Set cu Millefiori (055)

130 LEI

Un set realizat cu margele din sticla de Venetia (sticla Millefiori) compus dintr-un colier la doua siraguri (45cm+50cm) si o pereche adecvata de cercei.
Pentrtu vizitatoarele magazinului meu:
Tehnica de fabricare a sticlei millefiori ("mii de flori") a fost inventată de egiptenii antici și cunoscută a fi folosită de meșterii alexandrini în secolul al II-lea î.Hr.
Apoi a fost dezvoltata de romani în secolul I î.Hr. și a reînviat odata cu sticlarii venețieni în secolul al XV-lea pe insula Murano. (de aici vine si numele de "sticla de Murano")

Până în secolul al XV-lea, producătorii de sticlă de Murano produceau doar mărgele Rosetta trase , realizate din trestie de Rosetta turnate . Mărgelele Rosetta se realizează prin stratificarea unui număr variabil de straturi de sticlă de diferite culori într-o matriță și prin tragerea sticlei moale de la ambele capete până când bastonul a atins grosimea dorită. Apoi este tăiat în segmente scurte pentru prelucrare ulterioară.

Tehnica millefiori presupune producerea de bastonașe de sticlă sau tije, cunoscute sub numele de murrine , cu modele multicolore care sunt vizibile numai de la capetele tăiate ale bastonului. O tijă de murrine este încălzită într-un cuptor și trasă până se subțire, menținând în continuare designul secțiunii transversale. Este apoi tăiată în margele sau discuri când este răcită.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu aur, Snur multifir textil negru, Sticla Murano de 8 6 si 4mm

Dimensiuni: Colier: 45-50cm/78gr.
Cercei: 5cm/ 3,5+3,5 gr.

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023