te rog pe tine si pe Emese sa o lamuriti ca cristalele chiar o pot ajuta...
Ea n-o sa le poarte!
GheorghitzaSophiesShine,
30.08.2011, 23:35:26
Putea-i sa ne duci si noua o gura de aer proaspat de padure!
Nopate buna si odihnitoare iti doresc.
GheorghitzaNoapte buna ametist.shop....
30.08.2011, 23:36:09
AtelierMikaelaNoapte buna tuturor :)
30.08.2011, 23:40:29
blanitzaGheorghitza, eu nu inteleg ce spui tu, cum ca Diana n-o sa le poarte... te inseli, mi-a scris mai demult, i-am raspuns, si i-am spus ca eu, sub indrumarea ta, voi face curelusa impletita-n 6, m-am gandit eu. Cam pe vineri-sambata cred, sper ca ma poti ajuta cu vorba si ideea!!!
31.08.2011, 01:04:27
Si mie-mi place mult coralul, mi se pare asa, o piatra fara fite si mofturi, accesibila, si frumoasa, frumoasa. Bineinteles ca si el e vopsit in nestire. Acuma nu mi-e clar un lucru - Coralul si Sideful sunt tot una? Cred ca nu, dar sigur e aci vreo inrudeala, nu se poate...
Va pup si va urez Noapte Buna, dragi breslasi!!! Si daca mai dispari, Gheorghitza, ma sui in tren si vin acolo departe, in Arad, sa te intreb ce ai!!!
SiminaGeorge, sper ca esti bine!!!!!!! Stiu din experienta (cu mama) ca de regula oamenii buni la suflet si de nadejde se imbolnavesc inaintea celorlalti, asa ca am dezvoltat o adevarata fobie si ii stresez mereu pe ai mei intrebandu-i daca sunt bine...:):):) Stresul si grijile prea multe nu fac bine nimanui....
31.08.2011, 09:30:58
Daca simti ca trebuie sa iei o pauza, fii, te rog, egoist si ia-o, noi suntem aici si dupa ce te vei fi odihnit!!!!
In alta ordine de idei, daca te simti bine, as vrea si eu sa aflu despre coralul fosil, nu stiu mare lucru si as vrea sa invat!!!:):):)
LiveSuperb, Simina! Grijile şi stresul fac rău. Tu îi stresezi pe ai tăi cu grija ta.:P :))
31.08.2011, 10:28:36
Gabi, din câte ştiu, sideful e pe interiorul scoicilor. Coralul e cu treaba lui. Practic, coralul pe care îl foloseşti la bijuterii reprezintă o... fiinţă pietrificată. Wikipedia tocmai mi-a spus că e vorba despre scheletul calcaros al coralului peste care, după ce coralul a murit, se aşază alt astfel de schelet (p-asta n-am priceput-o!). Aici e un articol îngrijorător: http://www.lumeaeducatiei.ro/blog/tag/biodiversitate/page/3/
AtelierMikaelaAsa stiam si eu, coralul si sideful nu sunt acelasi lucru;
31.08.2011, 11:03:20
dar CORAL versus AMONIT ?
LiveAmonitul cică e cochilia unui melc din vechime, aflat doar sub formă de fosilă, în prezent. Aşa zice DEX...:)
31.08.2011, 11:14:50
ametist.shopBuna ziua !
31.08.2011, 16:06:36
Am aparut si eu si sper ca azi voi fi mai activ .
Despre CORAL -recomandat copiilor – protejeaza si amelioreaza durerile de dinti, poarta noroc fetitelor.
Recomandat zodiilor: Taur, Leu, Balanta, Scorpion
Despre Diana doar atit - fiecare are liberul arbitru .
Eu pot sa recomand unele cristale , sau din propria experienta pot veni cu exemple despe puterea vindecatoare a cristalelor , dar nu vreu sa conving pe nimeni .Cel mai bine e ca sa se convinga singuri .
Cristalele de care are nevoie organismul nostru ne atrag caun magnet . Deobicei nu noi alegem cristalele ci invers , ei ne aleg pe noi.
De foarte multe ori eram atras de o piatra si dupa ce l-am cumparat si am citit mai multe despre piatra respectiva ,am aflat de ce a fost importat sa-l procur .
Organisnul nostru stiu multe ,numai ca noi nu stim sa-l ascultam .
GheorghitzaCORAL
31.08.2011, 16:38:30
- Insufla bravura si forta, optimism eroic si incredere in izbanda,
capacitatea de a rezista si de a infrunta vicisitudinile cu stapanire de sine si curaj.
- Aduce protectie prin cresterea vitalitatii si a increderii in propriile resurse,
prin crearea unui structuri intime de rezistenta, rod al cristalizarii si definirii launtrice
- Aduce spiritului flacara luminii, cladind, din iubire, puterea si stabilitatea
siguranta si coerentza launtrica
- Coralul intareste "miezul" si nu coaja...
- Purifica rezonantele grosiere si indeparteaza influxurile negative
- Ajuta la regasirea de sine, a sentimentului de " ACASA" insufland o stare de bine si confort precum caldura primitoare de " ACASA"
- Coralul, aduce efervescenta bucuriei, voiciune si veselie,
- Insufla dorintza de actiune, trezindu-ne din starea letargica cotidiana
- Confera prudentza, curaj, intelepciune, bun-simt, CONTROL MENTAL
- Ocroteste locuintele si familia, aduce noroc
GheorghitzaCoralul, este benefic in primul rand zodiilor de apa:
31.08.2011, 16:40:58
Varsator, Pesti, Rac, Scorpion.
ametist.shopPe mine NU ma atrage !!
31.08.2011, 17:21:14
Eventual daca este si coral albastru .
Gheorghitzaametist,
31.08.2011, 17:34:30
Hai sa vedem un alt cristal, despre acre sa vorbim si care este folosit mai frecvent aici, printre lucrarile artizanilor nostri
SophiesShineBuna ziua,
31.08.2011, 17:58:45
Astept cu nerabdare despre care cristal va fi vorba.
Gheorghitzaametist,
31.08.2011, 17:59:40
esti mai vecche pe aici si cunosti reprezentante ale multor magazine care folosesc Pietrele semipretioase...
De aceea ti-am spus sa propui tu.
ametist.shopVin cu ceva mai simplu : LAPIS LAZULI
31.08.2011, 18:19:07
ametist.shopPIATRA RECOMANDATA PENTRU:
31.08.2011, 18:21:18
ZODIILE: Taur, Fecioara, Balanta, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti
LUNA DE NASTERE: Septembrie, Decembrie
Gheorghitzaametist,
31.08.2011, 18:21:25
abea astept sa aflu mai multe de la tine.
Nu sant pregatit sa vorbesc despre aceasta piatra.
Te astept cu nerabdare...
ametist.shopLAPIS LAZULI
31.08.2011, 18:27:12
Ea este simbolul regalitatii si contribuie la atingerea perfectiunii prin deschiderea celui de-al treilea ochi, ceea ce ne face sa intelegem lumea altfel.
Pe langa avantajele emotionale pe care le ofera (pace interioara, succes in dragoste, prietenie, protectie, bucurie, curaj, optimism , incredere de sine), lapis lazuli confera noroc si castiguri financiare posesorului.
Prin proprietatile sale energetice, acest crystal stimuleaza creativitatea, comunicativitatea verbala si memoria.
blanitzaDa, frumoasa piatra ai ales, Ametist. Nu stiu de ce, dar eu nu prea rezonez cu ea, insa coralul imi place de mor(sunt rac), primul sirag de pietre pe care l-am tinut in mana a fost unul de coral alb-crem, margelute rotunde de 5 mm, castigate la un concurs prin februarie anul trecut. Mi-au fost asa de dragi, incat si astazi cred ca mai am 15-20 de margeluse, parca nu m-am indurat sa ma despart chiar de toate...
31.08.2011, 18:43:03
Lapis-lazuli e bleumarin cu stropi aurii, asa-i?
ametist.shopLapis lazuli este una dintre pietrele sosite direct din noptile arabe: un albastru inchis cu incluziuni aurii de pirita ce scanteiaza asemeni stelelor.
31.08.2011, 18:46:15
In alte culturi, cristalul era privit ca o piatra sfanta. Se credea, in special in Estul Mijlociu, ca ar avea puteri magice. Nenumarate figurine si inele cu sigiliu erau realizate din albastra piatra pe care Alexandru cel Mare a adus-o in Europa. Pe atunci, culoarea se referea la „ultramarin”, ceea ce inseamna ceva de genul „de dincolo de mare”.
Numele este format din „lapis”, denumirea latina pentru „piatra” si „azula” care, in araba, inseamna „albastru”. Valoarea acestui cristal in lumea artei este incomensurabila, ultramarinul Vechilor Stapani nefiind altceva decat veritabila laips lazuli
Gheorghitzaametist,
31.08.2011, 19:02:45
despre Lapis Lazuli, pot sa spun si eu cateva lucruri.
Dar ma faci sa zambesc.
Ori esti tu o fata foarte sofisticata ori eu sant mai infantil deoarece,
printr primele pietre care mi s-au parut mai complicate, era chiar Lapis-Lazuli.
Cum sa nu zambesc atunci cand scri ca Lapis-Lazuli este o piatra... mai simpla.
Hotarat lucru, toate pietrele pe care ni le-ai scos din tolba mintii tale, mie mi s-au parut pietre dificile, complicate si mai greu de vorbit despre ele.
De exemplu eu stiu ca Lapis-Lazuli este una dintre cele mai spirituale pietre.
Ceea ce ma face sa cred ca duci o viata spirituala mult mai adanca decat a mea.
Se pare ca eu stau un pic cam rau cu Doamne-Doamne...
ametist.shopPoate ca ma atrag fiindca si eu sunt ca ele .
31.08.2011, 19:04:54
ametist.shopLapis Lazuli in plan afectiv-emotional:
31.08.2011, 19:06:31
- faciliteaza comunicare cu entitatile protectoare elevate, ingerul pazitor, ghidul spiritual;
- dezvolta aptitudini parapshihice si abilitatea de a culege informatii;
- sporeste capacitatea de vizualizare creatoare benefica spiritualitatii;
- pretejeaza impotriva depresiei, fricii, temerilor, cosmarurilor;
- echilibreaza psihicul eliminand mania si incordarea, dizolva lanturile emotionale
GheorghitzaPrimul lucru pe care vreau sa-l spun despre Lapis-Lazuli, este ca
31.08.2011, 19:14:13
pana in anul 1828 cand a fost sintetizat pentru prima data pigmentul ULTRAMARIN
acesta era fabricat din LAZURIT sfaramat si pasat, dupa care era frecat manual cu ulei si ceara.
Mineralul era foarte scump in vechime si nu oricine isi permitea sa aiba prin preajma obiecte sau podoabe din Lapis-Lazuli.
Cine a trecut pe la Manastirea VORONET, a putut vedea o parte din celebrul
ALBASTRU DE VORONET.
Moldovenii au cumparat pigmentul de Lapis- Lazuli, contra unei cantitati importante de Aur, de la niste comercianti care il duceau de peste Mari si Tari, tocmai din zona Afganistanului.
Deci, celebrul Albastru de Voronet era vopsea obtinuta din Lapis-Lazuli
GheorghitzaLapis Lazuli mai este numit si LAZURIT.
31.08.2011, 19:23:38
Din informatiile mele ( nu stiu daca sant singurele si cele mai corecte)
numele acestui cristal vine din persana : lazhuward ceea ce s-ar traduce cu
"albastru AZUR (precum) cerul innoptat (instelat)
Mineralul acesta spectaculos, era cunoscut de de peste 7000 de ani.
Chiar si in celebrele piramide egiptene s-au gasit obiecte din Lapis-Lazuli.
A fost folosit pentru templele lor si de Babilonieni iar pentru Chinezii antici,
aceasta era considerata SIMBOLUL PUTERII
ametist.shopLAPIS LAZULI RECOMANDATA PENTRU ZODIILE:
31.08.2011, 19:24:12
Taur, Fecioara, Balanta, Sagetator, Capricorn, Varsator si desigur Pesti
CHAKRE: 5, 6, 7
Piatra nationala a statului Chile.
ametist.shopSe spune ca este una dintre cele mai vechi pietre de pe pamant.
31.08.2011, 19:26:47
Unele culturi stravechi pretuiau Lapis Lazuli mai mult decat aurul!
Egiptenii si Babilonienii apreciau foarte mult Lapis Lazuli.
Era considerata piatra sacra, ce insotea adeseori mumiile in mormant, pentru a le ghida dupa moarte.
GheorghitzaIn araba, "Lapislazuli" inseamna PIATRA RAIULUI (Cerului)
31.08.2011, 19:31:08
Am sa va citez un text care spune multe:
"In ceea ce priveste statulu ei de azi, daca numarul imitatiilor
arata cat de mult pretuim o piatra, atunci, Lapislazuli este una dintre cele mai populare geme aflate pe piata!"
GheorghitzaSophiesShine,
31.08.2011, 19:33:34
Blanitza,
Iertati-ma ca n-am apucat sa va salut in seara asta.
Ma bucur ca santeti alaturi de noi.
ametist.shopBun pentru -meditatie, rugaciune, divinatie
31.08.2011, 19:42:30
Confera noroc, eficacitate, randament, pace interioara, succes in dragoste, prietenie, protectie, creativitate, bucurie, curaj, optimism, prosperitate, fericire, bunatate, claritate mentala, obiectivitate, entuziasm, incredere de sine, vise cu incarcatura spirituala
SophiesShineGheorghitza, nici o problema, sunt cu ochii pe voi:)
31.08.2011, 20:20:22
GheorghitzaSophiesShine,
31.08.2011, 20:28:10
deci... ai ochi si pentru mine !
Ce pietre iti plac tie?
SophiesShineEste interesant, mie nici turquoise-ul nici lapis lazuli nu sunt favorite, cu totul ca este recomandat si pentru zodia sagetatorului.
31.08.2011, 20:29:53
SophiesShineda, am ochi si pentru tine:))))
31.08.2011, 20:38:57
Imi plac: Malachite, Unakite, Seraphinite, Rhyolite, Labradorite, Rhodonite, Pyrite,
Smaragd...
GheorghitzaSophiesShine,
31.08.2011, 20:44:11
De dragul tau am sa fac un efort suplimentar si am sa iti scriu cateva lucruri, care, cred eu, iti vor parea foarte interesante, legste de unul dintre cristalele tale preferate.
Este vorba despre
S M A R A L D
SophiesShineam vazut smarald numai in peze din pacate:), imi place tare mult culoarea
31.08.2011, 20:52:33
SophiesShinepoze am vrut sa scriu:)
31.08.2011, 20:53:05
GheorghitzaDeoarece SMARALDUL se afla poate in varful cristalelor pretioase
31.08.2011, 20:54:29
(se pare ca este cristalul cel mai important de pe Pamant)
N-am sa-ti vorbesc despre caseta tehnica, nici despre efectele sale asupra corpuului nostru.
Fiind deci cel mai important cristal, am sa-l prezint intr-o alta forma.
Sper ca ceea ce am sa scriu, va prezenta interes.
GheorghitzaOamenii au cunoscut Smaraldul cu cel putin trei milenii inainte de Hristos.
31.08.2011, 21:02:23
In Sanscrita, smaraldele purtau numele de MARAKATA, iar cele mai vechi mituri despre Smarald, au o vechime de peste 5000 de ani.
Regele Solomon, a iubit atat de mult Smaraldul incat vechii evrei au denumit aceasta piatra " PIATRA LUI SOLOMON"
GheorghitzaAr trebui deschis un topic despre Smarald.
31.08.2011, 21:05:35
O istorie zbuciumata se invarte in jurul lui.
Nu pot prezenta toate povestirile legate de Smarald... pur si simplu ar trebui sa scriu in continuu cateva zile.
Am sa ma opresc insa aupra unui personaj.
HERMES TRISMEGISTUS