Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza,

OSTROVUL VIILOR in ce consta . Pazirea recoltei ?
    Azi totul se desfasoara foarte rapid . Strugurii deja sau copt .
    Avem must si e 15.septembrie.

15.09.2012, 20:51:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Vă aduceți aminte de Scrisoarea a III-a a lui M.Eminescu?
    Acolo, există doua versuri care fac referire la dragostea față de MOSIE, în sensul pe care vi l-am prezentat mai sus:

"N-avem oști, dară iubirea de MOȘIE e un zid
    Care nu se-nfioară de-a ta faimă, Baiazid!"

In literatura veche romanească, gasim multe scrieri legate de MOSIE, palate, conace sau alte forme de proprietate, transmisă din moși-stramosi dar, aceste doua versuri, parcă îmbracă întrega incărcătura emoțională a cuvantului MOȘIE.

15.09.2012, 20:52:37
  • ametist.shop
    ametist.shop

Michael Flatley - Riverdance - Celtic Tiger.avi

www.youtube.com/watch?v=5wfniuPhpC8&feature=related

O seara frumosa !

15.09.2012, 21:20:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist,
    ti-am raspuns si nu stiu de ce nu mai este mesajul...

Mai spun odata:
    OSTROVUL VIILOR avea ca predominanta majora STRANDEREA strugurilor si transformarea lor in must (si mai apoi, in vin)
    Strugurii pentru vin, abea de acum se strang. Unele soiuri, se strang abea dupa ce da bruma...

15.09.2012, 21:35:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

STRANGEREA, RECOLTAREA...

15.09.2012, 21:36:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

iar nu pot desface linckul tau si mor dupa M. Flatley

15.09.2012, 21:36:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist,
    am reusit.... este SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
    Te imbratisez cu mult drag pentru acest cadou!

15.09.2012, 22:15:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist,
    m-am uitat putin si la noapte il voi viziona complet. Doamne ce grandios!
    Multumesc inca odata!

15.09.2012, 22:34:51
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !

Toata lumea e la MOSIE ?

16.09.2012, 10:36:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Buan Dumineca, Ametist!

16.09.2012, 13:34:28
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ne-au cam parasit toti...

16.09.2012, 13:34:45
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza drag, vin eu repejor, sa va urez o duminica relaxanta, ca de maine, vorba ceea - Pe cai, ostenii mei, sau daca nu - pe maine!!!
    Eu, spre nefericirea mea, sunt pedestra momentan, si ma simt atat de prost, cum nu va inchipuiti... Am reusit sa prezint Gala de la Movie, si azi am dat-o epocal de gard, cu 0 produse... Macar pot sa pun in format premiile nenumarate din concurs, si sa le prezint diseara, ca sa ne bucuram de darnicia sponsorilor nostri, si de bunatatea lui Dumnezeu, care ne tine si ne iarta cand gresim, cum am facut-o eu, dati-mi o tona de cenusa, ceva, sa mi-o pun in cap!!!

16.09.2012, 15:12:47
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Gabi,daca totul ar fi perfect,ar fi trecut repede cu vederea!Cand se mai intampla cate ceva,e memorabil,asa ca nu-ti mai fa atatea griji!Numai cine nu stie cum e cu timpul asta nu intelege ca se intmpla sa mai uiti (si,of,Doamne,cate mai uiti)!
    Lasa cenusa pt curatat argintaria si pregateste-te pt marele debut al noului an scolar!Succes!!!!!!!!!!

George,eu sunt pe-aici mai tot timpul,citesc tot ce scrii,tot ce se comenteaza,dar nu scriu prea multe fiindca e prea interesant ce spui ca sa tai firul logic al povestirii cu altceva!

16.09.2012, 18:52:09
  • soso07
    soso07

Astazi am serbat 17 ani de la casatorie :) Sper sa serbam in continuare cat mai multi !
    Un an scolar bun tuturor celor implicati !!!

16.09.2012, 19:09:39
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Multi si frumosi ani si de-acum inainte,Sorina!!!!!
    Eu am pe 24 septembrie,24 de ani de casnicie;daca da Domnul si suntem sanatosi,la anul avem nunta de argint...

16.09.2012, 19:25:06
  • soso07
    soso07

Multumesc frumos, Silvia ! Si eu iti doresc la fel !!! Sa fim sanatosi si sa povestim numai lucruri frumoase despre aniversarile noastre !!!

16.09.2012, 19:39:14
  • carla69
    carla69

Incepe scoala si am scolar in clasa pregatitoare!!!Cristian e mai putin emotionat decat mine dar cine stie ce ascunde in suflet.Pe 21 implineste 6 ani,altfel il dadeam direct in clasa I

16.09.2012, 19:43:14
  • blanitza
    blanitza

Ooooo, ce frumos, fetele, ma bucur pentru voi si LA MULTI AAANI!!! Inca pe-atata va urez, ati facut alegeri perfecte si inca o data va urez sa va bucurati si sa savurati fiecare clipa, fiindca atatia anisori nici nu puteau fi daca acolo nu era LOOOOVEEEE!!!!
    An scolar foarte bun si realizari, fiti invingatori si numai decaaaari!!!

16.09.2012, 19:58:24
  • cattie
    cattie

Bafta boboceilor si felicitari Sorina si Silvia.La cat mai multi si fericiti ani de casnicie

16.09.2012, 20:45:41
  • carmenn
    carmenn

buna seara fete si baieti! Sorina multi ani inainte cu fericire si sanatate...si eu acum in septembrie pe 11 am sarbatorit tot 24 de ani de casnicie...Jewels...:)

am venit de la vie cu vreo 300 kg de must rosu si gustos...dulce si parfumat ...acum pap pastrama si beau must...sigur nu o sa ma tulbure ....decat poate peste vreo saptamana cred...dar atunci nu indraznesc eu sa beau...

si celor care incep scoala maine le doresc un an bun cu realizari...

16.09.2012, 21:32:47
  • soso07
    soso07

Carla, bobocelul meu are emotii :) Dar i-am spus ca o sa-i fiu alaturi si sper sa fie bine.

16.09.2012, 22:36:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pedagogi, Educatoare, Învățători și profesori,
    din toata inima vă doresc un an școlar mai bun, mai frumos și cu rezultate excelente! Copiilor vostri, care încep școala, le doresc tot binele din lume și puterea de a face față unei programe scolare tot mai dificile și în continuă schimbare.
    Doame ajută pe toată lumea!!

16.09.2012, 22:58:30
  • carla69
    carla69

Multumim Gheorghita!
    A inceput scoala!Nu va fi usor dar o vom face si pe asta!Inca un an...
    Cred ca ar trebui sa lucrez putin la rabdare,nu ca n-as avea dar nu prea reusesc sa fac doi cercei.Primul e super dar ma enerveaza sa-l fac pe al doilea la fel.Sau sa fac numai perechi nepereche...

17.09.2012, 21:12:56
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna seara! Nu-i nimeni pe aici?

18.09.2012, 19:06:42
  • cattie
    cattie

Seara buna.
    Abia ce am venit de la munca :)

18.09.2012, 19:14:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicole,
    Toata lumea-i la moșii:
    Unii stau și se răsfață,
    Alții struguri strâng prin vii,
    In natură se rasfață...

Căci pe-aicea, ce sa facă? ,
    Ce sa faca???

18.09.2012, 19:50:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

cattie, cum de te-ai rătăcit pe-aici?
    Bună să-ți fie și ție seara!

18.09.2012, 19:52:34
  • aigile
    aigile

Si eu, abia am apucat sa pun/strang masa! Mai ascultam inca impresii despre prima zi de scoala, notam in agenda sedintele cu parintii si facem liste cu toate caietele&auxiliarele la care 'cotizam'!... (am zis de astea, ca am vazut ca TOATA lumea e prinsa cu scoala! - altfel, mustu' l-am gustat ieri seara, cu pastrama aferenta! - sa traiasca dom' primar, cu targu' din Parcul Tineretului!...)

18.09.2012, 19:55:26
  • carla69
    carla69

Azi am alergat de la 7 pana inainte (am avut si sedinta cu parintii) abia mai vad ceva pe aici.Si maine incepe iar!!!

18.09.2012, 20:02:21
  • cattie
    cattie

Nu m-am ratacit.Sunt aici aproape in fiecare seara,numai ca-s muta in ultimul timp.Plus ca ma pregatesc intens pentru Toamna.

18.09.2012, 20:16:08
  • aigile
    aigile

Sorry, carla69, taaaare as vrea sa-ti spun ca va fi mai bine, dar, stii si tu ce drum lung e pana acolo!... Doar ca eu am retinut niste mutrite nespus de dulci, pentru care stiu ca ai merge pana la capatul lumii!...

18.09.2012, 20:16:57
  • aigile
    aigile

Gheorghitza, te inspira si pe tine viile?!...

18.09.2012, 20:18:14
  • Kalimera
    Kalimera

acum sunt si eu pe aici, dupa o zi la birou si niscai alergatura cu juniorul dupa hanorace, blugi si altele asemenea...
    mai avem putin..putin de tot.. si pleaca... frate, cat imi e de greu sa admit ca mi-a crescut puisorul ala care se juca ore intregi cu un leutz (o surpriza din ouale kinder) care tinea in brate un vas cu ceva galben in el, si ne spunea mandru ca leul lui face 'bababua'.. daca nu stiti ce e aia bababua, aflati ca inseamna 'mamaliga'. da? iar 'abugai' este clar de tot 'scaun'! ce e asa greu de inteles???:)))) iar tati avea bobo ghiciti unde?? 'a buguzau'!!! ieri abia lega doua vorbe pe romaneste (ma rog, ar fi trebuit sa fie cuvinte romanesti) iar astazi pleaca de acasa in lumea larga... singur.. in fine, nu azi ci vineri, dar tot nu sunt in apele mele...
    apropo de cuvintele acelea cu rezonanta sud-africana, aproape zulusa.. chiar am cautat pe net sa vad daca nu cumva le regasesc prin vreo limba cu circulatie restransa:)) ca prea nu aveau legatura cu cele din romana:) copiii mai stalcesc cuvintele, dar matei vorbea alta limba:))) bineinteles ca nu le-am gasit. or fi fost vreo reminiscenta, vreo amintire dintr-o viata anterioara, cand vorbea o limba care intre timp a disparut:)))

18.09.2012, 20:19:42
  • nicolebijou
    nicolebijou

Gheorghita, faci si versuri... Nu esti numai o enciclopedie intreaga, acum esti si poet... Cate daruri ascunse mai ai?

Carla, cand sunt obosita, ma consolez ca va fi vai si amar de mine in ziua in care nu voi mai avea de ce sau pentru cine alerga. Si maine e o noua zi. Si ce daca?!
    Bucura-te ca ai de ce alerga, sau pentru cine, sau pentru ce...

18.09.2012, 20:26:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Carla, doua:
    Prima: Bicicleta este pregatita pentru alegaturi din scoala-n scoala? Sau anul acesta va fi mai leger?
    A doua: Creanga, ai gasit creanga? Ca Toamna, Har, Domnului! are....(crengi)

18.09.2012, 20:30:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

De ametist nu intreb, deoarece cred ca-i cu ochii la Snooker!

18.09.2012, 20:32:16
  • Kalimera
    Kalimera

nicole, ti-am tinut pumnii joi... cum a merg meetingul? e totul ok?

18.09.2012, 20:45:49
  • carla69
    carla69

Bicicleta doar ca nu dorm cu ea,in rest e cu mine tot timpul.Pana la 8 dimineata trebuie sa parchez una bucata baiat la gradinita,una bucata baiat la scoala,si apoi sa ajung si eu la fix.
    Creanga este dar eu nu stiu daca voi participa la concurs

18.09.2012, 20:46:20
  • carmenn
    carmenn

seara buna! eu am avut si azi o inspiratie de la ora 8 dimineata pana la vreo 16 dupa masa....:) am cules bolta din curte...tamaioasa alba si rosie...miami ce must dulce si parfumat a iesit....cel de la Buzau deja este tulbure...asa ca....Gheorghitza nu garantez...poate ma tulbura fara voia mea...maine mai am putin sa-l trag din cada...si sa-l duc la ,,culcare" pentru vreo 40 de zile...si dupa....incepe dezmatul...toata iarna am ce fierbe cu anason si scortisoara, cuisoare si mai vad eu ce....nucsoara ceva rozmarin si busuioc...un adevarat elixir...ce bitter suedez...:)...nu G?!

18.09.2012, 21:01:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

mda...

18.09.2012, 21:20:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca ai avea si ceva sirop de visine. Nu mult...

18.09.2012, 21:21:29
  • carmenn
    carmenn

sa amestec cu vinul la iarna, zici tu...pai s-ar putea sa mai am niste dulceata de visine prin camara...am si sirop de visine...dar cu ceva alcool peste..:)...sa nu credeti acum ca-s vreo bautoare...insa un pahar de vin fiert , iarna, mai beau ....mai ales ca este facut de mine...fara zahar si altele...eu il consider un aliment vinul...un pahar la masa...este chiar indicat...

18.09.2012, 21:34:01
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Da,Odilia,ne pleaca puii,isi iau zborul!Si eu am maine si poimaine sesiune de shoping (si taaaare nu-mi place!)...si eu ma tot uit la el si nu-mi vine sa cred ca au trecut anii atat de repede!Mai ieri spune " Eu sunt Iadu si-mi pace sa ma catai pe gaid!" Da,in loc de "r" zicea "i" de ieseau adevarate perle...Al tau chiar vorbea limbi straine:))),m-am amuzat copios!
    Sa fie sanatosi,sa aiba noroc si sa ne tina Dumnezeu si pe noi,parintii,sanatosi ca sa-i putem ajuta!

18.09.2012, 21:43:58
  • carmenn
    carmenn

asa este...
    mai greu este cand pleaca departe...la studii...:(

18.09.2012, 21:47:59
  • Kalimera
    Kalimera

departe, aproape, tot asa se simte plecarea lor.. au crescut, zboara din cuib..
    Silvia, sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi si sa aiba macar un dram de noroc... sunt copii buni, merita o viata frumoasa!
    unde merge "iadu", cel care se cataia pe gaid?:))

in alta ordine de idei... vom merge cu avionul si cu feribotul si am o maaaaare problema cu tangajul, ruliul, golurile de aer si turbulentele atmosferice... ceva recomandari de anti-emetice aveti?:)))

18.09.2012, 21:57:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmenn, iti dau o reteta:
    Macina 100 gr de Migdale (amare hi,hi,hi) Pune-le impreuna cu 750ml sirop de visine, cu 200 ml alcool dublu rafinat la macerat cam doua, trei saptamani.
    Strecoara acest amestec printr-o bucata de ciorap fin ( gasesti tu vreun ciorap la care s-a dus firul...). Apoi, adauga-l la 2-3 litri de vin (rosu daca se poate)
    Amesteca bine si pune-l in sticle cu dop sigilat. Pe Craciun si Anul Nou, vei avea un Aperitiv deosebit.

18.09.2012, 21:59:53
  • carmenn
    carmenn

pai sa stii ca incerc...are maica-mea o punga de migdale ,,la blat" ca papa pentru colesterol...i le ,,arestez" fara sa stie...si sirop de visine gasim...alcool ...poate pun palinca si vinul il astept sa se limpezeasca...si gata Aperitivul meu...multumesc

18.09.2012, 22:04:24
  • carmenn
    carmenn

pai nu cred ca exista ceva pentru tangaj sau avion...poate medicamente...cica marinarii ii invata pe cei tineri sa traga una mica...sau doua...ca sigur simt ameteala mai usor...sunt ei deja ,,manga" si nu se mai invarte pamantul cu ei...cica...golani batrani...nu-ti recomand...eu si in barca pe mare lina am ameteli...in telecabina...chiar si cu liftul uneori...:(

18.09.2012, 22:08:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu pune palinca. Strici toata treaba. Nu-i voie sa apara "miros" de pruna. Exista in multe locuri Alcool dublu rafinat. (75-90 grade) si ai de unde cumpara. Daca nu gasesti, iti trimit eu. Reteta asta e "sfanta" si da un rezultat incredibil. Multa lume te va intreba ce este, cum e facut... De aceea se si bea la ocazii speciale: zile de nastere, Craciun, Anul Nou, Paste, etc... De regula, aceasta bautura nu se da oricui.

18.09.2012, 22:16:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca tot vorbirati de must si vin, vreau sa va spun ceva mai "deocheat"

18.09.2012, 22:16:51