Set cu Onix (015)

130 LEI

Despre Onix, multe lucruri se pot spune si niciodata nu epuizam subiectul. Pentru acest set insa, voi incerca sa prezint cateva informatii despre cerceii setului.
Cerceii sunt realizati cu o bază avand simbolul crucii cu brate egale. Simbolul crucii este mult mai vechi si imbraca mai multe sensuri decat ii atribuim noi azi, ca fiind calvarul petrecut de Mantuitorul nostru prin rastignirea Sa pe o cruce (pentru a ne fi iertate noua pacatele).
Cand a inceput prigoana impotriva crestinilor, acestia ajunsesera sa se recunoasca in secret -intre ei, facând o cruce pe nisip sau pamant. Cand autoritatile au inteles sensul acestui simbol, atrocitatile s-au dezlanuntit si mai rau impotriva lor. Pentru a-si confirma totusi apartenenta intre ei, crestinii, fara a se da de gol autoritatilor, au inceput sa deseneze simbolul unui pește (pestii nu pot vorbi...)
Crucea in forma ei de azi (cu brate inegale) s-a instituit mult mai tarziu pornind de la un verset din Evanghelia dupa Marcu (VII:34) care citeaza o fraza care ar fi fost rostita de Iisus din Nazaret:
"Daca voieste cineva sa vina dupa mine, sa se lepede de el insusi, SA-SI IA CRUCEA si sa ma urmeze"
Mai târziu, sensul spiritual de «chin moral» va fi lărgit, pentru a vorbi de dogma creștină a ispășirii.
Initial, in toate bisericile crestine orientale, semnul crucii se facea de la dreapta la stanga (asa cum se face si azi in cultul Ortodox) dar cand Biserica Romano Catolica a hotarat sa se separe de restul bisericilor, a hotarat ca sensul crucii sa se faca de la stanga la dreapta. (decizie luata în secolul al XIII-lea de către Papa Inocent al III-lea (1198-1216), care a hotărât ca crucea sa să fie făcuta cu trei degete, de la frunte la piept și de la stânga la dreapta.)
Eu, am folosit la acest set, crucea cu brate egale ca simbol al tuturor crestinilor, indiferent de cult, deoarece toti sunt crestini si il recunosc pe Domnul Isus Cristos ca Mantuitor al nostru, al tuturor, rastignit pe o cruce unde si-a dat viata pentru iertarea pacatelor noastre.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu argint, Onix 14 si 6mm, Onix picatura 14x10 si 10x8mm, Snur multigir negru

Dimensiuni: Colier: 44 cm/ 50 gr.
Cercei: 7cm/6+6gr.

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023