Forum: Orice altceva "loc de dat cu capul/bata" pe forum :)
tonycatNu am cuvinte! Adevarul e ca m-am cam enervat.
28.11.2010, 17:40:02
lancakjoco, esti tare! un adevarat maestru, bravo!
28.11.2010, 18:07:38
hey, tonycat, nu te mai enerva, nu se merita! mai bine uita-te la ce a inventat kjoco si ce umor sanatos are :)
LadyAce tare :))
28.11.2010, 19:58:53
issaCe mi-a placut faza cu masina de cusut ! :))
28.11.2010, 19:59:56
mssdelilahvreau si eu masina de cusut :-P
28.11.2010, 20:26:15
mai am una, sa fac colectie, nu d'alta
FuntasticusTutorialele in format pdf din magazinul Trotinela au fost sterse.
29.11.2010, 16:37:27
ghemotoacenu vreau sa starnesc inca un scandal aici si nici nu vreau sa credeti ca ma plang ca nu castig eu masina de cusut, asa ca vreau sa luati acest mesaj ca pe o intrebare sau ca pe o solicitare de lamurire. e oare normal ce se intampla cu voturile in concurs? am vazut cum in doua zile bradutul eco al danei cernat, care a fost primul aproape 10 zile, a ajuns de pe locul 1 pe locul 20 la diferenta de 70 de voturi de alte produse care acum cateva zile nici 80 de voturi nu aveau. nu contest in nici un fel calitatea produselor care sunt acum in top. doar ca de fiecare data cand deschid pagina de concurs raman uimita.
30.11.2010, 21:58:38
lancamulti si-au lasat voturile pentru ultima zi, asta poate fi o explicatie plauzibila.
30.11.2010, 22:20:56
mady68ai dreptate,am intrat mai rar,ultima data conducea bradutul,acum doua ore era altceva pe primul loc si ...in 2 ore rasturnare de situatie...ce se intampla,????chiar fiecare concurs trebuie sa ne tina in suspans?e buna si adrealina dar cu masura
30.11.2010, 22:22:39
mady68ai dreptate lanca,oricat ai sprinta pe ultima suta parca totusi nu poti acumula zeci de voturi....
30.11.2010, 22:24:09
bijouxdemonangemie mi se pare ciudat... si la fel, nu contest calitatea lor, pana la urma pe majoritatea care sunt acum pe primele locuri le-am votat si eu... dar parca prea sunt multe voturi intr-un timp foarte scurt...
30.11.2010, 22:57:21
bijouxdemonangeincepe sa-mi para rau ca am votat un anumit produs... la cat de repede se schimba numarul de voturi la acel produs, ma ia si ameteala....
30.11.2010, 23:08:22
Sper sa nu ramana asa.... ar fi chiar pacat de concurs...
se poate vota asa usor cu ip anonim.....
tonycatAm observat si eu o rasturnare dramatica de clasament azi dimineata fata de ieri seara si acum fata de dimineata! Nu mi-am notat cifrele cu doar nu sunt cu capul, dar e ciudat. Ma intreb daca nu cumva e posibil sa se modereze voturi cu intarziere.
30.11.2010, 23:13:41
Din pacate schimbarile astea daca nu au o explicatie nu fac decat sa duca la speculatii.
bijouxdemonangeasa e...eu in ultimul sfert de ora am facut vreo 8 print screen -uri si parca sunt prea multe voturi nemoderate la un singur produs :) Si oricum din cate stiu, nu erau moderate voturile
30.11.2010, 23:15:38
tonycatE doar o presupunere, nu imi place sa fac speculatii, sa vorbesc fara argumente, dar, nu stiu, deja ma doare capul, mai bine schimb canalul....
30.11.2010, 23:18:17
lancahihihi, mai bine ma joc cu motanul decit sa privesc starea voturilor. eu credeam ceva, dar se pare ca paranormalul lucreaza din greu :))))) e mult violet pe breslo :P:D
30.11.2010, 23:21:39
mady68mai bine nu mai ma uit,nu am nici -un interes personal,pt ca nu am participat,dar sa fi fost pe primele locuri timp de cateva zile si in cateva ore sa ajug la asa distanta ma lasau nervii,mi-a placut mult bradutul,era foarte migalos lucrat,nu-l vedeam mai jos de primele 3 locuri,ies si vad finalul aine,o seara linistita celor care mai sunteti inca prin zona,eu maine sarbatoresc prin munca
30.11.2010, 23:24:47
bijouxdemonangein fine, pana la urma nu e treaba mea...dar e pacat de imagine....
30.11.2010, 23:25:18
si mai ales de ceilalti....
ma duc la ceva frumos! Noapte buna!
bijouxdemonangeMady, nu doar tu sarbatoresti in felul asta! O zi usoara maine!
30.11.2010, 23:26:17
mady68ce paranormal lanca,dracusori nu altceva,poate-i exorcizeaza SF.ANDREI
30.11.2010, 23:26:38
mady68SI TIE,VEDEM REZULTATUL...DUPA
30.11.2010, 23:28:07
ghemotoacenu vad nici eu de ce ar fi moderate voturile. si ce nu mi se mai pare corect e ca persoanele care se invart in jurul locului 1, uitandu-ma la magazinele lor, nici nu ar avea nevoie de o masina de cusut. bineinteles ca oricine s-ar bucura de una, dar....na....in 5 minute se inchid voturile
30.11.2010, 23:55:49
CinnamonClovesEu nu stiu ca voturile sa fie moderate. Adica e doar un click, voturile mele au fost "numarate" imediat.
01.12.2010, 00:11:59
Urmaresc si eu cu mult suspans rasturnarile de situatie...Stiu doar ca dupa ce se va incheia totul vor fi eliminate autovoturile si voturile de pe acelasi IP, dar portite se gasesc mereu pentru a pacali sistemul. Oricum dupa mine premiul important e aparitia in Good Homes si acolo decid redactorii, so... Dar filozofic vorbind, ca sa vezi ce scoate la iveala o simpla masina de cusut din personalitatea oamenilor....
RomanticLookM-am uitatsi eu cu gura cascata azi la ce s-a intamplat cu voturile in concurs..... Toata lumea a votat azi???? A crescut enorm de mult numarul de voturi azi. La fiecare refresh era cu totul si cu totul alt clasament. Foarte tare....
01.12.2010, 00:12:45
Felicitari Monica, Eni, bwe. Sunt produse care zic eu fac cinste site-ului.
Parerea mea.
lancaio ma bucur ca a iesit monica pe locul I, are talent, o sa stie ce sa faca cu masina de cusut
01.12.2010, 00:13:16
bananaNoi sa fim sanatoase :) Mie imi pare tare tare rau de produsele alea dragute de la sfarsit la care din sart nu li s-a dat nici o sansa. Daca in primele 2 zile nu ai reusit sa fi intre primii 50 nici o sansa dupa si va zic din propria experienta ca am 3 produde similare in concurs. E diferenta de 80 voturi intre ele. Nimeni nu avea rabdare sa se incarce si sa dea scrol la 273 produse. Sincer nici eu nu m-am uitat la cele cu 1 vot sau 0 nici macar in prima zi.... Pacat
01.12.2010, 00:22:10
Iar legat de cifre nu mai avem ce spune decat felicitari castigatoarelor:)))
O seara minunata va doresc de aici din Timisoara!
Ioana Banana
RomanticLookBanana, si eu am zis exact acelasi lucru acum cateva zile:
01.12.2010, 00:37:36
” Nu ma pricep eu cine stie ce, dar cred ca forma de prezentare a produselor in pagina concursului este un pic deficitara. Cred ca avantajeaza produsele de pe pozitiile fruntase. Odata ce inscrierea s-a terminat, am notat cu totii care sunt premiile si am citit regulamentul, nu prea mai vad de ce 2/3 din pagina sunt sunt ocupate cu aceste informatii, care nu ii intereseaza pe cei care voteaza, iar produsele sunt inghesuite intr-o fereastra mititica cu acel scrol care se manevreaza greoi. Pentru acest concurs este tardiv. Eu nu am mai participat la alte concursuri deci nu stiu cum arata pagina, dar poate la urmatorul se va putea gasi o varianta mai buna care sa ofere o mai buna vizibilitate tuturor produselor.
Parerea mea :) ”
bijouxdemonange@ banana si RomanticLook - eu am avut intr-un final rabdare sa vad toate produsele insa credeti-ma ca mi-a fost extrem de greu, ajunsesem sa ma plictisesc rau de tot de la scroll-ul ala, simteam ca nu se ma termina...
01.12.2010, 00:50:53
Cinnamon: sa-ti povestesc o intamplare haioasa :))
eu sunt moderator pe un forum doar ca apar ca user normal, adica nu am alta culoare sau mai stiu eu ce care sa diferentieze ls vedere.
si la un moment dat a fost un concurs cu un premiu consistent. Bineinteles au fost multi participanti, ca na, premiul nu era de lasat.
Si o doamna, m-a contactat pe privat in legatura cu un articol de-al meu de pe blog, am facut schimb de mail-uri, am discutat despre articol pe mess... lucruri normale. Pura coincidenta. Nefericita.
Incepe votarea, in doua zile ea avea cele mai multe voturi, la diferenta de zeci de urmatoarele, voturi aparute peste noaspte, si la propriu si al figurat. Mi s-a parut ciudat, dar am zis ca cine stie, mai asteptam- poate i-or fi fost toti prietenii online in acea noapte, poti sa stii?!.
In seara zilei cu pricina aparitiei numarului mare de voturi, ne "prindem" pe mess si din vorba in vorba, imi spune cat de usor este de pacalit sistemul de votare si cum ea l-a fentat foarte usor :))) (cu tot cu detalii si explicatii) eu pe langa ca am ramas perplexa de ce poate sa debiteze mintea unei doamne, trecuta de 30 de ani (si chipurile matura) am inceput si sa rad :)))) de situatie :))) Si in timp ce vorbeam, aloca voturi si altor persoane (printre care si mie) ca sa nu se prinda lumea cica :)) ma intreba daca nu vreau sa fiu pe locul II (de parca primul imi strica :)) )
Nu i-am spus ca sunt moderator, desi ulterior s-a prins... :))) N-am dat-o nici de gol, dar din replicile de pe forum pe care le-am dat, s-a simtit, mi-a si spus ca am atins-o...si atat, nimic altceva legat de evenimet...
Oricum, voturile au fost resetate, in fine... asta nu mai are importanta :)
Ceea ce m-a surprins este justificarea pe care si-o gasise pentru asa ceva: daca era un premiu mai putin consistent, nu isi batea capul...dar asa, fiind premiul mare, cum sa nu incerci sa castigi cu orice pret?!?
Eu in continuare nu pot intelege anumite lucruri... Ma depasesc... But that's just me !
BohemianSinBottom line, ceva s-a intamplat cu siguranta!
01.12.2010, 02:16:03
Dar sunt asa curioasa cum a facut-o cine a facut-o!Ca poate voi spuneti ca sunt simple chestiile astea insa pt. mine sunt extraterestre....si pierdere de timp cand am atatea coliere dragute de inventat....bine, as fi dorit sa fac genti la o masina profesionala acum dar, na, soarta!sa mai astepte pana la prima pensie sau pana inventez vreun sistem astronautic de virusat calculatorul mosului.
Apropo de forumuri si de cinstea ˝colocatarilor˝ din acestea, nu stiu daca iti mai amintesti Andra de un anume forum pe care am fost amandoua....si am muncit atat de mult sa fac o chestie pt un concurs pt ca pana la urma premiile sa fie date administratorilor...:)))hilar!si nu, nu erai administrator, cel putin nu cred!:)))
Spunea cineva ca suntem o comunitate, nu prea imi vine sa cred. Cel mai trist e ca aici suntem oameni misto si oameni naspa...insa ca si comunitate suntem perceputi prin prisma magariilor care se intampla...:(. Pana la urma cred ca si-a spus ultimul cuvant criza si...avaritia romanilor!
Si, in cele din urma, sunt extrem de bucuroasa ca au iesit pe primele locuri creatii extra minunate...chiar daca de la BWE aveam o feblete aparte pt globuletul ala bleo magnific.In toata invalmaseala asta macar un lucru bun!
GOTuuuu....am strans si noi 11-12 voturi....inca vreo 700 si ceva si castigam masina de cusut. Data viitoare, macar am fost pe aproape! =))
01.12.2010, 03:49:04
isabela200578Buna fetelor!Si eu am ramas uimita sa vad cate voturi are produsul meu ...Cu o zi inainte aveam vreo 50 iar a doua zi ajunsesem la 400 si ceva.M-am uitat ora de ora si se modificau voturile in ritm ametitor.Ce m-am mirat a fosta ca oricat era votat produsul meu...se pastra totusi distanta de cel dinaintea mea...ba cu 7 ,ba cu 8 voturi :P
01.12.2010, 07:11:06
user21mie personal ce s-a intamplat cu votatul imi aduce aminte putin de inundatul forumului cu un mesaj "patriotic" la toate topicurile deschise.
01.12.2010, 09:01:20
nu ma bucur ca sunt acolo,pentru ca sigur e ceva necurat la mijloc, si nici nu cred ca al meu e al treilea cel mai frumos produs .
insa ma bucur ca Eni e acolo unde e, pentru ca mie globul ei mi s-a parut fantastic din ziua in care l-am vazut :)
delfinebuna fetelor (si baietilor :d), deci nu stiu ce-ati facut voi - dar eu ieri am tot intrat pe concursul ala - se schimba locul intai de la ora la ora aproape. o fost foarte ciudat concursul ala sincer. dupa mine sunt mult mai drepte concursurile de pe forum - macar acolo nu prea poti sa faci din astea. Eh dar asta e, vb ta BWE macar au iesit pe primele locuri creatii f frumoase.
01.12.2010, 09:10:22
In ceea ce priveste cum erau postate produsele in curcurs, it sucks, aveam si eu ale mele pe la 11-12 si faceam scurta la deget pana ajungeam la ele. Mi se mai intampla si sa trec peste - pt ca nu se incarcau f bine ( da aici dau mai mult vina pe netul meu) - si iar de la capat.
KilyenJozsefNici eu nu inteleg, ca produsele mele din mijloc cum au ajuns in fata in 3-4 zile. Si una linga alta.
01.12.2010, 09:14:37
Ma bucur bineinteles, dar mai sant acolo creatii care meritau atentie.
Am mai participat la cateva concursuri de poze si totdeauna apar oameni care fac campanie, sau vin cu alte chesti dupa vot.
Solutie sau optiune mai buna era cand aleg un juriu expert in afara membrilor si ei decid locurile principale. Dar exista si premiu public, ca e vorba si trebuie sa fie atras atentia oamenilor pe site.
peticelo rugam frumos pe monica sa ne dea si noua cate o tura in jurul blocului cu masina...de cusut :)
01.12.2010, 11:38:29
EniSi dupa parerea mea a fost ceva in neregula cu sistemul de votare si sunt total deacord cu Kjoco, ar fi fost mai bine un juriu !
01.12.2010, 11:53:14
Rostogolhahahaha
01.12.2010, 12:58:02
Cine a facut treaba asta sa vina sa-i fac cinste. I feel so special, sper ca n-au fost alesi aleatoriu castigatorii :))
Sa vedem totusi ce se intampla dupa verificarea voturilor.
dodoTraiasca sistemul care face votul sa creasca ca Fat-Frumos...si urmand modelul sper sa creasca astfel si nivelul de trai !
01.12.2010, 13:12:52
Felicitari Monica!
ghemotoace:)) si numarul voturilor continua sa creasca. aseara la 00.03 primul produs avea 730 de voturi iar azi la 14.15 avea 751
01.12.2010, 14:26:59
http://lh4.ggpht.com/_mgqueRUEmV8/TPY9cBBlmmI/AAAAAAAAAl0/qztlaLnLPEo/s640/voturi.jpg
cred ca nu mai e nici o indoiala ca ceva n-a fost in regula. ma intreb numai cum se va rezolva asta? si mai laes cine si de ce ar face asta pentru un necunoscut.
CinnamonClovesIdeea era ca primele 3 locuri se dau dupa "votul publicului", si cele 3 premii speciale sunt alese de oamenii de la GH si Books Express. Adica ne-am gandit ca asa impacam si capra si varza. In mod evident am subestimat atractia fatala a masinii de cusut :))
01.12.2010, 15:25:54
Eu pana la urma ma bucur daca ajunge la cineva care va face chestii faine cu ea, si din punctul asta de vedere am incredre in Monica.
MaschaEu vreau sa abordez alta problema in legatura cu concursul. Constructia sistemului de votare a fost catastrofala : ca sa vad toate decoratiunile si sa le votez pe cele care imi placeau a trebuit sa deschid fiecare decoratiune in alt tab. Ei bine, toata vizualizarea si votarea mi-a luat 2 ore !!?!
01.12.2010, 16:07:07
Deorece iubesc breslo si marii artisti pe care i-am cunoscut aici mi-am facut timp si am vazut toate ornamentele insa nu cred ca marea majoritate a membrilor si clientilor breslo au avut timp sa isi dedice 2 ore votarii...:( Mare pacat deorece au fost multe decoratiuni uluitoare inscrise...
Deasemenea imi pare rau ca nu pot scrie acest comentariu intr-un topic dedicat concursului...
RomanticLookghemotoace :), si eu am vazut dar am zis ca mi se pare ..... chiar am scris aici un mesaj, dar am zis ca probabil am vazut aiurea si n-as vrea sa se interpreteze gresit.... Tare mi-e teama ca ne vom trezi toti fara vreo 400 de voturi.... si o sa ni se taie elanul :(. Cineva cred ca a facut ceva glume proaste cu voturile, pe seama noastra :(... Of nimic nu poate fi lasat sa se desfasoare frumos.....corect si civilizat.
01.12.2010, 18:25:31
LuigiSalutare toata lumea !
01.12.2010, 18:42:53
Concluziile concursului ar fi:
(+) foarte multe produse inscrise in concurs
(+) foarte multi artizani creativi in comunitatea Breslo
(+) premii mai "generoase" fata de concursurile anterioare
(-) sistem neperformant de afisare a produselor inscrise in concurs
(-) regulament de concurs incomplet
(-) sistemul de votare inconsistent, ceea ce a dus la:
(-) cateva mii de conturi noi "fantoma" - statisticile pentru luna aceasta le veti putea urmari pe Breslog www.breslo.ro/blog/tag/jurnal-de-bord
(-) cresterea "artificiala" a numarului de voturi pentru anumite produse inscrise in concurs
Castigatorii:
-> locurillor 1-3, in functie de numarul de voturi, vor fi anuntati in cursul zilei de maine
-> premiilor speciale, sunt alesi de catre sponsori si vor fi anuntati in cursul zilei de maine
Voturile:
-> au fost verificate in baza unui algoritm care tine cont de: IP, adresa de email, momentul inregistrarii contului, momentul in care s-au facut voturile, activitatea pe Breslo inaintea inceperii concursului, activitatea pe Breslo dupa inregistrarea contului, samd.
-> produsele cu peste 200 de voturi au primit intre 30% si 75% din voturi de la conturi "fantoma"
-> ordinea clasamentului pentru primele 3 locuri ar ramane neschimbata, chiar si dupa corectarea erorii cu procentele de mai sus
-> datorita regulamentului de desfasurare a concursului, suficient de permisiv astfel incat orice utilizator cu un cont activ Breslo sa poata vota, nu putem sterge voturi.
Felicitari castigatorilor si tuturor participantilor la acest concurs. Dupa parerea noastra majoritatea produselor inscrise in concurs sunt absolut minunate, reprezentative pentru comunitatea Breslo si ar fi putut fi castigatoare fara nici o problema.
Multumim tuturor pentru feedback, este foarte important pentru noi si va asiguram ca vom tine cont de toate parerile, sugestiile si criticile constructive astfel incat toate minusurile (-) sa se transforme in plusuri (+)
ghemotoacewow! cateva mii??as putea sa fac o sugestie? m-am uitat acum la creare cont nou si am observat ca nu exista acel cod de verificare pe care il au acum mai toate site-urile ce necesita cont. din cate stiu eu, acest cod impiedica botii sau spyware sau ce-o fi sa creeze aceste conturi fantoma. chiar am vazut ca pe un site era scris in parateze "just so we know you are human" :).
01.12.2010, 20:32:46
mady68Buna seara,dupa o zi de munca as fi vrut sa ma relaxez,sa vad ca problema de azi-noapte este rezolvata ,dar,nu ma pricep deloc la calculatoare,multimesc Beaslo, ca existi si mi-am facut prietene virtuale care m-au initiat putin;m-am tot gandit,chiar daca veti spune ca sufar de ''scenarita''si8 am 2 versiuni personale:1-cineva a votat ''en-gros'' cateva produse ,stiind ca vor fi descalificate ulteriorsi 2-concurenta-au aparut cateva site-uri noi si de ce nu incearca sa se puna la punct testand ''vigilenta'' celui mai ''batran'',aceeasi impresie am avut-o si la concursul precedent...asa cum am mai spus nu ma pricep,
01.12.2010, 21:41:42
lancasint o multime de programe de schimbat ip-ul :P
01.12.2010, 22:17:21
punctGDeci pana la urma era un topic despre concurs... ma gandisem ca este posibil... nu prea reiesea din titlu si din primele postari, deci scuze, si felicitari @MonicaAlexandru
01.12.2010, 22:21:51
bijouxdemonange@ Eugenia, imi amintesc! Dar asta e... Oricum, acolo sunt doar membru obisnuit :p
01.12.2010, 22:57:49
@ Monica, Eni si BWE: Felicitari!
Cat despre voturile astea multe.... e foarte aiurea.
Cum spunea ghemotoace, verificarea anti-spam este mai mult decat utila!
In rest.... ca sa radeti un pic... eu in seara asra chiar am dat cu capul... intr-un colt de birou....si mi l-am spart :))) In concluzie eu mi-am gasit locul de dat cu capul :))) Chestia e ca, n-as vrea sa repet experienta :D
RomanticLookAdevarul este ca ”premiantele” au fost intr-adevar unele cele mai reusite produse. Idee, realizare, decor, fotografie... ce mai incolo si-ncoace. Super! Felicitari! De asta cred ca nu prea se sustine teoria cu voturile aberante din partea unui site concurent. Iar produsele care au primit voturile peste noapte au fost la fel, super frumoase dar un pic neglijate in plutonul de mijloc al clasamentului. Deci ”fantomatice” sau nu,voturile cu pricina, eu totusi cred ca si in realitate cam acesta ar fi fost clasamentul (sau ma rog asa imi place mie sa cred ;)).
02.12.2010, 00:00:03
Bravo fetelor. Keep it up! Competitia este benefica. Ne ambitioneaza pe noi ceilalti sa va egalam, si daca ne tine, sa va depasim :).
artemiza.designBijouxdemonange, n-ai luat putin prea in serios topikul?:))
02.12.2010, 12:29:31