Forum: Orice altceva "loc de dat cu capul/bata" pe forum :)
RostogolIn urma discutiilor aprinse pe care le-am vazut pe aici, si a faptului ca sunt asa de multe topicuri care degenereaza in offtopic si sunt inchise, cand de fapt chiar contin informatii utile, va mai fac o propunere. Si promit sa ma potolesc pentru cel putin o luna, ca v-am facut capul calendar :)
19.11.2010, 01:50:18
Propun asadar crearea unei rubrici de scandal pe forum :), unde daca cineva are ceva de reprosat, sa se poata exprima fara probleme. Nu este o idee noua, si se aplica deja pe multe din forumurile mari. Internationale, deci sa evitam treaba cu "asa e la noi" pentru ca majoritatea comunitatilor online au fix aceeasi dinamica.
Revenind, daca cineva este in continuare offtopic si posteaza replici malitioase inafara rubricii de scandal, va fi penalizat. Sa zicem ca de exemplu nu va mai avea dreptul sa scrie pe forum timp de o luna, 2, 3, in functie de gravitatea situatiei.
Asta pentru ca topicurile blocate si comentariile sterse sunt usor jenante, si cred ca fac mai mult rau decat bine pentru imaginea breslo. Senzatia de balci este si mai accentuata, administratorii pierd timp moderand discutii inutile in loc sa rezolve probleme reale, membrii sunt frustrati ca li se inchide gura ca la copiii mici, si peste tot pluteste senzatia ca echipa breslo doesn't give a shit. Ceea ce nu cred ca e chiar adevarat.
Asadar, haos organizat :) Avem nevoie de un loc de dat cu capul
Rostogolalso, poate n-ar strica la un momendat un poll vizibil pe prima pagina cu toate sugestiile astea de pe forum, ca sa fie mai clar de fapt care sunt prioritatile comunitatii.
19.11.2010, 01:59:23
Gata :D
Multumesc
magdado sectune forum pentru plangeri si comentarii malitioase poate e de ajuns. mie imi place atmosfera asta doar de lauda dar cum spuneai mai sunt si plangeri si e drept sa li se faca loc de exprimare, pentru a fi rezolvate.
19.11.2010, 09:54:32
arabelaIdea mi se pare buna si mie.
19.11.2010, 10:31:00
Din pacate nu prea e o rezolvare sa stergi comentariile si sa nu dai drept la replica celor care sunt nemultumiti. E putin abuziv si suparator mai ales cand esti implicat direct. Si pe termen lung o sa creasca doar nivelul de frustrare a membrilor, ceea ce va duce la scandal din orice fleac. Un "loc de dat cu capul" a mai degaja poate putin atmosfera.
Si poate s-ar putea lasa vizibil doar pentru vanzatori, ca sa nu ne stricam imaginea cu nemultumirile noastre.
lancacit timp vor exista subiectivism, egoism, egocentrism si interese, va fi foarte greu de apreciat daca un comentariu pertinent dar spus raspicat sau care nu convine cuiva nu degenereaza in "pedeapsa" cu tacerea pentru cel ce a indraznit sa-si spuna o parere pe un topic oarecare, o parere care nu convine cui trebuie.
19.11.2010, 11:18:11
eu ma intreb, de ce naiba nu se selecteaza IP-urile, sa aiba acceptul sa scrie pe forum numai cei care stiu ce trebuie scris, ca dreptul la libera exprimanare chiar nu mai conteaza demult.
pe zi ce trece ma intreb de ce ma incapatinez sa mai scriu pe forum, probabil ca astept sa acumulez destui nervi cit sa imi pot spune LIBER parerea despre administrarea acestui site, pret de 1 minut, caci mesajul va fi considerat off-topic sau contrar politicii breslo si va disparea in minutul 2.
BohemianSinGenial...o sa stiu la ce topic sa nu intru!
19.11.2010, 11:47:21
anamanoleMonica, sugestia ta nu e rea deloc. Sincer, m-am simtit un pic aiurea sa creez un topic nou ieri doar pentru a atrage atentia unora sa nu mai deranjeze cu mesaje nesolicitate ceilalti membri.
19.11.2010, 11:53:55
Cat despre mesajele sterse, cand vad asa ceva intr-un topic, imi da o senzatie distincta de " calus in gura", si, probabil, ar fi o senzatie mult mai accentuata daca ar fi vorba chiar de o replica proprie. nu mi s-a intamplat pana acum, dar data fiind frecventa cu care se intampla...
oricum , ideea este ca ne aduce aminte de anumite vremuri, nu foarte placute, despre care as fi vrut sa cred ca au trecut. desigur, la scara mai mica...
user21mi sa pare cam mult sa fi creat un topic doar pt asta. eu unele mesaje le-am ignorat, la altele am dat raspunsul meritat.
19.11.2010, 12:06:11
cat despre topicul de improscat cu noroi.....va fi cu siguranta unul plin de "contributii" :))
sunt atatia doritori de spalat rufe public.probabil din cauza ca nu stiu sa foloseasca mesageria :))))))
anamanolenu m-as fi gandit sa fie un topic chiar asa de plin de "noroi". cred ca nu ar trebui tolerate mesajele ce folosesc un limbaj licentios sau insulte. consider ca ,indiferent ce ai de spus,poti sa o faci intr-o maniera civilizata.
19.11.2010, 12:16:16
magdadun top cu plangeri neaparat cu link spre Inbox destinatarului pentru a fi rezolvate. sincer consider breslo un site in care ficare isi promoveaza ingeniozitatea nu ca ar intentiona cineva sa faca pe altii sa planga. afara de asta pe forum mai exista sectiunea feedback pe care se pot discuta nemultumirile si sectiunea bug-uri, exista optiunea de returnare a produselor la magazin. exista sectiuni de nemultumiri nu ca nu s-ar perimte sa exprimi nemultumirea dar depinde ce termeni folosesti. chiar un loc pentru agresivitati verbale ar fi exagerat. supararea strica tenul:).
19.11.2010, 12:59:10
MargeluteCert e ca nu e deloc placut sa ai niste probleme, nedumeriri, nemultumiri si cand le dai scrii sa fie sterse si atat.
19.11.2010, 13:02:58
Nu cred ca e vorba de un subiect de aruncat cu noroi sau de ridicat poalele in cap. Insa exista o serie de lucruri care nemultumesc si pe care nimeni nu are voie sa le scrie pe nicaieri.
Iar la rubrica sugestii e Monica Alexandru care scrie de una singura, probabil restul s-au lamurit ca scriu degeaba.
RostogolAcum am vazut ca l-am postat aiurea. Incepusem sa ma gandesc deja ca replica a fost sa fie sters :) Rog asadar un administrator sa mute threadul la sugestii, cu scuzele de rigoare.
19.11.2010, 15:14:00
@ ianca - ar fi rubrica perfecta pentru ce ai de zis. Oricum le-ai spune, sunt tot informatii din care administratia Breslo ar putea invata ceva. Motivul pentru care comentariile sunt sterse este offtopicul, care poate da peste cap tot forumul. Ar trebui sa raman clar organizat ca sa isi indeplineasca scopul. Sa stii unde sa cauti ca sa gasesti fix ce iti trebuie.
Apropo, pe cand o functie de search prin forum?
@ BohemianSin - fix la asta m-am gandit si eu :)
@ btw - tocmai asta e scopul, sa nu se mai spele rufele in vazul lumii. Exista posibilitatea ca manifestarile "violente" chiar sa de reduca semnificabil. De obicei scandalagii au nevoie de public si de lumina atintita pe ei. In momentul in care le sunt negate, nu se mai obosesc. Ar ramane doar cei care au pe buna dreptate ceva de spus/reprosat, ceea ce mi se pare perfect normal. Cu totii ne enevam, ar fi absurd sa ne comportam ca si cum totul e minunat mereu, pentru ca nu e.
@magdad - Supararea retinuta e cea care strica tenul :) Ridurile de la o cearta prieteneasca se rezolva cu o crema buna. Si vai cate sunt pe breslo :)
RomanticLookNu stiu daca voi fi socotita scandalagioaca..... iar daca va fi asa, zau, nu-mi pasa. Cred ca acest topic este unul foarte bun insa sa imi vars si eu amarul :).
19.11.2010, 21:22:53
Tot scobesc forumul de vreo doua zile daca mai exista si altcineva la fel de siderat de ce se intampla la concursul ”Decoreara-ti Iarna, cu Breslo”. Este aproape hilar. A nu se intelege ca socotesc in vre-un fel ca produsul meu este infailibil .... departe de mine gandul, din contra. Este primul meu exercitiu de acest gen si sunt realmente socata (a se citi placut surprinsa) de cat de multa lume mi-a apreciat coronita. Pe aceasta cale multumesc din suflet tuturor. Desi sincer am participat pentru ca mi s-a parut un exercitiu interesant, mi-am pus neuronul la contributie sa fac si altceva, nu cred ca exista vreun participant care nu si-a imaginat cum ar fi sa castige acea masina de cusut :). Nu stiu voi cum stati, dar eu nu am una si mie sincer mi-ar folosi :). Unde vroiam de fapt sa ajung..... Am un sfat pentru unii participanti.....se stiu ei care........nu va mai pierdeti timpul cu creearea de zeci de conturi fictive. In timpul in care unii creeaza voturi.... altii onoreaza comenzi speciale pentru produsele postate ....
Si by the way.... daca scopul administratorilor a fost sa se creeze un numar absurd de mare de conturi fictive si sa ingreuneze funtionarea site-ului..... scopul a cam fost atins. Azi abia am reusit sa trimit niste comenzi.
LarucaFelicitari RomanticLook! Pentru coronita in primul rand, e superba!
19.11.2010, 21:33:42
Dar si pentru punctul pe i. Punct ochit, punct lovit.
Pe scurt: idem.
Margelute:) Coronita este SUPERBA! Este singurul produs pe care l-am votat.
19.11.2010, 21:41:21
Mai sunt si altii siderati dar nu mai zice nimeni nimic, cel putin nu pe forumul breslo.
Rostogol@RomanticLook - nu, acesta nu este un topic foarte bun unde sa iti versi amarul. Un topic foarte bun ar fi unul in rubrica "loc de dat cu capul".
19.11.2010, 21:43:51
Esti [sunteti] offtopic! Penalizare! Scandaaaaaaaal! :))
See? Chiar trebuie o rubrica speciala pentru lucrurile astea :P
Oricum, premiul cel mare mie imi pare colaborarea cu goodhomes, si acolo exista "juriu", deci nu conteaza voturile. Si coronita ta chiar e pretty :) Spre deosebire de..... offtopic
RomanticLookLarunca, multumesc frumos pentru aprecieri.
19.11.2010, 21:58:59
Monica.... revin si subliniez. Geniali norisorii si mosnegii gimnasti. Sunt atat de multe creeati super frumoase: BohemianSin are si ea o coronita superba cu o descriere super frumoasa, uitata in plutonul din mijloc, Katafolt, alt gen, dar super frumos, anky iarasi, super frumoasi reni si inteligent folositi.... globul lui Eni .... si acestea sunt doar cateva, nici nu mai stiu cate chesti super frumoase am votat. Si pentru ca inteleg ca fiecare vot conteaza eu mi-am pastrat voturile pentru pozitiile fruntase pentru la urma. Poate ca votul meu va face diferenta!
Din ciclul ”sa dam vina pe autoritati” ca se poarta, nu ma pricep eu cine stie ce, dar cred ca forma de prezentare a produselor in pagina concursului este un pic deficitara. Cred ca avantajeaza produsele de pe pozitiile fruntase. Odata ce inscrierea s-a terminat, am notat cu totii care sunt premiile si am citit regulamentul, nu prea mai vad de ce 2/3 din pagina sunt sunt ocupate cu aceste informatii, care nu ii intereseaza pe cei care voteaza, iar produsele sunt inghesuite intr-o fereastra mititica cu acel scrol care se manevreaza greoi. Pentru acest concurs este tardiv. Eu nu am mai participat la alte concursuri deci nu stiu cum arata pagina, dar poate la urmatorul se va putea gasi o varianta mai buna care sa ofere o mai buna vizibilitate tuturor produselor.
Parerea mea :)
RomanticLookSi, da ai dreptate, acela este premiul cel mare. Acolo speram sa se intalneasca produsele noastre :).
19.11.2010, 22:03:12
magiccraftFoarte frumoasa coronita, Camelia, felicitari! Ai reusit sa realizezi un obiect decorativ extrem de delicat... la fel de mult mi-a placut si creatia Gabrielei de la punct G... asa ca doar asta am votat eu. Sunt si alte creatii frumose, dar acestea au rezonat cu mine :)
20.11.2010, 12:49:18
In rest... no coment!
punctGMultumim mult @magiccraft pentru vot
20.11.2010, 13:38:28
magiccraftNu pentru asta am mentionat ca eu v-am votat, imi plac mult lucrarile voastre... doar ca este pacat sa va necajiti pentru lipsa de coordonate si valori de la noi... chestie care atinge inclusiv acest loc :)
20.11.2010, 14:50:39
punctGNu ne necajim, cata vreme exista oameni ca tine :) chiar si locul asta mai are o sansa, si in plus noi suntem tabaciti...
20.11.2010, 15:58:02
punctGma refeream la tara
20.11.2010, 17:31:56
Rostogolserios totusi. tocmai mi-ati demonstrat punctul de vedere.
20.11.2010, 18:30:18
e foarte dragut ca va apreciati unele pe altele, dar nu vreti voi sa mutati discutia pe privat sau sa va intalniti la o cafea?
ar fi fost o idee sa va exprimati opinia si despre subiectul topicului, daca tot ati trecut pe aici.
punctGaaa, nu!
20.11.2010, 18:35:20
God save the queen!
Rostogol:P
20.11.2010, 18:39:41
Dar am sau n-am dreptate?
delfinesincer dupa mine ideea asta este geniala, dar asa cum s-a demonstrat si aici - noi ( ca neam ma refer) nu suntem sanatosi sa nu bagam cate un offtopic. Si oricate topicuri pt offtopicuri (scuzati exprimarea da alta nu stiu :D ) tot o sa o luam razna la un moment dat.
20.11.2010, 19:17:14
punctGce sa-ti zic ar mai fi o ultima solutie... apeleaza la un admin sa stearga mesajele offtopic... LOL
20.11.2010, 20:01:56
punctGsi cred ca si mesajul tau este usor offtopic :D
20.11.2010, 20:11:41
punctGcat despre dreptate ... asta este un subiect foarte amplu, unde gradul de subiectivitate si relativitate intra in calcul, sincera sa fiu nu am citit tot topicul spre rusinea mea, dar promit sa o fac la un moment dat... timp sa fie, dar probabil ca ai @MonicaAlexandru
20.11.2010, 20:15:23
Rostogol:)
20.11.2010, 20:23:37
you're completely missing the point.
i give up.
BohemianSinyeeeee, primele ˝impunsaturi˝ la la topicul pentru ˝impunsaturi˝!:))))) i m gonna get some popcorn!wait for me!
21.11.2010, 02:38:24
carmentobias@BohemianSin-iti aduc eu...:))
21.11.2010, 10:56:31
Rostogoleverything for your entertainment.
21.11.2010, 11:24:07
*bows to public* :P
Va rugam sa va reluati locurile in sala, actul doi va incepe in scurt timp :D
tonycatCats fight! Cats fight!
21.11.2010, 11:32:10
Acum serios, cine a propus ca acest topic sa fie accesibil doar celor care vand pe Breslo a avut mare dreptate. Este util, foarte util, asta "vede" oricine. Ca si client nu vreau nici macar sa citesc.
RostogolWell actually, eu ma gandeam la o sectiune separata, cu o organizare proprie. Dar hei, e ok si topicul asta la urma urmei. Cel putin momentan isi indeplineste scopul, m-am cam isterizat aiurea cu cele offtopicuri.
21.11.2010, 11:47:12
Pacat ca e fix langa concurs totusi. Nu se poate muta?
Nu stiu daca e ok sa fie vizibil doar pentru vanzatori. Si clientii pot avea plangeri la un moment dat, ar trebui sa se poata exprima undeva. Nu e ca si cum le este bagat in fata in fiecare zi. [asta bineinteles, daca va fi mutat de langa concurs]
RomanticLookBuna sugestie .... sa nu fie vizibil acest topic pentru clienti site-ului care nu au magazin/cumparatori. Este intr-adevar un pic jenant, dar pana la urma, suntem oameni, si ne mai sare tandara pe ici pe colo... Dar sincer, cred ca administratorii site-ului si al forumului, ar avea muuuulte alte lucruri mai bune si mai utile noua, proprietarilor de magazin, de facut decat sa stea sa ascunda un topic.... la care sa fim sinceri..... daca nu vrei sa stie toata comunitatea ce ai de zis sau ce te nemultumeste.... nu mai scrii. Cred ca modul in care fiecare isi exprima nemultumirile, si in general conduita vanzatorului pe forum, se rasfrange din pacate asupra imaginii magazinului pe care il administreaza.
21.11.2010, 18:27:49
No offence...
FuntasticusVrem sa clarificam un lucru, la sfarsitul concursului, toate voturile de pe acelasi ip vor fi anulate!
23.11.2010, 13:28:58
Asa ca cei ce se ostenesc sa-si faca adrese de mail noi si conturi Breslo extra vor pierde timpul degeaba.
Am discutat si cu cei de la Good Homes despre aceasta situatie si imi povesteau ca si ei au avut de cateva ori, la cateva concursuri initiate de ei, astfel de probleme. Dar in final se rezolva :)
Monica, am fost pe langa subiect, nu? :)
BohemianSinRuxi, eu zic sa scrii asta la fiecare topic, sa te faci inteleasa, cum s-a facut inteleasa si-o ˝prietena˝ de-a noastra acum vreo juma' de an in urma!:)))
23.11.2010, 16:10:27
Rostogolhihihi. Ruxi, pentru ca esti intr-o pozitie de conducere, nu pot decat sa am incredere in tine ca te vei autoflagela :P
23.11.2010, 17:18:38
O sa faceti misto de mine tot anul pentru topicul asta. Bine ca se termina repede :)
Ma intreb daca pentru fiecare din adresele noi de mail, respectiv conturilei noi pe Breslo, s-au gandit sa dea si cate un restart la net. Tre sa ai ganduri necurate rau cu cea masina de cusut sa faci asta.
@BohemianSin - Cine cine? Eu nu eram atunci :D
RomanticLookThis should be interesting ......... >:)
23.11.2010, 20:34:45
ghemotoacese pare ca voi, asa cum nu stit definitia cuvantului shabby, nu stiti nici ce e un ip dinamic. dar asta e, pe la al 5-lea concurs o sa fiti mai experimentati si nu o sa mai existe astfel de probleme. hopa ca am facut cucui de cat de tare am dat cu capu
23.11.2010, 21:54:04
Casacucadourisalut fetelor!
23.11.2010, 21:55:15
cu intentie sau fara, Monica a deschis cutia Pandorei- haideti s-o inchidem si sa va intreb altceva:
cum mai stati cu creatiile, cu ideile, cu inspiratia?
la ce idei de cadouri v-ati mai gandit in ultimul timp?
cu prietenie,
Raluca
proprietar Casa cu cadouri
Rostogol>:)
23.11.2010, 22:13:54
Subscriu. N-a fost cu intentie. Trebuie sa-mi recuperez aparatul foto ca altfel fac numai prostii :)
Spor la mesterit!
tonycat@CasaCuCadouri, unde iti este articolul de azi noapte? Doar nu am visat!
24.11.2010, 08:48:45
A disparut, ori nu stiu eu sa caut........
issa''se pare ca voi, asa cum nu stit definitia cuvantului shabby'' Ghemotoace, nu stiu daca te-ai referit aici si la coronita mea din concurs dar nu prea imi pasa daca stiu sau nu definitia...daca eu vreau sa fie shabby...ei bine, este shabby !
24.11.2010, 11:54:39
Uite ca m-am enervat si eu ! :(
peticeleu zic, dupa ce se termina concursul, sa ne intalnim in spatele blocului sa ne tragem de par :))...dupa care sa ne revenim la ale noastre ;)
24.11.2010, 14:09:04
BohemianSinDe ce va certati fetelor, eu ii propun lui Ghemotoace sa scrie un articol f. bine documentat despre ce inseamna stilul shabby si promit ca il public eu pe blog...cu exemple bine inteles de pe Breslo!asa vom invata si noi ce e si ce nu e cu adevarat shabby!eu sunt deschisa!
24.11.2010, 15:01:04
BohemianSinissa, garantez eu ca a ta e shabby...cred ca la a mea se referea!:)))))
24.11.2010, 15:02:03
zuzuliceaeu habar n-am ce-nseamna shabby, dar imi plac ambele coronite foarte mult, orice ar fi ele :))
24.11.2010, 15:05:35