Forum: Orice altceva La o cafea...
GheorghitzaGrecii il numisera pe zeul egiptean THOTH drept Hermes Trismegistus.
31.08.2011, 21:10:52
Lui i se atribuie inventarea hierogrifelor.
TRISMEGISTUS este de fapt un epitet: "cel de trei ori mare"
N-am sa scriu istoria vietii lui fabuloase ci am sa va transcriu un text
un text EZOTERIC care a inflamat multe minti si se pare ca sta la baza
Alchimiei si/sau chiar a FRANCMASONERIEI
carla69Era buna ideea cu un topic pentru fiecare piatra sau macar pentru un grup,asa daca vrei sa cauti ceva trebuie sa rasfoiesti tot topicul.
31.08.2011, 21:12:21
Eu am ramas demult in urma,m-am pierdut pe drum din cauza clasificarii si compozitiei chimice a pietrelor,poate,odata,voi invata si partea asta.Imi place mai mult partea spirituala,astrologica ,cea de tamaduire sau cea estetica
GheorghitzaTextul lucrarii lui Hermes Trismegistus, am sa-l scriu in intregime
31.08.2011, 21:14:39
chiar daca il puteti gasi foarte usor pe net.
Il scriu cuvant cu cuvant din RESPECT pentru marile adevaruri scrise in acel text.
Textul poarta numele
TABULA SMARAGDINA
(Tabla de Smarald0
Deoarece acest text a fost gravat pe o tabla mare de Smarald...
(si nu intamplator a fost "scris" pe SMARALD.
GheorghitzaIn fata mea am patru traduceri din patru surse a acestei "Table de Smarald".
31.08.2011, 21:25:36
Am selectat doar una care mi se pare mie cea mai concludenta. Deoareca acest text a declansat multa isterie in toata lumea si deoarece insusi Parcelsius a lasat sa se inteleaga ca acest text a stat la baza infiintarii ALCHIMIEI (ulterior chiar al franmasoneriei-poate) va las pe voi sa alegeti ce traducere doriti (de pe net)
Textul are 13 afirmatii (spune 13 lucruri) din aceasta cauza, inaintea fiecarui verset voi folosi forma impusa de traducator.
GheorghitzaCarla!!!!!
31.08.2011, 21:26:37
Maine sa-mi dai o veste buna!
Gheorghitza" Intai: Nu spun lucruri nascocite, ci ceea ce este sigur si foarte adevarat.
31.08.2011, 21:34:54
Al doilea: CE ESTE DEDESUPT E LA FEL CU CE ESTE DEASUPRA;
iar ce este deasupra e la fel cu ce este dedesupt, pentru a implini
miracolul UNUI singur lucru.
Al treilea: Si dupa cum toate lucrurile au fost create printr-un singur cuvant al UNULUI, tot asa toate lucrurile au fost create din acest unic lucru, PRIN ADAPTARE
Al patrulea: Soarele ii este Tata, Luna ii este Muma, vantul l-a purtat in pantece, Pamantul ii este doica.
urmeaza...
GheorghitzaAl cincilea: El este Tatal intregii perfectiuni a lumii
31.08.2011, 21:40:03
Al saselea: Puterea Lui este fara margini, de-i preschimbat in pamant.
Al saptelea: SEPARA PAMNTUL DE FOC, SUBTILUL DE GROSIER
cu bagare de seama si judecata
Al optulea: Urca cu cea mai mare chibzuiala de la pamant la cer si apoi coboara iaras pe pamant si STRANGE LAOLALTA PUTERILE LUCRURILOR SUPERIOARE
SI ALE CELOR INFERIOARE. Astfel vei dobandi SLAVA LUMII INTREGI si intunericul se va departa de tine
urmeaza...
GheorghitzaAl noualea: Aceasta are mai multa tarie decat taria insasi, caci cucereste orice lucru subtil si poate patrunde IN ORICE LUCRU SOLID.
31.08.2011, 21:45:17
Al zecelea: Astfel a fost creata lumea.
Al unsprezecelea: De aici purced minunile aici infatisate.
Al doisprezecelea: Iata pentru ce sant numit Hermes Trismegistus, avand trei parti ale filosofiei lumii intregi.
Al treisprezecelea: Ceea ce am avut a spune despre lucrarea SOARELUI este complet"
GheorghitzaAcest text este scris pe o tabla mare de SMARALD.
31.08.2011, 21:50:34
De aici pot incepe discutiile.
Unii spun ca SMARALDUL este piatra sfanta a lui Dumnezeu.
Altii stiu ca este nestemata lui Lucifer care il face stralucitor in intuneric.
Sant incredibil de multe legende legate de SMARALD
SophiesShineE foarte interesant tot cea ce ai scris...nu am stiut pana acum prea multe de Sarald, imi place tare mult culoarea...
31.08.2011, 21:58:17
GheorghitzaCupa in care se spune ca s-a scurs sangele lui Iisus pe cruce, a fost din Smarald.
31.08.2011, 21:59:13
Este celebra cupa a Sf Graal cautata cu atata inversunare in mai toate ascunzatorile posibile.
GheorghitzaToate tainele nepatrunse ale lumii se invart in jurul Smaraldului.
31.08.2011, 22:04:35
Se spune ca cine se poate contopi in razele verzi ale Smaraldului si il poate patrunde (cristalul) acela va dobandi ADEVARUL ULTIM si intelepciunea.
ametist.shopSmaraldul este cea mai puternica piatra pentru vindecare.
31.08.2011, 22:04:38
Este piatra cunostiintelor secrete(pt. cei interesati de paranormal ), benefica pt. corpurile subtile, redand echilibrul si potentialul energetic necesar.
Deasemenea, declanseaza visele premonitorii, dezvolta intuitia
GheorghitzaSmaraldul este o varietate de Beril de culoare verde-intens, culoare care a primit pana la urma numele de VERDE SMARALD (unica si inconfundabila culoare)
31.08.2011, 22:09:26
Transparent pana la translucid, opac
Duritate 7,5-8
Prezinta chatoianta si rareori asterism
GheorghitzaMai departe o las ametist sa va prezinte calitatile ezoterice ale Smaraldului.
31.08.2011, 22:10:53
Este intr-adevar cel mai puternic cristal tamaduitor...
ametist.shopSmaraldul
31.08.2011, 22:16:43
-mareste memoria, bun pentru perioada studiilor
-stimuleaza clarviziunea, adevarul, intuitia, inteligenta,
-inlatura depresia si insomnia
-atrage succesul in dragoste
-este o piatra a prosperitatii
carla69Ma gandesc sa fac o plimbare pe la Cavnic,Baia-Sprie http://www.speomontana.ro/ContributiiStiintifice/ContribStiint/MONUMENT%20EPIGRAFIC.pdf
31.08.2011, 22:18:15
SophiesShineMultumesc mult pentru prezentarea Smaraldului!
31.08.2011, 22:18:15
ametist.shopSanatate:
31.08.2011, 22:19:38
Efecte benefice asupra sistemului respirator, inimii, nodurilor limfatice, sangelui, timusului, glicemiei, nasterii, vederii.
GheorghitzaCarla
31.08.2011, 22:32:10
si ai fi in stare sa mergi singura?
GheorghitzaAzi am avut o zi mai grea.
31.08.2011, 22:36:01
Va zic tuturor
Nopate Buna.
carla69E doar un gand ce mi-a incoltit in minte...nu,nu as fi in stare sa merg singura
31.08.2011, 22:37:18
SophiesShineGheorghitza, sa ai o noape odihnitoare!
31.08.2011, 22:43:46
ametist.shopNoapte buna Tuturor .
31.08.2011, 22:56:13
Ma retragsi eu .
SophiesShineNoapte buna!
31.08.2011, 23:05:25
Eu mai lucrez putin...
bijouxdemonangeWow... stiam eu de ce imi place atat de mult smaraldul! Este o piatrra care clar ar trebuie sa o am !!! Sper intr-o zi sa reusesc :p
31.08.2011, 23:08:01
Mi-ar fi mai mult decat benefica ... as vrea sa-mi dezvolt intuitia si visele premonitorii (am avut cateva pan acum, unele mai clare, altele mai putin... intuitia este buna...dar ar trebui dezvoltata..)... mi-ar prinde bine si pentur memorie si studiu.... practic pentru tot!
Vine ea si ziua cand imi voi lua prima pereche de cercei cu smaralde :p
Nu ma intereseaza sa am alta piatra pretioasa cum ma intereseaza smaraldul. Mi se pare fascinant si asta desi nu stiu nimic despre el. intr-adevar pietrele te cheama, te atrag! N-am vazut nici unul in realitate insa...tare mi-as dori....
Carla: si eu am ramas oarecum in urma, am mai citit si in diagonala.... E greu de urmarit, e drept! Eu am in plan sa adun toate informatiile intr-un document. pe clasificari.. astfel incats a gasesc totul mult mai usor. Cand il voi termina il impartasesc si voua. Doar ca...mai dureaza....
Sau poate chiar pe masura ce lucrez la el, daca il fac intr-un document in googledocs... sa vedem ...
Noapte buna!!
SophiesShineAndra, avem ceva in comun:))) ne place tare mult smaraldul si nu ai nici tu nici eu, cand o sa ai cerceii...te rog sa vii sa-mi arati!:))))
31.08.2011, 23:29:39
blanitzaDa, si eu cred ca piatra Smarald e vrajitorul pietrelor, ca un rege...Bine, poate rege ar fi diamantul, da' unde-i transparent, parc-ar fi nevoie de ceva culoare. Eu am remarcat dintr-o seama de cautari pe net la un moment dat, cautari legate de bijuterii rusesti, eeeee, ca nu le-a intrecut nimeni pe tarinele Rusiei, in materie de bijuterii cu smarald. Tot ce am eu ca pietraraie cred ca nu face cat un smarald veritabil de veritabil.
31.08.2011, 23:51:51
carla69Ziua buna mi-a inceput de dimineata...am intalnit postasul pe drum.Multumesc Gheorghitza,sunt foarte frumoase,n-am avut asa atze pana acum.
01.09.2011, 13:56:05
GheorghitzaCarla, totul a fost trimis in mare graba, deoarece ti-am promis. Intre timp mi-au venit si altele, printre care acele acele cu gamalie. Acest snur de matase il vei folosi pentru impletituri... (cu 3 sau 4 fire, in cartea aia gasesti explicatiile.) Ti-am spus ca nu gasesti asa ceva pe site-urile de specialitate, deci... n-aveai cum sa le vezi in alta parte.
01.09.2011, 14:51:32
Cand voi avea atza de 2-3 mm (rotunda de In si Canepa) te voi ajuta si cu acelea. (aceste dimeniuni sant excelente pentru nodurile tip nasture de exemplu)
Deocamdata atat am putut si m-am grabit sa ajunga la tine.
Cand incepi sa impletesti, sa respecti lungimile initiale cum sant date in carte.
Iti doresc mult succes.
carla69Multumesc,numai sa termin ce am inceput sa-mi fac loc pe masa si ma apuc de innodat
01.09.2011, 15:18:46
carla69Oare ce piatra este?
01.09.2011, 16:40:49
https://picasaweb.google.com/114196843096421767522/Bijuterii?authkey=Gv1sRgCIXkwbOl94LJuAE#5647377559402613826
https://picasaweb.google.com/114196843096421767522/Bijuterii?authkey=Gv1sRgCIXkwbOl94LJuAE#5647380216237127298
GheorghitzaDin poze este greu sa-ti dai seama despre o piatra.
01.09.2011, 17:51:20
Chiar nu m-as hazarda... ar putea fi si un Opal... nu pot spune cu certitudine.
carla69Multumesc,ma gandesc eu ca e greu dupa poza,dar am incercat.E foarte grea piatra,e un verde ciudat cu dungi albe si are cateva incursiuni de culoare maro-rosiatic
01.09.2011, 18:30:59
GheorghitzaIn 1788, Colonelul german von Prehn, facea cunoscuta europei o noua gema, de culoare in general verde-menta, descoperita de el in Africa si care neprelucrata nu valora doi bani. Materialul brut al acestui mineral nou isi ascundea sfios potentialul.
01.09.2011, 19:52:34
Dar dupa prelucare apar sclipiri deosebite intr-o culoare verde translucida (dar verdele poate fi de culoarea mentei, galben pal pana la maro-deschis, galben aprins, gri, albicios sau incolor)
Gema, a primit numele colonelui:
P R E H N I T
despre care incerc sa va vorbesc in seara aceasta.
GheorghitzaPREHNITUL
01.09.2011, 19:58:37
este de fapt un silicat, in ciuda formulei sale complicate.
De fapt, structura sa chimica, este similara TANZANITULUI deoarece este
un hidroxi-silicst de Aluminiu si Calciu.
Prezinta spartura inegala,
Duritate 6-6,5
Sistem de cristalizare Ortorombic
Se gaseste in rocile metamorfice si in roci vulcanice bazaltice
Este casant
Transparent sau translucid pe margine
GheorghitzaPREHNITUL,
01.09.2011, 20:04:08
spre deosebire de TANZANIT ( care are efecte subtile benefice vietii de cuplu)
PREHNITUL ofera rezonante subtile catre relatiile umane la scara extinsa, catre interactiunile sociale.
De asemenea lui i se atribuie calitati extraordinare pentru deschiderea comunicarii cu fiinte elevate superioare noua, deci si usurarea comunicarii cu fiinte extraterestre.
GheorghitzaPREHNITUL,
01.09.2011, 20:19:22
-Faciliteaza meditatia transcedentala
-Este benefic pentru persoanele care experimenteaza calatoriile extracorporale
-Protejaza si intareste forta vitala
-Eleveaza nivelul de vibratie, dinamizand CENTRII de FORTA SUPERIORI
-Favorizeaza cunoastetrea interioara si ajuta la REDESCOPERIREA DE SINE
-Confera darul PREMONITIEI
- Dezvolta aptitudinea de a sonda domeniile subtile inaccesibile unor neinitiati.
Recomandat in
Anemii
Rinichi
Guta
ametist.shopPREHNITUL RECOMANDATA PENTRU ZODII : Taur, Gemeni, Fecioara, Balanta
01.09.2011, 20:31:31
NUMAR ASOCIAT: 5
CHAKRA: 4, 5, 6
ASIGURA PROTECTIE
- Impotriva oricarui gen de pericole si energii negative
- Devine un scut protector de energie divina
- Formeaza o retea protectoare
GheorghitzaBine ai venit printre noi, ametist.shop
01.09.2011, 20:45:12
GheorghitzaPREHNITUL
01.09.2011, 20:51:57
de calitate este translucid insa multe margele de PREHNIT sant SUB CLASA
datorita unor fisuri vizibile, datorita unor incluziuni care "strica" aspectul curat
al Prehnitului, incluziuni negre aciculare de Turmalina si pete stralucitoare pe alocuri din cauza Cuprului.
Prehnitul de calitate poate prezenta chatoianta (efect de Ochi-de-Pisica)
De asemenea Prehnitul poate fi si Pleocroic si atunci valoarea lui creste foarte mult.
Se gaseste:
Australia, Canada, Germania, India, Namibia, Africa de Sud si SUA (Michigan)
GheorghitzaAm adus in discutie aceasta piatra deoarece foarte multe magazine de pe Breslo
01.09.2011, 21:01:23
vand margele de PREHNIT. Calitatea lor este insa foarte slaba iar pretul pentru calitatea aceasta mi nse pare exagerat.
Este bine ca colegii nostri care achizitioneaza pietre, sa nu se lase pacaliti de denumiri. Banuiesc ca furnizorii ridica preturile la Prehnit in mod nejustificat si incorect. Prehnitul tranlucid, cu pete si incluziuni ar trebui sa fie foarte ieftin.
SophiesShineBuna seara,
01.09.2011, 21:16:39
Mie nu-mi place PREHINIT-ul, dupa parerea mea nu este o piatra frumoasa...eu ma uit la pietre ca creatoare de bijuterii:)
ametist.shopPREHNITUL AJATA LA
01.09.2011, 21:30:33
- eliberarea de amintiri negative
- vindecare, inclusiv la nivel psihic
- acceptarea si intelegerea adevarului
- iertare, compasiune, uitare
- reamintirea viselor si reducerea cosmarurilor
ametist.shop-Benefic in eliminarea toxinelor, stimularea metabolismului, regenerarea opganismului
01.09.2011, 22:37:11
- Rol benefic in cancer malign, oprind, pe cat posibil, dezvoltarea cancerului
- Remediu Feng-Shui ca reprezentant al elementului pamant sau al elementului pe care il sugereaza culoarea
- Piatra de energizare a apei
-Obiect de decor pentru purificarea, energizarea si ameliorarea mediului in care va aflati
GheorghitzaSophiesShine,
01.09.2011, 22:50:25
Eu sant obligat din respect pentru cristale
sa nu fiu partinitor...
Trebuie sa le tratez pe toate in egala masura.
Cuiva, ii poate placea Prehnitul.
Gheorghitzaametist.shop,
01.09.2011, 22:52:32
iti multumesc tare mult pentru prezentarea exhaustiva pe care ai facut-o
Prehnitului.
Sa speram ca totusi ca macar cineva si citeste ceea ce scriem noi aici.
Va doresc tuturor NOAPTE BUNA
SophiesShineSa nu fitit suparati pe mine, am scris numai parerea mea
01.09.2011, 22:54:03
SophiesShineEu citesc cu interes tot ce scrieti despre pietre!
01.09.2011, 22:56:44
Sunt pietre care imi plac foarte mult:)
GheorghitzaSophiesShine,
01.09.2011, 23:04:54
Cum sa ma supar? Ar fi culmea...
Natura ne-a dat atatea cristale, incat fiecare sa-si aleaga pe cele mai apropiate de simtamintele fiecaruia.
Este un proverb: fiecare gaura din sac isi gaseste un petic...
Asa este si cu cristalele: fiecare om are un cristal al lui...