Forum: Orice altceva La o cafea(5)
carmennceeeeeeeeeeeee
18.09.2012, 22:21:31
bine nu o sa pun palinca...am vazut si acool dublu rafinat...poate ii cer cumnatei ...este farmacista si cel de la ea este chair pur...si sigur este ceva deosebit...migdalele si amareala dulce acrisoara a visinelor daca pot spune asa plus vinul....este ceva regesc...bunaciune....mie insa imi sta gandul la chiftelele din peste...
GheorghitzaStiti voi, că în fiecare sat, unde sunt cirezi de vaci, există și un taur... Acestui TAUR, i-a mers vestea din vremuri stravechi... Unui bărbat la care îi cam sfârâie călcâiele dupa femei, bătranii ii spuneau TAURUL SATULUI. In părțile noastre, taurul "de prasilă" i se spune "BICĂ", iar bărbatului împricinat (care nu iartă nicio femeie) i se spune "BICA SATULUI"
18.09.2012, 22:22:44
GheorghitzaExista un soi de struguri, din care se poate scoate un vin incredibil. Are o culoare rosu inchis, uleios si atat de bun ca nu va pot explica in cuvinte. Despre acest vin, se spun tare multe istorioare dar nimeni nu l-a putut descrie in cuvinte. (efectele, da)
18.09.2012, 22:25:26
carmenndoamneeeeeeeeee....de taur stiam eu ceva...dar de bica satului ...nu...:) si bica de la ce vine...:)
18.09.2012, 22:27:09
GheorghitzaAs scrie numele acestui vin dar daca il scriu gresit, va sari ametist.shop cu gura pe mine de nu m-as mai vedea. (sa ma ierte daca gresc scrierea lui)
18.09.2012, 22:30:10
Acest vin, este in exclusivitate pentru DOAMNE si ii spune "Sange de Taur" ("Sange de Bica" - Bikoveres)
GheorghitzaBica, este taurul ala care se ocupa de toate vacile. Na! Nu pot scrie totusi aici ce face Bica asta cu vacile...
18.09.2012, 22:31:21
Gheorghitzaesti grozava...
18.09.2012, 22:31:52
GheorghitzaVoi, ii spuneti Taur, noi, in Ardeal, ii spunem Bică...
18.09.2012, 22:33:43
Face aceeasi treaba...
carmennaaaaaaaaaa.....bica inseamna pe maghiara...taur...sa inteleg...:)pai cam din ala cred ca am eu de la buzau...mai ales ca a stat pe doaga o zi...cum se spune...a capatat o culoare mov..rosu inchis nici nu stiu...m-am pictat in mov violetul lui Bacovia azi cand am scos cepul sa-l scot din cada...avea o presiune fantastica..m-am schimbat de vreo doua ori si sigur nu mai iese culoarea...sau le colorez natural...in mov ...lasa G ca in decembrie o sa ai o surpriza....:)
18.09.2012, 22:40:50
GheorghitzaSpuneam ca vinul acesta este in exclusivitate pentru Doamne.
18.09.2012, 22:43:33
Dar trebuie cunoscut foarte bine de barbat si mai ales, trebuie baut de el.
Nu oricum, nu cu oricine si nu oriunde! Acest vin, are foarta multa legenda in el.
Am sa va spun cateva cuvinte despre acest vin (pentru curiozitatea voastra doar)
carmennpai si atunci vinul ,,sange de iepure" care este? parca asa se mai spune la un anumit soi de vin...hai ca vorbim acum ,,nevorbite" :)))
18.09.2012, 22:49:24
Kalimerahahaha, gheorghitza esti tare simpatic... este un vin pentru doamne, cu conditia sa-l bea domnii:))))
18.09.2012, 22:51:18
GheorghitzaDacă printr-o anumită împrejurare, o femeie îi oferă unui barbat acest vin, acesta are o mare problemă: înseamnă că femeia (subtil) îi cere ceva. Dacă acceptă, trebuie să și facă. Bărbatul, are dou soluții: dacă nu se simte în stare, spune că ia medicamente, că nu poate să bea, inventează el ceva. In felul acesta, iese onorabil din încurcătură. Dacă bea, hotărât lucru, trebuie să și poată face ceea ce ii ceruse subtil femeia.
18.09.2012, 23:00:56
Nu vă spun mai multe decât că, dacă pe stradă, un bărbat este văzut bătut și cu ochii vineți, ațti bărbați, râd în urma lui, spunând: "O fi crezut că poate bea "Sânge de Taur" și el, săracu', n-a fost în stare..."
GheorghitzaKalimera, tocmai asta incercam sa spun ca nu orice ... "domni"
18.09.2012, 23:02:51
carmenneeee si tu...lasa-i pe domni...ei repede mereu...sa mai existe si vin pentru doamne...eu ,,Aperitivul lui G" sigur il prepar...stie el vreun secret de ni l-a impartasit...:)
18.09.2012, 23:03:03
GheorghitzaFoarte multi sunt Tauri... dar nu toti taurii sunt buni de monta.
18.09.2012, 23:06:21
Asa e si cu vinul acesta "Sânge de Bică"
Am luat-o razna, asa ca ma veti scuza voi cumva...
M-ati provocat cu mustul vostru si pastrama... si chiftele... am tot rabdat si eu...
carmennchiar asa...noi cu retetele noastre...urmeaza o mancarica de gutui...dar sa o faca maica-mea ...:) eu nu stiu...:( inca...
18.09.2012, 23:09:51
GheorghitzaEste o reteta foarte interesanta: Carne de pui (fiarta) cu sos de gutui.
18.09.2012, 23:16:31
"mar-gutuie/dulce amaruie"
GheorghitzaParca Mirabela Dauer are o melodie tare frumoasa...
18.09.2012, 23:18:29
carmennda...,,galbena gutuie-dulce amaruie" ...da, parca si cu pui o face maica-mea...cu zeama de la pui sau gaina...nu stiu exact...si cu feliile de gutuie prajite putin in ulei cu ceva zahar...ea stie...bunaciune...apropo G am citit mai devreme un articol despre alcoolul care a intrat la noi in tara din Slovacia,Polonia si Cehia...cica ar contine metanol...se controleaza prin Bucuresti...asa ca...o sa procur sigur de la farmacie de la cumnata mea...
18.09.2012, 23:20:34
Gheorghitza"Galbena gutuie,
18.09.2012, 23:20:50
Dulce amaruie..."
carmenneu ma retrag ...maine ma asteapta o zi plina...vorbim spre seara...am si doua comenzi...spre bucuria mea...mai ma joc putin cu lana...noapte buna!
18.09.2012, 23:23:20
GheorghitzaNoapte buna!
18.09.2012, 23:32:41
nicolebijouBuna ziua! Sau mai bine zis "Buna dupa amiaza"
19.09.2012, 14:29:27
Odilia, faimoasa intalnire nu s-a mai tinut, pentru ca domnii n-au avut timp. Pana reusim sa ne vedem fata-in fata, lucrurile merg in acelasi ritm, ceea ce mie nu poate decat sa-mi convina. Poate a fost pura coincidenta, dar senzatia mea este ca un rol important l-au avut si pietrele pe care l-am tot purtat.
Gheorghita, de cand mi-ai spus ca ochiul de tigru este piatra pentru bunastare, ma stradui sa o port in fiecare zi, chiar daca nu m-i se asorteaza in mod deosebit.
ametist.shopnicolebijou,
19.09.2012, 15:02:40
Citrinul este piatra succesului, a abundentei, a prosperitatii, a banilor, a afacerilor bune .Poti purta si citrin (cu ametist care o sa te protejeze impotriva gandurilor negative de orice intensitate)
soso07Citrinul ma atrage, dar ochiul de tigru ... nu prea. Incepusem sa ma ingrijorez - cum sa nu-mi placa bunastarea ? :)
19.09.2012, 15:08:54
Iar am lipsit de la povestioarele astea cu aperitive, vinuri ... Al meu barbat pleaca maine in Delta :)
Iar eu, cu copiii acasa.
nicolebijouMultumesc, Emese. Chiar mi-am luat niste cubulete de ametist care sunt prea micute sa-mi fac niste cercei numai cu ele, incat o sa le combin cu niste chipsuri de citrin.
19.09.2012, 15:09:01
ametist.shopsoso07 ,
19.09.2012, 15:29:33
Daca vrei bunastare conform Feng Shui:Harta Bagua in coltul BPGATIEI/BUNASTARII
pune citrin (goada , piatra , chipsuri ).
http://www.garbo.ro/articol/Casa-Gradina/1539/Din-secretele-Feng-Shui-Harta-Bagua.html
carmennvreau si eu in Delta...cat m-am chinuit sa ajung in vara asta...iar chiftelute din peste...daca-ti aduce...sigur...:)
19.09.2012, 17:35:02
soso07Multumesc Emese, voi studia :)
19.09.2012, 17:51:32
Carmen, nu stiu daca voi mai face prea curand chiftelute, la cat am muncit la seria asta (au iesit aproape de suta :))
carmenndoamneeeeeeeeeeee...ai muncit nu gluma...atunci nu mai vreau...daca e asa munca...:)...ma stresez cu o comanda...doar am scris in politica magazinului ca nu se pot reproduce unele produse...ies asemanatoare... mai ales cele din lana impaslita...dar nu identice...:(
19.09.2012, 19:49:37
ametist.shopDaca vreti sa va relaxati
19.09.2012, 21:16:28
http://www.youtube.com/watch?v=bD2rBl_k-qY
GheorghitzaA aparut la chioscuri revista "Cristale si Pietre" Nr. 2. Contine o superba piramida de Jasp Rosu si toate accesoriile prefabricate pentru realizarea primei cuti de depozitare (este de un roz frumos)
19.09.2012, 22:01:58
Chiar daca vi-ati facut abonamente, eu vi-as recomanda sa luati de la chioscuri acest numar. Costa 16 lei si va alegeti cu o prisma frumos slefuita din Jasp Rosu dar mai importanta este cutia, care se ansambleaza foarte usor si este foarte practica si pentru a pastra bijuterii sau accesorii pentru bijuterii (inclusiv margele)
Chiar daca va va veni la abonament, cutia in discutie n-o veti mai gasi in alta parte si inca una, va veni probabil peste 25-30 de numere...
soso07Maine o caut la chioscuri. Bine ca ne-ai spus, George !
19.09.2012, 22:14:12
Gheorghitzasoso, atat de inteligent este facuta cutia pentru depozitare, ca ma bate gandul sa-mi fac matrita si fac atatea cutii,... cate as avea nevoie. Ne omoara spatiul si cutiile de depozitare. Acest tip de cutie, este usoara, practica si foarte incapatoare. Mai mult, daca pui autocolante duble la colturi, le poti cladi una peste alta si ...faci un dulapior excelnt. Iti dai seama, soso, cate ne putem pune acele lacasuri daca le ordonam corect?
19.09.2012, 22:33:43
blanitzaBuna seara, doamnelor si domnilor, super-interesante subiecte, m-am amuzat de vinoase, de sensurile si rosturile lor, si le tin si minte!!!
19.09.2012, 23:14:33
Gheorghitza scump, acuma as avea cumva o intrebare sau o certificare, ca sa zic asa, din partea ta - personal, cred ca opalul albastru predispune la claritate, precizie, concizie si stil in exprimare, expozeu, comunicare, o fi asa, sau mi se pare mie? Plus forta de-a convinge prin cuvant, in scopuri nobile, asa cred eu, insa nu pentru ca m-as fi dus muuult in urma, unde s-a discutat aceasta minunata piatra, ci pentru ca am avut ocazia speciala de-a purta astazi un setulet de opale albastre(in fapt, le incercam, ca sa stiu cum fac si ce fac ele), si-am ramas profund impresionanta, cred ca-mi fac si eu unul...
GheorghitzaBlanitzo, nu-ti pot raspunde. Nu stiu despre ce tip de Opal vorbesti. De exemplu, exista un Opal de foarte buna calitate (Australian) care poate prezenta un bleu predominant. Opalul prezinta irizatii extraordinare si unele opale chiar reflecta un albastru nemaipomenit. Dar despre un Opal pur si simplu Albastru, n-am cunostinte. Daca ai pus mana totusi pe un Opal Nobil (care prezinta cele mai frumoase irizitatii albastre), atunci esti mare! Poate sunt varietati de opal comun care sa bata in Albastru dar nu cunosc. Exista insa foarte mult Opal sintetic, care poate fi si Albastru curat.
20.09.2012, 00:06:21
Te-as ajuta dar nu pot. Mai studiez; de ce sa-ti dau informatii pe care nu le stapanesc. Mai caut, mai studiez si cand ma lamuresc eu, am sa iti dau raspunsul dorit.
GheorghitzaValoarea unui Blue Opal (Opal Nobil, Pretios) este foarte mare. Iata cateva exemple:
20.09.2012, 00:17:34
- pietricica de 7,5x6,5 = intre 250$ si 475$
- pietricica ovala 40mmx21mm = 8.137,00$ (!!!)
GheorghitzaDar nici acestea nu sun ALBASTRE ci au irizatii predominant Albastre...
20.09.2012, 00:18:56
blanitzaGheorghitza drag, nu este opal albastru curat, si nici din cel foarte scump, cu irizatii, cred ca este un opal comun, indian, oarecum rezonabil ca pret, cu toate ca nici acesta nu e prea ieftin...
20.09.2012, 01:00:02
soso07Am cumparat cutiuta, dar mai pe seara ma uit la ea. Este o idee super sa putem face si noi. Voi studia problema.
20.09.2012, 09:15:44
George, Emese, ce imi puteti recomanda pentru puiul meu care a inceput clasa I-a si nu are incredere in el, ii este teama sa nu greseasca si incepe sa planga ? Eu ii spun tot timpul ca nu trebuie sa-si faca probleme, ca de aceea merge la scoala, ca sa invete. Este un racusor extrem de sensibil.
Gheorghitzablanitza,
20.09.2012, 10:23:58
Iti dai seama ce-am gandit cand mi-ai spus ca ai Opal Albastru... Mama, mama...
am zis ca ti-a pus Dumnezeu mana pe cap! Si pana la urma, viata ne ofera atatea surprize, incat nu mi se parea ciudat daca faceai rost de vreun Opal din ala. Dar si asa, fiind vorba de un Opal comun, nu vezi la tot pasul opale albastre asa ca tot ai facut o treaba buna. Acum, ca raspuns la intrebarea ta, trebuie sa-ti spun ca exista o regula generala atunci cand i se atribuie unei pietre anumite proprietati. Aceasta regula, tine cont de urmatoarele aspecte:
- Familia din care face parte (si in cazul nostru, este vorba de familia Cuarturilor (Silicei). Aceasta deja ii imprima pietrei caracteristicile de baza (ale Cuarturilor)
- Elementele chimice care compun piatra (in cazul nostru Siliciul, APA plus alte incluziuni: fier, Nichel, Crom Mangan etc... sau chiar liemn pietrificat)
- Sistemul de Cristalizare (in cazul nostru nu este vorba de un sistem de cristalizare bine conturat deoare este microcristalin
- Culoare (in cazul nostru, albastru).
Asadar, Opalul prin excelenta este o piatra deosebita iar culoarea Albastra rezoneaza in special cu aspectul mental, (mental, constient) ii confera acestuia actiuni subtile suplimentare. (Intuitie, echilibru , intelepciune, claritate etc)
Gheorghitzasoso,
20.09.2012, 10:40:25
neancrederea, frica, agitatia, anxietatea provin de regula din tulburari energetice in plan intelectual, afectiv, emotional dar si prin receptivitate excesiva (prea multa sensibilitate).
- Dinamizarea inteligentei, nu este cazul la pustiul tau deoarece scoala va rezolva acest aspect. (Sodalit, Crisocolla si AMETIST s-ar folosi pentru acest aspect)
- Centrul afectiv insa trebui armonizat la baiat si asta se poate face cu Rodocrozit sau Rodonit (merge si Kunzit sau Turmalina roz dar sunt mai scumpe)
- Echilibrarea emotionala este vitala si de aici pot proveni si temerile, nesiguranta lui) Iata ce ti-as recomanda: AVENTURIN sau JAD dar rezultate foarte bune dau si Peridotul (Olivina), Crhysocolla.
- Excesul de receptivitate se tempereaza cu Peridot (Olivina)
Asadar, orienteaza-te cumva spre Rodonit (daca se poate varietatea de roz frumos) JAD (sau Aventurin daca ai) si PERIDOT (Olivina)
soso07Multumesc frumos, George ! La sfarsitul saptamanii o vizitez pe Gabitza si rezolvam impreuna. Aventurin am, sa vad cu ce-l combin de la ea.
20.09.2012, 11:03:44
Saptamana aceasta a fost plina de noutati pentru el, l-au cam scos din starea lui de confort emotional. Eu oricum il sustin si-i vorbesc, dar cateva pietricele l-ar putea ajuta, mai ales ca-i plac la nebunie pietrele :) Daca l-ai vedea cum se uita printre margelutele Gabitzei, ti-e mai mare dragul sa-l privesti.
ametist.shopsoso07 ,
20.09.2012, 12:18:55
Vad ca ai primit deja cateva sfaturi utile .
Din cartile mele am aflat ca exista o legatura intre sensibilitate si durere da gat . Daca baiatul tau are asemenea probleme e indicat :AGAT BLUE-LACE , ACVAMARIN ,
CALCEDONIE (benefice la senilitate) .
Dar cea mai buna solutie este sa-l lasi sa aleaga EL .
soso07Emese, rosul in gat este starea lui naturala :) Acvamarin am, cred ca o sa-i placa. Eu o sa-i pun mai multe pietricele din cele pe care mi le-ati recomandat si vad ce va alege :)
20.09.2012, 12:54:02
ametist.shopRosul in gat nu este starea lui naturala , asa era si sora mea .
20.09.2012, 13:03:44
Ea se interioriza , nu spunea ce gandea si ce dorea .
Cred ca Gheorghitza poate sa explice de ce are cineva rosu in gat .
Interesant e ca nici sora mea nu era nultumit de ea insasi ,
avea standarde greu de atins.
soso07El imi spune care sunt temerile lui (chiar incepe propozitia cu : ce se intampla daca ...). Adica isi face griji inutile, dar e bine ca-mi spune, ca sa-i explic ca nu se intampla nimic daca ...
20.09.2012, 13:18:52
Azi nu a mai plans :) I-am pus in penar o poza cu toata familia, la mare :)
Gheorghitzasoso,
20.09.2012, 14:12:14
pentru rosu in gat repetat sau amigdalita cronica (cu pusee de temperatura mare) eu ti-as sugera urmatoarea combinatie:
Chihlimbar, Lapis-Lazuli si Olivina (Peridot)
GheorghitzaCand folosim pietre in scopuri terapeutice, nu prea le alegem "dupa cum ne plac noua". Asa cum oamenii sunt atrasi unii de altii sau simtim repulsie fata de altii si pietrele au "atractiile" lor si "respingerile" lor. Asadar, nu le asociem oricum. Pentru a nu gresi, mai bine folosim doar o piatra care este cea mai reprezentativa pentru o afectiune si nu riscam sa facem alegeri gresite.
20.09.2012, 14:25:12